Някога случвало ли Ви се е да съжалявате заради това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Някога случвало ли Ви се е да съжалявате заради това?
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1969 пъти
Здравейте! Въпросът ми е:
Някога съжалявали ли сте, че не сте дали шанс или че сте отхвърлили даден човек, който е разкрил чувствата си пред вас. Някак в дадения момент да не сте осъзнавали какво вършите, но след като мине даден период да се замисляте повече върху ситуацията и да изпитвате някак чувство, че съжалявате заради това, че не сте дали шанс или че в този момент не сте споделяли същите чувства, но след време да сте развили някакакви чувства. Говоря за човек който се е отнесъл добре към вас, но поради една или друга причина в дадения момент сте го отхвърлили. Може би знаете, че трудно се преживява нещо което дори не е изживяно. Задавали ли сте си въпроса "Какво можеше да бъде?". Евентуално ако ви се е случвало връщали ли сте се при тези хора след като сте осъзнали, че всъщност желаете да пробвате и да дадете шанс на връзката Ви. Интересно ми е да прочета мнения по темата. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: e2688aa514
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Категорично не. Миналото трябва да си остане минало.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2d00033222
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Номер 1, тва, че ти си казал/а, че миналото трябва да си остане минало, важи само за теб! Има много хора, които искат да простят (не говоря прошка за изневяра). Така че. ;)

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0b54770dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   До №1: Тези клишета за миналото винаги съм ги мразел много и всеки втори ги повтаря като овца без да се замисля. Ако това в миналото е било любовта на живота ти, защо трябва да я забравиш ?
Аз потърсих гадже от миналото, точно защото с времето ми липсваше все повече и да ти кажа изпитах най - хубавите си моменти в живота след това. В живота няма правила разберете го най - сетне. и следвайте сърцето, а не разума си, защото ако следвате разума - живота е скучен и безмислен, а ако следвате сърцето - живеете истински живот, със всичките му добри и лоши моменти, но си заслужава.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2c9d4494eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   И да съжаляваш и да не съжаляваш, вече нищо не можеш да направиш- Така че си спомни добрите моменти и помисли каква поука да си извадиш за в бъдеще.
Доста стари хора все в миналото живеят и съжаляват за своите решения, което е една от причините да са нещастни.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d9ac2110b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Каква е ползата от ровенето в миналото? В миналото ли живееш или в настоящето? Щом с някой не се е получило, значи това не е бил човекът.
Какво би бил смисъла от чудене какво щеше да стане и т.н фантазии? Никакъв, само някакви носталгии и тъпчене на едно място. Идеализира се миналото, защото хората са склонни да помнят само хубавото. Ама връщайки се при старата манджа, резултатът често е същия като първия път.

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2d106670da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не ми се е случвало, защото никой не ми е признавал първи, че ме харесва :(

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: e2688aa514
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Всеки живее своя живот- както може и както го разбира. Не карам никого да мисли като мен. Нито го наричам овца, защото се връщал назад, не можел да преодолее миналото и т.н. И ми е все тая какво мразите и какво не.
от № 1

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3ea97dc616
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз му признах, че го харесвам, но той не реагира.
Мисля постоянно за него, макар че мина доста време.
Не успявам да го забравя.
Тайно се надявам да е добре и да е щастлив с избора си.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5a00d42ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз мисля, че ако една жена е била достатъчно красива и стойностна, едва ли бих и отказал. Така че щом така съм го почувствал, значи е имало причина за това. На мен ми се е случвало да си мисля така, за мои предишни гаджета, които са ме търсили много, но в един момент си дадох сметка, че го правя в моменти на самота, когато нямам друга алтернатива и така се принизявам. Опитвам се в такива моменти в детайли да си спомня защо съм отказал и като се напъна малко веднага изплуват негативните страни, които са ме отблъснали От друга страна, ако наистина човекът е бил стойностен, тоо е възможно човек да се върне назад и да пробва, но.. мисля че е по-добре да продължи напред и да се научи на благодарност и да оценява хората, защото точно това е проблемът. На мен не ми се е случвало да не оценя някой неправилно и не съм съжалявал за това, най-често се случва с противоположния пол. Често виждам жени, които съжаляват, че са ми отказали. Не знам може би психологията ви е по-различна от на нас мъжете. Обаче така вкарвате в заблуда човека. Предполагам, че жените в по-голямата си част го правят поради няколко причини; по-лоша памет, в моменти на самота или комплекс за малоценност, неблагодарност

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 8ed3ccebe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не, не ми се е случвало, поне досега. По принцип има един човек, за когото съжалявам, че не е в живота ми, но не е ставало дума за признаване на чувства и отхвърляне от моя страна съответно, друга беше ситуацията. Това, за което питаш е нещо различно. Обикновено причините са основателни, за да отхвърля някого, така че не виждам причина за съжаление. Отново казвам, че към момента нещата са такива при мен, но е напълно възможно да отхвърлиш някого поради грешна преценка или нещо друго, и да съжалиш после. Хора сме, случва се.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 33ae758bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В ученическите години едно момиче първо ме обичаше, после естествено на тази възраст както повечето момичета търсеше внимание и да е "готина", при което я зарязах и след 2-3 седмици "почука" пак на моята врата, но тогава категорично я отрязах.
Със сегашният си акъл си мисля, че тогава можеше да постъпя и малко по умно и някои неща от целият ми живот щяха да се развият по по-различен начин, но като цяло не съжалявам!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 8177e02a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз споделям философията на даоизма и смятам, че има някакъв поток на живота, който в духовен план е най-доброто, което трябва да ни се случи, без значение ние как го интерпретираме през призмата на нашето невежество. Единственото нещо, което се иска от нас е просто да знаем, че го има и да се слеем в него. Защото с нашата намеса, можем единствено да влошим нещата, тъй като те повече от това не могат да се подобрят,т е са си перфектни в духовен план. Това автоматично прави безмислени подобни въпроси, желания, стремежи, планове, съжаления за минало, притеснения за бъдеще и т.н. Влизаме в един баланс, в настоящето и ставаме щастливи дори в нещастието си.

Щом с даден човек, сте били заедно и после сте се разделили (или какъвто е бил сценария), значи е трябвало да сте заедно и после да се разделите. Не да не сте били заедно никога, не да сте били заедно вовеки. А точно да се сте били заедно и да сте се разделили.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b21242bab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не! Ако съжалявах за всички на които не съм дала шанс, ако им бяха дала шанс...трябваше с по няколко наведнъж, че да угодя на тях, а не да следвам собственото си желание.
А ти съжаляваш не защото изведнъж са се появили романтични чувства, а защото си спомняш за "добро поведение" към теб!
Там е ключът от палатката...защо сега те връща назад нечие добро поведение от миналото?! Ако имаш нужда от "добро поведение" ...ами бъди добра/добър към себе си!
Където и каквото не е ок за теб- е в твои ръце да промениш, да се разделят с хора/събития/места т.н! Ако ти си зависим/а от друг/а за да се чувстваш добре- НИКОГА няма да си добре!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 83ec5d9ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Няма смисъл от разсъждения какво и как е щяло да стане, защото няма как да знаеш. Преценяваш на момента, обмисляш и решаваш.
Представи си, че си дал(а) шанс на човека, отиваш на среща с него и по пътя те блъска кола и те убива. Можеше и това да се случи, нали? Живей си живота и не хаби усилия в грешна посока

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fae070c711
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз съжалявам, че не дадох шанс на един човек. Човек, с когото споделяме едни и същи възгледи. Имахме едни и същи мечти. Но бях влюбена в друг/неподходящ /. Тогава Реших да следвам сърцето, а не разума. Но сгреши.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 8177e02a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Народа го е казал - "Колата като се обърне, пътища много". То като е минало-заминало, кел файда и да го мислиш. И да съжаляваш, и да не съжаляваш, машина на времето няма да измислиш.

Реално погледнато никога и няма как да сме сигурни дали щеше да си заслужава. Склонни сме да идеализираме понякога, но перфектни няма. Винаги едното е за сметка на другото и си има цена.

Но от мен да знаете - НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА. Има един горе, който знае какво трябва и какво не трябва да се случи.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 620f472bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   А от другата гледна точка - когато аз съм бил отрязан преди да е имало изобщо нещо, да кажем след първа среща, съм се чувствал точно както казваш "какво ли можеше да бъде" което си е доста тормозещо чувство, защото дори човека отсреща да не е за теб, никога няма да разбереш и го има това "ами ако..". В същото време го/я идеализираме без да се познаваме много добре. Чисто психологически мисля че е така защото въображението ни си представя, когато си падаме по някой, колко хубаво би било да се получат нещата и да сме щастливи, дори това да не е така в реалността. И тези емоции са нормални, просто защото е нещо непостижимо. Когато сме хлътнали по някой Мозъка си слага "розовите очила" както се казва и от там идват тези мисли "ами ако.."

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c72b876cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   По-важните въпроси са:
1) ти променила ли си мисленето и чувствата си значително спрямо когато си взела първоначалното решение ?
2) дали сега търсиш този човек защото просто си самотна и нямаш други перспективи ?
3) смяташ ли че той би ти се доверил сега, след като вече си го отхвърлила ?

Такива случаи като твоя рядко завършват с хепи енд, защото чувствата не са нещо което човек може да контролира. Дори твоите наистина да са различни, не е гаранция че неговите са същите като преди.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3b5957459f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Когато взаимно се харесвате, това се усеща и от двамата. Няма начин някой да не ти харесва от пръв поглед и после да съжаляваш за него.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 75a229f79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   № 3 - съгласявам се с теб, но... не и за разума и сърцето.
Не трябва да се слуша сърцето, трябва да слушаме само разума, защото сърцето винаги греши.
Ако разумът казва не, а сърцето да, то трябва да послушаме разума.
Любовта е болка и проклятие, в нея няма нищо специално и необикновено.
А само много мъка.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 4f45b54695
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   9, ". На мен не ми се е случвало да не оценя някой неправилно и не съм съжалявал за това" , научи се как се ползва отрицанието в българския език!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker