Мога ли да го заобичам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мога ли да го заобичам?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1716 пъти
Заедно сме от много години. Имаме брак и деца. Харесвам го на външен вид, все още ме привлича физически. Аз него също. Но това е всичко, сърцето ми е затворено за него. Никога не съм била влюбена в него. Взех го, защото мислех, че е добър човек и ще държи на мен. И досега ми е верен и уж се грижи за нас. Но не го обичам, мислех че с времето ще се науча, но не се получава.
Всичко у него ме дразни, постоянно спорим за нещо, много ни куца комуникацията - за всичко сме на различно мнение. Той е типичният мъж патриархален тип. Аз винаги досега бях примерната съпруга, майка и домакиня, но осъзнах, че имам нужда и от повече - не мога да стоя само у дома и да слугувам на всички. Искам да излизам сред хората, да имам и друга среда, да пътувам, да правя нещо, което и на мен ми харесва. Но мъжът ми не ме разбира! Каквато и работа да започна, на него все не му харесва - свикнал е да съм му на разположение постоянно и е ужасно ревнив. Правил е много неща, с които ме е наранявал и разочаровал, но можеби това се случва във всички семейства..
Не знам за него, но аз никога не съм го чувствала емоционално близък - сякаш има някаква стена между нас - той не ме усеща по никакъв начин, не ме разбира, дори имам чувството, че не ме познава. Можеби това е причината, но вече 2 пъти се влюбвам в други мъже, които почувствам емоционално близки. - тайно и несподелено разбира се, никога нищо не съм си позволила да направя в посока изневяра. Като установя, че имам чувства към друг човек, прекъсвам всякакъв контакт с него и се опитвам да се концентрирам върху семейството и мъжа си. Искам да заобичам мъжа си, но не се получава, независимо какво правя! Вече ме дразни дори присъствието му.
Кажете има ли как да събудя любовта в сърцето си за него? Може ли човек да заобича насила? Или е време да се разделим и всеки да търси щастието си (макар, че няма да си простя, ако по този начин нараня децата си!)
Искам да бъда щастлива със семейството си, да се радвам на това, което имам... защото в последните години съм станала кълбо от нерви, всичко ме дразни, лесно се разплаквам и през повечето време съм тъжна и не виждам смисъл в нищо.
В мен ли е проблема? Или в това, че живея без любов? Имам чувството, че животът си минава покрай мен, без аз да участвам в него... Имам мечти, но сякаш нямам сила да започна да се боря за тях, защото трябва да се грижа за другите и да се съобразявам с тях. Очевидно нещо ми липсва, но какво???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 2106b07019
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Все едно си писала за мен!
Насила не става, ще намразиш и него и себе си!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b4ec304a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако не работиш и не излизаш сред хора, напълно естествено е дори да го намразиш. Отношенията ви са задушаващи и като затвор за теб
Да започнеш работа и да имаш поне някаква условна материална свобода е просто задължително, за да се почувстваш по-добре.
Не мисля, че можеш да се влюбиш в него или дори да се чувстваш заинтригувана от него, защото вече си достатъчно разочарована. Очевидно е егоист, ревнивец, себичен и скучен тип, които държи всичко да контролира.
Търси си работа иначе съвсем ще се сдухаш.
Започни да имаш изисквания към него и да споделяш какво искаш да промениш в съвместния ви живот.
Независимо дали харесва работата, която започнеш ти остани на нея и му отговори твърдо, че ще я напуснеш, когато си намериш друга по-добра. Кажи му, че не те устройва да си само домакиня и има време да бъдеш такава, когато си с пенсионна възраст.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f36b7a0ebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Да, липсва ти любов. И няма смисъл вече да се мъчиш. Ако имаш добра работа и мислиш, че ще можеш да се справиш сама -действай!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b435903568
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ''Взех го, защото мислех, че е добър човек и ще държи на мен.'' - т'ва да не ти е пекинез от зоо магазинът, бе.

Яко жени правите една и съща грешка - живеете с утопични представи за връзките и ги преследвате още от млади. Не се изграждате като хора, като собствени личности, ерго ставате нищо.
Ама имате гаджета, мъже, семейства, нали? Екстра, ама са градени на фалшиви основи.

Хората просто са глупави. Душевно особено много.


Братан.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1b973137cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Абе хора... такива проблеми се разказват на ПСИХОЛОГ. На ЛИЦЕНЗИРАН и ОБРАЗОВАН в тази насока човек, който ще ти даде адекватен съвет, а не в споделито...

Ще се опитам да го играя аматьор психолог малко. Ето ти няколко въпроса.

Замисляла ли си се, че може би си в криза на средната възраст? Питам, защото емоционалното състояние, което описваш, е типично, но не е задължително това да е проблемът.

Друго - ти как мислиш, че е в повечето семейства? Мислиш си, че понеже си правят мили очички, когато са на маса, по цял ден и нощ я карат влюбени като тийнейджъри ли?
Ок. Да кажем, развеждаш се с мъжа си, хващаш се с друг (успех, с две деца, а и ти вече не си първа младост, да не мислиш, че кандидатите ти ще са същите, които си имала, като си била на 20??? ), и после какво? След 2-3 години (колкото трае периодът на влюбване), ще си на същото, ако не и по-лошо дередже. И накрая, В НАЙ-ДОБЪР ВАРИАНТ, за какво ще е бил целият цирк? За да се начешеш за някакъв кратък период с някой друг, и после пак по старо му.

Много добре се замисли и за това какъв е "пазарът" в момента, за теб. Ти си на колко? 35? 40? С две деца... Какъв тип мъже, мислиш, че ще те вземат? Съмнява ме Джейсън Момоа да се бута точно за теб. Веднага ще ти кажа какви ще са ти опциите - мъже, които ще те искат само за секс, 20 годишни лапетии с фантазии за милфове, някакви смотаняци готови да гледат чужди деца и да вземат стара жена, и ЕВЕНТУАААААЛНО някой разведен, дето най-вероятно също ще иска само секс, защото след развода си е решил, че втори път не иска да се подлага на такова нещо.

Повечето жени грам не се замисляте за тези неща. Живеете все едно сте и вечно ще сте на 20. Познавам самотни майки на между 25 и 30 години, и за тях положението е точно такова. За теб какво мислиш, че ще е?

И да не мислиш, че ти казвам да седиш и да страдаш с него. Ако изобщо "страдаш" де. То ти ако страдаше чак толкова, досега да си беше била камшика. Явно не е толкова страшно, а по-скоро изпитваш някакво генерално недоволство, което е типично за криза на средната възраст.

Според мен, най-добрата ти опция е психолог и подобряване на комуникацията с мъжа ти. Не те знам правила ли си смислени опити в тази насока, но като чета, май не си. Викаш, че не те познавал, ами покажи му се! Колко пъти като се е връщал от работа си го посрещала по кожени ботуши и камшик? Дали нещо подобно не би променило динамиката в отношенията ви?

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6908a1a2dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 2 - ти какво направи, тръгна ли си от него? И ако да - по- щастлива ли си сега?
Номер 3 - всички тези неща сме ги говорили много пъти, всичко това съм му го казвала, стига се често и до скандали, на няколко пъти го напускам, той идва да ми се моли, обещава, че ще се промени и накрая се връщам при него (само заради децата! ). След няколко дни се започва пак старата песен...
Той очаква от мен да правя всичко у дома, и децата да гледам, и пари да нося, но и да не ходя на работа....! За него може почивка, за мен - не! Ако възроптая за нещо, се почва с обидите, нападките и сръднята! А като му кажа, че си тръгвам - той казва: "кой ще те вземе теб с две деца, вече не си първа младост и всички мъже ще искат същото като мен". Така ли е наистина? Всички ли мъже са такива егоисти и мързели?

Атворката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker