Какво е това противопоставане между половете бе, хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е това противопоставане между половете бе, хора?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1217 пъти
Не мога да се начудя, вероятно темите за различните полове се пишат от едни и същи хора, но ми идва до гуша. Аман от стереотипи и негативно отношение.

Мъжете изкарват определени черти на показ у жените, жените също пробуждат черти, които сам мъж не би могъл да пробуди в себе си...
Разбира се, че има неща които са точни в обобщенията, например наистина съм забелязал, че повечето мъже търсят рационалното обяснение за да изпълнят дадена своя цел, докато жените за същата цел биха намерили почти магически начин да случат нещата сами, по усет... Такива са ми наблюденията. И конфликтът идва, когато мъжаът реши, че неговият начин е най-правилен, а пък жената се намръщи, че мъжът не зачита нейната интуиция като по-висша от рационалният подход... И в крайна сметка, ВиНаГи става нещо трето. И това е смисълът да има полюси като мъж и жена - никога няма да е ‘на нашето” на мъжете, нито на “тяхното” на жените, все ще е нещо трето... което ще бъде винаги по-добре от онова, което сами бихме си наумили в нашия си, полово обусловен, свят!

Какъв трябва да си, че да намразиш другия, само защото не споделя твоето (еднакво неточно) отношение за каквото и да е било! От къде идват тия помии, сипани по двата различни проявления на човека?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6e754887e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   " От къде идват тия помии, сипани по двата различни проявления на човека?" От дълбоки комплекси идват. От разликата между това, за какво се мислят, какво искат да бъдат и се мъчат да изглеждат и какво в действителност са. От неудовлетвореност, от това, че не им обръщат внимание.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ef6d503099
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Тези които насаждат феминизацията,насаждат и войната между половете.Двете неща са много близки по между си.
Идеята е да има разделение,колкото са по-разделени хората толкова по-лесно се управляват(това не подмина и половете,прави се от зли но умни същества).

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0f1ea672df
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Ами през последните годинки много лесен им стана живота на жените, докато при мъжете ще става по-мизерно и още по-мизерно. На всичкото отгоре членовете от женски пол пак се оплакват, че им е трудно, и пак получават всичко, ако мъж гъкне, че му е трудно не ставал за нищо, а те самите вече живеят 1 000x по-мизерно от средностатистическия член на женския пол. Та интересно ми е, колко време остава докато мъжете не започнат масово да се самоубиват?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b573323ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Еми какво, какво... Някой я внушил на жените, че и те са хора!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b753ce4174
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   От комплексарките идват тия работи!
Наще женички се оказаха върховни комплексарки, простачки и световните курви и златотърсачки.
Комплексарщината и наглостта им не знае граници, видяха малко работа и пари, лизбийските движения и педофилските движения им наляха малко кураж и ей ги на препускат с колите и газят хора и деца наред.
Носят чужда сперма по дупките си на мъжа си и се хвалят даже .
Усещам скоро содома и Гомора върху тях.
Няма прошка!

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 47626a8c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Тази мода идва от щатите. Идеята е, както е написал номер 3 "разделяй и владей'. Обществото трябва да е разделено по всякакви критерии, за да не може да се обедини срещу системата, а и да не обръща внимание на по-важни неща да е контролируемо. ЛГБТ бе създадено с тази цел, както и движението на черните в америка, успоредно възникнаха и крайно десните движения, в които среди инселите си сътвориха движение за "традиционните патриархални ценности" и забиха на тема колко зле са жените, оттам тръгна противопоставянето на половете. И всякакви ментални инвалиди продължават като марионетки да изтъкват недостатъците на противоположния пол поради комплексите и нерешените си личностни проблеми. Започна се някъде около книгата "войната за тоалетната чиния"...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8f9b78fc6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Колкото по-примитивно е едно общество, толкова повече се диференцира на "такива" и "онакива". Това, което се случва в сайта, е отражение на онова, което става в българските семейства. Патриархалният модел се сблъсква с икономическите реалности в нашата държава, които налагат унификация, както и с културния модел на западния свят, който има съвсем по-друг генезис от нашия. Просто казано: в България се разми социалната роля на пола. Нито мъжете знаят какво точно се очаква от тях, нито пък жените. Единственият ориентир е визията, налагана от рекламната индустрия. А тя изисква, налага, провокира консуматорско мислене. Това не е от вчера, индустрията трябва да продава продуктите си. Вижте рекламни плакати от средата на миналия век. От тях се усмихват щастливи домакини с нова печка, майки правят с миксер пай за децата си, мъж отива на работа с нов автомобил, а съпругата му маха от прозореца. Посланието е "Купи и ще бъдеш щастлив", но щастието има друг образ, в него благополучието на семейството е гвоздеят и ролите са ясни - той отива на работа, тя върти къщата. Вижте и днешните реклами. В тях образа на щастието е материалното богатство на отделния индивид, а посланието - "Купи, иначе не си модерен".
Върху българския семеен модел този, всъщност, маркетингов ход рефлектира по ужасен начин, а именно - възприема се буквално, а не като метафора. Оттук идват тези миражи за екзотични острови, луксозни тоалети, лъскави коли, мускулести типове, изваяни манекенки и т.н... докато млякото изкипява на котлона. Да не живееш като богаташ, се приема на психическо ниво като огромен дефицит. Да, но парите, които се въртят в държавата, са малко, съответно и шансовете да получиш част от тях са нищожни, колкото и да работиш. С една средна заплата (която на теория е стандарта на средната класа) е напълно невъзможно едно семейство да оцелее, камо ли пък да се види герой от рекламите. И тук се настаява хроничното недоволство. Ние всички се държим като сексуално незадоволени индивиди, нагонът ни за богатсто просто не може да бъде удовлетворен. Цяла една нация нещастни хора, които искат, искат, искат и... не могат да получат. И започват да се крадат един друг. Това правим - крадем ресурсите един от друг, защото няма откъде другаде да ги получим. Това е явлението, регистрирано от автора на темата. Няма противопоставяне на мъже срещу жени, а взаимно дебнене кой ще ограби пръв другия.
Прочетете "Повелителят на мухите", за да видите какви инстинкти ни тласкат в действията ни. Прочетете и гръцката класическа философия, в която водещ е принципът за отказ от желанията, като начин за постигане на щастието. Всъщност, същото е залегнало и в източите философии. Накрая ще осъзнаете, че в крайна сметка сте жертви на опита на някой да пласира продукта си. Да си продадеш бащината земя, изхранвала пет поколения, за да си купиш последен модел кола - не е ли лудост това? Нормален човек би ли го направил? Да си оставиш децата, за да се разходиш по мегдана с най-русата и най-едрогърдата самка? Това, ако не си хипнотизиран, как ти се струва? А идеята да се умориш от глад, за да приличаш на скакалец? А да се направиш нарочно на горила във фитнеса? Тук нито за здраве говорим, нито за нормални битови потребности, даже не и за умерена човешка суета.
Като студенти всяко лято обикаляхме с приятели Рила. Веднъж загубихме пътя, заваля, мръкна се и едва се добрахме до някаква кошара. Там живееше семейство на неопределена възраст, пиеха вода от ручайче, което минаваше по поляната, нямаха електричество. Охотно ни поканиха да пренощуваме при овцете. На сутринта ни нахраниха с мляко и сирене и си поприказвахме. Тези хора от години живееха в планината, слизали само до някакво село веднъж годишно да продадат вълната си и да си купят сол и разни други работи за добитъка, храната си я отглеждаха сами. Нямаха и представа, че им се полагат пенсии, от нас го научиха. Но когато ние се ангажирахме да им помогнем с уреждането на документите пред социалните служби, те изведнъж запротестираха. Казаха, че пенсии не им трябват, всичко си имат, стигало им. Още са ми пред очите този мъж и тази жена. Нямаха и един сив косъм и зъбите им бяха снежно бели, просто пращяха от здраве, въпреки набръчканите си лица. Докато си приказвахме за пенсиите, се оказа, че са на по 90 години.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 165bbdb435
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   8 би ли споделил дали си семмен и на колко години си? Ако не си, предлагам а се запознаем.
Евала за комемтара

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8f9b78fc6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, аз съм 8 и съм жена. Радвам се, че споделяш мислите ми.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3d4c868228
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Колкото виждам противопоставянето е само тука а не и навън в реалния живот, в моята компания сме и момичета и момчета и няма никва разлика! Сигурен съм че това пишат разни ретарди от старческия дом които живеят някъде забити в 15 ти век и вече не им става, затова реват против "джендъри", полове, раси и каквото се сетиш трудно е да ги четеш щото копаят дъното!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker