Трябва да променя себе си.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трябва да променя себе си..
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 999 пъти
Здравейте, както заглавието казва само по себе си, трябва да се променя, а не знам как.
Мъж на 25 години съм вече и от години страдам от един проблем, който идва налице по един и същи начин и отвежда всичко по дяволите.
Винаги когато си намеря човек, с когото се чувствам добре и мога да си представя нещо по-сериозно, започва да се събужда едно чудовище в мен, което ме кара да “разследвам” човека до себе си в това, какъв е бил в миналото.
Имам някакви много тежко наложени принципи, относно това каква трябва да е била жената преди в сексуален и интимен план.
Нямам нищо конкретно като представа, коя би била перфектната, защото нещата са много относителни, но ме мъчат неща като:
-Секс с непознат
-Секс приятел
-Секс на първа среща
-Свирки или чекии по тоалетните и т.н.

Не нямам комплекси относно себе си, даже обратното, така, че не отдавам този проблем ами, доколкото мога да си го обясня, на това че тези неща са пряко свързани с морала и женското достойнство и, може би, разбирайки тези неща за човека до мен, аз автоматично до приемам като несериозен и предпочитам да не се продължават отношенията в любовен план.
Не знам как да не обръщам внимание на тези неща, опитвах (за малко) с психолози, но сега съм се решил да започна и да стигна до края с терапия. Имам някакъв проблем и не знам какъв е, трябва да спра с тези неща, защото до момента с абсолютно всички жени са се стичали нещата по един и същ начин-приключване на любовни отношения. И просто си задавам въпроса “до кога мисля да я карам по този начин?”
Мислейки логично, осъзнавам, че по този път много трудно бих създал сериозни отношения със спокойна глава.
Не е като да не съм имал и дълготрайни връзки, но пак са приключвали по сходен начин-известно време всичко е наред, привързвам се към човека до мен, започвам да повдигам темата и в последствие разбирам, че съм бил излъган и в по-редки случай директно са ми се казвали нещата в очите, но пак от чутото не оставам доволен и общо взето резултата винаги е един и същ.

Искам вече да започна връзка, БЕЗ да имам тази нужда от “проверка” на жената, ами просто да съм спокоен вече. Това е ад! Искам спокойствие и това чудовище да си отиде от мен.

Искам да попитам има ли и други хора, които приемат тези неща така екстремно както мен и ако да - умолявам ви, кажете ми как сте се справили с този бич?

Да нападаме жените или когото и да е било е просто излишно, искам просто мнение от “патили” хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: c378dc2e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не ти трябват психолози и терапии, а само силна воля. Щом си решил да се промениш, просто следващия път не повдигай темата за бивши. Дори ако момичето прояви любопитство, кажи й, че не искаш да обсъждате миналото. И аз преди ревнувах от миналото на гаджетата ми, но това ме води до нищо продуктивно, освен да се самоизмъчваш. Така че просто спри да се интересуваш от минали неща и гледай настоящето.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3dc23fbee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Аз пък не мисля, че съвсем нямаш никакво право да се интересуваш от това. Но не бъди чак толкова суров. Секс с непознат и секс на първа среща е едно и също. Свирка в тоалетната, може да е била на сериозното й гадже. Секс приятел означава, че и двамата не са влюбени един в друг и правят секс от немай къде и с кого. Съветвам те да хвърлиш по едно око на миналото и да обърнеш внимание най-вече на начина й на мислене. Не на последно място има значение и възрастта. По-малките са по-любопитни. Мога да ти дам пример със себе си, около 20те си години съм опитвала с различни момчета, след това разбрах, че без любов секса не е нищо особено и от много години вече не ме привлича мисълта за секс с друг освен с моя мъж.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e075bac083
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От автора: благодаря и на двама ви за мненията ви.
Да ще се опитам за напред да преосмисля ситуацията и как бих могъл да не отдам значение на тези неща. Не знам как (и дали изобщо ще успея), но съм длъжен да се пробвам. Ти лично как успя да преодолееш интереса си?
И до номер 2: Разбирам какво се опитваш да ми кажеш, истината е там, че аз каквото и да чуя, все съм мнителен, че има още и честно казано до момента съм се оказвал прав почти винаги. И отделно каквото и да чуя от опит вече знам, че все ще има нещо, което ще се сблъска лице в лице с моите принципи. Без значение мисленето на момичето, аз самия за себе си не успея ли да намеря оправдание относно постъпката ѝ, не успявам да приема чутото и то почва да ме яде. Либерален съм що годе към времето и на мен ми стига да знам, че всичките и сексуални партньори са били част от сериозни взаимоотношения.. тогава не би ми попречило по никакъв начин, ако ще и свирки и анален и каквото и да е било, на мен ще ми е достатъчно да знам, че този човек е имал връзка с жената, тогава всичко е оправдано. Останалите ситуации не мога да ги оправдая и автоматично почвам да виждам човекът по друг начин. И там е проблемът. А не искам да е така. Това ако ми го каже жена ми(приятелката ми), че през 20те си години е сменяла разни момчета, но е разбрала, че това нещо не е нейното, аз пак не бих могъл да го приема, заради факта, че го е направила изобщо, разбираш ли? Ето това ми еб*ва майката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d6775ce98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Нямам против да разкажа нещо за бившите си, но мразя да ме разпитват.
Преди много време, на първа среща с едно момче, започнаха въпроси от рода на с колко съм била, най-краткото време, което съм изчакала до първия секс. Ами, нямаше втора среща.
Съпругът ми никога не е питал. Веднъж след като вече бяхме били няколко години заедно, аз попитах нещо за една негова бивша, понеже я познавах и той каза, че не иска да отговори, забравил бил, както и че не се е интересувал от моите предишни връзки и приключихме темата с бившите.
Ж 45

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cae5a39d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Как ми се иска това да го беше писал бившия ми... само че той не говори български и е пълен кретен, за да го е осъзнал всичко това.

Първо, евала че виждаш проблема като собствен, защото бившия ми, който бе пълен нещастник, почти три години ме мъчи и тормози психически именно по тази тема - сексуалното ми минало. Като имаш предвид, че съм доста захлюпено момиче - първата ми целувка беше на 20 и преди бившия ми, бях правила секс със само едно момче и орален с още един. Това бе великият ми опит, заради който бях линчувана многократно и тъпака така и не можа да превъзмогне, че е нормално човек да има живот и преди да се срещне...

Да не говорим, че и за това, че съм ЦЕЛУВАЛА няколко непознати момчета в дискотека (и нищо повече!), бях постоянно наричана "disgusting" и дори ми каза, че никога няма да стане майка от мен, защото на какво съм щяла да науча децата си...

И това имайки предвид, че загубих девствеността си на 20, и че бившия ми беше втория... никога, ама никога не успя да превъзмогне себе си, цялата ни връзка се въртеше около миналото ми, как се загубила девствеността си, защо с този човек, как така съм го искала, защо... часове сме прекарвали в разговори за това, изплаквала съм си очите, съжалявала съм през сълзи, дори се е случвало да искам да се гръмна, самоубия, само и само да не се чувствам като пълен парцал... защото този човек ме накара да виждам себе си едва ли не като проститука, само защото съм загубила девствеността си 2 месеца след като съм тръгнала с момчето.

Костваха ми три години, за да осъзная какъв нещастен боклук е и колко е болен мозъкът му. Постоянно да се рови в миналото ми, ДОРИ ДА СМЕ ГО ОБСЪЖДАЛИ МИЛИОНИ ПЪТИ... да говоря едно и също като латерна, а той ме продължава да ме вижда като някоя гнусна помия, но в същото време да не си тръгва от мен...

С времето се разлюбих от него, несъзнателно. Осъзнах, че този човек не ми носи щастие, не ме приема и дори скъсах с него със съобщение, след като не ме потърси 1 месец само защото не си бил получил подаръка за Свети Валентин...

Ако се припознаваш в тази история, дори малко, значи имаш доооста работа да свършиш по себе си. И проблемът си е изцяло твой. Няма какво да видиш жените или жената, с която си... ти си този, който трябва да осъзнава, че тази жена може да е правила избори в миналото, с които да не се гордее и това, че ги е направила не я прави гадна, смотана и без принципи...

Бившият ми също твърдеше, че е чел книги... много книги. Но си остана същия боклук през цялото време. Та, идеята на тези книги не е само да минат и заминат, а обикновено в тези книги ти се дават съвети и упражнения, които да практикуваш всекидневно, за да си пренастроиш ума да разсъждава на друга честота, различна от тази, която си имал досега. И да, отнема много време... и усилия най-вече... трябва сам да предизвикваш съзнанието си, постоянно... да мислиш трезво, да не реагираш импулсивно и да съдиш без покритие. По принцип бих те съветвала да потърсиш психолог, където най-вероятно ще ти предпишат когнитивно поведенческа терапия. Ако искаш качествено да се излекуваш или поне да си дадеш шанс, опитай с терапия... за такъв тип състояния на психическа основа обикновено се лекуват по този начин, особено щом книгите не са ти помогнали досега...

Успех!

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 61deddb265
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преди секс и свирки по тоалетните , вземи поговори малко с някое момиче . Може пък да се окаже хубав човек .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b35acc04bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторе, това чудовище както го наричаш...няма да си отиде, родил си се така и такъв ще си останеш подозрителен, но това е готско. Харесвам такива хора. Труден си за разбиране, но ще си намериш човека не бери грижи, сигурно времето ти не е дошло. И горе главата, усмивкии :)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7a6686ef7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Намери си девствена. Повече са отколкото можеш да си представиш, но ги е срам да си кажат, за да не уплашат мъжа. Някои даже нарочно правят секс или си измислят истории, за да не изглеждат задръстени в очите на бъдещия единствен. Има и такива, които се пазят. Обикновено са по-интровертни и не покриват критериите за безупречен външен вид. Ако можеш да направиш компромис с външността, няма да ти се налага да преглъщаш минало,което не съответства на принципите ти.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ef26b49123
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От номер 1: преодолях интереса си, след като осъзнах, че тази информация ме мъчи вътрешно и подсъзнателно започвам да наказвам партньора със заяждане и скандали за глупости. Имах няколко връзки, в които нсучсвах различни неприятни информации за миналото, и разбрах, че това с нищо не ми помага. Всеки е правил грешки в миналото си, аз също, така че спрях да съдя човека по тези критерии. Като млад почти всеки опитва нови неща и вижда какво му харесва и какво не. За мен е важно как човекът до мен се държи с мен и за в бъдеще, а не какъв е бил преди. Помисли кое предпочиташ - да си с жена с опит, която се е наживяла и няма да ти изневерява, или да си намериш девствена, на която й се живее и ще иска да пробва и с други.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 49c977078b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора към номер 5:

Направо чета и не мога да повярвам какво си написала. Да на моменти се припознавам, ч в твоята история, с малката разлика, че никога не съм си позволявал да ругая човека отсреща. Изпитвал съм гняв в много моменти и ми е идвало и на мен да полудея и да крещя, но предпочитам да се сдържа, защото осъзнавам, че аз нямам право да се сърдя или нападам някого за нещо, което няма нищо общо с мен.

Да.. отвратително е чувството и за това във всички случай просто съм се отдръпвал от човека отсреща, защото знам накъде биха тръгнали нещата-скандали, натякване и невъзможност за преодоляване на чутата от мен информация.

Да си представим, че хипотетично аз и ти сме във връзка и се разбираме чудесно, но изведнъж идва моментът, в който ние си приказваме сладко, сладко относно сексуалния ни опит до момента. И ти ми казваш:
-“Спала съм само с един преди теб, но имах сериозни отношения с него”-това изобщо, ама изобщо няма да ми повлияе по какъвто и да е било начин, тоест оставам изцяло неутрален към чутото, но за останалите две неща (целувки с непознати по дискотеките и оралната) не бих.

Първо бих те попитал, защо си позволявала на непознати да се натискат с теб и да си правят кефа докато се натискат с теб и на следващия ден да се хвалят наляво и надясно и второ бих те попитал, кое е “нещото” накарало те да направиш свирка на някого (и на кого и какъв е бил моментът).
Аз не мога да оправдая ситуация в която жената прави нещо подобно на мъж(при положение, че тя не изпитва никакво физическо удоволствие поради простата причина, че в човешката уста няма нервни рецептори свързани със сексуалното удоволствие сиреч устата НЕ е ерогенен орган) и аз достигам до извода че в такава ситуация, жената умишлено се “съгласява” да се превърне в “машина за удоволствия” и дава съгласието си да бъде използвана в тази светлина.
Да, единствената ситуация, в която бих оправдал (за себе си) подобно поведение от жената е, когато жената е в сериозни взаимоотношения с човека и има намесени чувства или обич и просто не ѝ се прави секс и решава да достави удоволствие и да задоволи ПАРТНЬОРА си(както и той нея, разбира се). Тогава също не би ми направило лошо впечатление, ако чуя нешо подобно.
Но да ми каже жената “ами излезнах с един, целувахме се и аз реших да му направя свирка” е… съжалявам, но ще се питам ЗАЩО по дяволите доставяш удоволствие на човек, към когото нямаш нищо? !

Не знам, наистина не знам как бих могъл да не обръщам внимание на подобни неща..

Трябва да го преодолея, но вече съм на Предела на отчаянието си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker