Постоянно си мисля, че някой ще умре - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Постоянно си мисля, че някой ще умре
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 769 пъти
Здравейте, на 28 съм, жена. Откакто се помня постоянно мисля за смъртта на близките си. Спомням си, когато бях малка и баща ми работеше до късно, му звънях по 30 пъто буквално, за да чуя, че е добре и да се уверя, че нищо не му се е случило. Когато някой от близките ми не ми вдига, си мисля, че е умрял или умира. До ден днешен, когато майка ми ми е звъняла преди една минута, след това аз ѝ звънна и тя не вдигне, започвам да мисля, че е искала да ми каже нещо, че някой я преследва и аз съм била последният ѝ шанс да се спаси. Живея на 30 км от родителите си и всеки път, когато идват да се виждаме, започвам да си мисля дали няма да им се случи нещо на път и да се обвинявам цял живот. Като се прибират работата е същата. Постоянно мисля за това, че все някога ще трябва да се разделя с дядо и започвам да плача от нищото. Когато мъжът ми не ми вдигне започвам да мисля, че е катастрофирал, че някой го е убил.
Вечер положението е най-зле обаче. Мисля за цялата фамилия и си представям как ще ги загубя, в следствие на което започвам да плача и не мога да заспя. Постоянно ми се насълзяват очите, защото си представям живота без тях.
Това случвало ли се е на някого? Дали успокоителни ще помогнат, или някакви антидепресанти? Не мога да живея повече така. Изпитвам това откакто се помня, но вече прогресира и пречи да се радвам на живота.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: d3fe719fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Да, това ми се е случвало преди и от части е причината защо изгубих един от бившите си. Постоянно си мислех, че Бог ще ме накаже и приятелят ми ще умре, молех се да не се случи, обаждах му се и дори му крещях веднъж изплашена да се прибере и нещо да не стане. Постоянно си мислех, че ще умре.

Това е хем като паник атака, хем е параноя, хем е дошло от някаква ужасна трагедия, за която си чула преди време или някой ти е казал и може би ти е хрумнало, че ще се случи и на теб. Така не помагаш нито на себе си, нито на семейството си. Антидепресанти НЯМА ДА ПОМОГНАТ! Това идва от някакъв страх в теб, ужасен сценарий, с който ти се струва невъзможно да се примириш. От някъде в миналото или дори в предишен живот тези твои страхове и паники са дошли.

Първо осъзнай, че това е ПАРАНОЯ. Извинявай, няма за цел да те обиди, но е истината. Умът ти си прави игрички с теб, което СЕ ОПРАВЯ. При мен това нещо след две години страхове си изчезна, когато осъзнах, че имам страх да не ми се отнемат нещата, които обичам и спрях да гледам новини по телевизията или трагедии в интернет.

ЗНАМ, че страховете ти ти се струват реални колкото въздуха, а когато чуваш по новините такива неща става още по- лошо, но фактът, че хората нямат твоите страхове, но СЪЩО ОБИЧАТ СЕМЕЙСТВАТА СИ, тревожат се за тях, но живеят нормално и НЕ мислят постоянно за смърт показва, че тези страхове не се случват реално в живота ти, а В ГЛАВАТА ТИ! Ти си причина за страховете си! Спри да угаждаш на ума си, който се блуждае в мрачни изображения, поеми контрол над себе си!

Майка ми е с този проблем и заради собствените си страхове ме прекара през ада това лято. Не можем да контролираме бъдещето! Каквото ще стане ще стане! Страховете трябва да се лекуват, но не с хапчета, а с промяна в мисленето, спиране на телевизора и себеосъзнаване!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9c4b805ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Повярвай в християнството, в будизма.. Душата е безсмъртна и отива в някакви други светове или се преражда. Другият вариант е да отидеш на психотерапевт, за да се изясни откъде са тези страхове. Така е устроен животът.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 70dae5150e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ходи на психолог. Въпреки че те толкоз разбират, че най-много да те подкарат на хапове и те...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0389798e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Обсесивно-компулсивно разтройство (ОКР).

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0890a34bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Звучи като тревожно разстройство с натрапчиво мисли. Добре е да посетил психиатър.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 232ea05a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ОКР. Казват, че пущинята се влияе от нивото на хормона на щастието, т. е. при траен глад за този хормон мозъкът започва да функционира по странен начин и това води до "бонуси" като този. Не бих те посъветвал да пиеш лекарства, а по-скоро да се опиташ да си намериш занимание и дори хора, които трайно да вдигат нивата на този хормон. Да те карат да се чувстваш щастлива - винаги да имаш такива до теб. Фокусирай се повече върху това, отколкото върху мислите за смърт! С времето ще ти става все по-лесно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 10f26b0f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Всички ще умрем някой ден, няма нужда постоянно да мислим за това. Майка ми беше нещо подобно на теб. Повярвай, изключително натоварващо е за околните, подлагаш ги на тормоз.
Започни психотерапия, лекувай се, защото е ужасно да си около такъв човек. Това ще ти помогне да разбереш корена на страховете си, от отхвърляне и изоставяне ли се страхуваш, от самота ли или друго.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker