Обичам го, но не издържам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обичам го, но не издържам!
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1209 пъти
Здравейте! Момиче на 21 години съм, приятелят ми (22) с когото живея от една година, а сме заедно от почти 2 ме наранява изключително много. По принцип нашата връзка е 90% радост, смях и обич, но 10- те, са скандали(което е нормално, тъй като всички имаме различия), скандали(1 път в месеца Горе долу) за неща от сорта, че малко си лазим по нервичките понякога, по принцип аз съм емоционален човек, и доста импулсивна на моменти, а той е по-рационален и спокоен. Когато започна да му обяснявам или да се карам, защото ме е обидил, или просто нещо сме се сдърпали се стига от негова страна до: “Не мога да те търпя, досадна си, искам да спя, искам да се разделим, не сме един за друг.. при предпоследния ни такъв сблъсък като се постарах да оправя нещата, след 3 часа скандал, дойде прегърна ме и каза : Обичам те, не мога без теб, ти си ми всичко, но от миналия ден нещата са същите само дето го нямаше сдобряването.. много правим един за друг, много добре Се разбираме, за мен прави кажи речи всичко, но когато се стигне до пререкания чувам искам да се разделим, ти имаш проблеми с нервите, не те приемам каквато си, (от което най-ме заболя)а това за мен е ужасен удар, и обмислям да си потърся нова квартира, и да го напусна, защото наистина преживявам нещата малко повече по принцип, по-емоционална съм, което в случая ми изиграва лоша шега.. той е наистина уникален човек, във всяко едно отношение, всичко дава за мен, помага и на семейството ми, старае се за всички, често се пренебрегва, за това изобщо не го мога да си обясня защо е толкова жесток, в ситуация в която плача и искам да поговорим, а отсреща ми се смее и казва че не иска да е с мен.. Знам, че и аз имам трески за дялане, но много правя за него и за дома ни.. бихте ли ми дали съвет, обичам го имаме и планове за детенце след година-две, но наистина не издържам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: c91bfab9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   От написаното разбирам, че не си добре с нервите - мислиш ли, че някой е длъжен да ти търпи истериите само защото вероятно си добра домакиня? Трябва да се стараеш в дома ви да цари любов и разбирателство, а не да се караш за щяло и нещяло, иначе няма да се получи нищо.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 537bbff34c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз не разбрах с какво те обижда. Не си разказала. Гледай го какво прави, а не какво говори. Гледай действията му. Ако ти не се чувстваш добре с него просто се разделете. Ще си намериш друг мъж. Но не може той да е 100 процента какъвто го искаш. Или го обичаш какъвто е или не. Не е хубаво, че се смее докато ти плачеш. Това говори, че не те уважава достатъчно.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 061cb220e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   В много от случайте "чувствата" са лош съветник. Ако не си емоционално стабилна, тоест си на моменти - от рев и сърдене, до щастие прегръдки и сладки думи е нормално човека да се изнервя. За 1 година вече трябва да си разбрала какви проблеми имате и да се опитвате и двамата да ги решавате. Да се цупиш, тръшкаш и да държиш да става само на твоето - не е добър вариант. Като не ти харесва да живеете си търси нова квартира и го напусни. Още си млада, ще имаш още много мъже в живота си щом с този не се чувстваш много добре. От мен да знаеш, че ако много гледаш да пробираш на края може и сама да си останеш. Перфектни мъже няма! /освен по сериалите и филмите/

За да имате планове за семейство и детенце, трябва да си на 101% сигурна за половинката си. Ако имате сега нерешени проблеми след появата на детето ще се задълбочат и накрая може и сама да си го гледаш. Аз лично познавам поне 3-4 жени, които така на по 20-тина са се омъжили и след появата да децата и се разделят с мъжете си...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 61aff8ded2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Когато те прочетох единственото, което си помислих че имаш мъж мечта. От текста ти ясно се разбира, че скандалите ги правиш ти, плачеш когато нещо не е станало на твоето, точно като три годишна, искаш да поговорите за тема на която вече си чула категоричното му мнение, ти го правиш с цел, той да си промени мнението по дадената тема, а той ти казва истината, че имаш проблеми с нервите и не те приема каквато си в дадения момент на емоционални изблици.
Добре ще е за теб да разбереш, че сте два индивида и не може винаги да става на твоето и той има човешки права, понякога и ти грешиш, не може винаги да ти е весело и е напълно нормално понякога да си тъжна, а живот с 10% тъга се нарича най-щастливия живот! Помисли той показва ли нервност, плаче ли когато ти му откажеш нещо?
Много трудно се намират честни мъже, които да ти казват истината без да обиждат, които могат да се изразяват с думи и не им се налага да използват други мерки на комуникация, защото са умни. Здраво дръж този мъж и намали своите емоционални изблици, за да не го загубиш! Преглъщай някой неща, в една връзка трябва да се правят компромиси и от двете страни и ако на теб ти се налага да преглъщаш веднъж месечно, осъзнай че спадаш към щастливите жени. По добър мъж няма да намериш сигурна съм.
Жена 45г

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 924e002b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От автора: Проблема ми тук е, че аз не съм съгласна с това да ме зарязва за щяло и за нещяло.. признавам недостатъците си иначе, но ми е ужасно неприятно и не мога да търпя това. Кой би искал да чува от половинката си искам да се разделим и не те търпя?

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 65cdef195b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако това би те успокоило аз на нервачките не им давам шанс. Един добре, но два три такива невротични изблика и край. Аз търсех хармонична връзка и я намерих. Да няма как без различия в един момент, но в рамките на нормалното и на добрия тон.
Малко ми е ревнива жената, но и аз се промених, за да не я предизвиквам. За 12 години брак съм избухвал 2 пъти и даже ги помня. Другото е било мърморене от нейна страна, но нищо особено. Все пак ние мъжете задължително трябва да знаем, че когато сте в ПМС не може да се води спор с вас, защото е загубена кауза.
Аз съм на принципите, че утрото е по-мъдро от вечерта и скарани не бива да си лягаме. Трудностите през, които минаваме ни направиха силно заедно.
Защитавам я безапелационно и никой няма право да я обиди или нарани по никакъв начин, защото ще си има работа с мен.

М39

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ebfdeb469c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Решавай не с емоциите, а с разума си- искаш ли да си с този човек или не? Ако е не, събирай багажа и си тръгни. За една година щом се е стигнало до скандали, нервни изблици и драми (от твоя страна), след 5 години и с дете ще е война на нерви. Човекът колкото и да е стабилен и спокоен, един ден все ще му писне и при поредния ти изблик, просто ще ти тръшне вратата и ще те остави. Пък може и да те ошамари преди това. Има една поговорка "Бой се от гнева на кроткия". Или си овладявай нервичките и импулсите или кой откъдето е. Никой не е длъжен да търпи истериите и крясъците на някого и да му става кош за емоционалните отпадъци. За сега ти казва, че не иска да е с теб, но ще дойде момент когато ще го направи.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2bc77263f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това е точно като нашия проблем с приятеля ми, обаче ние се караме всяка седмица или през седмица и обмислих скоро да лека полека да го оставя, за да не го нараня много. Малко по малко по-добре е да го оставиш честно казано, писнало ми е да гледам другите хора как се отнасят взаимно, а аз да седя при някой, който ме наранява с думи и ми казва, че иска да ме остави. Аз истинах така! Наистина моята любов към него вече е заровена много на дълбоко, по-хубаво го остави и си намери някой, който ще те оцени. Човек, който те обича с цялото си сърце няма как до ти говори такива неща. Помисли, ти би ли му казала тези неща, които той на теб. Не, нали, защото знаеш, че ще го нараниш. Егоизма му надделява, иска да те контролира и те манипулира по този начин. Това е най-доброто решение - да го оставиш. Пък и аз, защото си като в моята ситуация, си мисля, че ти вичи не го обичаш както преди, как ще обичаш някой, който те обижда така. След време може да съжаляваш, че не си го оставила!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b8977ed1cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Опитай се да се успокоиш напълно, преди да говориш с него, когато те е обидил или засегнал по някакъв начин. Изчакай дори ден, ако е необходимо.
Ако само единият от вас е под афект, винаги ще се стигне до скандал.
А нещата, които е казал в момент на гняв, обикновено не са истина. Иначе той нямаше да е с теб, нали?

П. П. Винаги можеш да постигнеш много повече, дори с тъжен поглед на сърна, казвайки спокойно как се чувстваш вместо да изпаднеш в истерия. ;)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b6bf3479bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Скъпа авторке, но ти наистина имаш проблем с нервите! Спокойно, твоят е по-лек от проблемът на Калигула, но все пак го имаш!

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6bed12f5f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Щом си емоционална и импулсивна ти си виновната за вашите проблеми. Докато не поумнееш винаги ще му създаваш неприятности.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 215475783e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   "Проблемът е в това, че не съм съгласна да ме зарязва за щяло и нещяло... ".
Проблемът ти е, че разсъждаваш за последиците от конфликта, които са заплаха от него да те зареже, а не мислиш върху причините за конфликта.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 8c30a5f875
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Щом сама казваш, че си емоционална и импулсивна, значи отстрани погледнато си много нестабилна и невротична. Не се хващай за това, което приятелят ти бил казал в момент на гняв, а по-скоро какво провокира скандалите, кой или какво ги предизвиква, може ли проблемът да се реши с разговор и обсъждане. Комуникацията е най-добрият начин за справяне с конфликтите, не емоциите и нервните изблици, които на приятеля ти може да са му дошли в повече и не можем да го виним.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker