Двойните стандарти спрямо мъжете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Двойните стандарти спрямо мъжете
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 3180 пъти
Мнението на обществото спрямо мъже и жените:

-Жена на 26 год., живееща с техните и работеща за мин. работна заплата.
*Обществото: " Ау, че примерно и работливо момиче."

-Мъж на 26год. с добро образование, със занаят заработващо над мин. заплата, живеещо с родителите си.
*Обществото: " Пълен смешник, на 26 год. още не се изнесъл от вкъщи, за нищо не става."

-Жена на 30год. още живеещо с техните, получаваща същата заплата, несемейна.
*Обществото: " Много, ама много примерно момиче, много кандидати има за нея , коя ли ще избере."

-Мъж на 30год. работещ здраво, но живеещ още с родители.
*Обществото: " Пълен б**** тоя ще си остане с техните, никоя няма да вземе".


Мъж на 40 със собствено жилище и кола, женен с дете.
Обществото: * Е най-накрая този б*клук направи нещо с живота си, но пак си остава посредствен...."

Жена на 40год. на същата работа, несемейна, живееща в дома на тати.
Общестовото: " Е това момиче, все същата хубавица си е. Има време, просто не е срещнала подходящият човек....."

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9b7ceb799e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Хората много лесно скачат да съдят другите и да лепят етикети. Жена съм и изобщо не мисля тези неща за въпросните мъже от примерите. Има толкова много сценарии. Може да работи и да си събира парички за собствено жилище. Защо му е да ги харчи за квартира? Още повече ако няма партньорка в живота си в момента. Може да има ниска заплата и дори да не може да събира за собствено жилище на този етап. Може родителите му да се нуждаят от помощ, подкрепа и ако няма партньорка, с която да живее, как и защо да ги оставя сами? Първо трябва да се познава конкретния човек, характера му, мотивите му да живее с родителите си и тогава човек може да си състави адекватно мнение.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2b5ac40f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Честно казано за жените над 30, живеещи с техните едва ли това си мислят хората. По скоро си казват "Тази ще си остане стара мома"

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: dac69fd26a
гласове:
1 2 3 4 5
  (48 гласа)

3.   А за двойните стандарти спрямо жените, защо не говориш?
На 30, тя е "стара мома", а той едва ли не е още дете.
Заплащането и е по-ниско, по принцип. На интервюто ти казват в прав текст, че предпочитат мъж "защото той няма да ми ражда тука и да ми отсъства, че детето е болно!"
Ако не родиш до 30, "изпуснала си влака, ще останеш бездетна!", а той има цялото време на света и на 30 му е твърде рано да поема отговорност за дете и семейство.
А любимото ми "Умна си... като за жена! " Т. е. по дефолт жените са глупави...
Така, че по-добре да не беше пускал тази тема, че ще стане грозно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8f9ec2943a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Абе какво ви пука за стандарти и за мнението на хората? Живейте както намерите за добре без да плащате данък обществено мнение, хората ще ви съдят винаги, независимо къде живеете и какво правите. Сами се правите нещастни и се ядете едни други защото сте ограничени и промити от социални мрежи и какво ли не. По темата - допреди 10-20 години беше нормално в един дом да живеят 2, че и даже 3 поколения и имаше семейство и семейни ценности, хората живееха в общност в която си помагаха и се подкрепяха. Сега изведнъж ако родителите ти не са ти били шута на 17 да се влачиш по квартири и да живееш като номад, си егати провала и неудачника. Жената се изнасяше само ако се е омъжила, а не сама едвам да свързва двата края само за да не живее, видиш ли, при родителите си. Щото само загубеняците живеят с родителите си. Това е поредната тъпотия, прихваната от западните ценности. Аз съм жена на 25 и не виждам защо, след като имам хубаво семейно жилище, удобно и просторно, в което да живея, със заплатата, която се взима в България (освен ако не си преуспял или не работиш в IT сферата), трябва да се мъча в някоя мизерна квартира сама?!?!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8d74aa6853
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Да, така е, това са пропаганди идващи от либерастите, а пък тяхната доктрина е силно повлияна от глобализма. Но това са впечатляващи простотии.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0ef0c9d795
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Номер 3 много точен коментар. Автора явно е женомразец.
Мъже са силни са "бият се в гърди те" и кво накрая и жената да може същото като него ама пък и да си трае да не иска. Идиотизъм.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 364107ceeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Всеки има право да си живее както му допада, стига да не вреди на околните - всеки има право на това. Човек ще си помисли, че ти всъщност дори целиш да стане война в коментарите с пускането на така поставена тема, авторе. Хората, които критикуват мъжете или жените, които не влизат в техните рамки и стандарти поради това или онова, трябва да започнат да се вглеждат повече в себе си и да се съсредоточат върху своите лични проблеми и тегоби, а ако нямат проблеми да се замислят за по-ползотворен начин, по който да употребяват свободното си време, вместо да зяпат по животите на други хора.. това е много грозно и низко занимание. Призовавам всеки, който попадне на тази тема да НЕ прави удоволствието на автора и да подклажда спорове, кавги и напрежение.
Авторе, ако все пак темата ти е истинска, а не провокация, то отговаряй на кричичните към теб да гледат себе си и да решават своите проблеми.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cda437bbe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

8.   Жените също страдаме от двойни стандарти, ама не циврим така. Баси, това съвременните мъже станахте по- големи мрънкала и от жените.
И това някой да каже, че 40- годишна жена е хубавица, почти не съм го чувала, защото за вас, мъжете, жена над 25- 30 е вече "стара" и за изхвърляне, докато мъж над тези години е "млад", ако че повечето са шкембелии с оредяващи коси. Баси лигавенето и мрънкането в този сайт от драгите "мъже"...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fa10668dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   За първото си прав, но за другите не си ги мислят повечето. Даже за 40 г. жена е обратното. Вкл. и аз мисля, че жена над 35-40 рядко е красива. Въпрос на предпочитания. И да, дори като мъж мога да се съглася с жените горе, че стереотипите ги има и в двете посоки. Заразведениете мъже например се смята, че просто не са случили на жена и могат да създадат второ семейство. За жените обаче се смята, че щом са я оставили, значи нещо не е наред с нея. Особено ако има и 1-2 деца от брака си, задачата да си намери нов сериозен партньор, искащ нещо повече от секс, става доста сложна. Отделно повечето смятат, че мъж спал с много жени е готин, а подобна жена е курва. За мен и двамата са си курви.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3dda500ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, конкретно в този аспект за който пишеш , двойни стандарти няма.
Да не говорим, че страшно много преувеличаваш.Никой не казва на 40 годишна жена "момиче".
Има, може би, някаква предубеденост към мъжете, които живеят с родителите си в зряла възраст, но за това си има причина.
Когато жената живее с родителите си, тя освен че ходи на работа, активно се включва в домакинството:чистене, готвене и т.н.
Когато мъжът живее при родителите си, в голямата част от случаите не го прави.Най-много да помага финансово , но не си дава мн.зор за тези битовизми.
Когато мъжът и жената(вече срещнали се), решават да живеят заедно, мъжът, който не е свикнал да поема ангажименти в домакинството, прехвърля всичко на жената.Тя, от своя страна се, се дразни, защото и тя ходи на работа, не е като цял ден да седи вкъщи и само това да прави.
Отделно и дете ако имат, нещата се усложняват.
Затова на такива мъже се гледа предубедено.Но като заживеят заедно и покажат, че това не е така, няма проблем.
Родителите също до някъде са виновни, че "щадят" мъжа от такива задължения, защото е "мъж".
Обикновено, например, майката ще приготви вечерята.Рядко синът се сеща да го направи и посрещне родителите си с готово ядене и сложена маса.Или докато майката готви, бащата да простре и прибере/сортира/изглади дрехите, а синът да вдигне масата и измие чиниите след вечеря.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8014618cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

11.   Смятам, че е малко смотано да живееш с вашите ако си над 20г възраст, КАКЪВТО и пол да си.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b9299a982d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има двойни стандарди, е и? Така трябва да бъде, защото половете не са еднакви (колкото и да се опитват някои хора да ни убеждават в това и да се опитват да правят мъже от жените и жени от мъжете...)

Ти какво очакваш? Мъж на 30 живеещ с техните да му се радват ли? Мъжът трябва да е по-самостоятелен, по-инициативен, по-амбициозен като цяло. Аз на 18 се изнесох от нашите, просто не търпях да не съм независим. Да, живеех мизерно отначало, но по-добре така отколкото да не мога да създам свое пространство.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 672784dd61
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Много хора живеят с родителите, къде родителите помагат, къде детето им помага, с ниска заплата и пенсия. Но съжителството с родители не е леко.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 02ec32b143
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

14.   Авторе, видимо в описанието, което си ни дал, се разчита директна предубеденост.

Защо мъжът е с „добро образование“, а жената от първия ти пример не е? Не го смятам за случайно — целта е била да подскажеш на читателя, че жените са масово необразовани, работят за минимални работни заплати и именно заради това до късно делят един дом със семействата си, докато мъжете са се изучили и са доста над нивото им (и финансово, и всякак). Мъжът според друг твой пример отново „работи здраво“, а пък жената е „просто живееща с техните“, изгражда се представата, че единият (неясно как, защо и според какви статистики и потвърдени хипотези) „надмогва“ другия. Тенденциозни разсъждения. „Мисията“ на тази „творба“ е една — да покаже, че мъжете винаги са на върха, но са смачкани, стъпкани, подиграни, подритнати и сочени с пръст от обществото, а жените, макар че са крайно посредствени и нищожни — вечно обичани, разбирани и подкрепени. Далеч си от реалността, честно казано.

На 19-20 години се оказа, че всъщност аз бях една от последните сред връстниците си — от гледна точка на това, че не се бях изнесла на квартира и не ми се беше отворила възможност за живеене в подсигурено от родител жилище. Не живеех самостоятелно, което провокира въпроси, подценяване и изказвания, че съм „глезла“; момчета и мъже на срещи са си позволявали да ме разпитват и да излизат с коментари — „Не си малко дете, защо не си се изнесла? Не работиш ли? Само учиш? Как така?“. Новите времена се уеднаквяват откъм изисквания за всички — наборите след '97 година са много „по-свирепи“ от предишните. Ето, успях да се изнеса, но на дневен ред вече са други теми и проблеми — защо нямам кола, къде ми е шофьорската книжка, как съм завършила висшето си образование, защо съм била отличничка (откачен перфекционист ли съм била), къде ми е опитът с мъжете, защо е толкова нищожен, как съм можела да имам за 23 години само един-единствен сексуален партньор, защо съм била необвързана дълги години, кога мисля да забременявам, как така не съм го мислила досега, нямала ли съм планове, за колко пари съм работела, защо за толкова и т.н., и т.н. Не знаеш какво е да си жена, защото не си. Аз също не знам какво е да си мъж, защото не съм. Но ти казвам — еднакво е. Разпитите са еднакви, въпросите, които засягат и двата пола, са еднакви, само изпълнението е различно — мъжът си те пита директно и без срам, докато жената само те преценява тактично и задкулисно.

Ще добавя и още нещо, написала съм го като коментар под друга тема, но смятам, че се връзва и със сегашната, ще се радвам на отговори, интересно ми е — забелязвам някаква доста любопитна тенденция — каквото и да направи една жена, винаги е виновна според масовката мъже.

Ако е във връзка с по-скромен мъж, който не притежава личен автомобил и не се намира за достатъчно симпатичен от околните според наложилите се обществени „норми“, то тази жена веднага бива определена като захванала се с „поредния льохман, който е абсолютен злетак“, тя няма никакво самочувствие и реална представа за това що е то мъжественост.

Ако пък е във връзка с изключително самоуверен мъж, който кара по-скъпо возило и се счита от всички за някаква балканска версия на Брад Пит, то тя е „долна материалистка, довеждаща се до крайна форма на меркантилност“, надута е и не поглежда „по-обикновените“, тъй като е чисто и просто повърхностна.

Ако ви обърне внимание на съобщенията в Инстаграм/Фейсбук или пък се организирате за срещи на живо, но тя не откликне на вашите желания и чувства веднага, директно влиза в графата, в която са включени всички останали „леки жени като нея“. Има голям избор и е с изискванията на средностатистическа принцеса.

Ако не ви обърне внимание на писанията онлайн или не търси жив контакт, то следва, че отново е носител на така познатото самочувствие без покритие и ви е преценила според снимки, външност и социален статус. Нищо, че е възможно да си има приятел или да не ѝ се занимава с никого поради дълъг списък от причини.

Търся отговор само на два кратки въпроса след тези си думи — каква жена търсите и защо всъщност всяка се оказва проблемна за вас?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e096ee5e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

15.   В България винаги мъжете трябва да бъдат мачкани и обиждани, а жените са света вода ненапита. Дори за работа гледат да експлоатират мъжете, затова масово след 30 години, заприличват на чичковци. Ами как да изглеждат, при положение че никой няма милост към тях. Защо една жена може да работи като сервитьорка или чистачка, а мъж да не може? Страшно висока е половата дискриминация в Бг.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fc79bf564f
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

16.   Правиш се на интересен, но не си. Двойните стандарти са на 90% за жените, за мъжете много малко! Ако един мъж преспи с 50 жени, той е ''вървежен'', ''много го бива'' и т.н., а ако е жена - ''ооо, тя е уличница''.
Ааа, защо караш кола, колите са само за мъжете;
кво е туй чудо женски футбол, тия женките, могат ли да играят футбол?
Свалят ли си тениските след гол и т.н. и т.н. простотии.
Едно ще ти кажа - в обществото е добре да си мъж. Проклятие е да си женски пол.
Ако можех да си избера пола, щях да съм мъж. Винаги съм искала да бъда мъж, даже имам повече тестостерон и приличам на момче. Така се и държа. Но не мога биологично и нормално да съм мъж.
Така че кефи си се, че си мъж и спри да цивриш. Щото е добре да си мъж.
Мъж в сгрешено тяло

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c2402ad214
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

17.   8 каза, че не циврите така и едно изречение по-късно започна да цивриш. Сериозно ли?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5be5cc649d
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

18.   Пълни глупости.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bb74f214a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Една жена и на 30 и на 40 год. си има ухажори и няколко опции, особено ако е поддържана. А повечето жени особено в Б-я не са се сблъсквали с нищо и изглеждат много по-млади спрямо мъжа.

Ако една жена на 30год. не е омъжена, то т'ва си е нейна вина. Жената винаги има опции за разлика от мъжа, т.к. ние мъжете гледаме само визията.
Мъжът ако искаш да е Брат Пит на лице, не осигурява ли сигурност, не може да влезе в сериозна връзка., камо ли брак. А да някои има, но след година/две развод.

Колко мъже могат на 20-25 да се осигурят дом в днешно време? Да, ако имат заможни родители е възможно, но 90% никакъв шанс.

Работил съм в корпоративна среда и жените бяха повече от мъжете, за какво неравенство говорите?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6bb9f86215
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Това от маминия или бащиния апартамент го пишеш, б*****? Стига ревал, има двойни стандарти към мъже и жени, бели и черни, стари и млади. Идея си нямаш през какво минават някои жени. Ако толкова си любопитен, направи си фалшив профил в Tinder и се пиши жена, ползвай ако щеш някоя популярна снимка. Ще видиш как за секунди безмозъчните дегенерати ще те погнат, ще ти пращат снимки на малкото им пишленце, че и ако не им вържеш ще те наричат курва, някои ще те заплашват. За това не ревеш, нали? Мамин инсел сополив.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 927ad0e677
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Евалата на номер 3. Направо изби рибата. Нека да не забравяме, че според господата, жените не знаели какво искат. Когато обаче срещнат жена, която знае какво иска, не са готови.... Плашат се.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d6104ff75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Бях доста бедно момче ходех с левче-два на училише подиграваха се, че съм беден(едва ли не просяк), завърших, записах висше образование, започнах хубава работа на двойни смени(за повепе пари, имах комплекс) след това си отворих собствен зеленчуков магазин, пепелех доста пари, е пак недоволни изкараха, че между другото продавам и наркотици, а не знаят за лишенията ми... приятелка нямам, не защото не мога, а защото бях много наранен, ама чувал съм: ,,тоя има пари, а няма пеиятелка, толкова ли е зле?? Тааа, така..

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c7e7d3b5e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Поздравления за номер 14 за коментара - много точен!
И наистина ли мъжете задават такива въпроси на среща - за сексуални партньори, заплата, кола?
Колко са се променили нещата към по-зле! Добре, че не трябва да си търся партньор в днешно време.
Ж 45

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7cb38a73df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Пълни глупости, мисля същото, което си написал за мъжете, и за двата пола.
Ж22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3283c2ddda
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   До 16.
Така е що се отнася до бройките та мъжете и жените и това не е двоен стандарт. Мъжете са активния пол в нашето общество и ние се натискаме на жените. Ако един мъж е сам, то най-вероятно това не е по негово желание. Ако един мъж е с жена, то това е успех, защото се е борил и е успял!
За жените е обратното - те просто чакат предложения и избират. Ако една жена е сама, то най-вероятно това е по нейно желание (не от липса на кандидати). Така че ценното в жената е ако успее да се опази от всички предложения и да се отдаде на един.
Недей плака че не си мъж, щото женските привилегии ще изчезнат и ще останеш да се оправяш съвсем сама в живота, както са повечето мъже. Огромната част от жените и представа си нямат какви трудности срещат мъжете и как се оправат с тях. Виждат само крайния резултат и им завиждат, гледайки си от тяхната си женска гледна точка, където е достатъчно да се усмихнеш и помолиш жално за да получиш. В някои случаи дори не е нужно да правят нищо, услугите и вниманието сами си се натрапват.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 018b3e1637
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Авторе, изобщо не обръщай внимание какво говорят хората. Те винаги говорят лоши неща. Тоест и да си идеален, мнозинството хора ще говорят лоши неща, просто защото са озлобени и нещастни. Не обръщай внимание, живей си живота както искаш. Както казва поговорката - Не съм златна пара, за да ме харесват всички.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a3f41b766c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

28.   За двойните стандарти си прав. Иначе за 30 годишните поне аз си мисля "Колко ли време остава, докато си вземе котки". А за 40-годишните "Можеше да е по-зле: да си вземе 5 кучета и да ги разхожда без каквито и да било предпазни средства".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 087d085275
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Първо - тези твърдения не са верни,особено що се отнася до жените. Вече не е "модерно" жените да живеем с мама и тати. Второ, относно мъжете с дом, семейство и всичко - човекът си иа вичко. какво говорят сульо и пульо за него не трябва да му пука. А и е пълна глупост това.
Навсякъде има злобни и прости хора. Защо трябва да им се връзваме?!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 674f407bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   Да се изнесеш на 18-22 от вас при положение, че нямаш сериозен приятел/ка е супер тъпотия. Още по-голяма тъпотия е да го направиш, защото "какво щели да кажат хората". В България сме царе на копирането и сляпото следване на каквото и да било, без да знаем защо. По-горе някой беше го казал - живейте си както ви е удобно и мислете с главата си. Не се водете толкова по хорското мнение.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 21a085b79a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Ама, кво говориш 31, то да работиш при наличие на живи родители е направо грехота.
Ще се лишавам аз от удобство, ще готвя и чистя, че и сметки ще плащам на 20 самостоятелно... И то, при положение, че има вариант да не го правя? ! Супер тъпотия.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ced8782adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   31 Аз се изнесох на от жилището на нашите на 19г. На почти 20г. скандинавска столица карах БМВ 3-ка, чуках доминиканка и имах самостоятелен апартамент. Тъпотия е да те дундурка мама, до като се излъже някоя да иземе нейната функция, ако се излъже.








Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 306d4d66ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Какви мъже, какви жени? Всичко е до човека и свободолюбивият му нрав.
Отидох да следвам далеч от дома на родителите ми, завърших, намерих си работа, живях на квартира, издържах се сама, по-късно си купих апартамент, но и за миг не съм си помисляла да живея с нашите. Майка ми е властно чудовище, което в ранните ми години много ме подтискаше, мачкаше ме, постоянно ми насаждаше чувство за вина и ме унижаваше, подтискаше баща ми, а той я следваше като вярно куче. Най-хубавото нещо, което ми се случи беше, да не завися повече от нея. Когато си стъпих на краката им пращах солидна издръжка, която се оказа, че изобщо не е стигала до баща ми, а майка ми е давала на сестра ми, която отново живееше при родителите ни, та тя си купи апартамент с моите пари, нищо че получаваше тройно по-ниска заплата, беше разведена с две деца и мъжът й плащаше мизерна издръжка. Много по-късно успях да събера пари, за да си купя собствен апартамент.
Има родители, и родители, деца и деца, зависи много от какво семейство идвалш, за да избереш къде ще живееш, докато си стъпиш на краката.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 306d4d66ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Какви мъже, какви жени? Всичко е до човека и свободолюбивият му нрав.
Отидох да следвам далеч от дома на родителите ми, завърших, намерих си работа, живях на квартира, издържах се сама, по-късно си купих апартамент, но и за миг не съм си помисляла да живея с нашите. Майка ми е властно чудовище, което в ранните ми години много ме подтискаше, мачкаше ме, постоянно ми насаждаше чувство за вина и ме унижаваше, подтискаше баща ми, а той я следваше като вярно куче. Най-хубавото нещо, което ми се случи беше, да не завися повече от нея. Когато си стъпих на краката им пращах солидна издръжка, която се оказа, че изобщо не е стигала до баща ми, а майка ми е давала на сестра ми, която отново живееше при родителите ни, та тя си купи апартамент с моите пари, нищо че получаваше тройно по-ниска заплата, беше разведена с две деца и мъжът й плащаше мизерна издръжка. Много по-късно успях да събера пари, за да си купя собствен апартамент.
Има родители, и родители, деца и деца, зависи много от какво семейство идвалш, за да избереш къде ще живееш, докато си стъпиш на краката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4331773eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Аз пък съм жена и не съм съгласна.

1. Без значение на колко си години, ако нямаш сериозен приятел/приятелка, по-добре да живееш у вашите. И да работиш, естествено, събирайки пари за черни дни и апартамент. Парите за квартира, са буквално пари хвърлени на боклука. Освен това хазяите винаги ще ти тровят нервите с нещо, ще ходят в квартирата докато те няма, ще ти звънят за всевъзможни глупости, въобще целия живот ще ти отровят.

2. Жена на 30 много отдавна не е момиче и няма опашки за нея. Вече си е начален стадий на отровна лелка. На 40 пък съвсем...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 01bb417754
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Има малки но ключови разлики в сравненията на автора.
В първите две сравнения съвсем "случайно" мъжът има добро образование, но работи за над минималната, жената работела точно за минимална и не е описано дали има образование, тоест тя мие чиниите в местния ресторант и я сравняваме с добре образован, който се е съгласил да работи за малко над минималната.
Тези двама не са равностойни че да ги сравняваме. Виж ако мъжът беше учил само до 12 клас, няма никакво професионално образование и от тогава работи, като чистач на прозорци, вече по можем да ги сравним.

Иначе да, за половете има двойни стандарти, на жена до 24-25 никой няма да й се подиграва че живее в дома на родителите си, но пък ако натрупа много бройки гаджета ще я нарекът ку*ва, докато ако мъж натрупа много бройки никой няма да да го обижда даже понягога ще го хвалят. Това също е двоен стандарт.
Такъв е живота половете са различни и е нормално да има различни изисквания към тях. Въпреки че основната причина е, че докато в повечето случаи момичетата биват възпитавани да помагат в домакинството от малки, за момчетата такова изискване няма. От там идват и разликите момичето дори и на 25г да живее с родителите то ще шета готви простира наравно с майка си. Момчето на 25г в повечето случаи ще е научено от дете да му готвят да му шетат да му перът, по тази причина мъж на 25г живеещ с майка си е нежелан партньор, защото която го вземе ще трябва да замени майка му и да се грижи за него както го е правила майка му, с такъв мъж партньорство няма. Партньорството е нещо друго, да работите и двамата, но и у дома да домакинствате и двамата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker