Жени, бихте ли сключили брак, ако е без сватба? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жени, бихте ли сключили брак, ако е без сватба?
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 2000 пъти
Повечето жени, твърдящи как искат брак, всъщност въобще не искат да сключат такъв (подписване на икономически договор с наказателни клаузи при разтрогване, отнемащ 15 минути в брачния дом), а изрично държат на:
- пищно сватбено тържество;
- вниманието на всички да е изцяло насочено към тях;
- да се изживяват като специални принцеси;
- да са в скъпа рокля и с бижута;
- професионално гримирани да изглеждат в пъти пъти по-хубави от истинския им облик;
- да позират на фотосесия пред погледите на минувачите;
- другите жени да им завиждат;
- да получават скъпи подаръци и пари;
- да чуват за себе си престорени ласкави похвали;
- да са на сватбено пътешествие и някой друг да плаща за това.

Дали ще останат и 5% от желаещите брак жени, ако ги няма всичките тези облагодетелстващи ги неща на сватбеното тържество? ! Не минава изтърканият номер с вменяване на вина у мъжа с подмятания тип: "О, ама такъв мъж значи не обича жената! ", понеже любовта няма нищо общо с показността, скъпите прищевки и жаждата непременно да си център на хорското внимание. Ако някой мъж не ви угоди на този дълъг списък, любовта ви към него ще се изпари ли също толкова прибързано, колкото прибързано се е появила преди това? :) Или чувствата ви са истински и не са зависими от показност и прищевки?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 172ef84ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

1.   Ти всички жени ли попита, та знаеш какво искали повечето? Ако не си попитал всички, то твърдението ти е крайно несериозно!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 18507b2579
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

2.   Гръмни се! Много жени, включително и аз мразят данданиите, които си описал. Ама на бай Ганя му се свиди и годежен пръстен да купи. А после и две халки. Личи си че си циция и ще дремеш сам като куче. Аман от злетаци треперещи над стотинките си.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0da1d2fcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Ние се оженихме с роднините само, ресторанта ни беше 500 лв. Сватбата изисква голяма подготовка и пари.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3f25dff781
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Жените толкова много лъжат, че няма смисъл да ги питаш каквото и да е било. Всичко ще ти кажат стига да сметнат, че "така е правилно".
Едно говорят, второ мислят, трето правят.

Номер 1, дай да питаме теб. Ти искаш да отидеш в общината да сключиш брак (подписване на икономически договор с наказателни клаузи при разтрогване), или искаш сватба - да си принцеса в бяло и повечето от нещата по-горе изброени. Ясно, че в зависимост от икономическото положение, ще се ограничите от някои работи.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8e13419e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

6.   От името на всички не говоря, само от мое. Аз съм омъжена (де факто и де юре) и то без нито една от точките в темата. Оженихме се в делничен ден, само с кръстниците, без специални тоалети, прически, бях с къса тъмносиня рокля, без фотограф, подаръци, пари и пр., кръстниците ми подариха само букет. Ходихме на ресторант, после у тях и това е. С парите, които бихме дали за всичко, изброено от автора си направихме пътуване във Франция (с мои и на мъжа ми пари, не на родителите). Такава женитба искахме, такава си направихме. Братовчедка ми и мои познати също не правиха пищни и показни сватби. И си живеят със съпрузите, както и аз.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ac938a5769
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Глупости. Ние с мъжа ми само подписахме. Нито сватба, нито тържество. За какво са ни. Аз иакам него. Не мога да се кипря с разни рокли и да се занинаваме с глупости, гости и разходи..

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 52ee4e5de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

8.   Моята последна сериозна приятелка беше издигнала сватбата в култ и много придиряше да се женим, за да може да е булка, докато е още млада и красива и да излезе добре на сватбените филми и снимки :))) А най-апокалиптичното ѝ цупене изригване беше, когато ѝ заявих, че не смятам да нося сватбената халка повече от едно денонощие. Просто никога не съм обичал да нося каквито и да било гердани, верижки, гривни, часовници и прочие дрънкулки и татуси - некомфортно ми е едно такова. Тя обаче го изтълкува повратно, че едва ли не съм искал да се афиширам като неженен, за да се котирам добре сред другите жени. Разбирам, че жените са чувствителни и ирационални по природа, но от една граница нататък това тяхно качество прави невъзможни хармоничните и равнопоставени отношения. Затова и въпросната ми е бивша де, а не беше лош човек като цяло. После мъжете виновни, че не сме искали сериозни отношения.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: dcdf97dff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   От автора: Номер 1, много жени твърдят за себе си неща, които не са; както и отричат за себе си неща, които всъщност са. В темата се задават именно въпроси, а доколко ще са искрени отговорите им, зависи от жените.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6eee20b7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

10.   Преди 3 седмици точно това направихме - само подписахме със свидетели и то това беше моето изискване. Ще сключим брак, но без цирк със рокли, крадене на булка, ресторанти, прически, изобщо театър. Половинката се съгласи, разбира се. И двамата сме против подобни неща, но има различни двойки и девойки! Обичам съпруга си и се радвам, че не ме подложи на излишни глупости, защото не ми е присъщо, както и на него.
Присъствали сме на големи тържества.... Еми страшен парад на суетата! То не бяха рокли, чакани с месеци, диети, прически, гримове, коли... Не, не и не.
Ние сме с мнооого добри доходи и можеше да си спретнем тържество, не там е въпросът, но като се замисли човек спестяват се и доста пари.

Но къде остава любовта? ;)

Ж 30 г.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6232bbd1e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

11.   Аз бих, но не съветвам никоя друга жена да пропуска тържеството, гостите, роклята, ритуалите и всичко останало. Трябва да се изживее, защото е прекрасен спомен.
Любовта какво общо има?

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0f42cca721
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   Аз лично точно това искам - брак без сватба. Не ми се занимава с организация на такова събитие, даване на пари и накрая цял ден в деня на сватбата да стоя гладна и изнервена.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ace2fdba2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Да. Бих направила малко парти с най-близки приятели и кумовете, а родителите на ресторант.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 204ccc2db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Кифльо (авторе), ти до предложение за брак не си стигнал, за сватбата си седнал да се кахъриш. Карай по ред и не слагай тигана преди да си уловил рибката.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4dbd76a96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Аз/а и много мои познати/ съм от тези жени, които искат брак, но не искат сватба. Не обичам показността и лицемерието също.
Смятам, че сватби искат точно кифлите.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6eee20b7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Номер 10 съм до номер 11 - нека ти отговоря любовта какво общо има!
Като се накиприш с бяла парцалка, кажете си заветни реплики на едното място, после пред пияндурника поп, ритнеш менче и тн., това ли е засвидетелстване на любов? Така ли се обичате? Само с някакви измислени ритуали? Ако се пропусне някаква част, какво ще се случи и какво значи "трябва да се изживее"? Че то по-добре да не се изжижява, това си е циганорщина отвсякъде.

По-прекрасен спомен ще ми е като си гушна бебчето!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 31c620e608
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Да, така и направихме. По принцип и брак не исках, не ми е било важно, но заради деца преосмислих и се съгласих.
Сключихме си брак в ритуална зала сутринта, а вечерта се събрахме само най- близки в един горски ресторант. Там и останахме да спим.
За мен тези пищни сватби са ужасно досадни, хваща ме клаустрофобия само при мисълта, а да съм с бяла сватбена рокля няма да стане по никакъв начин.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3f25dff781
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Разбира се, че дебеланите и тези, които приличат на ***, няма да искат показност.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0b0d5ad3d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Твърдо против съм сватбите и показността - рокли, прически фото сесии, ритане на менчета, хвърляне на жартиери. А още по-тъпото е, че много младоженци хвърлят луди пари за един ден думба лумба и очакват да съберат от гостите сума, с която да си избият разходите. Страх ме е и да ме поканят на сватба по същата причина - тоалети за мен и семейство, скъпи букети и минимум 150 лв на човек дар за младоженците, защото сватбата е в най-шикозния ресторант.
Ж.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1cf4f84f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Да, бих сключила брак без да има сватбено тържество. Дори предпочитам да е така. Все пак е необходимо да се знае, че съм имала сватба, но се разведох. Със сегашния ми партньор желая брак без да правим "дандания".

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: fa88c2568b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Да, и такъв сключих. По-изгодно е за мен като жена. За мъжа не е изгодно, но това е положението. И все пак за мен сключването на брак е да кажеш на всички, че да ти обичаш тпзи човек. Друго си е, не е просто икономипески договор.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6b5cf6d565
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Категорично отказах голяма пищна сватба. С мъжа ми отидохме, разписахме се и вечерта бяхме на ресторант с родителите си и кумовете. Е и? 10 години сме женени, с 2 деца. Не виждам какъв е смисъла от тези грандомански изпълнения.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5db0956880
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Че то още има ли двойки, които подписват? Иначе маскарадите след това са просто суета на суетите.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b421b3ba0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Склонна съм или поне съм съгласна на скромно тържество с най- важните хора от двете страни. Няма смисъл да се чупят пари за хиляда неща, да се губи време, както при абитуриентските балове. Аз все пак празнувах моя от любопитство, но това само затвърди мнението ми, че цялото това мацане и лъскави дрешки са излишни, особено за две вечери ( изпращането). Можеше и нещо по- обикновено да бъде, обаче нали сме българи и трябва да се покажем колко сме велики. В крайна сметка пак ще се яде, пак ще се пие, пак ще се напият като казаци, пак ще маат кючеци по маси и столове в по- късните часове.
Но друго ме дразни: това атакуване на факта, че жените искат внимание. Ами природата така ни е създала, обаче мъжете само знаете да плюете по всичко, което ви дразни в жените, но стане ли въпрос за вашите нужди и недостатъци, се почва "Ма, аз съм мъж и природата такъв ме е направил! К'во да направя? ! ". Природата и нас такива ни е направила - да имаме нужда от мъжко внимание. Стига плюнки само по нашите нужди и недостатъци и се погледнете себе си. Но не, няма нужда, вие сте мъже. Това гнусно лицемерие според мен идва от "миролюбивата" християнска религия, смесена с балканския гнусен манталитет, които в резултат винаги оправдават българското мъжленце, дори когато изневерява, защото било мъжле и не можело да се контролира, дори когато посяга на жена си, просто защото тя го била ядосала, а сякаш вие не ни дразните и ни се иска не да ви ошамарим, а да ви колим като касапи мръсни говеда; често дори при изнасилвания чуваме оправдания като "Ма, тя беше прекалено разголена! ", "Ма, тя ходеше през нощта и си го просеше! ". Все оправдания, защото природата е ощетила мъжлето, ама то хитро и си наложило "миролюбивата" християнска религия, която да му оправдава нед/гъзите. А колко "ха- ха" реакции има на публикации за изнасилвания и убийства от мъж към жена. Обаче, ако това са вашите майки, дъщери или други близки жени, ще квичите. Големи са и***ди и лицемери повечето мъже.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e932117209
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Бих направила паганска сватба. Сред природата, без никакви хора, само с конкретния човек. Тази сватба няма никаква законова или църковна стойност, но обвързва душите. Така си го представям аз. Друго не ми трябва.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d576e46529
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Много мои приятелки бленуваха за брак и предложение, което включваше снимка на пръстена със стотици харесвания и по възможност най-пищно тържество, с меден месец в чужбина, като поради чакането чукнаха 30-те. Даже съм чувала странни мисли, че без брак не биха имали дете и че брака давал сигурност на детето им (това е абсолютно невярно, че брака дава сигурност на детето). Аз родих малко преди 30 и без брак и без снимки във фейсбук от родилното, каквито и да е снимки на новороденото ми. Някои от познатите ми не знаеха и че съм родила. Няма лош в сватбите като цяло, стига да не се прави с цел показност и снимки във фейсбук от булката, а то това става в повечето случаи.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: be65f344e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Имахме страхотна голяма пролетна сватба и това беше един от най-щастливите моменти в живота и на двама ни, спомняме си го с умиление. Как ли пък няма някакъв анонимен льольо да определя колко обичам мъжа си според вида на сватбата ни, я се осъзнайте малко....

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 10fcbed09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Към 2,

Какви стотинки????
В Америка при буумът на диаманти всичките реклами са пропагандирали, че годежен пръстен трябвало да струва ПОНЕ 3 месечни заплати.
Значи, ако вземем колко пари аз изкарвам, трябва да метна 9 бона за годежен пръстен за някоя дето на всичкото отгоре са я думкали други преди мен, предвид, че за тези пари плюс ако продам колата си, мога да взема по-нова и практична кола, с която да возя жената и децата (щот нали пак мъжка работа). Или да ги инвестирам в ремонт, или да взема 1000 други неща за къщата, дето ще ни подобрят живота на всички.
Не става въпрос за стискане на стотинки, а за практичност.

Ех, много ви е болно на много жени, че повечето мъже не са някакви сляпо алтруистични милионери, дето да ви хвърлят пари ей така, без причина.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: db66f4a937
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Да мечтая си за тумба-лумба, откестър, балони по колите(които според моята майка символизират забременена булка) то аз вече дете имам де без тоя цирк. За рокля с обръч, в която едва ще се пъхна, за пиянски свади, да угаждам на 100 - 200 гости. Най-много мечтая да има фотограф да заснема всичко, както стана на една сватба овековечено как една, дето младоженеца преси време е е*ал да казва-той как може да се ожени за тая? Също и да правя сватба с 2 - та ми останали роднини(лели, чинки, братовчеди, баби и подобни нямам).

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 204ccc2db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Италианците какви хубави сватби правят. Mamma mia!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 466d0c06d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Никога не съм мечтала да съм булка. Сватбата е огромен стрес, който си спестихме с подписване пред двама свидетели в делничен ден. Мъжът ми ми купи букет от бели рози. Щракнахме три снимки за спомен и се почерпихме на ресторант. Въпреки това, вълнението ми беше огромно, чувствах се безумно щастлива, не можех да спра да се усмихвам и дори заразих с усмивката си служебнито лице.
Всичко е до нагласа и мотивация.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d70a6e5d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Нямам брак, но ми се е искало. За подписване само: за какво ми е подпис, просто един подпис, ако не мога един ден в живота си да сложа хубава рокля, да се чувствам добре? Много жени смятат, че подписът им гарантира имот или сигурност за децата им. Това са пълни глупости. Един мъж ако иска или не иска да си гледа детето, с или без брак ще го направи. Много мъже са възпитани да не встъпват никога в брак, за да не може жената никога да им вземе имота. И това са глупости. Но много мъже не се женят от възпитанието им, което е твърде жалко. Майките им, които са се омъжвали едно време възпитават синовете си да не го правят. Вярно, че на времето е имало ергенски данък, за който не го знае. И сватбите често са били начин да не се плаща този данък. Иначе да: излишни пари са, пари за пътуване, ремонт или ако сте с деца съвсем ви се струва излишен разход.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker