Кога е най-добре да се къпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121363)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кога е най-добре да се къпя?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1883 пъти
Здравейте аз съм момиче на 12 години и исках са да ви попитам,кога е най-добре да се къпя? Аз съм от момичетата които спазват много строга лична хигиена! По принцип си мия косата два пъти седмично(неделя и сряда),също така си правя и душове всеки ден,но въпроса е сутрин или вечер е по-добре за мен да се къпя?! Някой казват сутрин,други казват вечер,а някои казват и сутрин и вечер. Споделих с мама и тя ми каза,че когато реша може да се къпя(нямало значение),само да не се къпя два пъти на ден,защото не е било здравословно,е аз не мисля така! Именно да това исках да попитам и вас,защото всеки ми казва,че нямало значение,но според мен има голямо значение! И ми кажете дали правилно си мия косата или и това трябва да променя. Благодаря предварително!:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 741ff99044
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   За миенето на косата не мога да ти кажа нищо, защото много си зависи от типа коса, ако е много мазна, може и през ден, ако е много суха, може и веднъж седмично.
Колкото до душовете, 1 път на ден е напълно достатъчно. Аз обичам да го правя вечер, защото след тежък ден ми е приятно да си взема отпускаш душ непосредствено преди да се пъхна в леглото.
Два пъти на ден е в повече, защото малко или много се изсушава кожата и от топлата вода и от душ гела и накрая ще стане прекалено суха и ще ти е дискомфортно.
Така, че 1 къпане на ден, без значение сутрин или вечер, плюс чисти дрехи (това е много важно! може да се къпеш и 3 пъти на ден, обаче ако дрехите ти не са изпрани...) и вече хигиената ти е на високо ниво.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 2da3667d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Бабини деветини, графики за миене дрън дрън. Питай баба си, сигурно ще ти каже че да се къпеш е вредно, ще ти окапе кожата и косата ... Жена съм на 24г. къпя се всеки ден, вечер, цялата с косата която е дълга. Аууу представи си не ми е суха, още по малко окапала. Склонна е към омазняване, за това още от тийн се къпя всяка вечер. По този начин излекувах пърхот и косопад. Косата ми е нежна, мека и ухае страхотно всеки ден. Ползвам обикновен шампоан и балсам, нищо друго. И душ гел обикновен за тялото, все пак студентски живот, ограничен живот. Мажа се след това с балсам за тяло евтин купен от ДМ. През лятото се къпя по два пъти тялото, даже и трети път, но вече не ползвам душ гел, а само се сливам от потта и разхлаждам. Инак през деня отделно се случва да се измия допълнително интимно, с цел да съм по свежа. Това е моят режим на лична хигиена. Лично аз се чудя в неделя преди къпане как ти смърди косата след толкова натрупана мръсотия и мазнотия от балсами, прах от града и собствен себум ...

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 46d314db49
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Зависи. Както ти си чувстваш. Някои хора предпочитат сутрин, други вечер. Лично аз предпочитам вечер, защото обичам, когато си лягам да имам прясно усещане за чистота. Разбира се, през лятото, когато е горещо не мога да търпя да се потя и тогава се къпя понякога и до 2 или 3 пъти, но гледам да използвам щадящи, меки сапуни и душ гелове (например бебешки продукти). Колкото до миенето на косата, зависи от типа. Моята не се омазнява и замърсява много, затова през по- студените месеци ми е достатъчно веднъж седмично миене. Ако твоята коса е мазна, може да я миеш 2 или 3 пъти седмично с мек шампоан.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 568ba43e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Индивидуално е. Аз си мия коста всеки ден - редувам шампоан и балсам през ден. Къпането...лятото е сутрин и вечер и дори след всяко излизане от къщи (ако си изпотен особено). Зимата вечер задължително, понякога и сутрин (ако ми е студено, потна съм, косата ми не стои добре). Просто ползвай качествени продукти, (меки шампоани или хума за косата), почистващ гел за лицето и всичко ще е ок.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1b60631827
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   В неделя

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 8709da532d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Слушай майка си !

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: eb55fcb75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ами не е здравословно, както казва майка ти, защото нарушаваш микробиома на кожата си и както ти е "на ниво" хигиената ще цъфнеш с гъбички например в даден момент.
Разбери какво е естествен микробиом и естествен мастен филм на кожата и за какво служат.
А това пък по кое време на деня... Как ти хрумна да се замисляш за това...

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7283d63c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Еее, номер 2 много си груба де! Няма нужда толкова. Нейна работа е колко често си мие косата, зависи от омазняването на скалпа и, може да е суха, а не мазна като твоята.
Авторке, аз лично през зимата се къпя всяка вечер, а през лятото между два и три пъти на ден, в зависимост колко съм излизала и потила. Но в случаите в които се къпя 3 пъти на ден гледам само двата пъти да е със сапун или душ гел, а третия път само с вода, иначе кожата ми изсъхва и почва да ме дразни. Косата си я мия през ден...

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6d01f161a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Веднъж в седмицата е добре. Примерно в неделя.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 28243e1e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На Коледа и на Великден най-добре!

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 879950a434
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей! Послушай майка си.
Що се отнася за косата много зависи, какъв тип е тя (мазна, нормална, суха).
Ако е мазна е добре да я миеш, по-често, но не повече от 3-пъти седмично, това го знам от хора с такъв тип коса. Защото мазната коса, колкото по-често я миеш, толкова повече става мазна. Ако трябва да бъда честна това се отнася за всякакъв тип коса, освен може би сухата.
Познавам хора, миещи косата си всеки ден, еми да ти кажа косата видимо им изглежда много изтощена, от това непрестанно къпане и сушене.
Аз съм с нормален тип коса т.е. нито много суха нито мазна. Мия я два пъти в седмица с професионален шампоан, който поръчвам от фризьорката си, той е на италианската марка Kay Pro. Препоръчах го на колежка, тя каза, че е много доволна от него. При този шампоан е много важно, да улучиш точния тип, примерно за моята коса няма как да купя от серията за мазна коса, къдрава коса, коса с тънък косъм и т.н. понеже моята не е такава, мисля че ме разбра.
Ако косата ти е мазна, купи си шампоан щадящ косата, този който няма твърде силни съставки е него. Може да попиташ фризьорката си, аз така направих и не съжалявам.
Ако косата ти е суха купи си масло, с което да мажеш поне краищата `и.

За взимането на душ може всеки ден. Като лятото може и два пъти.

Lisa

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f2970f6222
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Значи аз правя следното (момче съм). Всяка сутрин се къпя както си му е реда, шампоан, гел, бръснене и т. н. В зависимост от това с какво съм се занимавал през деня, тоест дали съм бил на работа или просто съм си стоял у нас си взимам душ (подчертавам душ за 3-4 минути, което е различно от къпането) и вечерта. Ако през деня съм бил и на фитнес задължително си взимам и душ в залата. Тоест ако деня ми е бил натоварен броя на душовете могат да стигнат до 3, ако примерно е Събота и съм си стоял цял ден в нас се къпя само сутрин..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker