Приятелство след раздяла - възможно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелство след раздяла - възможно ли е?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1527 пъти
С приятелката ми се разделихме след 8 месеца връзка. Не сме се карали и винаги ми е споделяла какво се случва покрай нея, просто имахме някои базови раминавания за съвместния ни живот занапред.

След раздялта решихме да си останем приятели и продължихме да се чуваме само по телефона, но както преди с часове говорихме. Отдавам го че и двамата все още сме привързани един към друг и все още се залъгваме, че това е приятелство. За около месец се срещнахме 2 пъти и се награбихме и го правихме 2 пъти - просто приятелски. Тя нямаше никой до себе си и аз бях сам.

След това продължихме отново по телефона да общуваме и се отдаде възможност да се срещнем 3-ти път. Но в този момент тя отказа да го направим. Попитах я какво има, къде са й мислите. И тя каза, че вече има симпатии към друг, който не й обръщал внимание, но искала да се получат нещата помежду им. Тогава й казах, че вече не ми е приятно да се срещаме "приятелски" и ще се чуваме само по телефона или в чат.

Но като продължихме да се чуваме, основната тема беше сегашния човек когото харесва. Опитвам се да съм приятел, но тук ми идва в повече. Всеки път като се чуваме и ми е много приятно, но мисля че е по-добре съвсем да прекратя контакти - много е гадно като си помисля, но може би така е най-разумно.

Какво смятате, дали може да съществува думата приятелство след раздяла. Може би се залъгвам, че това е приятелство, защото бях спокоен, че е сама до тогова. Но като се появи друг човек при нея разбрах, че не е точно приятелство, а е останала привързаност.

От както се запознахме се чуваме всеки ден и си споделяме какви ли не теми, след като се намеси темата друг човек, останах със смесени чувства от разговорите ни. Как смятате е най-добре, дали да скъсам напълно всякакви контакти с нея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 07ddc17caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ако сте зрели хора и сте нараснали чувствата - да, може. Но ако едната страна таи надежди за нещо повече - то твърдо не.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ce3c8d258d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Приятелите имат общи интереси извън любовната сфера. Твоето не звучи много като приятелство.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 25a5925f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Трудно. Винаги може да се появи ревност у единия, когато другия започне нова връзка. Бившата ми се раздели с мен, като каза, че иска да сме само приятели и че съм бил прекалено добър за нея. Съгласих се. Скоро след това започна да излиза с разни фитнес батки и утайки, които я използваха само за секс. Това не ми влияеше добре и започнах да се чувствам зле здравословно. Затова прекъснах всякакви взимоотношения с нея. След няколко месеца се възстанових напълно, но от позицията на времето и опита, бих казал, че да се съглася да бъдем приятели беше много голяма грешка в живота ми.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 56a056f13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Приятелството между бивши е някакво извращение.
Какъв приятел може да ти е някой, който си виждал гол?
Направо я блокирай отвсякъде и си гледай живота. Има милиони хора в тази страна, ти държиш на бившата и до нейното приятелство си опрял.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b43060a57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Бате казвам ти от опит веднъж стигне ли се дотам отпиши го!!! Само ще слушаш за новите ебачи и ще се изнервяш яко. Пък тя ще има хем твоето внимание от една страна ( ставаш план б ако нещо и се объркат схемите) хем ще си се сваля с други мъже. Единствения ти ход е да прекъснеш всякакъв контакт и да оставиш само тя да те търси и да предлага срещи. В противен случай ставаш за нея като кученце на което само да му свирне и търчи по нея. Бил съм на твое място, много жалко се чувствах за кво да си го причиняваш? Помисли трезво никоя жена не зарязва мъж на който се възхищава и не иска да изгуби! Независимо кви оправдания ти вади защо те оставя!

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 77f2d501dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Глупости

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ec579b38fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не разбирам как може с човек, с когото сте били интимни, имали сте общи планове, надежди, чувства и т.н. и поради някаква причина се е стигнало до разрив в отношенията, да си останете "приятели". И от друга страна, аз като жена, не бих искала моя партньор да е в приятелски или каквито и да било отношения с някоя негова бивша.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 56a056f13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Какви приятели сте? Ще си разказвате с коя си, тя с кой е, ще си обменяте идеи? Ще си дрънкате за дрешки, гримове? За коли, мачове? Ще ти реве като се скара с гаджето? Или ти?
Приятелство между бивши значи паразитизъм. Използване и резерва за секс. Странно е защо си го причиняваш.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 938997a9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Няма такова животно. Няма как да си приятел с някой, който си си слагал на оная работа. Що за мъж трябва да си причиняваш такова унижение? Тая пача, те възприема като жена в мъжко тяло и иска да те ползва като приятелка и кошче за душевни отпадъци и ти се съгласяваш с това!?!?!?!? Късай и не се занимавай! Никакви телефони, чатове и т.н.! Освен ако не искаш да си мекотело и това ти харесва............

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fb610f8eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Според мен не е възможно . Моят мъж подържа контакт бившата , пишат си по празници . Виждали са се на кафе . За мен е странно .Дори не поздравявам бившите по улицата .

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5ab77e74b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Викаш докато си я ебеше бяхте приятели, като отказа, вече не искаш. Еми не става така. Не е трябвало изобщо да се занимаваш с нея после. Скъсате и чао, ама няма телефон за 5 мин, няма среща за половин час.
Аз не мога да го разбера това. Няма да съм с жената, с която съм правил секс, ама ще сме приятели. Е кви приятели бе бате, за какво ше си говориме?
Просто тайно се надяваш да ти пуска без обвързване.
Ако си и приятелче, ще слушаш как друг я чука, това е.
Ама това вече е голямо извращение и мазохисъм. И ти си го осъзнал.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9543c93c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И друг път е пускана такава тема и съм отговаряла същото. За мен каже ли се веднъж край, значи край. Не искам да го виждам, ни да го чувам, не ми трябва за нищо. Имам си приятелки и той си има приятели, не ми трябват други. Да ме търси защото е останал на сухо в момента или да ми споделял нещо си - няма да стане!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0b6c206f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От такова приятелство имат полза само жените. То е все едно да имат връзка с теб, но да се чукат с друг, легално. Още повече че в тяхното подсъзнание всъщност си на резервната скамейка, за всеки случай, ако нещата не потръгнат. Или ако се окаже че вече няма други опции. Достатъчно близо, но и не твърде близо. Доста са добри в това да го изкарат най-нормалното нещо на света.
Замисли се, ти твоите приятели можеш да ги помолиш за услуга - да ти помогнат с нещо, да те закарт някъде, да споделиш, да ти дадат безпристрастен съвет и т.н. Аз от моя опит такова нещо не съм видял. Обикновено си момче за услуги, източник на информация, или кошче за душевни отпадъци. За твоите проблеми и тревоги в това приятелство обикновено място няма. Пробвай само да й заговориш за друга жена и за това как я харесваш, какво харесваш и т.н. Пробвай. Ако ти е приятелка, ще те изслушва и ще ти даде съвет.... Ама нещо ме съмнява тая работа.
Дори жените които не те харесват, не обичат да слушат за други жени, направо им е непоносимо. Ядосват се, нервничат и т.н. Личен опит.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ba5ef1f783
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ако връзката е била дълга /няколко години/ и е изчерпана откъм любовни страсти, тоест напълно изживяна и от двете страни, приятелството е възможно. Миля, че 8 месеца са малко за изчерпване на връзката и от двете страни и е видно, че ти си тизи, който все още има чувства.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 25a706b902
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не! Минала съм през това. Винаги ставахме гаджета отново, когато е край - трябва да е прекратяване на всякакви взаимоотношения, няма друг начин..

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: d569df8ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Какво се случи след пускането на поста тук. Реших да прекратя срещите на живо и да останат само телефонните разговори, като не съм настоявал, а оставих само тя да ме търси. Отчитам го като грешка.

Резултата беше - тя ме разпитва какво става при мене - аз разказвам, а за нея накратко отговаря и обикновенно бърза да прекрати разговора. И това, което не успях да приема, че когато ме търси по телефона аз вдигам веднага (така правя на всеки стига да не съм ангажиран в момента), ако не чуя телефона връщам обаждане, но тя не вдига и връща обаждане чак след 1-4 часа или на следващия ден. Това за мен е неуважително, когато е тенденция.

Има ли смисъл изобщо да изяснявам обсотятелствата защо всеки път не ми вдига на момента или и аз да направя същото или изощо да спра да вдигам тел-на и да не отговарям. Това не е в мой стил да се правя на бутнат като ми звънят, защото след раздяла смятам, човек трябва да запазва нормално човешко отношение (уважение) към другия, след като са имали приятни моменти. Но явно, ако го няма уважението, единствения вариант е това което съветват повечето тука късане на всякакви телефонни разговори и чатове и тотален край без обяснения кое защо се случва така.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: eb41faa03f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   При мен не, защото всичкте ми раздели завършват със скандали, обиди, псувни и жестока омраза.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 4e3dfe6ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Moже ама след доста време, аз съм приятел с първата си студентска, голяма любов, но и двамата имаме други хора, които обичаме, вече сме се събирали веднъж след няколко години раздяла, за да разберем, че не сме един за друг, но пък имаме много история и сме готини хора като цяло. Виждаме се от време на време да обсъдим живота, нейния мъж и моята жена и да си спомним някакви готини моменти от преди. Нямаме никакво сексуално влечение един към друг вече - всичко е минало и преживяно отдавна. Минали са над 5-6 г. от тогава.
В този случай може да има приятелство, защото сме си правили услуги и можем да разчитаме един на друг. Но има ли желание за секс - приятелство няма.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: f0ab5df53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Пич, не е лесно, това ще ти кажа, но се случва, зависи колко си инвестирал във връзката. Лично с някой бивши съм си останал приятел, но при положение, че нито аз, нито тя имаме чувства. То се усеща като няма. Тогава може и се получава, но ако едната страна все още има - никакъв шанс.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker