Омръзна ми от това унижение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Омръзна ми от това унижение
преди: 1 година, 15 дни, прочетена 1322 пъти
Да! Правилно съм го написала. Омръзна ми от това унижение! Постоянно го изпитвам и постоянно не мога да го преодолея.
Онзи ден се скарах жестоко с майка ми. На 34 години съм, а тя се държи с мен като с 5 годишна и използва мотива за родителска загриженост като оправдание, за да ме унижава. Отидохме при баба за Гергьовден. Още по пътя се държа странно и знаех защо - ядосали я на работа. Само като й чуя истеричния маниер на приказване, ми става ясно, че пак е във филм и пак много си е повярвала. Искам да не е истеричка, но е точно такава. Дистанцирах се от тва, като я отрязах с думите, че не искам да слушам за проблемите й на работа. На нея все другите са й винивни, тя е велика. Щяха да я пенсионират, но ето - продължили са й договора. Вместо да се радва, още от първия ден веднага драми.
Отидохме при баба. Баба беше сърдита, че пристигаме толкова късно - 23ч., защото иска да спи. Тръгнахме да мариноваме агнешкото с майка ми. За всяко нещо, което направя, ми се правят забележки, подчертава се колко съм зле и нищо не мога и тя се самоизтъква. Милион пъти сме се карали за безумната й критичност. Отношенията ни са плачевни, но веднага щом се сдобрим с много мъки, тя веднага започва да ме напада и критикува. И се почна -" С тия нокти не можеш да държиш агнешкото. ". Аз до толкова не ставам, че даже и да държа месо с ръце не мога явно. Тя не ми харесва маникюра, ама няма да го каже директно, но натяква. Предложих да махна лойта. " Ти не можеш, ти не си го правила, аз знам как, аз го правя отдавна, много добре ми се получава итн... Еййй страшно ще се получи това агнешко... " Нищо не казах, помагах и следвах инструкциите й.
На следващия ден ме събудиха рано. Почна да ме юрка да гледам и да се уча как се прави плънката - дроб сърма. Всяко нещо, което предложа, се отхвърля. Казах дай от плънката да сложим отстрани. Неее, не се правело така. Както каже мама, така става. Всички хора са отрепки, които само подчертават величието й. То не е само за готвенето така, а за всичко. Най много да ти даде да изкажеш мнение, ама нейното ще е единственото правилно. Нейната дума е закон.
Сложихме агнешкото да се пече. Решихме да се разходим в парка, докато стане готово. Баба го наглеждаше. Трябваше едва ли не да се моля на майка ми да минем за 1 кафе по пътя да си взема. Нямали сме време. Само час. Накрая се оказа, че лъже, щото се разхождахме 2 часа и не беше проблем. То агне се пече 3 часа и без това. Обясних по пътя 3 пъти, че съм донесла хубаво вино еди какво си.... да сипем от него после. Минахме през пазара. С баща ми решихме да вземем картофи, обаче тя не искаше. След като не й се ядат, никой не трябва да яде. Аз казах, че ще си взема сама. Тя си тръгна и ни остави сами на пазара. Предлогът беше, че бърза уж за агнешкото, но иначе имаше време и цените на картофите да разгледа. Според мене това е демонстрация, защото не стана нейното, че и ключ не оставила.
Върнахме се. Аз почнах да режА картофите. Нямаше никой при мен. РежА и си мисля Са ще влезе в стаята и пак ще се скара за нещо. Влиза, мина и ми вика Не се режат така картофи!
Направо побеснях. Толкова обидена и унизена се почувствах, че изобщо не можа да ми мине. Не стига, че се държи като злата мащеха и само те хока, въпреки че ми е биологичната майка, не стига, че 1 нещо си правя сама без да ми е наредено и без да й преча с нищо, ми пак реши да се бърка и прави на велика. Картофите бяха на полумесеци - Какъв й е проблемът? Искала на 4ри парчета. Ми някой да ми е казал?
Чувствам се като отрепка, когато съм с нея и пастрока ми. Няма значение, че той е доведен баща, има значение, че веднъж не й каза да престане със забележките. Аз избухнах и стана луд скандал. Почнах да усещам, че те ме дялкат редовно за какво ли не, аз търпя, търпя и накрая съм ужасно жестока и ми избива като вулкан направо.
Аз съм Пепеляшка, а уж съм си у дома.
Майка ми ме убеждава, че не било "нарочно". Както не беше нарочно, така сипа от тяхното вино, а не от моето. Явно 3 пъти не е достатъчно да кажа да сипем от моето, трябва да й се молиш дааааже, за да може да почерпиш с хубаво вино.
Продължи с манипулациите.
Тя не ме унижавала, а аз съм била имала комплекси. Проблемът бил в мен. Да съм го приела за нормално.
Еми явно вече отдавна съм го приела за нормално, след като всякакви хора ме мачкат и унижават, а аз страдам и после ходя и ги търся. Пълна мазохистка съм.
Какво мислите за поведението на майка ми и моето? Как се държат вашите родители? Мислите ли, че майка ми нарочно ме унижава?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 14 дни
hash: ee2bdd0bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз само не разбрах защо нямаш мъж до себе си, че на 34 трябва да се занимаваш с капризите на майка си?

 
  ...
преди: 1 година, 14 дни
hash: 4fbb2d9f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Трябва да намериш малко свобода, за да моге да я обикнеш отново. Явно си порастнала вътрешно, ще се наместят нещата. Иначе ако сте толкова близко, като две цветя в малка саксийка ще я намразиш, а това у много жалко. Пробвай да спечелиш свободата си, за да може един ден отново да я обикнеш. Тъжно е че толкова жлъч има между вас. Повярвай ми, асо успееш - отношенията ви могат да се оправят и да се захранвате взаимно. Кураж!

 
  ...
преди: 1 година, 14 дни
hash: 87f4c581b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Майка ти е типичната властна жена със слаб мъж... Не е нещо рядко и невиждано.


" Няма значение, че той е доведен баща, има значение, че веднъж не й каза да престане със забележките. "

Няма ли :)? Хайде недей с двойните стандарти... Когато се е обаждал да каже нещо което на теб не ти изнася, тогава си казвала най-вероятно - не си ми истинския баща да ме учиш. Еми познай, майка ти същото му го казва - тя е мое дете, и ще говоря с нея както намеря за добре. Затова и мъжете с поне малко акъл в главата и самоуважение избягват самотните майки. Никога нямат същите права над детето като биологичен родител. Факт, че има и много биологични бащи които не могат да защитят децата си от властни майки. Слаби са, и властните жени често търсят точно такива мъже. Аз имам в рода си такива също, имал съм и приятелки в тая ситуация. Но от доведен баща е повече от очаквано...

Иначе ключът в цялото нещо е:

" На 34 години съм"

Доста си превишила възрастта за тия родителски драми. Гледай си живота, аз лично бих и благодарил за тоя цирк, дала ти е основание следващият път да кажеш, че ще пропуснеш... Ако се цупи, ще го отнесе доведения ти баща :)... Трябва да разбереш, че на тая възраст, хората нямат кой знае какъв собствен живот. Продължават да мислят за децата си, и започват да осъзнават, че страната на силата се измества. Ти контролираш вече ситуацията чрез това че имаш собствен живот и им правиш услуга като ги навестяваш. Т. е. има един възпитателен процес наобратно който трябва да се случи. Иначе ще продължават да разиграват старите роли.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 14 дни
hash: d51434090c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Kakво ти пречи да си налееш от твоето вино, а те да пият каквото преценят.
Плънката/ ориза, ако го бяхте сложили да се пече извън агнето, но колко него, щеше да стане на каша за 3 часа.
С дълги нокти не изглеждаш много надежна за домакинстване, така или иначе.
Въобще, за 34 години не си напреднала много.

 
  ...
преди: 1 година, 14 дни
hash: ef8680a4c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Съжалявам да го чуя, но много добре те разбирам. Някак си ми напомни и направо изпитах това, което изпитвам докато съм с моите родители и сестра ми. С разликата, че аз съм мъж на 24. Критиката е постоянна, като съм на село - за всяко нещо трябва да се направи забележка. Дърва не се цепили по моя начин, това не съм можел, онова не трябвало така да се направи, а като спреш да правиш каквото и да било те изкарват мързел и че само те работят. А реално се получава така че губиш мотивация и желание за каквото и да било, понеже това ще е причина за поредната критика. Познато ми е чувството да започнеш да се съмняваш в собствените си способности, заради постоянното натякване, че не се прави така. Да, има добронамерен начин и градивна критика, чрез която човек може да си вземе бележка, но когато ти отнемат възможността да се научиш и да го направиш сам или сама е очевидно, че намерението не е особено добронамерено.

Иначе като опция, авторе, най-доброто решение ми се струва да се изнесеш и да си една идея по-далеч от критикуващия родител, ако имаш такава възможност. Няма как да се променят хора на такава възраст. А и самостоятелността със сигурност ще ти се отрази добре в доста аспекти.

Искам да отбележа в заключение, че си много права, че подобно родителско отношение наистина много се отразява и на личния живот извън подобна семейна среда, човек някак губи вяра в себе си и критикът е в главата му, дори когато физически не е с него. Опитай да имаш положителен вътрешен диалог, за да го неутрализираш доколкото е възможно - ти можеш да направиш каквото и да било стига да повярваш в себе си.
Искрено пожелавам успех!

 
  ...


...
преди: 1 година, 14 дни
hash: 14c13a90be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не ми се пишат цели фермани, няма и смисъл. Едно мога кажа съвсем категорично - с човек другите се отнасят така, както той им разреши. Няма значение родители ли са, познати, приятели, любовници. Майка ти няма да коментирам, там нещата са ясни и непоправими. Но за да се оставиш на твоите години да те командва майка ти и за дребни и незначителни неща, вината е изцяло твоя. Държиш се като човек без самоуважение, воля, характер, мекотело с извинение. И не виждам признаци това да се промени. Нито пък желание. Толкова ли не можеш да живееш сама, а трябва да си с майка си? 18-19 годишни заживяват и се оправят сами, дори и в чужбина.
И няма ли с кого да прекараш по-приятно празника? Той само в готвене, ядене и пиене ли се изразява?
"Омръзна ми от това унижение! Постоянно го изпитвам и постоянно не мога да го преодолея. " Като ти е омръзнало, направи нещо да го промениш. Можеш, ако искаш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 14 дни
hash: d965cc303b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ох, милата, все едно слушам за моята майка. Моето решение - на 19 г. се изнесох завинаги. Години наред не й вдигах телефона и не се поддавах на изнудванията й. Като цяло престанах да я обичам. После си направи социални медии да ми пише там - инстаграм, фейсбук, пак ме изнудваше, разплакани сърчица, внушаване на вина и т. н... Преди я виждах 2-3 годишно, нищо, че живеем в София. Чак преди десетина години моят нов тогава приятел ме накара пак да почна да им ходя на гости веднъж месечно, но в негово присъствие, където тя не смееше да ме тормози. И до ден-днешен не са супер отношенията ни, но аз тотално се дистанцирах от нея. Знам, че е комбинация от нейното ниско самочувствие, желанието да контролира, обич към мен и неумение да сглоби всичко това в нормални отношения. Брат ми е на близо 45 г. и още живее с нашите и си няма приятелка. Той е жертва на майката орлица.

Бих ти препоръчала да поговориш с нея, ама като слушам, едва ли има смисъл. Отдели се, еманципирай се. Тези отношения само рушат обичта ви...

 
  ...
преди: 1 година, 13 дни
hash: 490c690782
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От авторката: Аз живея отделно от 10 години! Виждаме се рядко - 1, 2 пъти с месеца. Не съм по никакъв начин зависима от наще. Въпреки Това се използва всеки повод, за да ми се дудне и или да ми се подиграват - например за ниска обща култура. Да, но моята е по-висока от тяхната. Ако ги питам къде е Кабо Верде, няма да знаят. Но това не им пречи да се смеят ехидно, като кажа, че Помпей е малко посещаван туристически град и туристите ходят основно в Позитано на Амалфийското крайбрежие. Бях нападната и от 2мата след това изказване и се чувствам на моменти все едно си търсят повод да ме сдухат. Ние за да се нацакваме ли се виждаме или какво? Какво ги вълнуват познанията ми по география и готварските ми умения? По-скоро се правят на интересни и майка ми се съревновава с мен...

 
  ...
преди: 1 година, 13 дни
hash: f3bc8b0d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мисля че 3 е най прав в коментара си.
Не мога да повярвам че отделих няколко минути от живота си да чета детски драми. А си на 34. Направих го само защото пишеш интересно и ти се отдава. Ама човек! Дроб сърма и кафе в парка?
Иначе наистина. Не виждам каква работа имаш при родителите си на тази възраст. Досега ти трябвало да си тази, която учи децата си на дроб сърма.
Очевидно майка ти е И егоцентрик и се старае да те държи около себе си и може би даже те ревнува от гаджетата ти. Което и обяснява защо си сама(очевидно) на тази възраст.. Ако се омъжиш мъжа ти ще е най черния за нея, щото ще й отнеме кошчето за душевни отпадъци.

Бях с една ей такава. Стара мома, живееше с нейните си. Искаха да ме правят заврян зет още на третия ден. Живота ми се превърна в ад само за една почивка в Турция с тях за няколко дни.

Бягай с триста. И ги виждай само по празници. Комшийката ми още е стара мома на 60. Гледа майка си до 96тата й година. В момента е болна от рак. Целия си живот даде за майка си... живее в палат с 8 спални. Сама. Визуализирай си го.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 13 дни
hash: 1f12180f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Моята майка е същата, че и по-лоша.
Използвач, токсичен човек, истеричка, абе погнусена съм от нея.
Отидох да живея на 300км от нея и ми е много добре.
Нямам намерение да ходя да я виждам за повече от 1-2 пъти годишно, телефон вече не й вдигам и най-накрая се видях с някво спокойствие.
С такива хора няма оправия, само максимална дистанция помага.
Аз моята не мога да я гледам, не ме е срам че го казвам, тя е ужасно човешко същество и тормози всички около нея.
Имам брат, той я блокира отвсякъде и не ходи да я вижда и веднъж годишно.

 
  ...

...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 1ca523f6e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мисля, че много помниш.... понякога е по добре да си забрована Влезнало в едното ухо изчезнало от другото.. когато иска да те унижава и кажи:)днес не си в настроение :)когато с и в настроение тогава ще говорим. Тя ако ти каже напротив в настроение съм си, ти и кажи ако беше в настроение всичко щеше да ти харесва! И така за да не излезе лъжкиня пред нейните думи каквото и да правиш ще и харесва:)-

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 476abd619e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Намери си квартира, работа и гадже, даже и да отидеш в чужбина да живееш е добър вариант, игнорирай я, , имаи си твой живот, твое право е да си щастлива и зависи от теб, търси си хора със сходни хобита като твоето, така ще се разнообразяваш, ходи при нея рядко, в ежедневни дни, за малко, щом си има мъж, да си стои с него.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 32cef1552f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Майка ти или е по-силанта от двойката между вашите или живее сама. И в двете ситуации, тя желае да контролира, а това теб те дразни (най-веротно поради начина, по който ти го казва).

Истината е, че съм близо до възрастта ти и изпитвам същото, не случайно от едно време се знае, че 2 поколения на 1 място не могат да живеят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker