Случка в метрото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Случка в метрото
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1734 пъти
Преди няколко години, една вечер, късна зима или по-точно ранна пролет излезнах от фирмата където се правя на технически директор. Фирмата е малка, собственика е партийно обвързан и нищо от техника не разбира, така, че при срещи аз трябва да трансформирам на език с технически термини, които за него са пълна "абракадабра.. Вървя по улицата и на един ъгъл виждам възрастна госпожа, най-вероятно мой "набор" да продава букетчета от много хубави кокичета. Помолих Я да ми формира от четири букетчета, в два по-големи, за да ги подаря на съпругата ми. Благодарих на госпожата, платих и отидох да "хвана" Метрото. Беше час пик и имаше навалица. Качих се и застанах в добра позиция не много близо да врата, но и не много далеч, защото скоро след 5 спирки трябва да слизам. Отзовах се до една младо японско момиче, видя ми се толкова нежна, дребничка и плаха, и като, че ли беззащитна в блъсканицата във вагона. Застанах така, че да я предпазвам от навалицата. Аз съм не съм висок някъде към 182-183 см, бивш джудист и десантчик в казармата преди много, наистина много години. Бях с лице към момичето, та то беше сигурно на по-малко години от дъщеря ми. Ненавиждам някой да блъска и да се отнася грубо с жени. Бях с черно кожено яке, нещо като късо палто и сигурно не съм изглеждал в очите на момичето приятна гледка. През цялото време до беше вперило някакъв сияен поглед в букетчетата кокичета, които бяха на 20-30 сантиметра от нея. От време на време вдигаше поглед към мен и някак много мило, плахо и срамежливо ми се усмихваше. Въпреки, че вътрешно се усмихвах, външно пазех сериозна физиономия. Така пазейки я от навалицата стигнах спирката където трябваше да слизам. Изчаках докато почти всички, които слизаха на тази спирка да напуснат вагона и в последният момент и подадох букетчетата и измърморих "For you" и бързо се измъкнах в последният момент през врата преди тълпата да нахлуе. Момичето толкова се изненада от жеста ми, че в очите и се четеше нещо като смайване, изненада, учудване, объркване и взе букетчетата. Направих го в последният момент, за да не я притеснявам, да не се чувства в неудобно положение, да не си мисли, че имам други мисли освен-тази да зарадвам едно малко на ръст, нежно, японско момиче, в чужд град, в претъпкан вагон и в един мръсен, грозен град сред хора говорещи с груб, гърлен глас. Съпругата ми одобри моята постъпка и каза, че не е очаквала мила постъпка от мен.
Десантчик-Навсякъде, по всяко време

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2cd4d753b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Пиши в YouTube "Tokyo metro rush hour" и гледай колко за беззащитни японците в метрото :)
Иначе добре си направил. Хубав жест от сърце!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8b3344d20c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Можеше да й подариш само едно, не всичките.
Това момиче не ти е никскво, а жена ти се грижи за теб цял живот.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 48e72c8f81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Нещо хич не ми се връзва...
Първо - кой и по какви съображения подарява на някого 2 букетчета вместо едно?
Второ - така или иначе си имал 2, защо не подаде на азиатката (няма как да си знаел, че е конкретно японка! ) едното, а другото да запазиш за съпругата си?
А това с одобрението на съпругата съвсем ме разсмя.. Ти и до тоалетната ли ѝ даваш отчет кога ходиш и какво правиш?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6f32eddcd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   До №4, . Както вече съм написал, аз съм доста възрастен и съм бил в командировка няколко пъти в бившият СССР, основно в РСФСР, в някои от областите близо до Казахстан, но също и в средноазиатските републики. Освен това във ВМЕИ в потока имахме поне 20-нита виетнамци и виетнамки така, че по костната структура на лицето с голяма достоверност мога да ги позная. Освен това беше по удобно да подаря двете, защото ги държах в една ръка. Ама Вие, да не сте от тези, които, ако са с момиче в заведение да искат да си делят сметката с момичето??? Винаги , повтарям за не разбралите "ви-на-ги" мъжът плаща сметката. Дълбоко ненавиждам някакви мъжленца с ръце, като макарони и тесни раменца да си делят сметката с момичето в заведението. Бих ги определил с една част от дамската интимна анатомия, която обожавам, но при тези така наречени мъже, това вече е вид характер. Не искам да бъда груб, затова ще го кажа в по-мека форма. - когато пишете персонално на мен използувайте обръщението Вие, все пак не съм пил с Вас брудершафт.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f3b1061e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Много тъпа история.
Аз пък няма да взема цветя от непознат, за какво са ми?
То е ясно, че със сексуални намерения си я оглеждал, но като няма да стане заради обстоятелствата и жена ти, си и пробутал цветята без нищо да казваш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 89efe98f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Ооох, че мило, прекрасен жест!
Благодаря от името на всички жени, които разбираме посланието, познаваме и ценим мъжкият покровителствен инстинкт!
Имах подобен случай в метро в Испания- Мадрид.
Беше първите седмици от пристигането ми, още не бях свикнала с милионният град, нито тълпите хора в метрата.
Трябваше да пътувам около 40 мин в метрото него ден, беше местен празник, нароооод. Сврях се някак във вагона, хванах се някак с крайчето на пръстите за задната част на една седалка. Опитвах се максимално да се "разширя" и изпъна нагоре, защото ме притискаха отвсякъде. Едно младо момче беше, което просто се свря с рамото напред към мен, разтвори двете ръце над главата ми и отстрани, избутвайки в страни малко хората наоколо и стоя така, докато аз слязох. Трябва да е бил долу- горе 185 см достатъчно много над мен (158 см) а аз си бях в защитена зона в кръга, който той ми осигури свободен.
Години по- късно същото направи мъжът ми за друга жена, беше бременна макар и в начални месеци. Но няма как да сбъркам коремчето и. Жената просто се усмихна мило и на него и на мен и това е, благодари на слизане пак с усмивка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 775d6e976c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Супер! Аз пък много се възхищавам на постъпката на автора. Наистина това е един страшно мил жест. Представете си, сами сте в чужбина, не знаете езика, не познавате никого и някой непознат прави нещо за вас, ей така от сърце, просто за да ви зарадва. Лично аз бих била щастлива и това би ме накараво да се усмихвам и да имам един хубав ден, което при цялото това тичане по задачи и целият стрес не е малко, нали?
Така, че радвам се, че все още има и такива хора!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6f32eddcd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   В сърцето на мъжът има място за 3-4 жени-дъщеря, съпруга, майка, баба/и/, ако са живи. Нищо особено не съм направил, просто японското момиче ми се видя много самотно и тъжно. Смятам, че истинските жени са по-добрата част от човечеството. И тримата: съпругата ми, дъщеря ни и аз сме инженери и тримата сме завършили ВМЕИ, а по-точно факултет радио-електроника. От самото начало на професионалното си развитие станах научен сътрудник в един институт, като колектива, който ръководех основно бяха млади жени-умни, високо-образовани, културни, възпитани, леко манипулативни, , грижовни. Жените винаги са ме безкрайно привличали, но по характер съм съм срамежлив и стеснителен. Като млад не се отличавах със съпружеска вярност, просто късно се включих в тази игра наречена любов-донесох много страдание и мъка на обичната ми съпруга. Не разбирам феминизма, не разбирам как мъж и жена в ресторант, ще си делят сметката, винаги мъжът трябва да плаща, винаги. В предишен мой пост под №5, съм обяснил, как съм познал, че е японка. За мен, най-важно беше мнението на съпругата ми, а тя е с твърд характер. За № 6 ще кажа, просто момичето беше, леко стресирано, а и какви сексуални намерения може да имам към едно момиче, което може да ми е дъщеря, та тя изглеждаше по-малка от дъщеря ни. Един мъж може да има връзки с жени до 7-8 години по-млади от него и някъде до 5-6 години по -възрастни от него, всичко останало е извръщение, поне аз така мисля.
Десантчик- Навсякъде, по всяко време.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 491e31d6ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Много готина история. Супер си авторе.
Тамън и аз се сетих една където се проявих в добра светлина.
На стари години ме чукна кризата на средна възраст и се записах на кикбокс след 16 години пауза. Горе доло за година и половина влезнах във форма и почнах да играя спаринги с напредналите. Веднъж един ме натресе право в окото. След 2- 3 дена цялото око кървяса- бялото стана червено. Една съботна вечер отидох да си купя протектор за главата- това е като специална мека шапка която то защитава главата и донякъде и очите. В Цюрих има има Будошоп (за бойни изкуства) до ЛангЩрасе която пък е улицата с най- лоша слава- стриптийз барове, проститутки, наркотици и т. н. На ХелветияПлац хванах тролея обратно за в къши и застанах до едно девойче което много се изплаши от мен. Бях ниско остриган, с кожено яке, доста брадясъл и кърваво око. Опита се да се дръпне от мен но от другата страна имаше много пиян едър и як мъж който я гледаше с мерак. Той май я плашеше повече и от мен и момичето се сви между нас и гледаше безпомощно. Това много ме изненада понеже в Швейцаря хората не се плашат- ако някой е в беда всички граждани наоколо скачат да му помагат. Тогава минах от другата страна и застанах между пияния и момичето като освободих малко място да се дръпне по- далече от нас. Пияния ме гледаше лошо но и аз му го връщах- все пак съм кикбоксьор.
Не една спирка девойчето ми каза тихичко "Данке" и слезна.
Стана ми приятно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 35b5daf60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Много готино е станало.
Японката ще го помни цял живот.
За тях такива дребни жестове са големи събития.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2c95da7066
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До 9,
Десантчик- за пръв път чувам за жени инженерки. Даже се чудя какво са правили понеже на мацките силата им не е в радиоелектрониката. Моята също е инженерка но незнае дори и един транзистор как работи. Работил съм къде ли не- в NXP, ST, ABB и навсякъде е било коч- компания. Тук таме накоя цифрова проектантка или тест инжинерка. Във френските филиали имаше повечко жени, но не бяха повече от 30%, в немските- не повече от 10% в инженерния стаф. Въобще да си инженер е много неблакоприятна работа. Почти всичките сме убити хуища работари и чекиджии и няма кой да ни отракат. Затова ти завиждал благородно че си имал и кво да поебнеш. Соца май беше голяма работа.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6f32eddcd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   От автора до №13. Твърдо съм убеден, че някакъв израстък от 18-20 см в анатомията на мъжът не му дава някакво интелектуална предимство пред жените.. Това каквото съм правил, засяга пряко само две човешки същества-мен съответната колежка. Такива неща се правят така, че никой да не бъде обиден, не е необходимо да разгласява, а точно обратното. Някои жени са толкова умни, че има мъже, които в сравнение с тях са като чехълчета. Казват, че съм много умен, но съпругата ми има IQ, което е такова, че аз трябва да стъпя на стол, за да го стигна. Ръководи, повтарям ръководи над 300мъже, технически директор е в голяма иновативна компания, подчинените И, я наричат г-жа Центурион. Работохоличка, добра домакиня, чистофайница, аз съм повлеканът. Плашещо организирана, все едно е робот, грижовна. Подчинените И я , много харесват, защото не е дребнава, защитава ги, влиза им в проблемите, та били те и лични. Дъщеря ни е също нещо такова, лошото е, че плаши момчетата. Един познат на шега ги нарича големият и малкият генерал. Е, вече е доста възрастна и наближава време да се пенсионира, въпреки, че и предлагат да остане на граждански договор.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 491e31d6ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   До 14, номер 13 съм,
Любопитен бях какво са правили като радиоинженерки, а не в леглото. В леглото работата е ясна- едва ли има нещо особено.
Много рядко съм виждал жени справящи се с инженерството, особено с аналоговата техника. Те повечето дори трудно се научават да ползват осцилоскоп. Не казвам че са тъпи- просто техниката не им е интересна. Струва ми се че при соца имаше доста ненужни работни места, просто да няма безработица. Ама като гледам това май не е толкова зле- поне за разнообразие.
На запад е много оптимизирано- само който може да свърши работата. И затова- само мъже, много работа и много стрес. За чукане ако нямаш жена- проститутки.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6f32eddcd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Всяка жена би се зарадвала на такова мило и безкористно внимание. Но къде изчезват тези мъже, грубовати, но нежни. Но ние жените сме виновни, когато ги е имала сигурно не сме ги ценели, а това такова възпитание и отношение към жените се, идва от майките им. Те са ги възпитали в такова отношение към жените. Завиждам на съпругата му и адмирации към майката му.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 491e31d6ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До 16,
То какви ще са мъжете май зависи от вас жените.
Нали майките са жени. Не ги правете мамини синчета та после девойките да не мрънкат че няма мъже.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker