Хигиенните навици на българина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Хигиенните навици на българина
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1831 пъти
Прочетох коментар на някаква потребителка на сайта, която твърдеше, че познава няколко мъже, които използват отрязъци от вестници вместо тоалетна хартия. И предвид това, какви примати съм виждал по софийските улици и как се секнат като най-големите селяндури на обществени места, то силно се замислих дали пък да не е вярно това, което казва? Моите наблюдения са точно в тази насока – как вместо да извади салфетка и да си издуха носа, някакъв си запушва едната ноздра и силно издухва през другата, докато не видиш как някакъв сопол започва да лети с бързината на футболна топка към паважа или към зелените площи. А другото още по-гнусно нещо е да вземе с пръсти да си издуха носа, да изтръска сопола да падне в по-голямата си част и след това да си избърше пръстите в дрехата. И двата варианта съм ги виждал как ги правят не само възрастни, но и млади момчета и такива над 20-годишни.

Другото е, че когато ползвам градски транспорт, винаги се намира някой да усмърди автобуса/трамвая до ден днешен. Сякаш не живеем в 21 век, а в 19-ти!
Вашите наблюдения и истории какви са в това отношение?

А и другото, което много ме дразни, е, че българката все се бие в гърди как все подбира, как има перфектна преценка за мъжете и пр., а същевременно гледаш, какви примати за пореден път е развъдила! И после новите кифлета ще ти разправят как нямало мъже. Айде моля ви се, пак ще си хванете някоя горила дома.

Убеден съм, че голяма част от мъжете ви дори след като се избършат с тоалетна хартия ли, вестник ли, все тая, след това не си измиват с душ и сапун г*зовете, а вонят и цапат гащите. То сигурно и вие не го правите де, ама айде, какво да се прави. Това е най-нехигиеничната нация в Европа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0201f32758
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей, по ирония на съдбата, аз съм първата коментираща и тази, която написа коментара за отрязъците от вестници, вместо тоалетна хартия. Не съм от София и въпросните също не са, но са също от голям български град, не че има някакво значение де.
Имам си приятел в момента, но изпитвах сериозни затруднения да си намеря такъв, който поне да си мие задника след с... (: Буквално никой не го прави, а за мен това е върхът на мизерията. Как не им щипе на анала, нямам представа.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5da9210e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Божееее, най-гнусното нещо, което съм чела.

Не знам за чуждата хигиена. Моята си е на ниво.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3cca14aa60
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Хаха това с автобуса явно е вярно навсякъде, защото аз съм от провинцията и тук положението е същото. Затова от деня в, който взех книжката за шофиране(преди повече от 5 години) съм се качвал на автобус точно 2 пъти. Много съм благодарен, че колите ги има! По-добре да ми излиза малко по-скъпо, но да не чакам по спирките и да не съм заобиколен от миризмите на лайна и пръдня в рейса!

Колкото до другите неща не може да обхващаш цялата нация само заради гнусарите, които виждаш по улиците. Навсякъде има такива хора - и в Германия и в Щатите и т. н. Даже в щатите със сигурност ще видиш по-гнусни работи имайки на предвид колко бездомници има там по улиците. Хората, които аз познавам и приятелите ми всички имат отлична хигиена, включително мен самият. Това за сополите обаче е вярно, аз съм мъж, но и аз не ги разбирам като си секнат сополите през ноздрата(даже световно известни футболисти го правят пред милиони гледащи). Ако трябва чакам 1 час докато има тоалетна хартия/салфетки за да се изсекна, но никога не с ръце или тем подобни.

Колкото до това за миенето след сране. Еми то според мен зависи как ти е положението с тези работи. Аз, когато бях по малък сер** толкова чисто, че по тоалетната хартия нямаше абсолютно никакво лайно и имах чувството, че все едно не съм срал и тогава не си миех гъза изобщо. Но като качих малко кила, удари ме стреса с напредването на годините и аз започнах да си го мия. Защото като търкам сега има малко по хартията, а щом има колкото и хубаво да се изчистиш с тоалетна хартия значи някъде е и засъхнало и ми е гнусно, затова се мия. Но има и доста дни в, които ми е абсолютно чисто след сране и в тези дни ме мързи и не виждам смисъл. Защото не знам вие как си миете гъзарете, ама при мен става бавно. Буквално, когато си мия гъза(което правя когато се къпя) ми отнема почти двойно повече време цялото къпане отколкото, ако се къпя без да си го мия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3e6cfaa2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Съжалявам, но точно хората, които най-много реват за чуждата хигиена, много често се оказва имат сериозни пропуски в своята. Така на работа имаме една супер взискателна колежка, която се оказа след малка нужда не си мие ръчичките, понеже и се напуквали от студената вода. Друга пък много лесно помирисваме, колко е "взискателна".

Много ми е интересно как на обществено място си измивате веднага след голяма нужда (а защо не и след малка) "Д"-тата или си го стискате за вкъщи, за да може веднагически да се хигиенизирате, мисля че усещате колко нелепо звучи. За секването по улиците - аз лично не съм попадал на подобно нещо в Пловдив, въпрос на възпитание и самосъзнание е. Надявам се, че имате достатъчно капацитет обаче, за да разберете, че сред хилядите хора, с които имаме макар и само визуален контакт, все ще се намери някой, на който му липсват първите 7 години, но това не е предпоставка да обобщаваме. В противен случай може да се каже и обобщи, че в София сте се събрали все мизерници, което не отговаря на обективната истина.

Общо взето изключително дребнава и безсмислена тема, отразяваща сериозни комплекси у автора и поддръжниците му. Добрата лична хигиена е въпрос преди всичко на добро самосъзнание, възпитание и усет и не се нуждае от дребнавости и обсесивни подмивания, които пък са индикация за някои тревожностни разстройства.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 130e883ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   На мен от известно време, може би 4-5 месеца ми е мега гнусно друг да ми пипа храната. Не съм попадала на нещо конкретно. Но като гледам някакви мърльовци как мажат и ми се отяжда. И това в уж
големи утвърдени вериги за бърза храна, Държал си мърлявия телефон после пипа храна. Да не говорим за някои, които пък пипат пари после храната. Това предимно са момченца на по 20-25. Не знам преди или не беше така, или не ми е правило впечатление.. Това повече ме притеснява. За другото всеки си има глава, Но аз вече подминавам подобни заведения.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d6fb7baf1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хахахах, посмях се доста, защото истината понякога ми е смешна :D. За мъж, който си мие задника след като а*а познавам само баща ми. Приятеля ми даже пропуска някой път по ден-два не се къпе, което като се замислям и ме отвращава. Най-гнусното нещо, на което съм била свидетелка е било: кърпички с л*йна в коша в банята от приятеля ми, ама така хубаво с размазано ла*но... друг пример - мие си гащите и чорапите и си ги "проска" на казанчето на тоалетната... повръщам... ама какво да му кажа ще ми вдигне голям скандал, поне го превъзпитах за доста неща свързани с хигиената! А и най-гнусното нещо, което видях просто докато си ровех в шкафа в кухнята, някаква кутия, аз попринцип съм любопитна и реших да я отворя и какво да видяяя... използван презерватив вътре, обаче беше без съдържание :D. Веднъж той като отвори шкафа да търси лекарство и реших да му помогна и взех кутията и явно се уплаши та ми я взе от ръката, ужас... сложил го бил в кутията защото тогава бяха свършили найлоните за боклука и решил да го прибере в тази кутия та чак и в шкафа :D... доста е мърляв, но поне го пооправих вече, беше измил пода и кухнята преди няколко дена.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 42da20c205
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Добре със всичко съм съгласен, обаче и аз не си мия задника всеки път когато... Защото се бърша поне с 3-4 мокри кърпички и според мен няма смисъл, това сега брои ли се за нехигиеничност?
М18

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 29269bb55c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   6 и как го търпиш твоя приятел? Лягате си голи в чаршафите да правите секс и той не си е мил задника два дена? И откакъв зор си събирате тоалетната хартия в кош? Това го правят само хора, които живеят в къща и са без канализация. Направо картинката, която описа, е ужас. На колко години сте?

До 7, когато ходиш в обществена тоалетна е нормално да се избършеш първо с тоалетна хартия, а после и с мокри кърпички. Така няма проблем. Вкъщи е редно с вода и сапун.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d42cb5f62d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Като отивам на работа минавам покрай една долно пробна дупка, наречена заведение. Та на няколко пъти засичам нейния съдържател/собственик как звучно се изсеква или изхрачва отпред пред входа.
Друг случай-син на мои познати разказваше как никак не обичал да се къпе и го правел само когато му предстои да прави секс, защото приятелката му го "принуждавала".
На работата също наблюдавам колеги, че не си мият ръцете.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d275f7cf07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Добре, че са жените, да поправят мъжете. Къде ги намирате тези примати???? Явно са избягали от Пловдив, а там са останали само тези с възпитанието до 7 г възраст, след това вече не им е нужно.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8c32bac8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Хигиенните навици на българина са просто под всякаква критика. Един път имах нужда да посетя пулмолог и като отидох се наложи да изчакам, защото имаше пациент преди мен. След около няколко минути дойде и майка с бебе в количка. Беберонът падна на земята и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, майката го вдигна, "дезинфекцира" го като го наплю с лиги и го сложи в устата на бебето! Като видях тази картинка, само дето не повърнах! Виждала съм и такива, които като ходят до тоалетна не си мият ръцете и пипат храна, предлагайки я и на другите! А пък за обществените тоалетни и дума да не става!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4354cd89a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Избягвам да посещавам обществени тоалетни. По навик ги върша тия неща сутрин преди да изляза и през деня рядко ми се налага нещо повече от малка нужда. Вкъщи седалките на тоалетните са с вградени бидета и няма драма. Малко трудно научихме децата да ги ползват обаче.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5c6b36845d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз си признавам, че съм мърльо. От мързел. Понякога не се къпя по цяла седмица, често пропускам да си измия зъбите, а ръцете почти не ги мия, включително след голяма нужда, нито задника.

М28

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: cefbaf65c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 1, не разбирам. Защо трябва момчето да си мие задника след секс? Навярно си падате по по-интересни неща?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4a66bb1195
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не само българите сме мърлячи. Особено зависи от културата на съответния човек, а не от етническия му произход. И сред другите нации е така. На запад е доста по-чисто, защото държавите са развити, има организация, чисти се, поддържа се обществения ред. Но идея си нямаш какви брутални мизерници има, които не могат дори трохите от масата да съберат. А в бедните страни, като България, Украйна, Русия, други части на източна Европа, Африка, Азия и т. н. мизерията и мръсотията е навсякъде, защото в тези страни държавата е абдикирала от задълженията си. За мен лично най-неприятни са смръдливците в градския транспорт, както и храчещи, плюещи и секнещи се по улицата. Но за жалост това ни е нивото на култура. Аз съм лекар. Имам двама колеги в отделението ми, които са потресаващи мърлячи. На единия му миришат краката през обувките, пуши цигари и ги гаси по первазите на прозорците, пие кафета и навсякъде в кабинетът ни се варгалят мръсни чаши, бъркалки, хартии, пликове и какво ли не. Другият яде на бюрото, пада му вилицата на земята и го мързи да си я вдигне. Пикаят върху седалката на тоалетната и по пода, не си пускат водата дори след ходене по голяма нужда.... Още куп изпълнения правят. Отделно, че са страшни мързели и вечно недоволни и за нищо не може да разчиташ на тях. Санитарите са вдигнали ръце от тях. И тези същите имат жени и деца. Чудно ми е, къде им е акълът на тези жени, че се хващат с подобни.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ead7b600f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Н 7, колкото и да се бършеш с мокри кърпички, не е като да се измисли с вода и сапун! Да, нехигиенично е.
Смятам, че да трябва да се обяснява в този век защо трябва да си минете дупетата след сране е точната дефиниция на българският народ днес... ужас!
Дори мизерните индийци и Пакистан и си имат в тоалетните на мизерни си домове шишета с вода за измиване.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 58f0212587
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Всичко е до средата в която се намирате.
На потребителката, която явно е била доста "близка" с описаните мъже, (иначе от къде ще знае, че използват нарязани вестници вместо тоалетна хартия? ) нивото и средата в която се намира е равно на тяхното.
Толкова е простичко.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0cacf2f2b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   За другите не знам, мога да коментирам само себе си.
В момента съм на 31, от тийнейджър още развих навика да влизам в банята след голяма нужда. Даже слагам малко душ гел на средния пръст и се измивам обстойно.
Обикновено се къпя по 1 път на ден (гледам да го комбинирам с ходенето в тоалетната, иначе и по 2 пъти минавам, ако се разминат занятията).
Ако е ден, в който ходя на фитнес, се къпя преди залата и след нея.
Лятото се къпя преди фитнес, след фитнес и после пак след плаж.

Ще призная и че от много години развих навика да пикая в мивката в банята, което на някои хора може да им се стори нехигиенично, но не съм съгласен. След като пикая измивам мивката обстойно, както и члена си. Всеки път. Хем няма къде да изпръскам, хем се мия, е колко повече хигиена от това? :D

Ръцете си ги мия задължително преди да ям, и дори и след отиване до магазина или обикаляне навън. Абе като цяло, при всяка възможност.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 13d1a9dc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Не винаги може да се измиеш, дори да отида в банята, няма гаранция че пак няма да има нещо което да зацапа бельото ми. С хемороиди съм.
Много хора след тоалетната не си мият ръцете, пък вие за задника говорите.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8c32bac8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ако трябва да коментирам за себе си, имам средно-добри хигиенни навици. Всеки път, след тоалетна си мия ръцете, а след това слагам и дезинфектант. През зимата се къпя по един път на ден, а през лятото по два. Обаче съм много разхвърлян човек и често оставям стаята си дармадан. Подреждам я рядко, на седмица само по един път.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8c32bac8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 5, аз съм абсолютно по същия начин! Имам една позната, която готви, но не си мие ръцете след тоалетна. Като цяло мразя да опитвам чужда храна, от чужди хора, предпочитам да си я направя сама, от колкото някой да бърка и мазни с мръсни ръце, без никакви хигиенни навици.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6f7bc0660e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   М 23

Пич, явно не съм единствения с такива впечатления. На мен са ми казвали, че съм гей, само защото си мия х*я всеки път, след като се изпикая, стига да имам възможност.

Къпя се по два пъти на ден - вечер сериозно къпане, сутрин душче, ако съм бил на тренировка се къпя и трети път в залата, а един ми обясняваше как е достатъчно 2 пъти в седмицата...

Принципно слагането под един знаменател е вредно и неправилно. Лично аз най-мизерните, миризливи и нечистоплътни хора, които съм виждал (с изключение на циганите) бяха едни италианци.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 64a5d640a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Гнусна работа. Като чета коментарите, се отвращавам. Едни нямат кошове, защото било признак на богатство. Да се чудиш, ако е писано от жена къде си изхвърля някои хигиенни продукти.
Другият пък си пъха оная работа, там където хората си мият ръцете, зъбите и очите. Мирише най-малкото, а и е адски противно. Все едно няма тоалетна чиния на няколко сантиметра и душ. Има и едно изобретение, наречено биде.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8c789f15b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Няма нищо естествено в това да се къпеш по 2 пъти на ден, нито е необходимо. Вие сте маниаци. Ако ще говорим за гнусни навици на българина - мен ме отвращава ако някоя продавачка докато ми завива найлоновото пликче със сирене си облизва пръстите, случи ми се преди години и повече в този магазин не съм стъпвала. Или как масово си наплюнчват пръстите, за да си откъснат торбичка в плод и зеленчука и после обарват плодовете и зеленчуците. Или как масово се изхрачват и секват гнусно по улиците и не слагат ръка като кашлят. И всякакви такива мизерии, въобще не ме интересува кой кога си мие г*за.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6bfb735ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Я стига с това миене на задници. На 23 Ж и други фенки на рязаните карабини им пожелавам по една такава, ама след като е ходил да ака да ги гали по лицето със същата тая ръка дето си е мил насрания гъз. А точно тия индийци и разни пакистанци, и като цяло мюсюлманите са най-мизерната сган на планетата. Я познайте в Индия например как мия посудата? Минават я само с гъбата с пияната и я оставят да се суши. Да не говоря, че се къпят един път на две седмици за по 3 минути. А пък всички турци пушат и пият много кафета не си мият зъбите със седмици и на повечето са им почернели и покафенили зъбите още преди да се навършили 35г. А като си измият задника с лейката в кенефа, навсякъде покрай клекалото е вода от току по мит задник. Айде със здраве!

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6f7bc0660e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   До 26

Според науката даже е вредно, но к*р за науката. Предпочитам да се къпя по 2-3 пъти на ден и да не смърдя и да нямам никакви притеснения, като сверката ми реши да се чукане, пък ти като искаш се къпи не веднъж в седмицата, Ами веднъж в месеца :)

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bc1f7015e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Евала авторе, НАПЪЛНО СИ ПРАВ! Същото мога да кажа! видяла съм го много пъти! То мисля, че това е ясно де.... само като видиш как се изразяват и как говорят, ти СТАВА ЯСНО....

Зад спирката на автобуса-НЕ ДО спирката на автобуса един... ходеше по голяма нужда! Беше светло! Имаше и др хора!!!! Ама той беше клекнал! Мисля, че правеше онова там!!!! Щото аз не поискаш да погледна по-подробно...

Не виждате ли, че цеялата земя е покрита с ПЛЮНКИ?? !!!! ВИНАГИ когато изляза навън е пълно с плюнки по улицата! И ги виждам как ги плюят, минават до хората и си плюят! Винаги трябва да гледаш къде ходиш, че може да настъпиш някоя плюнка!

Смърдят-МНОГО! Ако не на пияница, то на нещо друго! ....

Най-мърлявите, на-противните в много аспекти...

Само да кажа за ориенталците, защото често тези питеци н eизмити ги споменават често-арабите/турците, черните са на светлинни години по чистота от вас!!! По ОБНОСКИ. По възпитание. По знания. По маниери. По красота. По сексуално изпълнение. По отношение към ЖЕНИТЕ!!! По английски. Абе по толкова много неща! ... И въпреки че тук има МНОГО хора и те С ТАКАВА КРЪВ-повечето от вас нямате нищо общо с тях!!!! Вие винаги ще си останете най-изостанала част имам чувството на света, не на Европа! Не че Европа е много хубава и достойна по всички характеристики, че да трябва да й се кланяш! ....

Гледаш едно африканско племе-живеят примитивно, нямат бутилирана вода, нямат това-онова-но хората там говорят СТРАХОТНО АНГЛИЙСКИ!!! И викат на един турист-"Ти що не днаеш др езици? как се оправяш, като пътуваш? "!!! Светът не е такъв, какъвто си го представяте-точно ОБРАТНОТО Е!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8c32bac8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Как няма хигиенните навици на българина да са под всякаква критика, при положение, че в коментарите един обеснява как си слага члена в мивката, друг пък ползва сто мокри кърпички, вместо да си измие задника, трети пък си оставя използваните презервативи, а не ги хвърля в кофата...
Но не се и учудвам, защото именно на живо съм ставала свидетел на супер гнусни гледки. Една от тях е, когато един път бях посетила пулмолог и до мен дойде една майка с бебе. Беберонът падна на земята и майката вместо да го измие със супер много сапун (тоалетната беше до нея) или да го хвърли и да вземе нов, тя го "дезинфекцира" като го наплю с лиги и го пъхна в устата на детето... като видях само дето не се изподрайфах.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 09927d3647
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Ще споделя моя личен жизнен опит, без да давам оценки, вие си направете изводите сами:

- в тоалетните на здравни заведения масово няма течен сапун;
- поне аз като бях ученик и студент, в тоалетните масово нямаше течен сапун, както и в столовите;
- по време на пресния медицински фашизъм ми се е случвало в поликлиника към едно от най-големите здравни заведения в страната, на входа да ми изискват маска и да предлагат дезинфектант за ръце, а в тоалетната, освен, че можеш да повърнеш от мръсотия, имаше напластен прах, няколко милиметра дебелина, беше станал като мъх - тоест не е бил почистван с години;
- масово възрастните хора не се къпят, за да пестят - смърдят в автобусите, а като наемател съм получавал забележка от възрастен хазяин, че "по цял ден" се къпя (плащах твърда цена за тока към наема); в друг случай, докато чаках на опашка за плащане на битови сметки, възрастен човек се оплакваше на някаква комшийка явно "пък какви са тези нашите деца, всеки ден се къпят";
- в един от големите градове в страната доскоро беше практика, а може и все още да е, възрастните хазяи да искат по няколко лева за ползване на баня, независимо, че наемателят си плаща ток, вода и т. н. ;
- в огромната столова на един от големите университети в столицата, по време на обяд, от около стотина студента, максимум пет да си миеха ръцете преди хранене (само с вода, поради липсата на течен сапун);
- в същия университет и столова, хлебарки свободно се разхождаха по таблите за хранене, срещаха се понякога и в хляба, не отказаха никого от субсидираната храна;
- и отново там, често се случваше "измитата" лъжица, да пусне "цвят", примерно в таратора - т. е. по нея е останала мазнина от яхния, която някой е консумирал преди това. Този цветен факт не отказа никой от моите състуденти от стола;
- в същия университет, на някои етажи, преподавателите си имаха тяхна тоалетна, която се заключва с ключ, а тази за студентите смърдеше на урина още от коридора;
- в Студентски град в София, при невъобразима мръсотия, хлебарки, мухъл, ръждива вода от чешмите и нехигиенично малко пространство, поделено от трима или повече души в стая, всички бяха доволни от евтиния наем. Не познавам нито един човек излязъл на квартира заради нехигиенични условия (в комбинация с куп други "прелести") там;
- пред моя жилищен блок, откакто се помня, околоблоковото пространство е малко бунище. Всеки изхвърля боклуци ежедневно, от цели торби с боклук до носни кърпички, фасове, използвани дамски превръзки, мебели...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker