Мисля, че не съм забравила бившия си... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мисля, че не съм забравила бившия си...
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 4948 пъти
Здравейте на всички!

Имам сериозен приятел с който сме заедно от 1г и 9м. Щастлива съм с него всеки ден ми показва колко много ме обича и държи на мен. Доста търпелив е с мен и мил. Казвам търпелив, защото аз съм доста избухлива и нервна на моменти и той винаги проявява разбиране.

Всичко изглежда наред, но... Преди може би месец сънувах един сън с бившия ми приятел (няма да изпадам в подробности за съня) и се върнах назад стана ми някак по - странен начин приятно за отминалото време (явно приказката, че след време остават само хубавите спомени я вярна, е аз с него нямах лоши като се замисля).

Но в същото време се почувствах виновна, че съм сънувала такъв сън заради сегашният ми приятел. Тогава не му казах нищо за съня, в последствие когато един ден се скарахме за нещо му го казах. Много го нараних и много съжалявам, но за съжаление винаги правя нещо и после мисля.

Тези дни говорихме с приятелят ми за бившият ми, пита ме някакви неща. Попита ме дали съм го забравила и разни други въпроси, казах му ''ДА'' ... да, но след като се пребрах и се замислих дали наистина съм го забравила май се оказа, че все пак в мен има някакви чувства още към този човек.

Е да не е така както беше тогава и никога няма да е, но май все пак има още нещо в мен. Не знам дали се дължи на това, че той ми е бил първи по принцип аз не вярвам на това, че видиш ли след 1-ия никога няма да обичаш така, че не можеш да го забравиш и т.н .
Но май съдбата ми показа, че може и в тези приказки да има нещо вярно.

Вечерта по някое време бившият ми ме потърси, писа смс-и, звъня (не сме от един град). Искаше да се видим ... и преди го е искал винаги съм отказвала заради сегашния ми приятел. Знам, че ако ида и се вида с него ще го заболи ужасно много. Но и може би малко се страхувам да се видя с него...

От както сме се разделили окончателно не сме се виждали, а от тогава минаха 2г. Сега след това време се страхувам, че ако го вида може нещо да се промени. Той често ме търси и иска дори да се събираме въпреки, че знае че си имам приятел и нещата са сериозни.

Сега ако някой отново ме попита дали съм го забравила не знам как да отговоря. Най - лошото е, че с приятелят ми си казваме ВСИЧКО няма лъжи и няма скрити неща между нас. И се чудя дали да му кажа, че не съм сигурна в това, че съм забравила предишния ми и той сам да реши дали иска да останем двамата или да продължавам да залъгвам и него и мене.

Страхувам се, че може само да се залъгвам, че съм го забравила и един ден ако случайно се видим чувствата ми да се върнат. Дали да споделя тези мисли с приятелят ми или да си мълча и да не го наранявам?

От една страна си мисля, че няма смисъл да го наранявам, а от друга че трябва да съм откровена с него както до сега. Какво да правя според вас? Малко объркано се получи, но се надявам да сте ме разбрали. Благодаря на всички които ще ме посъветват нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: d597055dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Забравила си го, спокойно всички минаваме през това, така де аз съм малка и опита ми е 1 човек. От както всичко свърши, казвам ти, минах през всякакви фази. Радвах се (много време)- после съжалявах че съм го наранявала- чудех се на акъла си че съм му позволила да ми влезе под кожата- имаше моменти когато исках да го забравя- и в крайна сметка минало-заминало. И сега си мисля за него понякога, настръхвам ако ми е гледал профила, макар и че се изнервям и да сънувала съм го. Обаче се изнервих и теглих чертата, май сега той няма огромно желание да си спомня за мен, ама знам че го прави като ми кисне в профила и най-вероятно в този на бфф-то ми и идея си нямам какво още... но е нормално. Аз ще си спомням за него и той за мен, ще има и сънища, понякга ще се питаме защо всичко е приключило и накрая ни остават невероятни спомени, с който не се гордеем, но е факт че лошите се позабравят. Такава е системата, но ти не обичаш бившия си, просто напълно човешко си спомняш за него с усмивка. Кажи ми как виждаш живота си без сегашния си приятел? Хубаво си спомни миналото- защо сте скъсали- кои са лошите ви моменти, знам че има такива - как те е наранявал- защо продължава да го прави, макар че сте скъсали, не може ли просто да те остави!? Отново ли искаш да си с този човек, да си причиниш всичко, а и да нараниш сегашното момче.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0da08b754f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На първо време се успокой, с всички тези въпроси и главоблъсканици няма как да видиш вярното решение. звучи толкова лесно, колкото всъщност е трудно - да се успокоим, когато нещо ни човърка е почти невъзможно. НО трябва да го направиш - опитай да отвлечеш мислите си от това, хвани се занимавай с нещо много ново, остави нещата да се уталожат в главата ти, тогава и вярната мисъл ще изплува, но докато има "от една страна това, от друга друго" не можеш да вземеш адекватно решение.
Опитай се да наложиш контрол над мислите и емоционалността си и просто се попитай - какво искам, защото от написаното изглежда, че всъщност не си наясно със себе си.

Иначе.. аз съм ЗА откритостта. Аз бих казала н приятеля си "Мисля, че още имам чувства към бившия си приятел, не искам да съм с него, помогнио ми да го преодолея, изтърпи ме за малко, докато това ми отмине и приеми да го обичам все пак като някой, който е присъствал в живота ми, като някой с който имаме все пак някаква обща история"

Любовта е много повече толерантност и искреност....
и свобода, защото ясно осъзнаваш едно такова изказване може да ти струва връзката, може той да реши да те осатви.... Ето това е любовта, мила, да дадеш на другия правото да разбере истината и постъпи после според себе си, с безкрайна вяра, че няма да те нарани и да те осатви.

Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 68f21dad87
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ако се видиш с бившия си, си на правилния път, за да се сдобиеш с двама бивши приятели, с които няма да имаш лоши спомени. Успех, благодарение на такива глупачки като теб, има достатачно нещастни мъже по този свят

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: da07c23dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз преживях същото, просто се отърси от старите преживявания и гледай напред, в миналото нищо хубаво не те чака :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2cc087a6ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Искам да ти кажа, опитай се да се свържеш с момчето което си забравила и сънувала по скайп или фейсбук. Не се предавай и се опитай да бъдеш приятелка с него. Ако имате чувства, те ще се зародят от пепелта и ще си щастлива с него истински при това, не да страдаш. Ако не се съберете, поне ще си приятелка с него и ще продължиш да живееш с мъжа ти поне по-щастливо.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 87f26cc447
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако обичаш приятеля си, обади се на бившия и му се развикай да не те търси и да не се занимава повече с теб или пък нека го направи това приятелят ти. Ако нямаш сили за това, значи още го обичаш и няма да го забравиш (в такъв случай по добре не наранявай сегашния си приятел и просто се разделете, но не му казвай истината, защото ще го заболи)!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker