До кога? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

До кога?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1849 пъти
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/06/05/napadnatiiat-lekar-v-samokov-nahvyrliha-se-vyrhu-nas-obmisliam-da-napusna.532366

"Нападнатият лекар в Самоков: Нахвърлиха се върху нас, обмислям да напусна"

Накатко - Гурпа разбеснели се цигани, нападат цяла болница и тръгва да бият лекар.

Това е ОПАСНО. Това може да е КРАЯТ на обществото ни, ако го позволяваме! И ЗАЩО го позволяваме! ЗАЩО толкова народ си трае. а кгоато някой си отвори устата и каже в прав ред, какви са проблемите, всички гледат гузно и виновно? Всичките ЕЙ тея биячи, трябва да влезнат а решетки за поне 5 години. Кой ще ги храни ли? Ами ние с помощите им. Трбява да им се отнемат и децата!

Бе може да продължава повече така! Просто не може!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6c4e863009
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Българин съм. Пише се докога, а не до кога. А чакал/а ли си пред бърза помощ с възрастната си майка с три счупвания на ръката повече от два часа да я приемат? Минава някакъв санитар и прави забележка, че чакаме до вратата, сякаш е някакъв професор медик. Спрямо малцинствата трябва да имат защита, разбира се. Но, че агресията избива вече доста често, за нея имат вина и медицинските работници. Под претекст, че в западна Европа получават големи заплати, си мислят, че тук трябва да я карат през пръсти. Нали не мислите, че в областните градове вече минават на визитация? Няма такива екстри. Ако му пъхнеш банкнота, отношението се променя драстично. А като починаха хора чакащи на стълбите на болници от ковид, някой беше ли подведен под отговорност? Значи всички работници като си вършим съвестно работата, никой не ни дава бонус, но на лекарите да се дава, е в реда на нещата. Истината е, че в огромната си част, са станали ужасно меркантилни.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2f84eca11c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Циганите вършат това, което българите искат, но не смеят. Жертвите на Бялата мафия са хиляди път повече от тези на Циганската мафия. Кражбите на Бялата мафия са за милиарди. На циганската са грошове в сравнение с това. Този лекар колко българи е почернил. Ама какво пранят българите - най-много да се ожалват по медиите.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 589901023a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Системата превъзпита лекарите в арогантни, алчни уроди и сега се чудим защо ядат бой от циганите. Такива истории чувам за лекари напоследък, че всичко това си идва напълно закономерно. Единствения въпрос е - защо българи не бият лекари? А отговорът е, защото българите за разлика от циганите са застрашени от наказателна отговорност.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4763c10d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   До кога ли? Докато спрат да убиват хора!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6a230d47f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Добре дошъл в България.

Тук всеки знае всичко, а нищо не прави.

Българинът е жалкар, натегач, връзкар и като цяло паляк.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 92e6085b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Докога ли, докато лекарите станат истински лекари, които ходят на работа за да лекуват. През последните години не е така, затова им се случва това.
Моя позната я завели в спешното в прединфарктно състояние с 240/130 кръвно, първо в коридора тест за ковид, трябвало да седи и да чака седнала резултата. Когато след 30 мин ковида излязъл отрицателен, чак тогава взели да мерят кръвното, и ахнали, не знаели какво да правят, два часа ровели в телефоните си по медицинските форуми за да търсят лечение, накрая открили пенсиониран лекар който им писал за някаква стара практика за свалане на кръвно от 1960г, и това помогнало.
Ако спешна помощ означава да се преровят медицинските форуми как да излекуваме някой по добре да ги няма. защото такова нещо не можеш да го наречеш лекар, как им раздават дипломи не е ясно.
Пък арогантното им отношение към пациента и роднините му е фрапиращо. За пари са съгласни да уморят хора и въобще не им дреме.
Знаеш ли колко хора в България са оперирани без да знаят? От един преглед му взема данните на болния и го вписва, че е прегледан и после опериран без пациента въобще да разбере. Мамят здравната ни каса за пари. Ако не си платиш кеш на момента, никакво внимание, въпреки че с години си плащаш здравни осигуровки.

Вярвам че в случая ромите са скочили с право, ние българите като ни се случи такова нещо нямаме смелостта на циганите. Лесно забравихре жената, която умря пред детето си във Врачанското спешно защото на регистратурата в спешното искали лична карта и ковид тест. Това беше само преди 4 месеца, да чухте да има наказани лекари?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 501b5f783d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   До 1 - Не ме коригирай. Не ме интересува ти как си вършиш работа, а ме интересува докога ще има масови нападения, без последстия. Дахй ми отговор - ДО КОГА!!!!!

Висчки тук заемата позицията, че лекярят е направил нещо лошо? Някой знае ли нещо по върпоса? Конкретика има ли? Закономерно било?

С такива изпълнения, трява да има по няколко въоръжени охрани, та дирекнто да открият огърн срещу така втълпа. Който оцелее - в болницата е вече. Който не оцелее - моргата е в мазето.

Съд за тях няма ли или щото ги пуска, не му вярват? Сега на цялата пасмина, дето биеха, трябва да им бъде забранен достъпа до държавно здравеопазване! Ако ще от настинка да пунка, все тая!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e30e07270e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Този народ заслужава всички лекари да напуснат страната, после ще има да ги търсят!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 948947ded6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   1 - от сестра в спешно

правилно са ти направили забележка, защото така пречиш. Може например да отворят отвътре внезапно и да те ударят. Може да дойде някой по-спешен случай и заради теб да не могат да отворят, а да е въпрос на секунди.

Колкото до счупванията искрено ви съчувствам за инцидента, но това не е спешен сучай, защото не е животозастрашващо. Освен ако не е вследствие на падане от високо, катастрофа и т.н. Спешен случай е например инфаркт, инсулт, прострелване, намушкване с нож, ухапване от пепелянка, кръвоизлив, отрязан пръст, ръка. Разбирам ви, повечето хора с фрактури идват в спешно (между другото има разлика между спешно отделение и бърза помощ - бърза помощ са линейките), понеже не са запознати, че това не е спешен случай, а всъщност трябва да отидат на ортопед. Обикновено не ги връщаме и ги преглеждаме, но по закон не сме длъжни. Но щом сте чакали, вероятно е имало по-спешни случаи като инфаркт например. Вие с фрактурите не е проблем да чакате и 5 часа, но за този с инфаркт и 5 сек. са важни.

Просто хората масово не са запознати как стоят нещата и се настройват срещу лекарите, а то си има процедура, закон, приоритетност и т.н. Не е ей така - всеки дошъл и айде го приемаме на секундата. НЕ работят така нещата.

Да не разказвам и какви други хора има и как са дошли например защото детето им кашляло и правят панаири, че не го приемали. А ние през това време спасяваме някой с инфаркт, който може и след секунди да е мъртъв, ако не си свършим работата. И после въпросния с кашлящото дете скача на бой на охраната, докато ние спасяваме човек. И как да му обясниш на такъв човек? И такива хора изобщо не са единични случаи. После този човек ще раздуха случая по фейсбук имедии дори, ще преиначи случая и хората остават с грешни впечатления и после "ама те лекарите много лоши". И върви обяснявай, че не е било така. Че има лекари за бой, има, не го отричам, ама има и много случаи, в които ги обвиняват от незапознатост. Има ли сме случаи да са идвали богаташите на града за кашляне на детето му и ние сме отказвали. После са следвали заплахи, разтрябване по медии, увлонения, само защото сме предпочели да спасим човешки живот в този момент, вместо да прегледаме гърлото на лигавото му дете, което с неговите ни 10 години, подучено от бащата ни наричаше с грозни думи.

Та ей такива ми ти работи. Най-лесно е да се каже, те лекарите и сестрите не си вършат работата, но медала има две страни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 97c63eab13
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   А, би ли казала къде трябва да бъде заведено кашлящо дете посред нощите?
Защото, аз мога да ти кажа как с 10 месечно бебе, ухапано от стършел по бузата, трябваше да чакам спешните медици да си довършат лакърдиите по политически теми, докато му обърнат внимание. После половин час се чудеха къде им се намира единствената ампула урбазон- дали в детското отделение или някъде другаде из етажите. Но понеже не съм циганка , не ги разчушках на бърза ръка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7393c26700
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Много уважавам лекарите и смятам, че наистина такива биячи трябва да лежат за постъпките си.
Лично аз нямаше да съм тук, ако не беше съвременната медицина - една операция на апандисит и 2 бронхопневмонии.
3 Пъти щях да съм мъртва досега.
От друга страна нашата здравна система е под всякаква критика - няма кадри, има много измами, хора умират от иначе лечими състояния заради липса на лекарства, гледат се оплакванията на пациента на парче и т.н.
За съжаление в момента имам раково болен родител.
Имаше определени системни и силни болки, които лекарите решиха, че се дължат на емфизем (който той наистина имаше и лекуваше).
Ходили сме и на частно и на държавно.
Накрая се оказа, че тези болки са от метастази в костите. А ако само някой му беше обърнал внимание наистина сега нещата можеха да са различни...
Уви, каквото е.
Също така е крайно време българинът да разбере, че личното му здраве е повече негова отговорност, отколкото на лекарят и да спре да се трови с цигари, алкохол, вредни навици и после да очаква лекарят да му реши здравословните проблеми - не става така с магическа пръчица.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 32afc89d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 6
Една позната ми каза, че на стринка и на нейната сестра познатата и ходила на доктор и казала еди - какво си. Така звучи твоята история и съм на 100% сигурен, че ти е представена силно, силно преувеличена и с голяма доза измислица.
Че има лекарски грешки и куцане на системата - има. Обаче за това винете държавата, която вече 30 години е вдигнала ръце от здравеопазването и единственото, което прави е да усвоява средства. Докторите и медицинския персонал имат процедура и път който трябва да спазват, включително и относно тези проверски за Ковид и тн, и те са длъжни да го спазват. А че здравната система е гнила и всички тези клинични пътеки и тн са изключително нефункционални, за това лекарите нямат вина, а имат вина тези, които ги определят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 948947ded6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   10, въпреки заядливия тон ще отговоря. Аз нямам вина, че детето ти е кашляло. Кашлящо посред нощ дете не е спешен случай. В такъв случай се отива или в детско, или в заведение, което има договор с личния ви лекар, или на частно.

Колкото до стършела важи същото. Не е спешен случай и не са длъжни да ви приемат в спешно. Така че заяждането ви в случая е неоснователно. Ако детето е алергично, тогава да. Ако е ужилено по езика, или има задух, или е ужилено от много стършели/пчели, това е спешно състоние.

Единственото, за което мога да се съглася, е, че поне е можело да ви обяснят, че не сте за там, вместо да ви бавят. За останалото просто не са ви длъжни. Колкото до циганите при такива случаи имаме паник бутон и и два полиция за 2 мин и циганите внезапно стават възпитани. Рядко се е стигало до бой над лекари при нас. Така че и циганските номер не вървят при нас. За буйстващите наркомани и пияни имаме една стая без камери, в която влизат заедно с полицаите и излизат преобразени и възпитани, но с някоия травма или фрактура и ги лекуваме веднага на място. В противен случай е нещо страшно, изпадат в шок, буйстват, крещят чупят, събарят, страшна работа. Не си мислете, че ей така ще отидете и ще обиждате и биете лекари.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5d808549b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Те викат и бърза помощ да им се премери кръвното , че иначе при личния лекар се плаща . Колкото по прост , по-нахален .

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 92e6085b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   12 Да ти пиша трите имена и ЕГН, на пациента и на лекаря в случкта ли искаш??? Имам някой подробности, но тук не е мястото да се дават лични данни!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e20d74b7aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Пациент- баща ми, на 53 г.
Диагноза- инсулт.
Втори ден в болница- ще се оправи, но ще остане частично парализиран.
9 ден в болница- уведомяват ни за белодробна емболия- смърт
Органите му взети и продадени, най- рядката гривна група- АБ негативен на резус...добър бизнес са си направили с органите му...
Хващам една от старшите сестри и казвам директно: знам какво е станало, дай ми име на един отговорен, иначе ще се молите всички по- бързо да си отидете...не ме разбра правилно. Каза ми: да, прави сте в съмненията си, но нищо не можете да направите освен да си навлече голяма беля.
Ооо, мога и още как! Целият екип вече са "лека им пръст"!
Някои си отидоха от канцер, друг в катастрофа, една при операция (иначе "невиина" операция) децата им също си отиват едно по едно, малкото останали са болни...едното в инвалидна количка.
Проклех ги с цялата си душа, насочвах каквото мога по рождение... от дистанция, докато видях със сигурност ефект!
Не, не съжалявам ни най- малко!
Убийци!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 97c63eab13
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   10 съм.
Детето ми не е кашляло, а в примера ,който си дала.
Аз живея в София и винаги съм знаела за какво къде да отида.
Детето ми беше ухапано на село и отидохме в съседния малък град, където събота и неделя не съм имала достъп до ЛЛ, частен лекар, детско, което и не го знам къде е.
Става въпрос , че в бърза помощ докторите не спасяват някого от инфаркт, а си говорят на тема политика, докато ги чакам с бебе на ръце пред тях в кабинета.
Ако твоето беше беше ухапано, нямаше да му търсиш още 99 стършела, за да сметнеш , че тогава, евентуално, му се полага помощ в т.н Бърза помощ.
Айде ! Остани си със здраве!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8bda504786
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   17, не знам какво искаш от мен. Питаш ме каква е процедурата и ти казвам - детето ти не е било спешен случай и не са били длъжни да го приемат. Приели са го на добра воля. Не ги измислям аз тия процедури и закони. Аз нито предлагам, нито гласувам закони, нито решавам в кой град да има детско, защото не съм депутат или министър.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: eb2777c650
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   16 болните с инсулт почти винаги не се оправят. Само една жена знам, която се е оправила. Най-често се залежават и ги гледаш докато си отидат. Това че са ти дали надежди в началото, не означава че има такива.
При нас бърза помощ действа много добре, праща ги до най-близкото, отделение според оплакването, как да не им се обръща внимание..

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: eb2777c650
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   В голям град трудно стават нещата, аз живея в малък град, бързата помощ е бърза, в болницата няма много пациенти, но им се обръща много внимание. Пред бърза помощ няма такива опашки. Уж, имаме много болници, но пак всичко е бавно.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1aced1a471
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   16, и баща ти живна се от силата ти? Подействаха ли му магиите ти? Мислиш ли лошо, то ти се връща.
Като не сте узрели за човешко държание, гледайте си болните вкъщи с билки и пиявици.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8bda504786
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   16, ок, да предположим, че е вярно, но децата им какво са виновни? И за тях ли се кефиш, че са инвалиди?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e20d74b7aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Н 22, освободих го да си почива!
Ако си медик знаеш много добре как се вадят живи органи! Ако не- информирай се!
Дори кръвта носи памет! А сърцето? сърцето - С електрически компонент приблизително 60 пъти по-голям и електромагнитно енергийно поле 5000 пъти по-голямо от това на мозъка, сърцето има значително влияние върху тялото до клетъчно ниво; още повече на квантово ниво...
Баща ми не си почиваше след смъртта си, части от него продължаваха тук, на различни места, в различни тела...без съгласието му, нито неговото, нито нашето!
Той можеше да живее или не, факта е, че беше "добър бизнес" за тях, нямаха сметка да спасят живота му...
Ах, връщало се ако мислиш лошо? Вярно ли?! Със сигурност знам по- добре от теб как действа енергията. Помислиха лошо тези "лекари" и им се върна, нали така?! В този случай кармата съм аз!
Патетично е когато хора като теб, толкова ограничени, говорят за:
"Като не сте узрели за човешко държание, гледайте си болните вкъщи с билки и пиявици."
Проблемът е, че много като теб наистина не сте узрели за будно съществуване...за това е и включен вече режим "рециклаж" няма да разбереш, знам!
Със здраве!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8bda504786
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   25, за децата нищо не каза. Или покрай сухото гори и мокрото

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e20d74b7aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Н 26, добър "tracker" съм ...няма как да ти го обясня така, че да разбереш. На човешки език е нещо такова - мога да проследя генетиката на човек, всички които носят част от тази генетика, фамилията. Няма нужда да познавам човека, нямам нужда да го видя дори, нямам нужда да знам дали е мъж или жена, ограничих си лимит до създадени от тях...със същите бъгове в гените да речем. Иначе нямаше да ги разклати дори...не бутам когото не трябва.
А на чисто човешки език: те не се запитаха дали децата и съпругата на баща ми ще "горят"!
Казах още горе в 16- НЕ, не съжалявам! Не ги и мразя!
Приключвам с темата!

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1aced1a471
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   25 от 22
Явно е трябвало Бог да слезне да му вдъхне живот. Или някой да махне с магическа пръчица и да го подмлади, да му смъкне килограмите, да му спре пиенето и цигари и да го изправи на крака. " Лазаре, стани."
Всичката магия и зли мисли ще се върнат обратно при теб. Може не сега, но на твоите деца, внуци и т.н. Защо не съдихте, ами дай направо да кълнем?
Като не вярвате на лекари, гледайте си болните вкъщи. После пак ще има кой да обвинявате.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e30e07270e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   25, защо като имаш способности, не го излекува?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5de97f9f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   №1, как смееш да поправяш автора за това, че не се пише до кога, а докога. Той не иска да пише на правилен български. Той иска да пише на шльокавица. Учениците се учат от него и те ще го пишат грешно. Той продължава да пише упорито до кога, защото не може да търпи някой да му дава акъл. На него. Да му дават акъл. Че той си има достатъчно. Кой си ти бе, че ще го учиш на правилен български език? Ще ми го поправя той!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e30e07270e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   На хора като номер 27 трябва да им се отказва лечение. Имат си способности, да се оправят, могъщи са.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 948947ded6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   32, недей, че ще прокълне и теб и твоите деца. После си ебало майката.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0e70f1cb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   И да - как смее? Как смееш и ти? Наспамихте темата с жалкарските си глупости? И какво? Озари ли ти се жалкото гнусно животче със смисъл, когато тръгна да се гавриш по форумите?

Писал съм бил на шльокавица, вече! ЕЙЙЙЙЙ че си дребно, гнусно и долнопробно човече! Да не направи човек грешка. Ок коригираме/? И кво? Кажи, де? Нищо - правиш си ташак за моя сметка. Изпълни ти се с радост дребното прогнило сърчице. Когато твой роднина умре, защото някой циганин е пребил лекарите в болницата и те са напуснали масово, спомни си за погребението за подигравателният си тон тук!

До 25 - Такива като теб, подлежат на освидетестване инастаняване в лудница.


За цялата тумба цигани, тряваб да има наказание - забранен достъп до всякакви държавни болнични заведения. Няма значение каква им е нуждата. Да умират и толкова, че да се приключва с тях!!! Сега и присъда сигурно няма да има или пак ще е от тея, дето преди ги даваха за кражба на един хляб.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e30e07270e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   33, такива хора самите те са за лечение. Въобразяват си разни глупости и си вярват. Да не повярваш, че има такива такива магьосници в тая държава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker