ВЕРЕН приятел! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

ВЕРЕН приятел!
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1552 пъти
Здравейте,

Моля модераторите да одобрят темата! Благодаря предварително!

Можете ли да споделите какво разбирате под истинско приятелство и моля Ви да разкажете момент или история, в който сте осъзнали, че: (1) имате до себе си верен приятел, (2) сте доказали Вие самите, че държите на някого, (3) сте загубили доверието си в човек, когото сте считали за приятел.

Благодаря на всеки прочел и/или оставил коментар!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3e74ce14f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   (1) когато бях на дъното, имах много силен момент на тъга и не можех да спра да плача, най-добрата ми приятелка се отзова на аудио разговор, въпреки че беше заета... утешава ме, слушаше как хрипах и ревах, нищо не си говорихме... просто ме изчака и ме изслуша.

(2) седяла съм до късно, до сутринта дори, за да си говоря с приятел, който преминаваше през нещо трудно и искаше да си отнеме живота... винаги бях до него отлъчно и го подкрепях психически и морално, и до ден днешен ми благодари, че съм го "спасила" и ако не съм била аз, може би нямаше сега да е на този свят.

(3) когато момиче, което смятах за много близка, се оказа в кавга с мен за нещо много тривиално и пошло... беше толкова разярена, че накрая ми каза как винаги ме е смятала за нещо по-долно от нея, и че не съм на нейното ниво въобще... и че винаги я питам за съвети, че нищо не мога да направя сама и че съм неопитна в живота, от нищо не съм разбирала... това адски много ме нарани, защото съм и доверявала най-дълбоките си тайни, а накрая мацката ми казва, че съм под нейното ниво и че само е била приятелка с мен, защото винаги е искала girly приятелка, а не защото съм й полезна с нещо друго...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1826e80e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Разбирането ми за приятелството се променяше многократно през годините и всеки един човек, който е бил или още е мой приятел, е спомогнал да оформя за себе си това понятие. Да, като малък се надявах, че ще намеря приятели, които са толкова близки като героите в сериала "Приятели". Така и не намерих такива и да сме толкова близки, но какво да се прави? Научих се да нямам толлова високи очаквания.

Верният приятел е човек, на когото мога да разчитам в труден момент и ще ми помогне адекватно с правилен съвет и подкрепа. Той е честен и дискретен и мога да споделям с него мислите си, без да се притеснявам, че на другия ден целият град ще знае тайните ми. Верният приятел държи на приятелството и се грижи за връзката, а не те пренебрегва заради някакви приятели-еднодневки, които стават само за маса или почивка. Приятелят те търси и в хубаво, и в лошо и би искал и ти да му откликнеш и в двата случая. Много още изисквания могат да се поставят, като например: да се развивате взаимно, да се радвате на успехите си, да си казвате истината (много важно), да прекарвате време заедно и да се срещате, а не само с комуникация онлайн, да е сериозна, стабилна и отговорна личност.

Загубих си доверието в хора, които считах за приятели, когато разбрах какви лицемери и интересчии са. Разбрах, че те търсят моментните удоволствия - шумния купон, хахо-хихи, излизания, а после се връщат с подвита опашка като имат проблем. Търсят те само за лошото, да си им душевното кошче за отпадъци, а в готините моменти те заменят с други. Други пък бяха интриганти, бе им заложено в кръвта, и правеха всичко възможно да разделят и да владеят - само така си запълваха празнините в душата си, но доколко успяха - не знам.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c3882d518a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен и моя опит, повечето "най-добри и най-верни" приятели се свързват един с друг, само защото в ТОЗИ период имат НУЖДА от някого. Сиреч - периодично е. И независимо, че си обещавате "брат, дори и на 2000 км. да съм, ще гледам да ти помогна", такива обещания типично биват захвърляни... дали умишлено или не, няма значение.

А най-много ми харесва като вземат сами да се навиват "аз заради пут*а, пут*а няма да стана" и "винаги аверите сте на първо място" тотално се счупвам от смях (в мислите си, че да не ги обидя псевдо мъжленцата).

От мен знай, че човек не ти е приятел, ако:

-когато сте насаме се съгласява с теб, спокоен е и не е cocky, а ако сте в групичка, се опитва да те настъпва и го играе "алфа мъжкар".

-казал си му, че интервюто ти за работа е минало супер, но на теб условията не ти харесват и не си започнал, и той ти отговаря с "и ся' к'во, няма друго сигурно?" , въпреки че си му казал и че имаш други интервюта , а и като цяло опции.

-казал си му, че си си намерил работа (примерно сервитьор) и думите му са "за к'ви пари, 700?" и "сигурно и трудов договор няма".

Разбираш ли какво се опитвам да ти кажа, авторе? Омаловажаването на всяко нещо, което правиш. Та дори и с предтекст, че е за твое добро. Много хора не ги забелязват тези неща, но на мен предната ми работа ме направи изключително проницателен. А колкото до самите те - предполагам го правят, за да се успокоят, че са една идея по-високо от останалите, та били те и най-добрата им дружка

Примерите ми са дадени от личен опит, като имам и още доста, които ще запазя за друг път, че да не се изтъркам. Смешното в ситуацията е, че макар и доста интелигентни и умели в опитите си да се преструват, все пак се издават, когато срещу тях стои един АДЕКВАТЕН човек.

За да не ми е гола вода коментарът, един личен съвет - най-важното в живота са родителите и семейството. Единствено в тях може да си 100% сигурен, че ти желаят доброто. А ако случайно и те не са читави, бъди суров и ги отсвири бързичко.
И още нещо - когато си споделяш проблемите пред хората, знай че "50 % от тях не те слушат и не им пука, а на останалите 50% дори шм е гот, че има някой по-зле от тях".


Ди Ес , 2-2

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 20c09864cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Осъзнавания, доказателства много, но винаги се оказва, че приятелство, каквото го познаваме ние не съществува!

Всичко е взаимни интереси- приятелство няма!

Който ти казва, че ти е приятел не осъзнава каква тежест хвърля върху думите си, "приятелите" остават с теб до края, но такива, както се досещаш не съществуват.

Я му кажеш истината в очите- вече не сте приятели.
Това не е приятелство, това е някаква детинщина.
Давам пример по горе.

Приятелите са с теб, докато на тях им е изгодно, видят ли, че ти има нещо или ти става нещо, бягат с 300, дори и да не са всички и да останат 1-2ма, те ще останат с теб, защото знаят, че ще се изправиш и имат респект към теб, това отново не е "приятелство", поне за мен, това отново е нещо, от което те знаят, че ще имат изгода някой ден.

Бъди здрав/а! :)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b98430bc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Най-големите предателства при мен са точно от "приятели"
Тая година си направих експеримент. Спрях да пиша пръв и да видя кой ще ме потърси.
4 месеца вече никой не е звънял и писал, а това са хора, които винаги съм защитавал и съм променял планове заради тях.
За мен истинско приятелство не съществува.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 304ccbdaa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Верен приятел е само кучето ти...

Всеки друг човек си гледа интереса, и си има своята собствена гледна точка. За кратки периоди от време може интересът и гледната ви точка да съвпадне, но нещата се обръщат, нищо не е вечно. И в най-добрият случай просто го разбирате и се разделяте, в лошият - единият предава съзнателно другия. И двете ситуации са ми се случвали. Така че тая представа за "истински приятел" е по-скоро детска, и се изживява най-много до към 20/25. След това човек има просто "връзки" и "познати"..

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f92fe233b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз приятелите ги считам за такива, когато получавам това което давам, какво имам в предвид:
Уважение и добронамереност, критика поднесена по подходящия начин иначе се превръща в надсмешка и подиграване.
Важно е да се зачитаме като хора първо, без подмолни интересчийски игри.
Иначе за псевдо-приятели примери колкото щеш... в бедна България преобладават “истинските” приятели.
Имам приятели и съм се доказал, има и такива които са се осрали и ги е яд, но...... като се развият умствено - аз лично ще ги потърся.

Божо

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4ffd4b2d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Отдавна съм ги отсвирил всичките, и така съм по-добре!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c57983a384
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на всеки оставил своя коментар тук, моля и нека и други се включат. Отново БЛАГОДАРЯ ВИ, хора!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 89272be791
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако трябваше да отговоря на тези въпроси преди около десетина години, със сигурност щях да заявя, че имам няколко верни приятели, на които мога да разчитам и с които сме неразделни. За съжаление през тоя период доста пъти се убедих, че съм в голяма грешка. Първо, двама от тримата ми най-добри приятели се оказаха, както се случва, просто интересчии. Хубавото е, че с третият си продължаваме приятелството и той е човекът, който ми е помагал най-много и никога не ме е предавал. За момента той е един от двамата, които мога да нарека приятели. С другия сме заедно буквално откакто се помним. Имаше един период, в който не поддържахме много чести контакти, но не сме карали или нещо подобно. Това е общо-взето положението при мен. Всички останали се оказаха интерсчии, използвачи и т.н. в една или друга степен. Няма смисъл да описвам подробности, че ще стане много дълго. Ще разкажа накратко само за последния случай, понеже наскоро осъзнах, че този човек преди години вероятно се е опитал да ме излъже, въпреки че не се получи. Че си е използвач и интересчия си го знаех и преди. Той е от тези хора, които за да поддържат някакъв контакт с когото и да било, трябва да имат изгода. При него няма такова нещо, като да се видим просто, защото сме приятели. Възможностите са две - или очаква бъдеща полза или му трябва нещо конкретно. По едно време чак ми беше станало забавно с какво искане ще ме изненада. Иначе, той да свърши някаква услуга, колкото и да е дребна - почти невъзможно. Това, върху което обаче се замислих наскоро бе, че преди години той се опита доста подмолно да ме подхлъзне. Не съм 100% сигурен и няма как да го докажа, но всичко говори в тази посока. Историята е следната - по онова време си търсех първата кола, но все още не се бях ориентирал какво искам и какво ми трябва, а и не бързах особено. Той имаше от няколко години автомобил, който съм му казвал, че ми харесва по принцип и сме си говорили на тая тема. Един ден сме излезли да пием кафе и започнахме да обсъждаме нещо свързано с коли. Изведнъж той сам предложи да сме отидели да разгледаме автокъщите. Тук е мястото да кажа, че той меко казано не е от особено активните и е почти невъзможно да го накараш да отиде където и да било, освен ако няма изгода разбира се. Това да е седнал да пие кафе и да стане и да отиде някъде - просто абсурд. Тогава обаче не ми направи впечатление и отидохме до въпросните автокъщи. Не помня дали е било в първата, в която влязохме, но в едната, отделно от останалите коли стоеше сякаш извадена същата като неговата кола, само че т.нар. "фейслифт". Даже цвета беше същият. Той още като я видя, започна: "А, ето взимай я! Взимай я бе, взимай я! Какво мислиш толкова, давай!" Дори отиде да пита за цена. Аз тръгнах да му обяснявам, че няма как така да я купя на сляпо и че сега просто гледаме какво се предлага и т.н. Той продължи да упорства и да повтаря с манипулативен тон как нямало какво толкова да мисля, да съм я взимал и т.н. Не го направих естествено, понеже подобни номера не ми минават, но не се и замислих особено над тази случка. Чак 2-3 години може би след това, случайно разбрах от него, че той си има познат, който се занимава точно с търговия с автомобили. И още по-късно, съвсем наскоро, след като имах възможността в доста случаи да го видя в истинското му амплоа, когато няма никаква изгода от мен, си дадох сметка как се е опитал да ме пързулне. Но, както и да е. Старая се да не се настройвам негативно. Пожелавам на всички да са живи и здрави. Като видя, че някой се опитва да ме използва, просто ограничвам контактите си с него и толкова.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5b63aae438
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За най-добрата ми приятелка един ден една лъжкиня ми пишеше глупости за нея по фейсбук и ми каза "ама няма да и кажеш нали" оставих я да приключи и и изпратих всичко. После те се скараха и после заедно я блокирахме и 2-те. Нямам много приятелки и се е случвало на мой рожден ден само тя да дойде. Като ученичка като са ме убиждали за нещо нейни приятели тя ги спираше и им казваше "Аз не позволявам да убиждате мои приятелки, или спрете или не говорете и с мен повече" Тя веднъж се ядосваше, заради бившо гадже, което още обичаше и беше готова да се самоубие у тях, но аз се обадих на майка и и тя я спря. После тя много ми се ядоса и ми каза "Ако не беше ти сега щяха да свършат всичките ми проблеми в този живот" Аз и казах "Не съжалявам и пак бих го направила. Ако искаш не говори повече с мен, но не исках една от тези приятелки, които хората си броят на пръстите на едната си ръка вече да не е жива. Не съм била на погребение до сега и не исках твоето да бъде първото."
Даже ще кажа нещо... Аз нямам най-добра приятелка. Имам сестра.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e5e942e759
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не знам какво е приятелство. Някви хора се въртят в живота ти, някои от тях остават, може би те са приятелите. Не знам, Но съм забелязал, че приятелите са като огъня. Ако си далеч ще замръзнеш, ако си прекалено близо - ще се изгориш, на нормално разстояние ще се стоплиш. Топлиш се около разни хора и ти топлиш тях, помагаш им, те помагат на теб. Може би приятелството е в добрата памет и лоялността. Някои хора те помнят цял живот, ако ще и 10 години да минат, както кучетата. А други те продават за 5 стотинки без да им мигне окото

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker