Не е ли жестоко? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не е ли жестоко?
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1813 пъти
Здравейте, с мъжа ми сме на по 30. Заедно сме от 6 години, женени сме от 3. След днешен скандал той ми заяви, че иска развод. Скандала беше, защото съм мрънкала, тъй като ме съкращават от работа. Омръзнало му да слуша от 20 дни как се оплаквам и вайкам. Изплашена съм, не е ли нормално да споделя какво ми е на най-близкия ми човек. Като цяло всяко мое споделяне за него е мрънкане и го натоварвам. А аз просто искам да си кажа с някой две приказки. На кой друг, освен на него? Той самия знае, че ако ме зареже оставам на улицата, защото сме на квартира, а докато си намеря работа и стъпя на краката си ще мине време. Не мога да повярвам, че човека на който най-много съм разчитала ме изоставя в такъв момент.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0aba50d8d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

1.   А кой ти е виновен, че оставаш на улицата? От така написаното тебе те е яд, че остаеаш на улицата, а не че мъжът ти иска да те зарежа.
И между споделяне и мрънкане нон стоп разликата е огромна.
Не се научихте жените и тва си е. И както винаги интереса преди всичко, мъжът тука няма значение, има значение, че ти няма какво да правиш, ама той не ти е виновен.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4b7560f321
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   Свиквай, никога не знаеш, кой ще те предаде. В един момент се оказваш наистина напълно сам. На мъжете им е любимо да си в тежка ситуация и да подвият опашка. Ако нямате деца ставай с багажчето и дим да те няма. Отърваваш се от един нещастник. Най-вероятно вече има друга в картинката.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4a70a514af
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Ми донякъде е разбираемо да му писне да те слуша цял месец. Вместо да използваш времето да търсиш други възможности за работа, ти се вайкаш. Вече е станало, и да го приказваш с дни, не се променя. Това не е споделяне.
Не те е зарязал. Вместо да се стегнеш, да приемеш факта, да си търсиш нова работа, ти седиш на едно място и се тюхкаш. И желязни нерви да има, ще му писне. Пак си създаваш проблеми от въздуха - щяла да остане на улицата и други такива. Не е нужно да пишеш, че си типичната оплакваща се, вечно търсеща съжаление жена, която иска някой да я спасява. Не си силна, борбена личност, която се изправя и продължава.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a91ed400a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Не е от това да иска да се разведе, а това е като последната капка в нещата, които го дразнят. Макар че съм сигурна, че и той не е във всичко изряден и праведен.
Според мен трябва да приемеш все пак ако той е взел такова решение. Не става насила.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b476aa6676
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Разбира се, че е жестоко. Семейството е за това, да се чувстваш сигурен и защитен, да имаш опора в трудни моменти. Да си загубиш работата в тия тежки времена не е малък проблем, ако не се оплачеш на най-близките си, то на кого? Замисли се заслужава ли си да останеш с човек, който те зарязва при първата трудност? Защото трудности ще има още много. В такива моменти се познава кой какъв човек е, то за ахо-иху и на маса всеки знае.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 43f772421f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Със сигурност не е причината, а повода!
Име нещо друго зад този повод, който така бързо и лесно е грабна за да направи това, което е взел като решение преди време. Просто е чакал може би потвърждение от външни обстоятелства (любовница? ) или отдавна му е накипяло не само от мрънкане, а от много повече неща в бита.
Но определено не е нещо от последните 20 дни!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 5a194bb463
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Манипулира те. Може би не нарочно, но го прави, особено сега знаейки че ти сега си зависима финансово от него.
След няколко дни дали няма да си промени решението? Говорете. И е нормално да си изплашена. Комуникация трябва да има.
Ако е твърд в решението си по-добре си тръгни и не поглеждай назад.
На 30 си още млада и хубавите неща може би тепърва предстоят...

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 8b6e19e6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Тук виждаме само едната гледна точка. Ако имаше начин мъжът ти опише историята, сигурно тя нямаше да изглежда точно така. За този един месец можеше активно да си търсиш работа, сега е лято, има сезонна заетост, вместо да мрънкаш и да се оплакваш. Да споделиш можеш 1-2 пъти, но да го повтаряш, да се жалваш и вайкаш е друго. Явно правиш второто за да му писне толкова от теб, че да иска да се разделите. Преди да се събереш с него, къде си живяла, на улицата ли?

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 088e5678f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   В кой век живеете, за Бога? Никой не е длъжен да е с даден човек до смъртния одър. Няма такова нещо като вечна любов, вечно приятелство и тем подобни глупотии. Само родителите подкрепят истински и са в добро и зло. Аз затова не се привързвам към никого и не градя някакви задълбочени отношения, дори с братовчеди, с които живеем в един град не съм се виждала от може би 5-6 години преди пандемията. Работа и учене - това е. За да не изпадам в подобни ситуации. Имам една приятелка от училище, с която в събота ходим на кафе, други не ми тряббват.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 06d97e3bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Намирай си нова работа и му намазвай ските на тоя...

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 13d5ff542c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Еми не, не е нормално. И тези, които са ти обяснявали, че е нормално да последва развод следствие на мрънкане, не са в ред. Мога да го разбера, да се е издразнил, че му мрънкаш за едно и също, мога да разбера да се скарате дори, но развод за подобно нещо е Смешно. Иначе, че това е края, на твое място не бих се съмнявала в това. Дори и утре да размисли, ти ще си мериш вече всяка приказка, ще премисляш по сто пъти кое да кажеш, кое не. С този човек вече няма да си себе си. Той не ти е близък. Близките хора не постъпват така. Причината за края е друга, не е тази. Но този жалкар няма смелост да ти я каже и търси какво да хвърли по теб, че да излезе той чист. Щом след 6 години е способен да те зареже по този начин и в този момент, дай си сметка с какъв човек си била. Надявам се да нямате деца. Търси варианти и се махни от там.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 22c484328d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Едва ли само това е причината, въпреки че може наистина да си му досадила с мрънкане. За това дали е споделяне или мрънкане имаме само твоята версия, така че е спорно дали наистина споделяш, както смяташ или просто хленчиш.
Най-вероятно има и още нещо, а това е била капката, която е преляла чашата. Никой не би се развел с лека ръка заради 20 дни проблеми. Помисли добре как са отношенията ви примерно през последната година - има ли разбиране, доверие, уважение, любов? Най-вероятно сте имали проблеми, отдалечили сте се един от друг, а ти си ги омаловажавала или не си ги забелязвала, умишлено или не.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 74472e4949
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Ами на всеки би му писнало да слуша 20 дни оплакване, че си без работа. Стегни се и си търси работа. Като те види, че се стараеш да си намериш, ще се държи по-добре. Може би и той подсъзнателно се страхува, че няма да може да те издържа.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9e6d403461
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Липса на съчувствие и жестокост в коментарите. Жестока е и историята. Болно ми е. Идеалите на обществото са погубени в съвремието ни, с успешният в това начинание интернет, тикток, фейсбук... Може би за да разберем, че са ни нужни тези идеали, вярата, трябва да мидим какво е без тях. Светът е една джунгла, може би видаги е бил.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4a70a514af
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Просто е осъзнал, че си е свързал живота с една хленчеща, слаба жена.
Защо да е жестоко? Какво да направи? Да реве вместо теб? Да те държи за ръка всеки ден? Да плачете всеки ден няколко часа?
Човекът явно те е изслушал като всеки нормален. Но повтаряш ли едно и също, той се чувства длъжен да те спаси , да ти помогне. Пък и постоянното оплакване досажда, особено , ако вижда, че не правиш нещо да си помогнеш. Което сигурно е така, седиш си и чакаш да падне от небето работа. Събуди се, кофти е, но си уволнена. Стани и си намери друга.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 88174aa420
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Това не е причината според мен. Намерил е повод или е последната капка. Разбира се, че в труден момент не е най-доброто време да го направи, може би така преценява да се отърве от начин да ти помага, докато си без квартира и работа. Не страдай и се радвай, че не си и с дете на ръце, без работа. Не се унижавай да скрепяващ отношенията си с него - преглътни тази подлост и продължи напред. А, и на твое място ще бъде вече блокиран в телефона ми и навсякъде, не му се моли.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 142abea17b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

17.   Ще ти кажа едно нещо. Аз съм мъж на 40 г. и имам 15 годишен брак с деца. Още на първия ден в който се нанесахме аз казах на моята жена следното - каквото било, било, в тая къща никакво мрънкане, никакво викане, никакво цупене, никакви скандали. Аз не съм ти баща. Ако искаш да мрънкаш - отиваш и мрънкаш на баща си, ако искаш да се цупиш и караш - отиваш и го правиш с майка си, но тук се връщаш усмихната и тиха и нищо друго. Веднъж само пробва да мърмори - хванах една възглавница от канапето и я запокитих по нея, че чак я свалих на земята хаха. Мъжа в къщо си почива, а не се прибива вкъщи да слуша мрънканици и скандали и, за да ги омекоти - да трябва да пие. Та след като я цапардосах с възглавницата повече не посмя. 15 години имаме брак като по мед и масло, една тишина цари у нас, едно спокойствие, любов, съседите я питат абе как така сте женени с 2 деца и никога никакъв шум от вас хаха.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: d1ea7faedd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Да, на повечето хора не им пука за никого, освен за самите тях. Особено в днешно време. Изключая родители и близки приятели, доказали се във времето, а не само на думи.
Ясно е, че си е намерил повод, за причината можем само да гадаем, тук в този сайт поне. Има вероятност да е намесена жена. Голяма вероятност, познавайки човешката природа.
За теб най-важното сега е да не се отчайваш, а да мислиш в перспектива. Първото нещо - изнасяш се възможно най-скоро от квартирата. При приятел или роднина като за начало, по-нататък вече ще си намериш квартира и съквартиранти. Второ - ако имаш късмет, за кратко време можеш да си намериш нелоша работа, особено ако си от голям град. Трето, което май трябваше да е първо - гледаш напред и не се обръщаш назад.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c5f9b830f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Ти на казваш, че са те СЪКРАТИЛИ, а че те СЪКРАЩАВАТ, което значи, че може и да не те съкратят. Но ти повтаряш цели 20 дни, че те СЪКРАЩАВАТ. Ами на всеки ще му омръзне да ти слуша дърдоренето. А ти как не се сещаш да престанеш с дърдоренето ти.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 417c2c16a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Абе момичета не мога да повярвам със какви льохмани се хващате, при първата трудност и айде развод. Има друга жена в играта.... Това е проблема.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e5890b89fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Авторке, това не е читав мъж така че, той ти прави услуга, като те отървава от себе си.
Ако те съкратят (не по взаимно съгласие) то ти ще имаш една заплата поне обещетение и ще взимаш от бюрото по труда 60% от брутната си заплата ( за 4-6-9) месеца ( в зависимост от стажа).
Гледай какво подписваш при съкращението. Да не те издокарат да е по взаимно съгласие, че обещетението е мижаво!!
Събирай си багажа, оставяй го тоя нещастен льохман. Той нито има нормално отношение, а да не говорим за любов към теб.
Потърси си стая някъде ( за по евтино) или смени града.
И следващия път си търси стойностен мъж, отговорен и разбран. Има и такива.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 06d97e3bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   В коментарите са типичните мъже - стане ли напечено и дим да ги няма.
После защо жените не раждали - еми как да родиш от такъв, той не е годен просто.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4d38e55f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Ще ти е обеца на ухото, да е се надяваш, че неудачник ще ти е подкрепа.
Хубавото е, че си млада. Ами ако беше на/над 40 и с деца? ! Хм?
Ще се справиш ти, спокойно.
А после ако трябва да си "кифла, кучка" или както там се успокояват по между си неудачниците, ще си бъдеш!
Добре да проучваш ПРЕДИ!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1f930da80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   22, то даже не са я уволнилли, а явно има тази опасност само. И тя дудне цял месец за нещо, което още не е станало. Такива слаби жени са бич за всеки мъж.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a68df4870e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Принципно жените наистина много обичат на мрънкат. Но това не си само ти, и развод за нещо такова не е мъжко поведение... Това да останеш без работа в днешно време, с тая инфлация е сериозен стрес. И принципно мъж трябва да го разбира това най-добре . Но с такъв си се хванала, сега му виждаш характера...

От друга страна, нали жените искате "равенство"? Ха представи си, мъжът ти да го уволнят и като се прибираш ти от работа, а той ти се оплаква нон стоп . Ти да му осигуряваш и финансова, и емоционална подкрепа... Много малко жени биха го търпели това... Еми, ей ти равенство, и той може да каже - писна ми, и да се фръцне. Не е мъжко или морално, но това е равеноство...

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 2f6b45de07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   "Като цяло всяко мое споделяне за него е мрънкане и го натоварвам. А аз просто искам да си кажа с някой две приказки. На кой друг, освен на него? "

Авторке /и обвиняващи мъжете коментатори в темата/, аз съм от хората, които се стараят да изслушват и да помагат на хората /по-надолу ще разберете, че просто правя за тях това, което за мен няма да се сетят да направят/, но чета това и си мисля следното. Те са заедно от колко? От 6 години? През това време колко ли случая е имало, в които авторката е искала да си каже две приказки с него и само с него? За колко ли неща е изпитала нужда да сподели? И тук не говорим за успехи, а за такива - "Ще ме съкратят, сигуран съм, че ще ме съкратят /и така 20 дни/" или да речем "Ковид е, сигурна съм, че е Ковид - симптомите отговарят на това, дето разправят по телевизията" /предвид пандемията налучквам - или е била от паникьорките, или му е разправяла за бонусите от ваксината, така че шанс 50 на 50/!

Човек и да е с железни нерви, потомък на Буда и Майка Тереза, заченали непорочно, няма да успее да понесе 6 години споделяния!!! Казано с думи прости - споделя се веднъж, търсите решение или просто те утешават. Повтарянето, потретването и прочее последващи повторения не са споделяне, а ъпдейт на ситуацията.

Сега си представи, че някой реши да ти осигури ъпдейт за това как расте тревата на някоя полянка! Всеки ден получаваш най-актуалното инфо за това как расте, а вероятно се повтаря и вече казано такова. Като бонус има и емоционални коментари от рода на "Това е най-бавното растене на трева, което съм виждал" или "Тия хора не ползват ли добавки или продукти за ускорен растеж на тревата".

Смятам, че просто си свръх емоционална, но такъв човек е труден за понасяне от хора, които не могат да го разберат, т. е. такива, които процедират другояче с емоциите си. Можем да наплюем мъжа ти, че не е могъл да те разбере или да приемем, че той е един от многото, които няма да могат. А ти можеш да си наложиш някаква цензура или поне да редуваш няколко души, на които да споделяш. А можеш и да продължиш постарому и да се чудиш, че хората се дразнят. Дори най-възвишените екземпляри сред хората не могат да понесат да са нечия емоционална кофа за боклук. Ще ни се да вярваме, че можем, но не можем! Потвърдено и обнародвано в Държавен вестник!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: f3c6ff9e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Приятелки нямаш ли да си мрънкотите с часове? Като мъж мога да ти кажа, че едно от най-досадните неща е да се обсъждат отново и отново неща, които са свършени факти. Стегни се малко, не е свършил света, ще си намериш друга работа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker