Изневеряващите не разбират един фундаментален проблем в изневярата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изневеряващите не разбират един фундаментален проблем в изневярата
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1317 пъти
Здравейте,
За много години на всички. Здраве, щастие и късмет през новата 2023 г.
Ще бъда кратък. Много мнения са дадени за изневярата - за и против, но ще се опитам да поясня нещо. Любовта съществува между хората. Според мен тя е двигателя на човешките взаимоотношения. Много е трудно, когато изневеряваш (особено в паралелна връзка или когато изневярата ти е начин на живот) да обясниш на половинката си, че го обичаш, а не седиш с него за някаква изгода. Изневеряващите не разбират, че проблема не е в самото ебане като физически акт, а в това, че човека до тях губи чувството си, че е обичан, губи доверието си към тях, а без любов и доверие просто не се живее или ако се живее е драма.
Затова е по добре да се намалят картите и хората да се разделят цивилизовано вместо да се лъжат и мамят по безобразен начин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3146932df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не може да имаш всичко все пак.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0ce3fc815a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   И аз не обичам изневерите, обичам истината за всичко. Ако ще изневеряваш на някого, то по-добре да не си с него. Ако изневеряваш на някого, според мен си егоист и не обичаш човека на когото изневеряваш, ако го обичаше щеше ли да му изневериш?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 70a572ebe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Така е, но са цинични и нагли, мишкуват и лъжат за да не изпуснат сигурното и удобствата, които имат с човека у дома.
За мен освен това е и кражба на времето ми, на доверието ми, на чувствата ми, на правото ми да избера дали искам да бъда с този човек.
За това и не съм прощавала в миналото, не бих и в бъдещето!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e6859241ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Може да се каже и, че ти не разбираш един фундаментален проблем на изневеряващите - не им дреме. Има хора, има и говеда. Приеми го, защото няма да се промени и толкова. Търсиш човек, не жалиш говедото.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 897ef02454
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз съм за това да не се прощава изневярата. Като му простиш веднъж, той смята, че ти си слаб, че не можеш без него и рано или късно изневерява пак. Като ги хванат, правят разни драматизации, играят театро, разкаяния, клетви и пр. лицемерия. Но ако не бяха хванати щяха да си продължават с години да лъжат и да мишкуват. Единственото спасение от такива е да им биеш шута.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: cd492a9724
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Само едно знам, ако си знаеш твоя човек и го обичаш истински, няма да имаш очи за друг/ друга. /Независимо какви изкушения ти се предоставят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 16cae43351
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Спрете да бъркате секса с любовта. Едните правят добър секс, другите защитават дисертации на тема любов. Изневярата не е случайно, а обмислено и целенасочено действие. Същотото като даването и получаването на подкуп. Всички са доволни, че са минали метър или тънко с лесни пари за трудни дни.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: dabd465804
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз съм пряка жертва от изневеряващ мъж. С новородено дете и дългогодишна връзка, с мисли за брак и светло бъдеще, се разкри изневяра на мъжа ми, както и че е публикувал обяви за запознанства, дискретна връзка и бърз секс в сайтове. Пред роднините му той ме изкара куку, което си измисля за ситуацията. Какво се случи с мен: рязко сваляне на тегло, нежелание за хранене, кошмари нощем, стигнах до депресанти. Останах заради бебето. Чувството е отвратително. Да те предаде човек, който си обичал. Ходих на психотерапия, за да се вдигна емоционално. Най-хубавите ми момент в живота беше отровен от един предател.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3783b28921
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Тежък идеализъм те гони, за съжаление. И не става дума дори за изневярата. Ами, уви, ти правиш разлика между любовта и изгодата. Да, когато обичаш някого, той е целият свят за теб. И именно във изгода на своето чувство към него, си готов да жертваш всичко. Тоест, воден си от личното си егоистично чувство да го искаш до себе си. Уви. На света винаги има изгода.


Единствено монашеският живот се опитва да се бори с този парадокс. И като започнеш да се бориш, да разплиташ кълбото прежда на човешата личност, изплетено от желания, страсти, любови, надежди, страхове, виждаш как ама всичко е един егоизъм. Абсолютно всичко, дори майчината любов към детето, тази най-висша любов на света.

Затова, по-полека със съденето на другите, приятелю. Пак служиш на егоизма ди, който те кара да си мислиш, че имаш това право.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: feffed75f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   В днешно време на повечето не им дреме за другия партньор. Събират се, колкото да не са сами и за някаква взаимна изгода. Лесно си омръзват, лесно изневеряват.
Прав си авторе, но ако изневеряващите мислиха повече и не реагираха като безмозъчни същества нямаше да има изневери.
Доста трудно е днес да се намери човек, на който да се довериш и а провериш сърцето си.

3012

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6e38ab2627
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Щом има изневяра, проблемът обикновено не е един. Причината за изневярата също не е една и съща при всички изневери. Самата дума я намирам за твърде обобщаваща. Има твърде много случаи, когато сексът в двойката го няма никакъв поради вина на единия партньор (било от нехайство, било от мързел, хормонални, физически, здравословни проблеми... ) Иначе всичко друго е точно. И дилемата - да се остане "верен" с цена на дискомфорта (най-малко) или да се ликвидира цялото благосъстояние заради единия секс? Компромисният вариант "секс настрани" обикновено го заклеймявате като изневяра. А в същност е въпрос на възприемане, на нагласа, манталитет, ако щете - интелект. Не е редно да обявявате нещо за предателство, от което иначе не се интересувате. Никой не е ваша собственост. Всичко каквото прави за вас, е на добра воля. Вие - също. Някои смятат, че като перат, готвят, чистят, носят пари, ремонтират колата, апартамента... са изпълнили
задълженията си и не са длъжни повече. Други пък не отдават толкова значение на материалните неща и имат много по-голяма потребност просто от секс. Първите обаче обричат вторите и в един момент се стига до изневяра. И така понякога тя е просто избор. Не винаги! Не при всички. Много пъти е следствие на безотговорно поведение. Но безотговорно може да се държи единият партньор в много други отношения. Та не обобщавайте, моля!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9a25585259
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   А кой има право? Или всеки си е прав за себе си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0493422101
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Н. 11 много точен коментар
Ж. 45

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3d5a8e66e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Изневеряват само нисшите създания. Висшите имат принципи, както и не биха влезли във връзка с нисше създание, така, че като изключим принципите те нямат и необходимост да изневеряват даже. Много ясно, че селяндур и плюмчо мазна блондинка = изневери и катастрофи. Някои хора просто не трябва да влизат във връзки, защото не са годни за взаимоотношения. И те са доста голяма част от населението.


Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 87febd6fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз съм изненерявал на всичките си приятелки безброй пъти. Но никога не съм хващан, защото съм доста изпечен и обигран в лъжите.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9a25585259
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Н. 11. Написаното от теб е голяма глупост. Липсата на секс в един брак е съществен проблем, много съществен. И този проблем не може да се компенсира със секс настрани именно, защото е съществен и траен. Не можеш цял живот да изневеряваш, а да стои ш при другия в името на комфорта си. И именно за това, че никой не е собственост на другия, когато не си доволен от поведението на партньора си ~ сядаш говориш, ако не се получава - раздяла. Пълно щастие няма, хората с достойнство разбират това и сами си преценяват как е по-добре да живеят. Най - гнусно е собствената си вина да прехвърляш на друг.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b998dbb409
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   По-голямата част от изневеряващите търсят приключения и тръпка, а не някаква нова любов. Затова и повечето твърдят, че обичат законните си половинки - защото наистина ги обичат. За изневеряващия - изневярата не е нищо повече от малко адреналин и секс със надеждата, че никога няма да ги хванат.
Естествено - ако те се окажат от другата страна го чувстват по съвсем друг начин. Това е трудно да се приеме рационално, дори и когато имаш опит.

Бил съм и от двете страни.
Пиша го това с надежда, че може да помогне на някого.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: cd85b63d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   За мен, изневери се правят тогава, когато един човек не е достатъчно обичан и задоволен. Но е супер гнусно и предателско да спиш с един човек, а след това с друг без да му кажеш истината.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e65b8dfb6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Каквито и да са изкушенията не бих рискувал семейния си комфорт за 10-минутно удоволствие. Лесно ми е да го кажа защото не съм семеен все още, та дори не съм и обвързан. Ако наистина връзката или бракът ми е нетърпим то тогава се разделям с човека. Факт е, че пак ще нараниш някого, но ще запазиш честта и уважението му. Отделно много добре знам какво е да ти изневерят и не бих искал да го причиня на друг човек.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f78bfb3880
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   За мен изневеряващите не обичат. Когато обичаш един човек, ти нямаш очи за друг. Наблюденията ми поне до момента са, че подобни хора са изключително големи егоисти и са с партньорите просто заради удобството, а изневеряват защото искат животински секс. За тях голото ч****е е най-важно и постоянно търсят точно това. Мъж съм, но никога не съм смятал секса за супер важен. Винаги съм се влюбвал в момичета заради характера им, милото им държание и все пак да са нормално симпатични. Никога не съм им гледал гърдите, задника и т. н. Секса е просто едно допълнение към всичко, това е.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ebc77f163d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   19, глупак си ти! Не малко двойки възприемат секса на активния партньор извън семейството под различни форми в името на благоденствието на семейството. Сексът навън не е задължително изневяра! Когато импотентният е и тесногръд - да, опира се до изневяра, пък каквото - такова.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9a25585259
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 24. Твърдиш, че имаш до себе си импотентен, тесногръд и егоистичен съпруг, какво търсиш при него? Ти не си щастлива, злоба се лее от тебе, явно и извънбрачни секс не ти помага. Напусни го или няма кой да плаща сметките. Само не ни пиши, че си финансово независима..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker