Сватосване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сватосване
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1240 пъти
Намирате ли за правилно някой да ви "сватоса"?

Близък приятел, без да е ставало и дума, да реши вместо вас, че ви трябва партньор и дори ви е намерил, някой който си търси партньор.

Партньора не си ли го избира човек сам?

Случи ми се и изобщо не ми стана приятно, някой да преценява вместо мен от какво имам нужда и кой да бъде партньора ми.

Как бихте реагирали на "сватосване"?

И установявам, че разведени и такива с любовници най се опитват да намират " подходящи" партньори на хора който слабо познават. Оправили себе се, че другите...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: a919a70c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Аз така се ожених. Опитай, нищо не губиш.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 931bb1d503
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Внимавай. Не е редно въобще това и показва, че тези хора не зачитат границите ти и те подценяват. Едно е да ти споменат за даден човек, друго е да развъртат сценарий и да ти дават наклон.
Аз лично няма да приема насериозно мъж, който се е поинтересувал от мен покрай мнението на някой друг или върви по свирката му, а не защото сам ме е забелязал поради някаква причина.
Бившият ми (който е блокиран преди няколко години и с който не поддържам контакт) се опита да се намеси по този начин - прати ми негов приятел да ме сваля, което доведе до блокаж на въпросното момче. Имаше още няколко такива случая през годините.
Без да знае дали имам или нямам връзка, се пробва многократно да ме занимава по завоалиран начин с всякакви свои познати под предтекст, че се притеснявал за мен, да не съм сама.
За мен това е грозно като постъпка.
Ако идва от приятелския ми кръг също не е по-малко неприятно.
Никой няма правото да се бърка в личния живот на другите, най-вече що се отнася до избора на партньор и любовния му живот.
Никой не те познава и не знае какво искаш по-добре от самия теб.
Ако някой като номер 1 влиза чак в брак чрез сватосване, то значи няма сформирана личност и мнение. Точно като едно време с уредените бракове, когато не се е гледало на хората като личности.
Или просто е попаднал на себеподобна по чиста случайност.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8f1e6e5dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Случвало ми се е. Стане ли се държа студено с кандидата. И постепенно се отдръпвам от сватовниците. Не съм идиот та друг да решава какво да се случва в живота ми. Сватовниците обикновено са хора със скучен живот. Обикновено и са интриганти и сейрджии. Не са загрижени, а го правят да си разнообразят животеца. След това разказват с години как е минало сватосването.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7e1419edb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Брутална селяния е това

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: fe46225dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Аз не виждам нищо лошо, и мен навремето са ме запознавали уж случайно с разни хора, единият ми е съпруг повече от 20 г. :-) Не мога да познавам всички хора и не виждам нищо лошо да се запозная с познат на познат, а оттам нататък каквото излезе. Можеш изобщо да не излезеш с него, а можеш и да го харесаш, просто не подхождай с някакви очаквания - нито положителни, нито отрицателни. Човекът не става по-лош поради начина на запознанство, а той може и да не е знаел за плана.
Не подхождай чак толкова предубедено, запознали те, запознали и толкова. Ти решаваш оттам нататък.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f7ee15d4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   По принцип не пречи да пробваш, но внимавай, защото често зад такива сватосвания стоят неща, които не ти се казват. Мен така двойка уж близки приятели се опитваше да ме сватоса с тяхна позната. Само дето след време се оказа, че нещата изобщо не са били такива, каквито ми ги представяха и те съвсем целенасочено са се опитвали да ме заблуждават. Добре, че не проявих никакъв интерес от самото начало и не исках да се занимавам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: a26cff48d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Това се нарича истинско приятелство.

Ако познавам добре авера си и знам какви мадами харесва и се срещна с такава, защо да не ги свържа? Пък той оттам кво ще да я прави.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e4b0c7c85e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Зависи какво разбираш под сватосване. Все някой и някъде ще ви запознае с твоя любим. Сайтовете за запознанства също са своего рода виртуален сватовник. Има една приказка, че по-добре да имаш контакти, от колкото пари. Тя по-скоро важи за бизнес отношенията, но защо и да не е валидна и за любовните такива. Пък в крайна сметка ти сама си преценяваш дали ти харесва сватования индивид или не.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a904e00140
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако човекът е "за" тази идея - иска партньор, но няма достатъчно контакти и е окей да го запознават и уреждат с разни хора, не виждам нищо лошо. Но ако е обратното, както в твоя случай, става доста неприятно. И аз съм била в тази ситуация. Гледам да не ставам неволно груба и да не съм предубедена към човека, с когото ме запознават, но обикновено се държа по-студено, за да стане ясно, че не ми допада тази идея. Смея да твърдя също така, че досега нищо добро не е излязло от сватосване при мен. По-скоро винаги ми е досадно и изнервящо, предполагам и за отсрещната страна също. Но пък хората са различни и приемам, че понякога може да има щастлива развръзка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 92ea1c86b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Чакай сега, ти правиш ли разлика между сватосване и директно надяване на пръстена? Кво лошо има да те запознаят с някой, като не ти харесва няма да стане нищо. Ако пък ти хареса, всичко е шест. Аман от докачливи хора, все едно са голямо съкровище, дето трябва да го вадят със зъби и нокти, пък реално след една възраст никой не ги има за бройки

 
  ...

...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 1854dec53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Казваш му не се меси, к дето не ти е работа при необходимост го блокираш тотално и трето започваш да четеш какво е лични граници за за не пускаш такива теми.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: b38589ec4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Такива неща се случват най вече на работните места където работят ниско интелигентни хора които са интриганти и искат да гледат сеир. Искат да си разнообразят живота и решават да намерят приятелка на някой който е необщителен и следователно е сам. Който те уважава наистина, няма да гледа да те сватосва, защото ако нещата не потръгнат, може да започнеш да обвиняваш сватовника. Никой няма право да се бърка в живота на другия. Живеем в друго време. Не е като едно време на село, някой който навърши 18 години и започват да му търсят булка или младоженец ако е момиче. В повечето случаи сватовниците искат да гледат сеир. Искат да видят как необщителния мъж или жена ще се изложи и те ще се радват на това.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 24 дни
hash: 206f0924a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Намирам го за обидно дори. Ако човек само не е пожелал такова нещо, никой няма право да му се меси и да решава вместо него, че "вече му е време". При мен даже майка ми се опита да го направи преди повече от 20 години и понеже не й се получи, 3 години не си говорихме изобщо, защото аз опитах да дам някакъв шанс на канидат зет й, обаче въобще не беше моя човек това /впоследствие той се ожени, а после и разведе/
Но пък братовчед ми се ожени точно по този начин. Голямо бутане му бутаха булката и накрая успяха /майката на булката и нейна приятелка, колежка на братовчед ми по това време, която пък не спря да пробутва сина си на мен, но не успя/.

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 7764003b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Няма нищо лошо в това!

На времето, когато родителите са избирали жена/жених за детето си е имало много по-успешни и добри бракове.

За да се получи добре такова сватосване е необходимо, човекът който го прави да познава добре и двамата човека, и да е човек с опит, за да може да прецени дали са подходящи един за друг.
Разбира се, трябва и те да са съгласни!

И последното условие - да си допаднат и да се харесат взаимно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker