Старата "самотница" с котките ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Старата "самотница" с котките ...
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 4105 пъти
Виждам тук, че за някои мъже е вид готинка обида към жените израз като "ще си останеш сама с котките" или "ще си умреш сама с котките". Успокояваш фактор е за тях, ако жена която ги е отрязала, живее с котка. Ще рече, че е от "онези" дето ще си отидат сами, само с котката ще са живели, пък са имали възможността предложена от мачо- то.
Аз съм жена, която има котарак- милото ми, любвеовилно същество...той си ми е детенце, нищо, че не съм го родила аз. Беше само на две седмици като се намерихме с него, беше любов от пръв поглед. Черно минипантерче с прекрасни зелени очи, които ме гледат с толкова любов...
Също храня една колония от котки. В същност се присъединих към една жена, която се опитваше да ги храни сама. Е, трудно е, много са.
Започнах да нося аз вечер, а тя сутрин. Редуваме се да им мием купички и чинии, да сменяме водата. Редуваме също домашно сготвено и "дрънкулки" от супера.
Точно срещу прозореца ми има огромно дърво. Там си отглеждат птици (вече летят сами) малките гълъби, врабчета и косчета. И на тях нещо давам понякога. Но да се върнем на котките.
Котката не е като кучето. Като храниш редовно котка, печелиш доверието и донякъде, винаги ще е нащрек, в природата им е. Но да спечелиш любовта на котката...е, това е друг тема. Те са свободни души, правят каквото, ако и когато поискат. Да умееш да уважаваш тяхната природа, да не очакваш въртене на опашка и близване на ръката, да не нарушаваш личното им пространство...никога да не проявят "благодарност" както изискваме и настояваме хората по между ни, това е просто правилното, дори не говоря за любов непременно. Някои от тези котки (от колонията) ми показват приятелството си, други идват да ме маркират като тяхна собственост (като си отъркат бузките за да си оставят миризмата по мен) някои ме галят с опашките си и ми дават от онези техни, котешки целувки, а за други съм просто онази, която доставя храната.
Пропуснах да спомена, че съм даже и стара по разбиранията на онези, които смятат, че обиждат като "пратят" жени да си остаряват с котките хахаха
Има обаче един човек, който би дал душата си за мен (както и аз за него) съпругът ми! Той е и "Бащата" на нашият котарак (ако видите само как се търкаля с него по земята или когато иначе огромният ми мъж подскача като балерина, когато котакът му показва, че също е мачо и го погва из дома разкрачен и на ченгел).
Купува три пъти в седмицата пакети с храна за колонията котета също. Парите за колонията заделяме аз, той и двете ни биологични деца (от личните им) а третото- котаракът плаща с любовна муцунка когато излизам с купите за другите.
Обръщам се към "онези" мъже: нямате идея колко ми е хубаво да си остарявам с котките :) Дай боже- всекиму!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 66

преди: 1 година, 11 месеца
hash: fbe4ada0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   "Старата "самотница" с котките..."

Добре, че поне си признаваш сама, каква си. Само, дето трябваше да пропуснеш кавичките.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3adf97e747
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   И аз имам котка намерена от бебенце, и тя е черна :)
Внимавай да не заразиш домашната котка с нещо от уличните. Любовта си е любов, но е нужно да е разумна. Храня и аз външните котки, но не ги пипам, и се събувам пред вкъщи, защото навън е адски мръсно, а уличните котки често влизат в кофите за боклук, за да търсят храна.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 212d01887a
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

3.   Форума се напълни в последно време с дърти чичаци, които само плюят жените, нищо че и те не са цъфнали и вързали във всяко отношение, а само пият и пърдят пред екраните. Гневни, че вече няма жена която да ги погледне и само точат лиги по младото и плюят всичко. Пресен пример е ония индивид, дето се изказал, че видиш ли всички млади момичета били тлъсти и трябвало задължително да отслабват. За негово удоволствие, че за какво друго. Но да си дойдем на темата - Аз като жена, уважаваща себе си предпочитам да одъртея с цял куп котки и кучета защото ги обичам, отколкото със стар, смрадлив и увехнал мъж до себе си, който мрънка по цял ден и нищо не прави.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3bd25b83bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Чета и ми се чини, че избивате... друго си е да го чакаш, да си дойде, да те прегърне и да сподели- успях. Отгледа ме, образова ме и ми даде насока, път за да се гордееш с мен. Моля за разбиране, но този житейски модел на животинска радост е личен избор на самота и отшелничество. Чудесно, разбирайте се, но края ще е попиляващ- обратното на щастлив!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 466472be19
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   На всяко гърне мерудия... Припознала се във хорските изрази и вече - пост. Става дума за жените, които нямат мъж и деца, а се опитват да запълнят тази празнина (която те отричат да има, естествено) с котки. Никой не обсъжда нищо общо с позицията на авторката. Теорията на по-възрастните хора, че жените вече не били жени (колкото и да е архаична), защото не разждат "навреме" или въобще се базира на същото. Всяка втора в днешно време е обзета от куче/та или котка/и и замества нуждата на майчинските си инстинкти така. Знаеш, че има някаква основа, или поне трябва да знаеш с житейския си опит, ама кой знае...може да си прекалено вглъбена в собствената си позиция.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 779c3762ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Авторке, поздравления, че се грижите за животинките! Не всеки човек има сърце за животни. А човекът е най-интелигентният вид на планетата и затова носи отговорност за цялата природа и нейното съхранение. Няма по-благородно дело от това да помогнеш на нуждаещо се създание, без значение дали е друг човек или животно. Много се радвам, че възпитавате и децата си да обичат, уважават и да се грижат за животни.

Да, котката не е като кучето. Тя е по-интелигентна в смисъл, че кучето по-лесно може да бъде спечелено с храна, докато доверието на котката се печели бавно. Котката сама решава кого да допусне до себе си и кога. Преди години имаше едно улично коте пред блока, където живеех - порода Небелунг. Те са много недоверчиви, плахи и се сближават с малко на брой хора. Отне ми около година, докато ми позволи да го погаля и то само лекичко. Не бях настоятелна, оставих котаракът сам да реши кога иска да ме доближи. Оставях му храна, отдръпвах се и му говорих, за да свикне с гласа ми. И около година след първото хранене той се престраши да си поиска галене. И после като се почна едно галене, четкане с четка, въргаляне - толкова му хареса на котето, че си навакса за цялото изминало време, в което се е свивало на топчица от страх от хората.
Котето беше като тези от това клипче:
https://www.youtube.com/watch?v=sls15fjka8g

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: be5f8e880f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Хахаха, само дето покрай котките имало и мъж и две деца...ей така, между другото....не се прави на нерабрала, драга!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fc47d5f943
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

8.   Като видя някои от тези кретени във фейсбук как публикуват снимки на "бебчето" си куче или котка, но нямат деца, а са с партньор от много години, не зная какво да правя - да се смея или да плача...
Самотниците с животно са още по-зле, някои са напълно изкукали, не е случайно, че този образ е навлязъл и в изкуството, и в ежедневната реч (като обида).

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 25ce6bff75
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

9.   Интересното при жените е, че - против всякаква логика - всичко онова, което МРАЗЯТ у най-непоносимите за тях мъже, които сами са си избирали, го ОБИЧАТ при котките:
- Те са своенравни и си правят, каквото поискат;
- По цял ден лежат на дивана и чакат на теб да ги храниш;
- Избухливи са и може да те наранят неочаквано;
- Лениви непукисти са, когато ги викаш;
- Постоянно се налага да чистиш подир тях;
- Тъкмо се унесеш в леглото уморена, а те започват да търсят ласки от теб;
- След като ги удостоиш с внимание, ти обръщат гръб и заспиват.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 529116ec22
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Пожелавам ти да имаш дете.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 660a5e9e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Тук пак излияния без капка мозък вложени вътре. Дори не става дума, че някой бил отрязан или бил голям мачо и подобни глупости, а че голяма част търсят някакъв принц на бял кон, който не съществува. Или по-точно си мислят, че заслужават нещо повече от това, което се предлага, без те да предлагат в замяна нещо особено и накрая в чакане си остават с котките. Това, че ти и мъжът ти имате деца и гледате и коте, е супер, да сте живи и здрави! Как ще "остарееш сама" като имаш семейство и 2 биологични деца?! Изобщо няма връзка с остаряването сам, самодостатъчността и другите подобни модерни глупости.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e16e8b9695
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

13.   Н 2, опитвам се да поддържам максимална дистанция с тях, не искам да се доверяват на хората, за тяхно добро. Но има сред тях много любвеовилни, които държат да ме поздравят по котешки, да.ми поговорят дори. Винаги се измивам след това, и за да не заразя с нещо нашият, пък и защото е малко ревнив и като усети, че други са ме погалили или маркирали, ме гризва леко да ми напомни кой ми е "собственика" :).
Н 3, с празен човек, без душа никога няма да се сработите. Те не знаят...при тях са просто базикови инстинкти.
Н 6, красота! Тук също има подобни и смески с кралска сиамка! Да, много са интелигенти, прочети някои от коментарите тук и ще видиш, че и повече дори...:)
Н 7 много добре даже си разбирам, дано и които са се скрили зад "ще си умреш сама с котките" разберат и излязат от скривалището си, та да направят нещо полезно поне за себе си ако не за други.
Н 9, както винаги проектираш себе си...но няма и смисъл да обяснявам на теб или н 1 например, който даже и да е прочел целият пост, нищо не е разбрал, но бърза да освободи малко от товара си и той.


От Старицата с котките

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5b14c9f135
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

14.   До 8 - Изключително тъп коментар на елементарен човечец. Да си се замислял, че тези хора могат да имат проблеми и поради тази причина нямат деца? Или на първично ниво - гледаш да нападнеш. Знаеш ли колко много млади жени имат репродуктивни проблеми? И уж няма причина да не могат да забременеят. Работя на рецепцията в инвитро клиника. Статистиката е стряскаща. Мен поне ме е страх. Утре дойде ли момента може и на мен да ми се случи. Когато видиж тъгата в очите на една жена тогава ще се замислиш. И е напълно нормално в такива случаи семейство да гледа домашни любимци и да дава любовта която не може да даде на детето си да даде на животните. Не бих се изненадала ако ти си от изродите, които измъчват невинни животинки. По такъв начин доказваш "мъжествеността" си, нали? По друг начин не можеш. Да пази Гоапод от хора като теб.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1b4d770c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

15.   14, не съм 8 и съм съгласен с теб. Но аз искам друго да те попитам. Замисляш ли се защо толкова много жени имат репродуктивни проблеми? Направи едно бързо проучване в гугъл за няколко минутки и ще разбереш, че жените с повече от 10 партньора в живота си имат 3 пъти по-голям шанс да имат репродуктивни проблеми. Разбира се, с увеличаването на бройката, шанса расте още повече.

Просто малко повод за размисъл.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4e1ff56303
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Животът не е точна наука. Това, че си се омъжила и имаш куп деца не ти гарантира, че няма да остарееш сама и изоставена от всички, и дори по-зле от тази, която не е имала мъж и деца. Тези озлобени чичаци, дето пишат гадостите и са с големи претенции и изисквания към жените (без никакво покритие) точно те са самотниците и такива ще си бъдат винаги. Много добре знаят, че всяка жена би предпочела да остане сама и без котки, отколкото да ги погледне, и това ги изяжда. Един готин, вървежен и харесван от жените мъж не се изразява така и не се занимава с глупости. 10000000000% гаранция.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 03bb092c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

17.   15, а ти знаеш ли, че според статистиката при двойките с репродуктивни пречки в 33% проблемът е при жената, в 33% е при мъжа, в 33% е и при двамата? Защо се опитвате да вменявате вина? Познавам страшни разпоретини, които родиха от различни мъже по няколко деца, и ето ме мен - била съм с двама, но обикаляме клиниките с мъжа ми. Човек не е застрахован от нищо в този живот, затова пощадете непознатите хора, не знаете през какво могат да минават в момента. А на умника, който се чудел дали да се смее или плаче, когато дългогодишна двойка няма деца, мога само да му пожелая никога да не се сблъсква с подобни проблеми, защото те не са по желание.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fc47d5f943
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   14, никога не съм измъчвал животни, нямам домашни животни, не искам да имам нищо общо с животни и избягвам месото като храна. Смятам животните за изключително нехигиенични и потенциално опасни за човека (нали знаеш, че много от съвременните венерически болести идват от животни, явно такива като тебе твърде много са "обичали" животните си).

В моето мнение визирах хора без никакви проблеми около 30-така, мои съученици и приятели, които добре познавам; във всички случаи просто жената или мъжът не искат да имат деца. България е в демографска криза, а хората с домашни любимци твърде често не искат да имат деца.

А иначе се моля се Господ да пази хората от злобни коткари и кучкари като тебе, веднага си показа рогата с обиди и спекулативни теории за моята личност.

Интересно как българите са големи радетели за животните, но когато трябва да спазват законите, те не го правят - животните им осират парковете - никой не си събира боклуците; разхождат ги без намордници, не плащат данъци за тях, често не ги ваксинират (поне по селата е така) и прочие.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 077009792e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Някой пак коментира без да чете. Жената има две биологични деца и мъж и всички те се грижат за котарак, а лично тя храни и котките пред блока. Та за какво точно я нападате жената? Че семейството й обича животните?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b79ce299d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   14, има толкова много деца в домове за сираци? Лично познавам жени, имащи репродуктивни проблеми и сега имат деца на по 30, че и котки даже или дай някой ако има репродуктивни проблеми да забравим за сирачетата, които в България струват по-малко от живота на една котка?! Разбирам хората, които обичат животните, и аз ги обичам,но дайте веднъж да има акцент върху децата или защото някой има репродуктивни проблеми да престанем да говорим за деца - "няма човек - няма проблем"? Има много хора със страх от кучета, примерно, но не виждам да се спира свободното им придвижване по улиците и всеки втори е с куче, а за деца така и не се говори.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1b4d770c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   17, говорех като цяло за хората, не само жените. Но статистиката си е статистика. Това, че ти с двама партньори имаш репродуктивни проблеми, не означава, че няма определени тенденции като цяло.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6096b780d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   3, а какво да кажем за онзи от темата "искам и аз да си имам приятелка", който в един коментар споделя: "аз съм чупил главата на приятел с камък от яд"

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 25ce6bff75
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

23.   Възпроизводителните (много трудна думичка за осмисляне, та се налага някои да я заместват с "reproduction") затруднения се дължат най-вече поради късното зачеване от страна на жените. Доказано е, че жените са най-плодовити ("fertile", ако и тази думичка не знаете) между 16-ата и 25-ата си година. Също на тази възраст са и най-привлекателни за мъжете, след което започват бързо да губят излъчването и плодовитостта си, особено след навършване на 30-32 години. Повечето българки сега сами избират да НЕ раждат преди навършване на 35-40 години, а тогава те са много далеч като плодовитост, здравно състояние на организма (години наред злоупотреба с цигари, алкохол, вредна храна, стрес), красота и килограми спрямо своите младини. Другата им голяма драма се състои в това, че когато са вече стари моми, голяма част от тях са неспособни да привлекат мъж на своята възраст, защото мъжете искат плодовити, разбрани и хубави жени, които да раждат здрави деца. Затова тези стари моми се принуждават да се хванат с някой мъж с 10-15 години по-възрастен от тях (мъж на 45-55 години) или да разтворят краката си пред някой по-млад тъпкач, само и единствено с цел да бъдат оплодени и с ясното съзнание, че умишлено ще оставят бъдещото си дете да расте в непълноценни условия със самотната си майка. А една самотна майка на такава възраст няма така необходимите сили да се справя сама и с осигуряването на парите (освен ако не е заможна вече, което е нищожен дял от всички стари моми), и с гледането на детето, тъй като когато то стане вече ученик, тя ще е надхвърлила 42-47 години и нещата стават още по-сложни и за нея, и за детето.

Аз не виждам нищо лошо в котките - много жени имат нужда от такива, така че си ги гледат и си живеят с тях на късни години.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e16e8b9695
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

24.   Н 19, не нападат мен, проектират себе си. Атакуват някаква жена, която горката си няма нито мъж, нито деца, ще си умира явно отчаяна и сама, задоволява майчин инстинкт само с грижа към котките... Не знам за коя говорят, те си знаят...(тяхната "истина" в техните глави) това в същност исках да видят другите, истинските ;)
Иначе познавам и хора които са си сингъли, но си живеят с животинки. Въпрос на личен избор и горко им, на които не могат да разберат и уважат това, не искам дори да си представям в каква вътрешна борба (със себе си) живеете!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 70b66f3bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

25.   Човек се ражда на този свят за да научи определени уроци и да се развие. Дали ще създаде семейство или не, е въпрос на личен избор, късмет, понякога и съдба. И аз винаги се чудя на злобни изказвания, насочени към хора, които не са създали семейство. Още повече насочени към хора, които живеят сами и отглеждат животни. На никого не пречат и тяхните решения не касаят животът на коментиращите. Важното е, че се чувстват те самите добре и помагат на животинка. Тази злоба, която се излива срещу тези хора е много грозна. Щом човек те е отхвърлил значи не те приема за партньор, не му допадаш с много неща, не го привличаш и не си му на сърце. Може и поради някакви си негови причини да не иска семейство и деца. Това си е негово лично решение и не е повод за кълнене, омраза, квалификации и въобще с цялото това поведение тези озлобени хора още повече засилват кармата си, вместо да се примирят и да опитат с някой друг или просто да се променят към по-добро. Доколкото схващам обаче, тук темата е, че един човек който живее сам и си отглежда животинка не е непременно нещастен и за съжаление. И често пъти от животните получава в пъти повече, отколкото би получил от хората.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d7abeeaf06
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   22 не се гордея с това, бях дете, хормоните ми бушуваха и се подадох на гнева, на всеки може да се случи. От тогава изтече много вода и вече мога да се владея. Само ще ти кажа, че жена не съм докосвал никога с пръст и няма да го направя. Онова го написах, защото ако някой нападне моята приятелка или децата, които ще имам един ден го очаква не нещо подобно, но ще бъде нападнат. И това е нещо съвсем нормално да имаш такъв инстинкт да западиш жената до теб и децата ви. Написах го защото като кажеш, че си кавалер и романтик моног си мислят, че при нужда ще седиш като мухъл и ще гледаш как накякъв обижда жена ти или детето ти.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 779c3762ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

27.   Хора, които не могат да обичат и уважават животинка, могат ли да обичат и уважават друго човешко същество? Този въпрос ми се върти в главата. Защото хората в крайна сметка също сме животни - Homo Sapiens е нашият вид, както добре помните от часовете по биология. Имаше една романтична комедия Must Love Dogs, та и аз така - гледам дали мъжът обича животни или не.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 03bb092c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

28.   КП, някак удобно пропускаш, че възпроизвеждането все още се случва между мъж и жена, а не е едностранен акт. Жените "избират" да раждат късно по простата причина, че мъжете все повече отлагат да поемат отговорността към създаване на семейство и поколение за по-късна възраст. Аз вярвам в биологичния часовник и вярвам в събуждането на майчиния инстинкт, но вярвам и че за възпроизвеждане трябва много повече от 3 милилитра биологичен материал - трябва двама души да се обичат, да имат еднакво виждане за възпитанието на различни етапи, да имат относителна финансова независимост. Аз имам късмет да съм израснала в семейство, което притежава описаното и много повече, но много мои набори са израснали или без баща, или в токсична среда, или в изключителна финансова нестабилност. И аз да съм на тяхно място, и аз бих искала да чувствам сигурност в отсрещния човек, за да създам семейство с него, а не да подлагам поколението си на същото, през което съм минала и аз, защото после пак ще натъртватш колко самотни майки имало в България. Положението не е нито само черно, нито само бяло, но от собствената си камбанария всеки сочи смело с пръст. Само да ти напомня, че и ти не си първа младост, и не - мъжете не остарявате като виното, още по-малко пък ти конкретно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 529116ec22
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Въпрос на личен избор е дали в личния ти морален компас животните седят над хората или обратното. Когато апелираш нон стоп, че животните са по-добри от хората и блабла, проблем нямат хората: проблем имаш ти. На мен лично изключително много ми дотегна тази животинска мания в България и въпреки, че и аз обичам животните, това е прекалено. Фейсбук ни залива със снимки на животни, как те да бъдат спасени от приютите или да им се купува по-скъпа храна, а на хилядите сираци в домове никой от тези хора не обръща внимание, защото "животните дават повече любов", затова всеки втори по улиците в България е с породисто куче, но няма и не иска дете, децата са тема табу в държавата ни, говорейки за тях ние обиждаме хората с репродуктивни проблеми, хората неискащи деца, хората решили, че кучето им е по-важно от едно сираче. Време е да си кажем нещата такива каквито са: не, кучето и котката не са по-важни от едно дете и който мисли обратното е сбъркан.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e16e8b9695
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Н 27, точно, да. Не, не могат, могат обаче да симулират копирайте другите.
Когато няма душа...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d69730d6b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

31.   До 23 Думите като фертилна и репродуктивни са приети и се употребяват в ежедневната реч и сред академичните среди. Ти в последните едва ли ще се вредиш някога, но моля те - излизай по-често от вас, че на път да станеш еквивалента на дъртата жена с котките - дъртия пияндурник, дето много философтва и от всичко разбира!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3a88eab7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

32.   Кога най-после ще преглътнат някои хора, че не всеки човек желае да има деца, не всяка жена копнее да бъде майка.
Осем, какво толкова ти пречат твоите съученици и приятели, които не искат деца и които в предния си коментар наричаш кретени?
Периодично се занимавате да обиждате, да квалифицирате и да чертаете мрачни картини за старините на нас хората, които не
желаем да имаме деца (аз лично и с животни не се занимавам, но нямам против хората, които се). Но дали се сещате поне да надниквате какво се случва с българските деца днес? Ако действително ви пука? Как се отглеждат, от какви хора, при какви условия? Като 20 мисля, че фокусът трябва да е върху децата, но и върху родители им:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/lekari-v-isul-izvadiha-metalni-sachmi-ot-nosa-na-momchence-2312092
Също така е хубаво да напишете в гугъл търсачката- изхвърлено бебе. Да попрчетете за тези родилки. Наскоро такова нещо бе
извършено от 21-годишна майка на 2 деца.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f2fbb4de52
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

33.   Аз съм щастлива "стара мома", която освен всичко храни и уличните котки. За съжаление моя котарак почина ;( :(
Познавам един куп живеещи сами мъже, собственици на по 1-2 котки. Странно защо на тях никой не им казва "стар ерген с котка" ;)))
Както и да е котките са чудесни животинки и аз ги обожавам. Да остарея около котки не е лоша идея.
Голяма част от "старите моми" са такива заради личен избор. Нито сме самотни, нито отчаяни ;)))

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d9fb60072a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   Н 29, ти осинови ли поне едно дете? Грижиш ли се за деца в неравностойно положение? Прекарваш ли време с такива?
Сериозно питам и чакам отговор!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e9c767de06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Мхм, да, сигурно. Можеш да търсиш връзки където искаш, никой в това не пречи. Но ако си въобразяваш, че някой се хваща на рационализацията ти, жестоко се лъжеш. По-жестоко, отколкото с илюзията, че животното ти дава любов. Това е животно. То няма човешка психика, не може да разбере човешките терзания и нужди. Ако утре се разболееш, то не може да ти сложи ни студен компрес на челото, ни да работи и изкарва пари вместо теб. То, в края на краищата, чака ти да го храниш, инак ще пукне или избяга. Инстинкт. Това ако за теб е сравнимо с човешката версия на любовта, жалко.

Ако с храненето на улични котки си запълваш кухината в душата, браво. Но самият факт, че си направи труда да "обясняваш" (рационализираш) колко си "щастлива" (а не "самотна"), това само по себе си ни казва всичко.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 529116ec22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   34, не осинових, защото родих. Но поради един много опасен аборт навремето шансовете да родя бяха минимални, затова разбирам и хората с репродуктивни проблеми. Ако не бях родила, щях да осиновя. Не осиновявам единствено защото семейството ми материално не може да се справи с две деца. Ето отговора, който чакаш.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 431126c80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Защо противопоставяте животните и децата? Само за да има спорове и хейт? Най-вече го правят хора, които не са отгледали нито дете, нито животно.
Ние с мъжа ми имаме две деца, но имаме котки, имахме и куче.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ff8c14c276
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Н 35, ако за теб "човешката версия" за любовта е някой да изкарва пари и да ти сложи компрес на челото...ти нямаш дори далечна идея що е то любов! Но то е ясно и защото и ти както други, си извел от поста само това от което твоята същина има нужда...
Може би ако се върнеш да прочетеш още 2- 3 пъти...не знам, май наистина съвсем сте празни от вътре, само органи, яж- пий- с•ри...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6564b31946
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   37, значи обичаш животните си колкото обичаш децата си?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ff8c14c276
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Н 36, нищо от казаното от теб не ти пречи да прекарваш време с деца в неравностойно положение, да организираш дарения или ден в парк например- ей така, гратис!
Също така ама съвсем никой не ти е върнал устата, да излезеш и говориш за тези деца! За да го направиш трябва да познаваш съдбите им! Защо не го правиш? За това не се иска нищо материално, само малко душа да вложи! Или ти само искаше да кажеш други да го правят?
А може би така чувстваш, че нещо въобще си направила за тези деца?
И за какво подаваш за опасния аборт т.н. освен, че нищо не правиш за други, търсиш съжаление за себе си или според теб имаш оправдание нищо да не правиш, но да обвиняваш други за собственият си огледален образ?! Твой си е (образа) ако не ти Харесва, променяй!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e196a27ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

41.   23,
"Жена" на 16 е дете, което все още расте и се развива.
Мъж на 45- 50г има шанса да си хване 16-25 годишна жена ( най- фертилната, според теб възраст) само ако е милионер, а тя много закъсала. Всъщност и тогава е спорно да реши да ходи с дядо си.
Аз, като жена на 40 не бих и погледнала мъж с 10-15 години по-възрастен от мен. Стари са и не са ми атрактивни. Предпочитам набори и си избирам такива.
На 35-40 години и ти едва ли изглеждаш млад, атрактивен, слаб както, когато си бил на 20. Защо очакваш жените да изглеждат по същия начин?
Забелязала съм, че масово хората се събират с набори ( -5г от тяхната възраст). Голяма част от жените раждат след 30 тата си година (в по-развитите страни и по-късно) и света не е свършил с това ;)))
Почти всяка жена, на всяка възраст може да си намери мъж за семейството или деца, което трудно можем да кажем за всеки мъж ;)))

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 529116ec22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   40, прекарвам време с деца в неравностойно положение. Мнението ми няма да се промени по темата изобщо. Като жена, потенциално била в положение с репродуктивни проблеми, щях да осиновя дете. По темата с животните: да поставяш хората над животните не пречи да ги обичаш. Всеки да прави каквото прецени, това е мнението ми и то няма да се промени.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 529116ec22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   40, не ти искам съжалението, просто за хора с репродуктивни проблеми от първо лице могат да говорят хора изпитали това нещо, схващаш ли? Тоест човек за да говори пряко за дадена ситуация трябва да я е изпитал първо, говоря, защото не ми даваха шанс за дете и ако нямах биологично такова щях да осиновя. Говоря, защото е редно в тази държава повече да се говори за деца и по-малко за котки и кучета.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: cd70176e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Н 42, да, знам, че мнението ти няма да се промени защото си в твоят си квадратен свят със строги лимити, които само ти виждаш и разбираш. Повтарям: кой те спира да излезеш навън и да говориш за това?!
Защо според теб любовта се мери "на едните толкова, пък на другите повече или по- малко"?! За съжаление ти не знаеш какво е любов! Ти говориш за отговорност, грижа, време, но НЕ любов! Дано поне децата си умееш да обичаш...не много, а правилно!
Ако прочетеш поста с асимилиране като страничен човек, може би ще осъзнаеш собствените си ментални ограничения и емоционални липси...може би!
Отговарям ти само защото спомена, че имаш деца! Но да, определено търсиш овации за това, че си родила, имайки репродуктивен проблем.
Моме, аз също им две деца, високо рискови бременности поради генетична несъвместимост (аз rh- бащата и децата rh ). Кръвоизлив и кръв за мен няма, много рядко кръвна група, по спешност летят коли и хеликоптер...
Спирам до тук. Не е моето, това е твоето "аз, аз, горката аз"
Моето е "щастливката аз! Обичат ме хора ( сред които децата и съпругът ми) и животни! Променям света около себе си, колкото мога! Не рева по сайтовете колко съм изстрадала с бременността си! Не соча другите с пръст и не настоявам те да променят това, което за мен е неприемливо- правя го без да се оглеждам кой би се включил!"
Имам много любов в себе си към други живи, давам я без да меря, едно кило любов за животните и две кила за хората...толкова е абсурдно...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 431126c80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   39 - Ако имаше деца и животни нямаше да задаваш подобен тъп въпрос. Аз обичам и таратор, питай сега дали го обичам колкото децата си. Все едно, няма да водя диалог с теб.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2e926e4524
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   46, адмирации за обидите ти към лице в анонимен сайт, което ти грам не познаваш, възпитай децата си да не ръсят обиди, а в спор да са аргументирани, нещо, което ти явно не умееш. Всеки има право на изразяване на позиция, но понеже ти ми я прехвърляш строго на личностно ниво и не по темата, само за да "захапеш" факт, по който после да ме съдиш спрямо твоето квадратче, ще те попитам - теб кое толкова те засегна, ти не си авторката на този пост? За любовта не се говори, или я изпитваш: или не. Ти не можеш да дадеш любов към непознат човек в сайт и се чувстваш значима да лееш обида след обида, ако можеш да обичаш само животни, горко им на животните.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2e926e4524
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   46, не забравяй, че сайтът не е бг мама. Комплексите си ги изливай там.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2e926e4524
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   46, абе ти изобщо четеш ли коментарите си? Това е сайт за споделяне, мога да кажа за себе си каквото реша от първо лице, тук много хора споделят. Какво значи "не рева по сайтовете"? Всеки тук е заобиколен от хора, които го обичат и не "реве" като теб. Опитваш се да направиш междуличностен спор, но няма да ти се получи. Бъди щастлива с представата си за любов в твоята глава и се дръж малко на положение като жена и майка. Тоя хамалски тон, който ми държиш запази за своите среди, където явно е нещо нормално.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2d040ecec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Нещо не разбрах какво иска да каже авторката. Има щастливо семейство и обича животните - ОК, това е прекрасно.
Аз пък съм старата самотница с котките, само че мъжки вариант. Имам куче, ходя и в приюти, храня кучета и котки в квартала, кастрирам ги, водя ги на ветеринар, дарявам пари на екоорганизации. Не си търся жена и очаквам да остарея сам. Но дори и това да се промени, любовта ми към животните няма да намалее. Може би ако бях семеен бих отделял по-малко време и пари, но пак ще им помагам и ще си гледам куче или котка.
Изразът "самотница с котки" е по-скоро клише за хората като мен, които не могат или не искат да създадат сериозна връзка и запълват с нещо емоционалната празнина. Може да са животни, може да е алкохол, сериали, игри.
Иначе има самотни хора, които не обичат животните, както и семейства, които ги обожават, като това на авторката.
Авторке, поздравления за дейността ви!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2276eb7ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

54.   41: "( най- фертилната, СПОРЕД ТЕБ възраст)..."

Не според него, а според природата,

Мод: пич, махни ги тия директни обидни думи, че да ти публикувам коментара.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2276eb7ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

55.   До мод: кажи ми кои точно думи са обидни, че да се коригирам.

Еми де а знам, брат. Не знаеш ли значението на думите? Примерно "тъпа патка" според теб учтиво обръщение ли е?

 
  ...

1-50 от 66
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker