Обяви за работа или какво му трябва на човек, освен връзки?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Обяви за работа или какво му трябва на човек, освен връзки?!
преди: 1 година, 1 ден, прочетена 1023 пъти
Измежду средно 10000 обяви за работа, всеки желаещ може да изпрати своята професионална биография с намерението за по-добър (или някакъв сносен) живот. Обаче ще срещнете няколко проблема.

Най-напред вероятността да си намерите подходяща работа във вашия регион, да не отваряме дума изобщо за Шумен и други западащи градчета, се свежда до три – четири обяви. Всички се сещате, че с подобно количество обяви сериозността на пазара на труда по вашата специалност се свежда до търсенето на връзки.
Ако не дай си Боже имате висше образование и не желаете да се подвизавате като чистачка, детегледачка, сервитьорка или пък продавачка - независимо от пола си, шансовете ви за положително развитие на намерението ви, намаляват драстично. Ако пък имате висше образование, завършено в Шумен, по-скоро преосмислете горните предложения, иначе ще умрете гладни.

Ако по някакво невероятно съвпадение от космологичен характер попаднете на подходяща обява, започва веселата част.
Ако фирмата, която е пуснала обявата не прави просто мониторинг на пазара на труда (въпреки, че вече установихме липсата му), т. е. няма никакво намерение да наема вас или когото и да е, а обратно - наистина търси човек на място, тя най-често работи с посредническа фирма за търсене на специалисти. Последната обаче много рядко се натъква на какъвто и да е проект (така наричат изнамирането ви) и има силен като земного притегляне интерес да попроточи нещата. Най-напред в медии и сайтове върви двумесечна обява за въпросната позиция. После за период около месец се прави анализ на постъпилите заявления. Веднага след това, в продължение на само месец, се прави първичния етап от интервюта, при който посредническата агенция отсява подходящите кандидати. Още на следващият месец сте извикани пак на интервю (вероятно в София) за да убеждавате Главния мениджър човешки ресурси на компанията и лично отговорен за Human Resources Recruitment (винаги момиченце, което познава предмета и дейността на компанията колкото вие детайлите от Светата литургия) във вашите незаменими качества. След това следва второ интервю, на което вие трябва да кажете една неморално ниска цена, за която бихте работили, с цел да не изплашите евентуалния си бъдещ работодател след 6 месеца усърдно кандидатстване. Всъщност е вай-добре да ги убедите, че вие въобще не си търсите работа.

Проблемът тук е, че за тези шест месеца вече и на Марс са разбрали, че „Мегапром” ООД, с. Горно Нанадолнище търсят специалист и чистачката вече е уредила сина си на въпросната позиция. За това именно и на два пъти акцентирахме върху въпросната позиция…

Че – както казва Пътеводителят по друг повод – дерзайте и наслука!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 часа
hash: b4677def41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Късмет

 
  ...
преди: 1 година, 6 часа
hash: 364c6d5579
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Глупости на квадрат. Винаги съм си търсила работа от обяви. Така гледашэна нещата, това получаваш. Обърни се към посреднически фирми също, търси фирмите в които искаш да работиш. Ако кандидатстваш в ЕТ Пешо, какво очакваш? А ти какво предлагаш, като опит и знания? Седиш и сърдиш ръце и после олеле връзки, огледам себе си първо. Търся работа само в топ компании с реални осигуровки.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 26122158af
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Ако си се спрял само до един сайт грешката си е твоя. Заради пандемията се появиха толкова много възможности за работа в чуждестранни компании от спалнята. Тепърва подобни ще се ориентират насам. Тук 1000Е стартово е мечта. А французин/ германец / испанец няма да стане от леглото за тези пари. Ама трябва език да владееш все пак.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 25 дни
hash: 1bef801ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Така е и в София дори. Обява за работа в банка - отивам на интервю. С един друг кандидат ни дават да попълваме интервюта. В същото време идва една жена и от вратата я посрещат като кралица, явно им беше позната "О миличка, о скъпа". Е със сигурност са взели нея. Наскоро бях на интервю за друга банка, обявата изчезна на следващия ден след като кандидатствах, а други обяви, за по-ниски позиции си стояха. Пак парашутист са взели.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 9e51119e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Точно така си е, дори в София. Аз съм без връзки и винаги сама успявам да си намеря работа, но съм се нагледала на циркове. Как те мотаят с месеци, как ходиш на 3 кръга от интервюта, все едно няма да кандидатстваш за средна или ниска офис позиция като в моя случай, а за директор в НАСА и накрая като им кажеш, че очакваш 2000 лв (в София) те гледат все едно искаш милион и те не били предвидили повече от 1300, но пък е в реда на нещата да оставаш след работа, шефът да ти звъни в събота сутринта и т. н., а и разбира се, ще те осигуряват на минималната работна заплата. Ако знаеш колко такива измислени фирми пратих по дяволите. Обаче вече мога да си го позволя защото никога не напускам преди да си намеря нова работа, освен това имам достатъчно стаж и опит и се научих да си искам това, което ми се полага по закон, реални осигуровки, 5 дневна работна седмица, 8 часов работен ден и 20 дни отпуска. Иначе могат така да те врътнат, че ти е бедна фантазията. Обаче, както казах, все пак говорим за София и тук имаш доста повече възможности, отколкото в Шумен или Русе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker