Тъжно ми е, че приятелят ми прави така и се подиграва на хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тъжно ми е, че приятелят ми прави така и се подиграва на хората
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1593 пъти
Не, тук не става въпрос за изневери или самота, ние сме си поне верни и не се обвиняваме за глупости.

Но напоследък той прави нещо, което много ме наранява и отблъсква в него, не съм вярвала да е такъв човек.

Обичам приятеля си много, но МЕ БОЛИ, че е обсебен с комунизма и с неговата група се мислят за нещо повече от всички останали.

Постоянно мисли за войни и прави комунистически дебати. С неговата група всеки ден правят постове заедно, аз му казах, че някакви постове са гола вода, на което той доста се обиди.

Постоянно гледа да събира последователи, а особено от както в университета заради един негов проект той получи много комплименти от хората, той се промени. Като някакъв лидер се държи на хората.

Започна все да спори с хората и да се чувства прекрасно като ги победи в спор, дебатите и споровете са негово хоби както ми каза и той.

Взе непрекъснато да търси одобрение от приятелите си с комунистически възгледи и това като факт отрича докрай.

Понякога обижда и светиите, на които аз също се моля- Това е най- ужасното му качество за мен.

Напоследък и с мен се държи така само защото вярвам в различни неща от него и приятелите му.

Той беше мил и нежен, имаше съчувствие към страданието на другите, но откакто получи комплименти в работата си, ТОЙ СЕ ОБСЕБИ да поддържа високото мнение за неговите идеи и комунистическите му вярвания.

Това за мен е толкова тъжно и вече не знам дали да го оставя. Той сам се нарича едва ли не експерт по философия и история. Има голяма комунистическа група и го молих да я остави вече, защото не влияе добре.

Помисли се за по- умен и от жените, но най- вече и другите мъже. Просто се смята за по- умен.


Не знам какъв съвет да искам... Не знам защо се превърна в толкова горд човек, той иначе е малко ниско момче слабичко, много красиво, но обсебено с правотата си.

Не обижда мен, но като цяло обижда много светли за хората неща. Това не е добре.

Вярвам човек има право да изразява мнението си, но няма право да се подиграва на хората само защото мислят различно.

Аз не харесвам комунистическите идеи, много пъти съм му казвала да не се мислят за повече от другите, но той чуждите мнения не решава да уважи. Тази организация просто накара много от тях да се помислят за някакви водачи- спасители. nБоли ме моят мъж да се подиграва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1db91f664d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Мисля, че и двамата сте обсебени от имагинерни идоли и идеи, които нямат общо с реалността. Не знам как ще я карате. А приятелят ти си избива комплексите от ниския ръст.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8d41e9e843
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Зарежи го! Тоя май са му промили мозъка с глупости и се е превърнал в ненормален фанатик съдейки по написаното от теб. Получил некви комплименти и започнал да се мисли за бог, смешна работа.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 53a8e5172f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Мило момиче, преди около 3-4 години бях във връзка с такъв индивид — върл фен на социалистическите и комунистическо-революционни порядки, незачитащ чуждата позиция, налагащ се тиранично и отказващ да приеме, че много често прекрачва чуждите граници. Мога да ти кажа само едно — бягай надалеч, докато е време и имаш добри шансове за по-леко отърваване. Нямаш представа на какво е способен човек от такъв тип само и само за да докаже правотата си. Все пак тя е център на неговата идентичност; чрез нея той се смята за ценен.

В моя случай съответният също се беше ориентирал към подобна група, което, струва ми се, е сякаш равностойно на секта, колкото и грубо да звучи — просто ги „обработват“, събират от тях пари за разни „каузи“, стимулират ги в посока пропаганда и най-важното (т.е. това, което работи най-добре) — първоначално им дават онова, от което имат най-голяма нужда: одобрение. Възможно е някога да са се чувствали като „никои“, но в такава обстановка те стават „някои“, което ги превръща в напълно подвластни на груповото настроение, наложено им от даден „водач“. Бившият ми (подобно на твоя настоящ) определено се смяташе за по-специален от околните, разкрил фундаменталните истини за живота и открил екзистенциален ориентир, който да облагодетелства всички на планетата Земя — звучи благородно, нали? Единствено на повърхността. Защо? Защото търсейки уж начин, чрез който да се изгради система, даваща равен шанс на всекиго, подобни лица намират единствено празното си битие и нищо повече — битие, в което вероятно в действителност липсват любов, разбиране и подкрепа. Като роботизирани са, пълна емоционална атрофия.

С подобно отношение оправия няма, повярвай ми... колкото и да говориш с него, каквото и да му споделиш, той едва ли ще вникне в думите ти и едва ли ще те разбере — обсебен е от това, което намира за „идеал“, нищо друго няма значение. Такива хора не знаят какво е любов. Могат единствено да симулират. И то изключително неуспешно, както виждаме и чрез този пример.

Успех!

— Cupcake

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2360d13e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Копие на Киро брейка

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f98ae1a91f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря много cupcake, усетих разбиране и подкрепа. Той уж беше много добър, какво стана с него като се присъедини в тия секти ,не знам. Сега и аз разбирам, че това си е повече като секта. -А

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a3b600b650
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Недолюбвам комунистите, но по добре открит комунист от колкото прикрит такъв.
В любовните отношения обаче, не би трябвало да се стига да даваш наклон на партньора си какви да са му политическите убеждения, или да се караш с него как той се отнасял с хора, които не са ти близки. Ако той нямаше принципи и не ги защитаваше повече ли ще го уважаваш?
Гаранирам ти, че хората с които той спори по политически теми, са също толкова запалени по политика и търсят одобрение на техните си убеждения и също така яростно защитават техните тези, иначе не биха му обърнали внимание и той не би се запалил да спори. А в разразил се спор, обижда онзи, който няма аргумент-губещия спора!
Понякога ти обиждаш неговите постове, понякога той обижда твоите светии, квит сте и така си живеете.
Мисля че неговото състояние е моментно, породено от медиите заради войната, и коментирането на причините и последствията от нея. Политиците и медиите разделиха народа на защитаващи една от двете воюващи страни, а именно Фащ и мурзилка, и от там се пораждат спорове и обиди към онзи който е твърдо застанал на страната на някой.
Не мисля че става въпрос за комунизъм, но не си казала повече, нима той иска да се върне 1945г, държавата да отнеме всички средства и имоти от хората и да се забрани частния бизнес, или по скоро е на страната на мурзилките във войната, а ти преувеличаваш като го наричаш комунист?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7cf85b3359
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   До 3
Прекрасен коментар! Поздравления! Радвам, се че има толкова интелигентни и добре разсъждаващи дами като Вас. С радост бих се запознал с Вас, ако разбира се желаете. :)

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6d1ab6a50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да ти кажа и аз не харесвам комунизма, но има и някои плюсове(повечето минуси). Зарежи го. Много мразя хора които правят политическите си възгледи целият им характер. А и особено тези които се мислят за по-умни от останалите на тази тема(и като цяло). С такива хора няма как да се разбираш ако имаш различни възгледи от тях, а остави това да ти е партньор.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: abf87e9074
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не бих си губила времето с подобен.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3c04364800
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Зарежи го, но полека и уж си останете добри познати/приятели.
Добре е да го направиш от разстояние (по телефона, примерно).
Иначе ще си избие комплексите от нараненото его върху теб.
Не казвам да те е страх или че може нещо сериозно да ти направи, но е по-добре да си спестиш драмите.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d017390c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Хихихи, много ги обичам такива "теоретици". Родени след 1989, нямат си идея какво беше по онова време, но иначе първи комунисти. Ако е умен, ще го надрасне за няколко години, ако не ще си провали живота мечаейки за разни утопии.
Така, че на твоя място не бих си губила времето с него.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ee3c771d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Не знам на колко е точно, но ако е на 20-30, представи си какво ще е на 50-60. Бетер Киро Брейка. Представяш ли си от тук нататък 50 г. да слушаш всеки ден колко е лоша демокрацията и какъв рай е бил комунизЪма?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9f9433a1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Сектантите на Антифа. Тия са по зле от религиозните секти. Управия няма, изключително промити мозъци, готови да убиват за каузата. Просто не се занимавай с такъв, все едно си с алкохолик или наркоман.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fb411e5bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   В университет ли работи, там стават такива хората?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f8c3f9b86b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Приятелчето ти го баламосва баба му или някой друг в родата, който милее за соца. И мен така се опитваха старите да ме "убеждават" как злият Запад всичко ни е осрал, а ние сме жертвичките на демокрацията. Мой колега бивш така врънкаше: САЩ лош, САЩ зъл, социализъм хубав, а бачкаше буквално за фирма, която обслужва САЩ. Па и говореше простотии по социалните медии (изобретение на САЩ) от айфона си (пак там), с интернет връзка естетсвено (изобретена в САЩ).

Твоето идиотче прави същото: реве онлайн, а е онлайн само благодарение на даровете от капитализма. Има се за лидерче, а две секунди сам в гората да го оставиш и ще почне на мечките да духа. Кажи ми само, че не носи и тениска с щампа на Че Гевара, че тогаз си е направо за разстрел, по думите на Че.

Приятелчето ти, съдейки по думите ти, не е барвал много внимание в ранното детство, сега тичка да го дири от обкръжението си. Комплекс, компенсация, стара песен е това. Моят съвет? Отеби нещастника, само в тежест ще ти е. Такива случаи се нуждаят от бая още време да израстнат, бидейки тотални инфантилчета.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b41b581d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Кажи му, че ако е истински комунист, би било редно веднага да емигрира за Северна Корея.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a6fdf3f877
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 16 ми взе думите от клавиатурата. Като е такъв голям комунист да емигрира в някоя комунистическа страна като Куба, Северна Корея или в Китай. Там ще се чувства в свои води и ще му е добре. Ама май не съвсем. Ако отиде в някоя от тези страни, веднага ще му се прииска да се върне в България и ще забрави за комунистическите си възгледи. Дори тези които милеят за онова време ако живееха тогава пак нямаше да са доволни и ще искат да живеят на запад. Не е лошо да имаш някакви политически възгледи, но не трябва да се прекалява с това.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 69d8ef4588
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Нормално е това. Комунизма е психопатично заболяване. Няма смисъл да се спори с комунисти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2a24c395a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Можеш само да се радваш, че комунистическата секта е дала поле за изява на болния му Аз. Съжителстваш с човк с тежко биполярно разстройство във фаза мания. Дори и да зареже комунистическите идеи, ще си намери друга маниа и отново ще се държи високомерно, арогантно и безпардонно. Животът с тскъв човек е ад, обижда, наранява околните и смята себе си за най-унен, най-велик, достоен за възхищение, мисли се за месията, който ще промени света ...
Колиото по-бързо се разделиш с него, толкова по-лесно ще бъде да се отървеш само с малки драскотини по самочувствието, а останеш ли, ще се превърнат в дълбоки кървящи рани...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker