Битовизми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Битовизми
преди: 2 години, 2 дни, прочетена 1230 пъти
Здравейте
Имам директно питане към двойките , които живеят заедно. Кой какви задължения в домакинството върши? При нас е така- аз върша абсолютно всичко- прахосмукачка, пералня, миене на под, прозорци, уреди, баня , въобще всичко свързано с чистенето, готвене което си отнема време , ходя на работа и на университет едновременно. Искам единствено помощ с миенето на чинии, с нищо друго. Приятеля ми поема това но много често да не кажа почти винаги не го върши а чакаме да се съберат буквално една камара съдове , дотолкова че да се налага още малко да ядем от пластмасови, за да ги измие. Постоянно го моля, като не стане с молене се ядосвам, например бях кзала че днес имам супер много домакинска работа и нямам почти никакво време (2 часа в дупката между работа и университет) и помолих да измие чиниите, той не го направи на следващата сутрин пак не го и аз много се иЗдразних и се ядосах, и се скарахме , защото съм правела проблем за глупости, чиниите не са много сега можело да ги измия бързо, не трябвало да правя чак такв проблем и да се заяждам и карам…аз го попитах - като е бързо, защо той не го е свършил както трябваше понеже това е негово задължение, отговор “забравих”, а същата сутрин му напомних при което отговори че не ме е чул… Когато ми помага с това наистина го оценявам, защото лично за мен това е най досадното нещо, но това молене по 1-2 дни да се измият преди да стане камара чак да няма място в мивката, ме напряга изключително много, все едно съм инспекция и трябва псотоянно да следя кога ще се измият и се дразня и ядосвам. При положение че наистина за друго не искам помощ, права ли съм? Как трябва да постъпя , за да разбере че не желая по 1-2 дни да му се моля. Да , мие ги , но с молби и с натякване а аз не искам да го правя защото после излизам мрънкаща. Всекидневието ми е много натоварено и като трябва и това да следя , се измарям още повече. Не желая да се караме за подобни глупости, затова търся съвет как той да разбере че не желая да го моля и натяквам за да се изпълни това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 дни
hash: 166bb0ff7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   50 на 50. Аз цапам, тя чисти. Аз ям, тя готви. Така си ги разпределяме.

Майтапа на страни - аз мия чиниите и чистя банята и от дъжд на вятър готвя. Всичко останало тя.

 
  ...
преди: 2 години, 2 дни
hash: 6209cf4f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Няма да стане с молби и напомняния, човекът е свикнал някой да му шета. Решавай, дали този някой ще бъдеш точно ти. Не приемай твърденията му, че повдигането на въпроса за неизмитата посуда е глупост - ти си заделяш от времето, което е ограничено. Работиш, учиш, и вършиш цялата домакинска работа - започни да изискваш реципрочност в отношенията, иначе ще му слугуваш и занапред.

 
  ...
преди: 2 години, 2 дни
hash: a9740c24a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ами, авторке, имаш си егоистичен мързеливец.
Аз съм с прахосмукачката, миенето на подовете, на тоалетната /отделни са с банята/, за девойката са прозорците и банята.
Пазаруване, готвене, чинии, пералня и хвърляне на боклук - фифти-фифти. И никога не сме се сдърпвали по тия теми.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 дни
hash: 0fd448fd24
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ти си му партньор, не майка да му чистиш това е моето мнение. За мен задълженията трябва да се поделят между двамата. Реалността обаче е че и аз съм в същото положение. Уча, работя и едновременно съм добрата домакиня. Там е работата че вече не си давам зор в домакинската работа. В началото държах всичко из късо, същински Монк. Дезинфекциране, местене и миене всеки ден. Да ти кажа, че ми писна да ми се ака на местенето. Спрях да отделям толкова време. Вече чистя 2 пъти седмично. Да определено вкъщи вече не е толкова чисто. Не може единия да чисти, другия да влиза с обувките и да си мята чорапите на всякъде. Случва се веднъж месечно да реши да ми помогне с нещо. Я сготви, я измие, я просне пране. Имаме и дългокосместа котка. А и да отбележа че половинката ми претендира че той също чистел, домакинската работа била 50 на 50... Сигурно... Живеем заедно от 5 години, според мен е късно за превъзпитание. Темата е говорена споделяме една гледна точка, но до там.
Все пак това не означава че нещата са загубени, следващия път като завариш мивката отново пълна изкажи си мнението без кавги и излишно напрежение, все пак живеем във време в което жената вече не е само домакиня. По-голямата част от жените.

 
  ...
преди: 2 години, 2 дни
hash: 35601b8301
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   А за миялна не си ли чувала хаха

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 дни
hash: 14fb72bf0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Този е свикнал някой да ходи след него и той само да си бърка в носа и всичко наготово. Зарязвай го.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 дни
hash: 9acd252987
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Права си напълно. Разбирам, ако той изкарваше парите, а ти си седеше само вкъщи, то да поемаш всичко, иначе не. При нас е 50/50, 60/40, 100/0, както се разберем за момента. Обикновено всеки пеома това, което му е по-малко омразно. Често се случва и примерно тя да ми каже "Ох, много съм изморена, не ми се оправя" и аз след това хващам и върша всичко, от чистене, до миене, до баня, каквото му е реда, че и готвя (готвенето ни е 50/50, даже май аз и повече готвя). Колкото до карането, често се спречкваме, че е кочина, че това не е измито, че онова не е оправено и така

 
  ...
преди: 2 години, 2 дни
hash: d70e08a0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз си правя всички неща за себе си - пералня, простиране, миене на съдове, готвене(понякога и тя готви и ям). За детето се грижи тя основно, както и за чистенето в поечето случаи. За вкъщи сметките плащам аз, храна пазарувам главно аз, тя някакви по-дребни неща като им се доядат. Да кажем, че е 85 на 15% да плащам всичко вкъщи. За колата - само аз, нали си е "моя". И сексът сам си го правя основно.

 
  ...
преди: 2 години, 2 дни
hash: c158dbf094
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Всеки да се грижи за себе си , а сметките как са ?
Моят мъж почти нищо не може , но ние сме с деца , аз съм на смени , всичко чака мен , дори финансово не може да помогне с нищо .Няма какво да направиш , мий си нещата за теб , Пери само собствените неща . С децата ще е по-зле , така че мисли .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 дни
hash: d533a9d735
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   По единичките на номер 1 разбирам, че пак не сте схванали сарказма.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 дни
hash: 182ca0165a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Купете миялна, не е чак толкова скъпо, може и на изплащане, що това ви е толкова голям проблем. Но мисля, че и тогава ще продължите да се дърлите и да се дразниш. А ако имате и дете и стоиш в къщи да го гледаш плюс всичко останало, не ви виждам. Не една връзка/брак са се разпаднали точно заради битовизмите. Помисли трезво, остави емоциите настрана, за да не страдаш после.

 
  ...
преди: 2 години, 2 дни
hash: d96caed33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ебаси боклукът е тоя. Как въобще ги търпите такива? Аз още първата седмица бих го изритала.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 дни
hash: 35601b8301
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ох аман от такива кралски особи като теб дето някой трябва да им мие чинии или да им готви щото иначе видиш ли ще е ощетена сакън.И изобщо да акцентираш на такива несъществени глупости чак пускаш тема тук е меко казано неадекватно.Излиза че, кой ще измие чиниите е най-важното във връзката за теб.Ей станахте шашави и нахални всички.

 
  ...
преди: 2 години, 2 дни
hash: 4d32793858
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Приятелят ти е мързелив тюфлек. И ще продължава да се държи така докато ти писне и спреш да му се молиш, следва: правиш всичко ти без мрънкане или се разделяте. И после се чудят някои мъже защо жените лесно и бързо се заминават с друг мъж...ами с такъв като твоя, малко внимание от друг ще дойде като "манна небесна".
Няма подобни неща у дома. Не съм ничия прислужница. Двама сме, домакинските задължения са за двамата. Чистим по равно или в зависимост кой има повече време в момента, забавляваме се заедно т.н. ако иска прислужница...е, не бих била аз човека, а сме 17 г заедно.

 
  ...
преди: 2 години, 1 ден
hash: 17114ab20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Зависи кой изкарва парите за наема, сметките и храната.
Авторката каза че работи, но дали работи по 8-9 часа на ден и дали работи за пари? Ако и двамата изкарват пари е добре да си купят миална машина, така ще си спестят всички дрязги. Но ако само той носи заплата изкарана с тежък физически труд тогава .....Не ви ли е срам да се карате за две чинии дневно? Ами ако един ден имаш деца знаеш ли за какво количество мръсна посуда става въпрос?

Авторке намирам едно нещо което ми светва лампичка "негово задължение" кой разпредели задълженията? И мъжките задължения ли разпределихте, имате ли кола, ти ли се грижиш за поддръжката й или само се возиш?

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 20 часа
hash: e26eea04fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ние винаги миехме чиниите веднага след употреба, когато миялната се развали. Единият миеше, а другият бършеше. Сега като имаме вече миялна машина ги подреждаме набързо. Понякога той слага децата да спят докато аз оправям кухнята. И двамата работим, аз доста по-малко от него, затова чистя, пера и готвя. Той готви понякога за удоволствие. Дай му на мъжа ти да разбере, че имаш нужда от свободно време, опитай с добър тон, без да му се караш го помоли! Блага дума железни врата отваря! Пък ако толкова не иска да мие чинии, го прави ти веднага след ядене и му кажи, че ти се иска да прекарвате повече време заедно, но за съжаление трябва да минеш чиниите и не ти остава много време за него. Като завършиш и родиш ще имаш време за домакинството, сега учи:) Жена на 33

 
  ...
преди: 2 години, 19 часа
hash: e26eea04fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 8, много си забавен!

 
  ...
преди: 2 години, 5 часа
hash: 230cde0b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   На един човек жена му умряла, но той докладвал чак след седмици. Питали го защо не е съобщил по рано, а той казал, че чак сега е разбрал, че е умряла. Как така, бе?! Нали живеете заедно? Ами сексът си беше същият, ама усетих, че е станало нещо, чак когато купчината чинии в мивката започна да достига тавана.

И сега сериозно. Моят фитнес инструктор ми е казал, че миенето на чинии сваля тестостерона, затова у нас, ако ще да стигат тавана, не барам!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e873b71b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Всяка двойка сама си решава как да разпределя задълженията. Аз лично никога не съм позволявала на мъж и една чиния да измие камо ли друго вкъщи, ОБАЧЕ въобще не бих се притеснила да поискам да ми купи съдомиялна ако съм в твоята ситуация.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5188a68ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Има какво да направиш.Като се ступат много съдове в мивката не ги мии всички.Измии си само за теб, колкото ти трябват с другите да се оправя той.Попаднала си на готованко. Мъжът ми пазарува, мие прозорци,поправа всичко в къщи,понякога готви.Аз мия чините и чистя,работата ни е разделена почти 50 на 50.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e78cda35d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Същия като баща ми. Не пипа нищо. Сяда вкъщи като гост, яде и ляга на дивана. Добре, че поне гледа градината. Приятеля ми е златен. Готви, пере, глади, чисти. Чисти и тоалетната. От както живеем заедно не му давам да мие чинии. Горвя и чистя и аз. Не става все той. За сега не работя. Човека добре ме отглежда.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7e56f35100
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До номер 15
Явно не си прочел че съм студентка, плюс че и работя
Няма как да работя на 8 часа, работя на 4, събота и неделя също, работата ми е мнпго натоварена, работя с клиенти и изисква много търпение, нерви и отговорност, студентка съм редовна форма на обучение и не сме онлайн, защото съм медицинска специалност- работя с пциенти и там също е изключително натоварено, та обобщено- свободно време почти нямам- изпозлвам го да изчистя и сготвя
Задълженията сме ги разпределили заедно като седнахме и казах кое много ме изморява вече и тормози и той сам каза че ще поеме миенето на чиниите, но и това се налага да контролирам. Миялна съм говорила да купим- не иска. По въпроса за парите- с моята заплата изплащам апартамента в който живеем, понеже е мой, той поема ток храна, аз вода и телевизия, общо взето сме 50/50 като изключим апартамента който аз поемам. Неговата работа не е “тежък фиИчески труд” както казваш, а е в офис и 80% от деня е нищоправене(стоене на твлефона). Не си стоя с вързани ръце или да съм държанка както се опитваш да ме изкараш.
Аз също ако имах силите и най вече времето, бих вършила всичко но просто е невъзможно.

Благодаря на останалите които са отговорили

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 513f214939
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   В такива постове как се вихрят репресираните, озлобени феминистки...И никой не се сеща, че основата на разговора се базира върху начина по който е изписано от авторката, която чоевидно е афектирана и 100% като всеки нормален човек като му дойде повече изпуска важни факти и се фокусира на лошото. Има няколко смислени коментара със идея и мисъл, базирани и практични, ама нали не са във унисон със недоволната от пола си вихрушка и са изяли 1чките. Какво да направим, че сте жени и не сте доволни от тоя факт? Не, няма да се правим, че мъжките задължения са си мъжки, а женски няма - те са споделени, както изкусно се опитвате да забравим всички. Колкото и да плюете отрова по гаджета като на авторката и да гласувате с 1ци на коментари, които не ви изнасят си остава факт, че освен готованци има и хора, които си поддържат много сериозни задължения по къщата, колата и финансите на семейството, които не се забелязват въобще, понеже не се мрънка за тях все едно е края на света и не се отбелязват, когато жената се изнерви и отиде да се оплаква по форумите. Както вече казах има лентяи и много ясно, че никой не им е длъжен да ги търпи, ама вие нищо не знаете, взимате написаното за чиста истина и вече дават насоки за бъдещето, даже съветват дали да стои или да се разделя. Отрова и киселина сте и всичко, което излиза от вас. От безсилие със начина по който работи света, който не ви изнася, почвате да плюете и ставате точно такива корозивни, колкото се усещат 75% от коментарите. Авторката е преляла просто и е дошла да си излее, половин час по-късно като е изписала всичко и е минало малко съм сигурен, че е видяла приятеля си в малко по-реална светлина и се е сетила, че има и хубави качества, заради които го е заобичала и продължава да е с него, ама нали сте намерили база за задкулисната си омраза към света и фактите от него и айде газ! Къде ще ви се падне пак да си показвате колко сте дълбоко нещастни и безсилни да е както ви се иска.
В различни отношения света очуква мъжете и жените, защото и двата пола почват с много нереални представи за това как работят нещата. Тук на показно е извадено едно от по-сериозните очуквания през които минават повечето жени, преди да си дойдат на мястото и да им стане ясно как работи всичко - а именно факта, че наистина има някои тежести на това да си жена и наистина в някои отношения не е честно, но просто е така и така има баланс, и така живота тече нормално. Като започнеш да се опитваш да е честно и перфектно всичко и отива по дяволите и филма приключва със злоба, самота и котки. И мъжете минават през подобен период на очукване докато им стане ясно, че не е свободия и безотговорие начина - че на твоите рамена ще тежи много повече от 50% от отговорността и няма да имаш право на слабост, нито емоционално, нито финансово, нито дори физически. Не е честно, но си има начин по който нещата си работят и той не е честен, но работи и като се опиташ да го балансираш и да е поравно и честно и всичко пак отива по дяволите и свършва отново в самота, злоба и алкохол. Живота не е честен! Обаче пътеката е изпитана, няма нужда да измисляме колелото наново - плана си е измислен и хората от мнооого време са го научили как става и възрастните, вече минали през очукването на живота могат да кажат, че е точно така и само така работи. Не е 50-50 и никога не може да бъде, ама всяко ново поколение си мисли, че започва начисто и от тях зависи как ще си изградят семейството, смях. То чертеж има и или го следваш и се задържат нещата или си мислиш, че ще строиш против законите на физиката и къщурката се срива. Само илюзия за избор и свобода има. Особено това поколение, дето така е нашумяла "независимостта" и "себедостатъчността" и горе съветват авторката да го напуска - СМЯХ. Твърде късно им идва на акъла на такива тежестта на живота сам/а и липсата на споделеност, партньорство и подкрепа пък били те и с цената на няколко повече или по-малко чинии измити на ден. Стегнете се. И мислете с каква цел е постнато нещо - очевидно авторката иска да си излее малко и да и олекне, очевидно не е писано да е 1 към 1 с реалността, а да отразява нейните емоции, които по дефиниция са изкривени от реалността, просто защото такива са емоциите по принцип. И те се връзват или по-скоро намират чаканата възможност да си излеят собственото огорчение от това, че не е честно да си жена в някои отношения и айде - темата готова, съветници легион! Извадете си главите от пясъка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker