Никога не обичайте сякаш не можете да живеете без някого! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Никога не обичайте сякаш не можете да живеете без някого!
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1025 пъти
Това го пиша с най- голяма любов, истински дар, който Божественото ми даде. Много от вас може да не успеят да вникнат, ако не са готови.
Може пък някой да успее или да се нуждае да чуе това.

Голямата истина за любовта:

Решите ли да обичате някого другиго с огромна нужда от него, огромна потребност от нещата, които може да ви даде и болка, ако не ви дава същото, със сигурност в даден момент ще го задушите, Неизбежно е да Не ви разочарова, и ще свършите в интернет със злобни постове за него и това колко съжалявате да сте го срещнали. Защото той не е успял да оцелее на вашите очаквания от него.

Защото, когато мислите, че не можете да живеете без някого, за да не "изгубите или убиете" част от себе си, вие ще убиете част от него правейки го отговорен за вашето лично щастие.

Истинската любов идва от личния "аз" и тя е лека, приятна, независима и освобождаваща, за това тя наистина дава криле. Но много малко хора се обичат със светлина.

"Влюбването", от което се стремите да получите нещо няма да трае дълго и накрая ще свършите като повечето двойки затънали в милиони очаквания и разочарования за връзките си. Защото то не е безусловно, а болезнено условно.
Хората се услаждат от идеята някой да е обсебен от тях, търсят я, но когато я изпитат, тази обсебваща любов, усещат клетката, в която ги затваря.
Ето за това повечето хора ненавиждат другия пол, защото си мислят, колко ужасно е, че той ги е изоставил, но това е илюзия-
Всъщност хората не навиждат другите, а тайно ненавиждат себе си и задушават самите себе си, защото вътрешно са отслабени от нещастието на това, че са направили даден друг човек своята собствена и лична дрога. А изгубиш ли дрогата си винаги боли.

Когато правиш много и харчиш много за някого, ти също очакваш много и, за да получиш нещо, ти не даваш любов, а правиш сделка и много горчиво се сърдиш, когато другият не изпълни своята част.

Нещата винаги се променят и хората е по- добре никога да не се заричат във вечности или заложби, а да се наслаждават на връзката и сегашния момент. Когато любовта ти е безусловна към самия теб и в добро и в зло, тогава ще обичаш и другия човек и в добро и зло.
А ако "ДАВИШ" другия в "любов" и очаквания за бъдещето, ти буквално убиваш част от него и от себе си. Един ден като връзката приключи и се излекуваш от този ужас ще се запиташ "Какво съм видял/а в него? "Видели сте илюзията, а не любов, дали сте огромни очаквания, а не любов. Дали сте силно привързване и зависимост.

Eдин ден като осъзнаете тези неща като мен ще видите как ще спрете да мразите другите. Ще усетите страхът да изчезва и ще усетите свобода, и наистина ще можете да сте приятели и с бившите си.
Една мисъл, която ми беше дадена в момент на голяма тъга-

"Едно цвете се нуждае от малко вода всеки път, за да живее, но когато му дадеш цялото шише, ти буквално си го убил и то умира. Третирайте връзките си като цветя- Бог. "

С много любов, И.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: d85846f664
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   “Когато правиш много и харчиш много за някого, ти също очакваш много и за да получиш нещо, ти не даваш любов, а правиш сделка и много горчиво се сърдиш, когато другият не изпълни своята част. ”

Абсолютно правилно! От личен опит го знам. Когато не направиш нищо - другият те кара да се чувстваш виновно, все едно си длъжен след това да направиш нещо в замяна, иначе би било загуба на време и средства. Истината е, че малцина биха направили нещо за някого, без да очакват нищо. Само истински обичащият би го направил. Другото е просто хубава фасада, а отдолу всичко е изгнило. Всяко действие се прави с цел изгода, не от любов. Грозно е, когато любовта се е превърнала в една огромна сделка. И всеки трябва да изпълнява роли, иначе ще бъде разкаран. Като някаква стока. Много често си мисля, че тези отношения започват да приличат на най-древната професия…

Радвам се, че успях да намеря добър човек, който обича истински. Разликата е огромна.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0283e22536
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Напълно съм съгласна с тези разсъждения. И аз стигнах до тозо извод, но това ми коства много сълзи и разочарования. Следващата ми любов я изживях по съвсем различен и далеч по-обогатяващ и приятен начин, именно защото не живеех с илюзии. Просто го обичах такъв какъвто беше.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4c3e0f372c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Напълно съм съгласна. Човек трябва на първо място да обича себе си. Не бива да се вкопчва в никого. И е добре да дава въздух и свое пространство и на другия човек.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5c5596df21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не мога да се съглася на 100%.
Аз обичам точно така - от цялото си сърце и давам всичко за оъсрещния съвсем безвъзмездно и без да очаквам нищо в замяна. Според мен това е истинската любов и не смятам да се променям.
Така или намираш човек като теб - еднакво отворен за любов, или попадаш на използвачи или такива, които още не са готови за дълбока връзка.
Рискът си заслужава да бъде поет. :)
А ако чакаш нещо в замяна и изискваш от другия да среща нивото ти, проблемът си е твой и се корени изцяло в твоята психика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker