Прислужница в семейна къща. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Прислужница в семейна къща.
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1359 пъти
Здравейте. На 28 съм, мъжът ми на 32. От три години живеем заедно в семейната му къща. Както се е строило едно време- етаж за детето, етаж за родителите. На отделни етажи сме с майка му и баща му, както и с отделни входове. Отделно стълбище и т. н.
Майка му се държи много добре с мен, баща му също. Никога не сме се карали. Но има едни много дребни детайли, които ме дразнят и се натрупват с годините. Вие кажете дали съм права или дребнава.
Най-прост пример.. например ми звънят, за да отида при тях да пием кафе, аз им казвам, че след малко ще се кача и те уж по между другото ми казват да направя и за тях. Но това са вече над 200 пъти буквално. Това ме дразни. Уж ми търсят компанията, пък те просто искат някой да им направи кафе. И аз разбирам, нямам нищо против, но ако ми го кажат направо. А не уж искат да сме заедно, пък то всичко е било заради пустото кафе, защото ги мързи да си направят.
Другото, което правят. Имаме обща веранда пред къщата. Лятото много често седим на двора и си говорим. Но се започва.. да речем, че се казвам Мария. Сядаме с приятеля ми и те започват “сега Мария ще ни сипе вода, сега Мария ще ни нареже кашкавал, сега Мария ще направи салата”. Аз съм седнала там, за да си почивам, а не да слугувам. Даже това лято нарочно не слизах, за да не ме хокат и сами да си режат и да се обслужават. Искам да кажа, че по всички празници и поводи АЗ готвя всичко. От салатите до месенето на хляба и десерта. Всичко. Разбирам, това е тяхната къща, аз съм им много благодарна, че ме приемат. Никога нищо не им отказвам, но вече започвам да се изнервям. Особено с това кафе. Направо ме влудява.
Кажете ми дали съм прекалено дребнава или съм права?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 158caadb04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Явно, така си представят нещата- ти да ги обслужваш като снаха. Не знам къде се развиват събитията, но има и такива нрави. Можеш да разговаряш по темата с мъжа ти, той как вижда нещата. Аз бих се дразнила, ако те са здрави прави хора.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 45e458dc55
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ти си се вкарала в тази ситуация. Научила си ги да им слугуваш.
Ами откажи им, кажи, че вече си спряла кафето и ще се лишиш от компанията им. И си го пий сама с кеф. Като има празник, заяви на всички, че си решила да си почиваш и накарай мъжа си да излезете някъде. Като се повтори няколко пъти, ще разберат, че вече номерът не минава.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 59d941770f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   За мен си права. Дреболии за кафето, ама като се натрупва във времето с всичко останало, си става огромна купчина от дразнители, които накрая по някакъв начин ще избухнат.
Започвай с "Мария вече си изпи кафето, благодаря. Сега съм заета" И никога не давай отчет с какво си заета! Да си научат мястото и те и да спазват някакви лични граници! Ако питат с какво си заета- "мои си неша"!
Мари след като е нарязана салата, кашкавал е дала вода, ако продължават да и поръчват как и с какво да ги обслужва, тя става и казва: "Мария отива да си почине и хапнем на спокойствие" - твърдо и категорично.
А ти се научи да защитаваш себе си! Приятелят ти не си ли надига задника да свърши нещо от поръчките за Мария или е доволен, че е докарал послушна приятелка, която да обслужва кафето и почивката на верандата на мама и тате? Ти при приятелят на заплата ли си или си плащаш така наема? Ако все пак решиш да обслужваш семейство в домът им, в моята чужбина например се заплаща средно около 1000-1200 евро като са ти поети спане и храна. При вас как е?
Събираш ли поне за някой ден, когато ще срещнеш мъж и ще искате семейство- брак, деца? Приятелят ти плаща ли ти времето и работата в този дом или е по- скоро феодал?
Разбра накъде бия. Помисли си добре.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: df35fe8c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Дребнава си, че и мързелива. Човекът те е взел в твой дом, ти вечно се мусиш. Правела кафе. Голямо мъчение.
Като не искаш да живеете там, просто се изнесете. Така ще си клатиш краката цял ден.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bcaf7c58d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Купи им кафе машина подарък за Коледа и проблема ти ще се реши. Тогава наистина ще слизаш да пиеш кафе като дори и да трябва да го направиш просто ще викаш свекървата да е учиш така няколко пъти а накрая ставаш и заминнаваш и е оставяш тя да мие чашите.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1f04760ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   То бива да те мързи и да си капризна, ама чак толкова.... хората са ти дали самостоятелно жилище, имаш ли понятие как се скита на квартири по чуждите къщи или пък как се обслужва огромен кредит? А ти за едно кафе правиш световен пролем. Аз на работа правя кафе на всички, офиса с кафе машината е най близо до мен, нито са ми паднали ръцете, нито съм им промърморвала, даже изпитвам удоволствие като ги виждам колко са доволни. Засрами се, не са те накарали да копаеш двора

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 23331a8f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Проблема не е в тях, а в твоя ,,неможко,, Създал семейство, ама няма свой дом. А ми ще трябва да слугуваш миличка за да компенсираш неудачите на твоят неможко.

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9a565fe8b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Зависи... според мене проява на уважение и би трябвало да ти харесва и да се радваш че те карат да правиш нещо което можеш... в този момент те разчитат на теб, в друг ти може да разчиташ на тях... :)Карай ги и ти да правят неща за теб за да се преборят с "мързела си" успех!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b79b86c89c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Напълно си права и те разбирам. Те злоупотребяват с теб. Но ти си докарала нещата до тоя предел защото така си ги научила от самото начало. И те сега се възползват от безплатните ти услуги. За мен това не е нормално. Как тъй на различни етажи живеете пък теб те викат да им правиш кафе? Абсолютно нахалство. Вероятно живеете в някое село където са с остарели нрави.
Недей да се караш с тях, а тактично гледай да се отдръпнеш. Когато те викат за кафе, казвай че си заета. Ако ще се запиши на някакъв курс онлайн за да имаш оправдание. Така ще се научат сами да се оправят с кафето. По празниците ще е по-трудно, ама гледай с мъжа ти да излизате, да имате социален живот извън къщата, така няма да си принудена да се занимаваш само ти с готвене докато те си клатят краката и мързелуват.
Н3 е права. В чужбина средната заплата на домашна прислужница е 1200 евро. Те много са се изхтрили твоите хора, гратис им вършиш работата. Недей да позволяваш така да се държат с теб.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ac93c17be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Като не ти изнася затвори вратата от външната страна, няма кво друго да се добави за твоята история.
Не ни мрънкай на нас, а на приятелят ти и неговите родители.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1ef0c1045a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Права си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker