Да оставиш с разума си този, който обичаш със сърцето си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да оставиш с разума си този, който обичаш със сърцето си
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1206 пъти
Моля ви дайте ми съвет. Намерих сили да оставя мъжът който най-силно съм обичала през живота си, защото ме нарани с отношението си и знаех че няма смисъл да си го причинявам повече. Имала съм достатъчно връзки и мога да направя разликата. Тази обаче ннаправо ме извади извън строя. Винаги съм преодолявала сравнително бързо нещата, не съм гледала назад, но с този мъж случаят е съвсем различен. Става въпрос за човек, който не е малък, но емоционално явно не е узрял, нестабилен е в отношението си, не знае каква иска и всичко това ме вкара в някакъв дисбаланс, , от който не знам как ще се оправя.. Лъжи, лъжи, на думи едно, в действителност друго. Тази игра на топло и студено направо ме изтощи, аз не съм такъв човек, ако влизам във връзка не си играя с човека, с открито лице съм и очаквам същото. Уви разбрах, че не всички хора, които влизат в живота ти са с желанието да дават, а по-скоро да черпят. Това много ми се отрази на самочувствието, почувствах се глупава, че допуснах да пренебрегна червените знаци. Вината може би си е изцяло моя, но когато човек изпитва силна емоция е склонен да не вижда. Както и да е, в момента, в който осъзнах, че нямаме полезен ход заедно, сложих край. Но той ми пишеше, казваше че му липсвам страшно, аз отговарях резервирано, макар че сърцето направо ми кървеше. Много е трудно да виждаш, че човекът който обичаш и искаш повече от всичко, те търси, но с разума си да го отблъскваш, защото си загубил доверие. Но за мен нямаше друг полезен изход, знам че ако му бях дала пак шанс щеше да стане същото. Той беше този, който твърдеше че ме обича и е казвал, че с мен му е било най-хубаво, но аз не го чувствах в отношението му. Явно на мен се падна тежката задача обичайки да си тръгна. Колко по-лесно е когато напускаш някой който ти е омръзнал или нещата са се изхабили от само себе си, но това да си влюбен и да кажеш край е отвратително. Изключителна воля и вътрешни нерви ми трябваха за да не поддам. Окончателно прекъснахме контакт преди няколко месеца, като ми писа за рожд. ден, но аз не отговорих. Проблемът е че не мога да го преодолея, всеки ден мисля за него, по-скоро с тягостно чувство и въпреки всичко когато съм възбудена само него си представям. Никога няма да бъда същата, но поне да можех да го забравя, а тези ми страдания продължават вече близо година. Моля ви споделете, чувствали ли сте се така обсебени от мисълта за някой, оставяли ли сте някой въпреки любовта си към него?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3eb040c69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Винаги обичай с разума си и съди за човека до теб според неговите постъпки и отношение (трайни във времето, показвани и доказвани всеки ден, а не само да се лежи на стари лаври). Захаросани приказки всеки може да разказва.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 666de7dad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Постъпила си правилно, браво на теб. Преди 3 години аз също взех трудното решение да оставя мъжа, към когото съм изпитвала най-силни чувства. Към днешна дата не съжалявам ни най-малко, защото съдбата ме възнагради прещедро заради смелостта да взема правилното решение и да не се поддам на емоциите си. Първата година-две бяха много трудни и мисълта за него ме изяждаше отвътре. Не се поддавай, ще издържиш и ще излезеш по-силна от това.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 59377db56c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   до авторката-би ли споделила-с нещо сериозно ли те е излъгал? Каква беше причината да го напуснеш?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 70ae3fd5c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Вика му се - да спреш да мислиш с оная си работа... На всеки му се налага на някаква възраст да спре с фантазиите по картинка, и да вземе да гледа на себе си и околоните малко по-реалистично.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 59377db56c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   до н. 1 Кифльо-НЕ се обича с разума, а със Сърцето.
Вероятно, защото се късаш да обичаш с, , разума си", още си стоиш Стар ерген.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 89b3b3aa44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Да, мила, оставяла съм. Едно от най- трудните решения в живота ми за тогава. Бях сама след това една година. Не исках и да виждам друг мъж. Докато не се появи настоящият. Но имах все пак тази година сама да се "излекувам". Дадох си сметка, че съм се омотала така яко в токсични отношения, че дори не съм осъзнавала, че и аз самата съм станала токсична, докато той не надскочи и себе си като взе важни решения за двама ни без да ме е питал, без да е говорил с мен дори. Просто е решил, че ще стане както той мисли, като не съм реагирала на време да му срежа напъните... решил, че може да ръководи моето бъдеще, адаптирано изцяло в услуга на неговото.
Когато срещнах настоящият вече бях асимилирала, излекувала, свободна наистина, не само физически.
С времето се омаловажават лошите моменти, спомняш си хубавите, а това е игра на мозъка. Пиши си на лист причините поради които - НЕ, когато те обземат тези настроения, си чети листа и допълвай.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: cdbce124e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Към н. 3 От дистанция на времето се оказа, че очевидно не е могъл да преодолее раздялата си с бившата си и явно чрез мен се е опитвал да се лекува, играейки си с чувствата ми. Лошото е, че той ми представи нещата в началото по съвсем друг начин, явно точно с цел да не се отдръпна. Каза ми че се е разделил преди около година, знаех че много са се разправяли и каза, че това му е много далечно и не се сещал даже. Казах, че за мен е важно да сме открити за това с каква нагласа влизаме в тази връзка, точно с идеята после да няма излъгани, че няма нужда заради секса да ми говори за чувства, така или иначе го правехме вече. С две думи опитах се да го улесня от самото начало, че нямам нужда от думи, но явно това не е било достатъчно, наглостта му стигна дотам, че не му стигаше секса, ами е искал и да ми предизвика и чувствата, за да си гали егото и да се чувства обичан. Заблуди ме това, че много истински представяше отношението си към мен, което до един момент беше доста интензивно като емоция и после след няколко месеца се започна агонията, в коята вместо като човек да ми каже, че нещо не е наред той ме оставяше да гадая защо се държи странно, отдръпнато, раздразнително с мен, усещах някакви лъжи, криейки че всъщност е правил опити да бъде с бившата си. И от яд, че не е успял и тя си е хванала гадже си го изкарваше на мен, без обаче да ми казва каква е причината, впоследствие я разбрах. От тази негова нестабилност и неведение бях много зле. Схванах, че явно за да продължава да търси контакт с мен, въпреки че се държеше не както трябва е за да продължа да му бъда оттдушник след като там е видял, че няма да стане. И като сложих край явно се усети, че ще остане от два стола на земята и всячески се опитваше отново да ме върне, но уви за мен вече беше ясно, че за да постъпи човек така, това не е нито любов, нито елементарно уважение към човека до теб.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1f45ee086e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Поздравления, че си намерила сили да прекратиш тази агония преди и двамата да сте се намразили. Минала съм през подобно нещо, да не кажа почти на 99 процента същото. Ще ти споделя моите прозрения вече години след случката. Първо, трябва да приемеш, че този човек никога не те е обичал истински. Каквото и да ти е говорил или правил, човек, който обича истински не прави тези неща зад гърба ти. Напълно възможно е и самият той да се е заблуждавал, че те обича или да се е насилвал да има чувства, но той просто е бил все още влюбен в бившата и не е успял да промени това. Второ, боли те и не може да забравиш толкова време заради обидата и егото си, не толкова заради любовта. Засядат в ума ни хора, с които имаме недоизживяни неща и тези, които са ни отхвърлили докато сме ги обичали все още силно. Съветът ми към теб е да му простиш и да приемеш факта, че просто не е могъл да се влюби в теб. Явно е от егоистите, които се лутат в собствения си объркан лабиринт и завличат всеки, които се опита да ги изкара. Не ти трябват такива хора, на тях вечно нещо не им достига за да бъдат щастливи. Когато приемеш фактите, тогава ще може да продължиш без да се сещаш за него.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 977f997825
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Ма то всички са такива. Ти какво си мислиш, че само тоя ще те лъже ли. Изключително са наивни жените. Онзи ден си говорих с мъж на 32 и той ми вика и да обичам, и да не обичам, еинаги изневерявам. Аз казах На мене не ми изневеряват. И той знаеш ли какво ми вика? Сигурна ли си? Щото аз не. Просто не си разбрала. Винаги има как да се скрие. Принципно вярвам в моногамията, ама честно казано като гледам как се държат и приказват мъжете, е наивно да вярваме в нея. Накрая прецакана е все жената. Щото много вярва. Смени си нагласата, излез от позицията на жертва и започни ти да бъдеш като мъжете. Само тогава ще си щастлива.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 674a3569f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Автпрке, в момента аз съм в същата ситуация и от няколко месеца се опитвам да си наложа воля и да намеря сили да спра да му обръщам в имание и да спра да разговарям с него! Само зото обстоятелствата ме принуждават да се виждаме 3х е седмицата! Това ме убива, разсъсва, унищожава бавно.... Много обичам този човек.... Но и аз осъзнах че няма смисъл да се раздавам повече... Не ме цени не ме уважава... Не прави нищо за мен... Не виждам взаимодействие и взаимност а това е принцип номер 1 при мен.... Когато започнах да мисля... И когато осъзнах самата истина и реалност... Че просто се хабя за един непукист егоист и безразличен към мен мъж... И до дн с плача... А когато четох твоето писание сякаш четох за себе си и плаках.... С този мъж се познаваме 4 г.. той казва че сме приятели но не се държи с мен като с приятелка.. няма грам уважение... Обижда ме унижава ме и адски ме лъже което го мразя! 3 х ме беше поканил като на среща обеща че ще дойде до нас да ме вземе... и така и не дойде! А за една жена това е най унизителното нещо... Защо ли? ! Ами защото е такъв момент една жена полага изключителни усилия старания да се приготви с такова желание у вълнение... всеки път му вярвах... Всеки път бях готова и само да кажеше : " долу съм! ' щях да летя да сляза! Но НЕ! Стоях чаках с часове с телефон в ръка... И сълзи на очи усещайки че няма да дойде... Но нали знаеш надеждата не те пуска.... И накрая си лягах гладна... Със сълзи събличайки се... Изгубих доверие... Знам колко мн боли.... И колко е унизително... Да бъдеш играчка на някого... След това разсъждавах и разбирам че може би има мъже които просто да такива у това им харесва... Да лъжат жените и да знаят как има там някъде една глупачка която ги чака надява се и се съсипва от рев за тях... Просто им доставя удоволствие да се чувстват важни... Мислят си че са големите мъжкари по този начин...
И аз взех това решение и се моля дори да ми изчезне от мислите от сърцето... Чувствам се така сякаш сърцето ми е жигосано с неговото име и няма измъкване... Много ми е трудно защото почти нямам избор налага се да се виждаме през ден... Но на мен ми стига дори само да чувам гласа му... Това пак ме прави щастлива... Намирам сили да поддържам дистанция и мн се кефя когато го усетя че не му е приятно че се дистанцирам! Така е... Когато един мъж разбере че е изгубил нещо ценно и не го е запазил на време е негов ред да съжалява и да пада е краката на жената! Обаче няма връщане назад! А и да ти кажа когато си спомняш всичко негативно с този човек и най основното - че не те е уважавал, вярвай ми някак психиката така се наглася от самосебе си че... Ти съдейства и всичко става по лесно и успеваемо! Нещата просто се нареждат! Но аз вярвам че всеки човек идва е живота ни с някаква роля и после трябва да си тръгне но понякога става по трудния начин! В моята ситуация този човек ще го обожавам цял живот у ще му бъда мн мн мн благодарна защото ме накара да взема важни р шения ( за здравето си ) побутна ме даваше ми суми кураж и ме подкрепяше когато имах нужда от това! С енергията си той успява да ми подобри настроението и психически да се чувствам спокойна и в безопасност в негово присъствие!
От тук нататък ще видим живота по какъв път ще ни насочи! Но когато преплетем съдгара си с някого значи има някакво значение и смисъл! При мен проблема е че се влюбих... А може би не трябваше! И сега си бера гайлето от тази си грешка! Той няма вина! Казвала съм му и ще го казвам винаги! Вярвам че така силно до болка няма никога пак да обичам никого!
Желая ти да срещнеш човека за себе си и да го усетиш! Разтърсваща любов и това което си направила за този човек да ти се връща стократно повече от мъжа писан за теб!
Успех!
Ж на на 25 г

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 18e4047295
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Към 9 от авторката Благодаря за точния анализ, все едно изказваш моите мисли, явно сме се опарили от един и същи типаж мъже. Наистина осъзнах, че не ме обича, даже че не знае какво в действителност въплъщава тази дума. То и животът му го показва, все краткотрайни връзки, все някакви фалшивости и безотговорност и към предишни жени, просто егоцентричен човек, на който все някой му беше виновен. Такива хора и целият свят и добро отношение да им предложиш, винаги са недоволни и не им стига. Носят драма в себе си и имах чувството, че негативното го хранеше. Но пък действат като катализатор, да си отвориш очите и да отсяваш по-добре стойностното отношение и да не попадаш толкова лесно в заблуди кой истински държи на теб и кой не. Така че се опитвам да го приема като урок, който да ми помогне да оправя някои слабости в мен. Не можеш да поправиш друг човек, можеш да поправиш единствено себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 8069c9198c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   10, мани го тоя прост циник и не му се връзвай. Хората са различни. Не всички мъже са като него. Той, потеже е нещастен, иска да отрови твоето щастие, като посее зрънцето на съмнението и го полее обилно с вулгарност и цинизъм. По-далеч от такива.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5b49f3d14e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Към 11 от авторката Пожелавам ти да успееш да го преодолееш, но за тази цел трябва да спреш всякакъв контакт, трудно ще стане ако го виждаш. Не знам поради какви причини се виждате, работите заедно или нещо такова, но виж как може да промениш това. Аз не се виждам и контактувам с него и въпреки всичко знам, че тази травма няма да ми мине скоро, ако въобще мине, пък какво остава ако контактувахме. Лошо е когато ни се е паднало в живота ни да влезне някой много объркан и лъжовен човек, който обърква и нас, но явно ще трябва да приемем, че не всички са с нашата нагласа за това какво означава читави отношения. Разбирам те много добре колко е гадно човек да е давал всичко от себе си, а да осъзнае, че просто някой си е играл с чувствата ти за да те използва. Но иронията и донякъде успокоението е, че аз поне не видях този човек да е щастлив. Напротив, все се оплакваше от нещо и беше кисел. Хора, които са егоисти, винаги се чувстват неудовлетворени и ще смятат, че всички са им длъжни. Все търсят треските в другите, а не виждат гредите в себе си и това не им позволява да израстнат като хора и да разберат, че само когато и даваш отношение можеш да бъдеш щастлив. Такива хора не могат да изграждат нормални връзки и накрая в повечето случаи си живеят сами. Успех ти желая и на теб, дано намериш свестен човек, който да те кара да се чувстваш оценена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker