Опасна ли е България за бизнес или поне в кои сфери е по-добре? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121414)
 Любов и изневяра (29762)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21908)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3189)
 Образование (7312)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18584)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Опасна ли е България за бизнес или поне в кои сфери е по-добре?
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 921 пъти
Не съм много сигурен за състоянието ѝ и в момента и затова питам. Общо взето ме интересува, ако някой има бизнес или поне знае, да ми каже:

- В кои сфери не се прави?
- Колко са рушветите?
- Чух, че за бизнеси с доходи под 10-15000 лева, никой не правил проблеми. Някой може ли да потвърди или отрече това?
- Притеснявани ли са частни индивиди? Скоро ми ще сменям страна, в която ще си плащам данъците и всички ще "цъфне в НАП", а съм чувал, че тази информация си е почти публично достъпна за всеки с достъп до общините. Мой познат ми се хвалеше, че за 1000 лева на месец му снасяли всякаква информация. Та се чудя, ако изкачи, че имам огромен доход, дали ще трябва да ходя въоръжен по улиците?
- Към кои организации сте прикрепени?
- Подкрепяте ли всички политически партии по време на избори?
- Чувал съм, че много народ дава пари за кампании на всечи и после подкрепя по-силните, което им дава някаква обвързаност и защита.
- Имате ли връзки с прокурори, съдии, политически лидере и дали биха ви помогнали?

От известно време съм си тук и работя основно дистанционно, но имах вземане-даване с меснтите и... не е както го помня, когато бях тийнче. Далеч по-спокоойно е. Знам, че си има проблеми с общини, рпокурори и прочие, ама това е НИЩО, спрямо преди 15-20 години. Имам вече опит в бизнеса, но в чужбина. Искам, съвсем сериозно, да се релокирам за по-дълго в България и да развивам дейност тук. Приятелите отвън също ме подкрепят, но си задават същите въпроси. Нека да кажа, че репотацията на България е "съмителна" или "мрачна" и това е мноооого леко и щедро от моя страната. Не, не целя обида, просот такова е мнението на хората за нас. Аз си признавам, че също съм с изключително негативно мнение, с оглед на историята си, но ми се променят възгледите. Не съм бил в България от 12+ години вече. Заминах преди да започна 11-ти клас, точно заради проблеми. Защото не знам и не знам кого да попитам, ще попитам вас. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: 74947513b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Много бизнеси изреваха последните години от рекети и разграбване. Разбира се който поддаде веднъж и се съгласи на схемите им, няма отърване. Ставаш им длъжен до живот. Не си идвай и не прави бизнес тук.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 60801c9926
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   България към момента е за хора с много пари и влияние и за хора без никакви пари и никакво влияние. Едните обслужват интересите на другите.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: cc245b9756
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Изприказвал си сто въпроса, вместо да си зададеш твоя-смятам да работя това, ще живея едикъдеси, как е положението там. Не знам какво мнение конкретно за себе си ще си съставиш от 20 отговора на 30 въпроса.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 42c3243ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   До 3

Благодаря ти за загрижеността, но имам нужда от отговори на тези върпоси. Избягвам конкретизеция, защото искам да чуая меннието на максимално голям брой хора от различни сфери на живота, разлини градове и с различни разбирания и вярвам, че това ще е най-полезно за другите читатели. Другото е, че не искам да се компрометирам, като давам прекално много информация за себе си в сайт, който е анонимен. Надявам се, че сега знаеш, защо питам по този начин.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 84cfd9c069
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Хората с бизнеси избягаха по чужбините, защото са ги рекетирали в България, ти искаш тука да опитваш. Без да се обиждаш, ама си глупав ентусиаст!
Живея от няма и 2 години в чужбина, и познавам вече 2 семейства избягали, защото са ги рекетирали от мафията. Няма да пиша повече подробности, само ще спомена, че едното семейство - мъжът работи куриер с бус, разнася пратки, жената работи в склад за козметика. Другото семейство са чистачи. И двете семейства са изкарвали шест цифрена сума чисто печалба на месец, но рекетът е бил жесток (над 50% само за подкупи). И двете семейств казват, че не биха си заменили спокойствието в държавата, в която в момента живеят, макар да работят нискоквалифицирана работа, за да се върнат в България. Прави си сметката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker