Причина за аборт при жена? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Причина за аборт при жена?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1139 пъти
Жена родена 1905 год. Съпруг роден 1903 год. Първо дете момиче родена 1927 год. Второ дете момиче родено 1931 год. Жената около 1933 год- 1934 год. забременява и прави умишлен аборт при Лекар. Било Момче. След умишленият аборт не е можела да забременява. И двете деца - момичета са раждани в едностайна схлупена къща от преплетени клони измазани с кал. Имали са около 100 декара ниви, около 40 декара гора, 100 брава - броя овце, 5 крави, 5 коня, няколко бременни женски прасета с малки, кокошки и др. С волове са орали. Имали са какво да ядът. Не са били гладни. Не са имали дългове или борчове. Причината според жената за умишленият аборт, е че имала две две деца и искала да са добре изучени и образовани, да не работят на полето, а да са на бюро и началници. Има ли според Вас друга причина, за която не се сещам, като например забременяване от чужд мъж? Цялото семейство е от близките до София села. Всички от семейството четат книги и вестници само чрез дебели очила. Дядо ми е починал преди да се родя. Бил е писар. Баба ми можеше да чете и да се подписва още от дете.

Мъж 45 год.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 16b9f1cb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   И аз не бих родила трето, децата изискват много време и нерви, с повече става, по-сложно. Трудно се ходи на работа, ако нямаш, не те искат. Почти нямаш време за себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 784b60c060
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Баба ти си е двала сметка, колко ужасен е бил животът й в бедност и не е искала никое от децата и да преживява същото, освен това в онези години медицината не е била напреднала достатъчно и е имало повече случаи на смърт при раждане. Възможно е да се е притеснявала за собственото си здраве, защото в онези години раждане на 30 е звучало като рискова бременност, а вероятно е било нужно да помага и в работата на дядо ти. Тогава не е имало генетични тестове за бащинство, затова спокойно е могла да отгледа и дете от чужд мъж, ако й е бил любовник. Изнасилена от друг мъж едва ли е била.
Ако търсиш проблеми между тях двамата, то тогава по-вероятно е било дядо ти да й е изневерявал и тя да е разбрала и затова да е махнала детето, но не бих тръгнала в тази посока.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a5d999c005
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   В случая няма връзка с Втората световна война, но пък може да е свързано с последиците от Първата. Честно казано не съм особено запозната как е било в онези времена. Една позната, 39-и набор, ми е разказвала, че по време на бомбардировките над София майка й е забременяла втори път и е трябвало да се евакуират, затова е махнала детето и то в по-късен месец, затова е разбрала, че е момче. Както знаем всеки мъж си мечтае за син, явно или тайно, затова мога да си представя какъв удар е било за тези мъже убийството на нероден син. Понякога обаче обстоятелствата в миналото са налагали вземането на такива решения. Според мен решението е свързано с финанвови съображения, с не с изневери и т.н.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: da8655312d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Няма смисъл да ровиш в миналото. Жената си е имала своите причини и сега и да ги научиш нищо няма да промениш. Може да е какво ли не. От притеснение за здравето, до лоши отношения с мъжа и, че и нежеланието да отгледа още едно дете в схлупена къщурка. Това, че не са били гладни, не означава, че животът им е бил лесен.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b7e20c588a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не виждам , как ще си сигурен в каквато и да е причина. Единствено ,ако можеш да засечеш информация от няколко източника и пак може да има нещо недоизказано.
Били споделил, защо това е важно за теб?

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 774312f8e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Просто не е искала повече деца. Прабаба ми също е правила аборти - имала е две. Все пак, не сме от многодетния етнос.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c457ef995e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Хипотезата ми е помятане/спонтанен аборт.

Смята се, че вероятността за спонтанен аборт за първите 12 седмици бременност е 20%. При три бременности, шансът да се получи спонтанен аборт поне веднъж е 48%. Шансът за спонтанен аборт след първите 12 седмици спада до 1-5%.

Ако се е знаел пола на зародиша, то тогава този аборт се е случил след минимум 9 седмици.

Искам да добавя и друг факт - една бременност става очевидна след 16 седмици. Ако желанието да се махне нероденото дете са били чисто от гледна точка на това да се отгледат двете момичета като хората, то тогава спокойно са можели и двамата да си траят и да се правят, че никаква бременност не е имало по принцип.

"След умишленият аборт не е можела да забременява." Леко противоречие се получава тук. Хем аборт на третата бременност, хем опити да забременява отново? Е нали абортирала за да се изучат момичетата? Има нещо гнило в Дания.

Забременяването с момче през 33-34-та означава, че по-голямото момиче е на 6-7 години, докато по-малкото на 2-3. Тоест, малкото вече може да ходи и да говори, докато голямото си е дефакто индивид, да си създава впечатления и да трупа спомени.

Подозирам, че и двете са знаели че майка им е бременна. И съответно очакват братче/сестриче. Смятам, че и четиримата са я очаквали без никакви намерения за аборти. Да, ама майка им изведнъж помятва... какво може да им каже? "Еми пометнах, случва се"? Не мисля.

Да ама и "Направих аборт на нероденото ти братче, за да можеш ТИ да се изучиш" ми звучи като АДСКИ ТЪПО нещо да кажеш на ДЕТЕ. Вменяваш му вина така едва ли не.

Според мен - и това е чиста догадка - дядото е натупал бабата и затова е пометнала, получили са се усложнения и затова не е можела повече да забременява. Това е единственото нещо, което ми идва като по-правдоподобно обяснение, защото колкото и да е тъпо горното, още по-грозно е да кажеш: ​"Еми татко ти ме скъса от бой и затова вече няма да имаш братче."

Затова - лъжа. Като се намеси и лекаря, вече причината да няма братче не е директно свързана с побоя, а с уж "умишления" аборт по решение на майката, а тейкото няма нищо общо. Оня с бялата престилка е претрепал братчето. А ти да се изучаваш и гък да не казваш, че ако не бъдеш началничка зад бюро, значи смъртта му е била за нищо.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 784b60c060
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От номер 2. Мисля, че баба ти не е излъгала и е казала самата истина и в наше време много от образованите хора предпочитат да отгледат дори само едно дете, но да не бъде лишено от нищо, да инвестират в качествено образование, извънкласни занимания
и да му дадат добър старт в живота отколкото да имат две деца и да ги отглеждат с компромиси. Сега може да ти се струва, че всъщност са имали достатъчно материални придобивки, но може да е коствало много, за да ги задържат, да са преработвали, да са живели в стрес и несигурност. Баба ти за жена в онези времена е била образована и се е замисляла по повече въпроси. Трябва да приемеш отговора й и да престанеш да се ровиш в миналото.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 14e45c60e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ти самият женен ли си? Предполагам (ако си) не живеете в схлупена къща, не сте гладни, имате образование, не пасете овце? Колко деца имате?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5228f1d451
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Само един въпрос, как е възможно да имаш дядо, роден през 1903 г. и да си на 45? За някой прадядо ли става въпрос? Причината е, че жената не е искала да изпращат син - войник, който верочтно ще бъде убит. Нямаш и на идея какъв ад са преживели тези поколения с 1-та световна, балканските войни и икономическати кризи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker