Самотна майка - съкрушена съм!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Самотна майка - съкрушена съм!!!
преди: 1 година, 19 часа, прочетена 2865 пъти
Здравейте,
Не знам от къде да започна. Съкрушена съм, разбита на хиляда парчета. Не мога да си събера мислите и изпитвам брзкрайно унижение.
Доскоро имах връзка с мъж на 30 години, която бързо се задълбочи. Имаше любов, взаимно привличане, химия, силен интерес от негова страна. Пишехме си от сутрин до вечер. Виждахме се предимно уикендите, през седмицата всеки беше на работа и имаше ангажименти.
Правехме планове да живеем заедно, да имаме сейство и дете.
Изведнъж светът ми се срина и за няколко дни загубих всичко, което имах.
Забременях случайно, а той изведнъж "забрави" за чувствата си към мен. Отначало каза, че иска детето, уж се зарадва, но после започна да се дистанцира от мен. Не ме накара да направя аборт, а напротив - беше мил и галантен в първите три месеца и после се промени.
Заживяхме заедно, след като забременях. Преди да родя обаче, той изчезна. Не се прибра една вечер, а когато го потърсих, ме беше блокирал отвсякъде. Поплаках си доста, ходих и на психолог.
Тъкмо се бях свестила, когато той ми нанесе нов удар - разбрах от негов приятел, че ми е изневерявал. Имал е връзка от половин година с друга жена. Това, което ме обиди най-много беше, че нея я е нарекъл "гадже", а мен не. Излиза, че съм му била любовница едва ли не и даже не съм го знаела. Това е направо абсурдно, защото ние никога не сме се криели! Познават ме всичките му приятели и някои от роднините му и често сме излизали с тях, афишираше се свободно с мен навсякъде, прегръщаше ме и целуваше пред всички редовно и никога не съм се чувствала като любовница. Това, което ме обиди най - много е, че с въпросното "гадже" си написа във Фейсбук, че е обвързан.
Т. е. той си играе на семейство с мен, междувременно си играе на връзка с друга, като на приятелите му разправя, че тя е сериозна и вече е решил да направи семейство с нея, а за мен не е казал нищо зад гърба ми - нито, че имаме връзка, нито нищо. Отгоре на всичкото е разказал на всички, че ме е забременил, че и наши чатове показал, в които говорим за това, птащам му снимки от ехограф итн. Пълен абсурд! С мен обаче не си беше написал в профила, че сме във връзка и това ме обижда. Преди 6 месеца не съм си мислила, че профилът във фейсбук е най-важното нещо на света. Гледах други неща - вниманието, отношението, плановете за общо бъдеще и както казах - не ме е криел от никого!
Не знам какво да правя. Почвам да си мисля, че нарочно е искал да ми съсипе живота, за да ме зареже и да съм самотна майка. Живея в някакъв ужас и даже и психоложката не успя да ме успокои. Към момента той ме е блокирал отвсякъде и си живее с другата. Тя разправя, че съм курва и моята работа била да "му врътна една свирчица", но тя и това удоволствие ми била отнела. Пълно унижение.
Мисля си че, те наистина ще направят семейство, а аз не успях. Сякаш нямам никаква стойност и съм празна. Междувременно аз да му гледам детето и сигурно някой слънчев ден ще цъфне на входната врата и когато вече съм го отгледала, той ще се сближи с него.
Моля дайте ми съвет??? !!!
Има ли самотни майки в подобна ситуация????

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 13 часа
hash: abf6f435c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това е твоето дете, не неговото. Гледай си детето, нали това искаше. Защо ти е такъв мъж?

 
  ...
преди: 1 година, 13 часа
hash: ff81ba6a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Радвай се, че имаш здраво дете и че без проблем си се отървава от един буклук.

 
  ...
преди: 1 година, 12 часа
hash: ca2129dbf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Спри с истериите- вредиш на детето!!! Живя и здрава си, ще си го изгледаш. Не го пиши като баща, да ти е мирна главата. Осъзнай се, че детето ти е най- важно сега, всяка негативна емоция я чувства, просто не мисли за този.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 часа
hash: bd490e4734
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Напълно разбирам начинът, по който са те накарали да се чувстваш тези хора и кои струни, в твоята душа са дръпнали. Истината е, че блокирания и изцепки от роднини във фейсбук са нещо ужасно и не, това няма нищо общо с фейсбук, а е въпрос на отношение. Никой не може да те унижи дотолкова, доколкото ти му позволиш да вижда как страдаш. Взела си си поука: например, да внимаваш винаги какво пишеш, защото някой може да направи скрийншот и да те коментира къде ли не. Имаш най-големият дар: детенце, но когато нещата се успокоят ще го разбереш. Рядко някой ще разбере какво ти е било да си била бременна и да ти изневерят (аз ще те разбера, защото и при мен се случи), и че това как караш примерно бременност в хубави емоции, годеж, и а голяма разлика с това как караш с някой, който примерно го е нямало и разбираш за секс на друго място. Няма изобщо да коментирам как са те коментирали и какво е било, това е много ниска топка от негова страна. В дългосрочен план един ден ще съжалява. Винаги помни, че колкото и да страдаш е добре, че си видяла лицата на някои хора навреме. Нека те е блокирал и мен стане блокирали разни идиоти и аз преди страдах, а сега се радвам даже, че са ме блокирали. Показал е отношение, да седи да си се оправя. Играл си е на семейство, ти не мисли, ще сега като си д сложил един статус във фейсбук ще стане по-разбиращ към жените, дори да създадат семейство, то ще д с подобен на него човек, а ти не си такъв човек. Не си самотна майка, освободена майка си. Нормално е още да не се успокоиш, вярвам с времето всичко ще дойде на местата си.

 
  ...
преди: 1 година, 10 часа
hash: b1cafff71d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Колкото е направил семейство с теб, толкова ще направи и с нея. След 1 година очаквай и тя да е с бебе на ръце, а той да има трета.
Кофти се е получило, но поне ти се е махнал от главата, това също е плюс.
Ако не фигурира в акта за раждане не бих го вписала.
Ако вече е вписан го съди за издръжката поне.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 часа
hash: 0422e1bfd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Ми за жена на 30 години нямаш акъл за 5 стотинки, сори. Като се разбра, че си бременна да си беше направила устата за едно подписване и да станат нещата официални. Без брак реално каква си? Никоя.. Жените вече се хващат с всеки втори и без време му правят дете, без изисквания, без брак, без съжителство и после се чудят “що така”… ми щото грам не е инвестирал в теб и за гадже явно не те е взел. На теб може всякакви да ти ги говори ама на края всичко си остава само приказки. Не му давай да припознава детето и го уведоми писмено с нотариална покана, за да не може да мине с номера след време, че не си му казала за детето и не знае. Без да е припознато детето няма никакви права, може да го изкарваш в чужбина без проблем, общо взето нищо не губиш. Научете си правата и си правете сметка, че с мъж така не се живее и на празни думи не се вярва, защото връщане назад няма! Крайно време е българските жени да се научат, че брак, сватба и семейство са взаимно свързани и показват уважение към жената. Ако се беше оженил за теб щеше ли да говори същите неща? Знай си цената! Добре е, че си потърсила психолог, потърси и адвокат, за да извлечеш каквото можеш като полза от ситуацията. Че едно дете остава без баща ще носиш отговорност цял живот, но това до някъде се преглъща. След като веднъж си сгрешила постъпи сега правилно, за да не страда детето в бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 часа
hash: e5203acf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Имаш своят син. На баща му ще му се върне, казвам ти го от собствен опит на дете, отгледано само от майка си. Въобще не се занимавай с тези утайки, не им отделяй внимание.

До тяхната трагедия (не твоята, ти нямаш трагедия, ти ще бъдеш герой за това дете, дадено ти е изпитание с което явно може да се справиш. Не се дават такива изпитания току -така). До тяхната трагедия доведе криворазбраната идея за свобода. Неспособността ценностната система на родителите ни да им се предаде. Те си казаха, че щом като религията е анахронична - значи - стара, остаряла - тогава и ценностната система, моралът, човешкото достойнство - и те са анахронични. Уви, моралът е единственият начин да бъдеш жив за по-дълго време. Моралът е да сееш напролет, като знаеш че няма да плюскаш веднага, ами чак на есен. Защото идва зима след това.

Зимата за тези нещастници предстои, но те очевидно няма да могат да я оцелеят. Най-доброто което може да направиш е само едно. Да им простиш. Да не им отвръщаш. Да не бъдеш същата като тях. Нека да ти се смеят и да ти се чудят. Един ден те ще са отгледали деца, които ще ги изядат.

Баща му няма да ти го отнеме и да иска. Стига ти да обичаш истински сина си. Един ден той ще иска да го види. Не бива да му попречиш. Много е важно. Ще изглежда че се сближават. Но на баща му няма да му пука истински за него, докато не види че синът му е станал красив и голям. Но колкото повече расте сина ти, толкова повече баща му ще вижда в негово лице своят грях към вас. Ще го изяжда сам. Стига ти да си достойна, да вършиш всичко с любов, морал, с вяра - нищо лошо няма да стане.

Кураж и не отдавай вниманието си, което сега е толкова ценно, за такива хора. Те ще бъдат осъдени и без да правиш нищо.

 
  ...
преди: 1 година, 9 часа
hash: e5203acf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   П. п. Питай него и родителите му - признават ли го. Не прави нещо самоволно, моля те!! За да израсне здрав, и за да стане естественото отмъщение на природата, което чака бащата на детето ти - те не бива да прекъсват връзка по твоя вина. Нека ако иска той да прекъсва. Но лош или добър, той продължава да е дал заедно с теб живот на сина ти. Прости му и никога те му се доверявай за себе си. Но не режи връзката на сина си с него сама, по твоя инициатива. Много е важно, пак ти казвам - аз съм син на майка си, която ме отгледа сама. Баща ми я е оставил, с друга жена са заминали в чужбина като съм се родил. И се е крил - казвал е, че е болен. Бабите и дядовците са държали да ме признае. В последствие сега моят живот е триста пъти по-добър от неговия. Той се чувства по-самотен от вкички фора, които познавам. Аз съм му светлинката, но аз нямам абсолютно никакво желание да го виждам повече.

Приеми, че мъжът ти е болен и му прости. За да сте здрави и детето ти да расте и да тръгне по пътя си. Това ти е дар, не само изпитание. Ще видиш!

 
  ...
преди: 1 година, 4 часа
hash: 446eac6913
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не маживял се младеж... не се обръщай назад, а гледай напред за себе си и за детето. Смела жена си, ще се справиш, не допускай никакви хора от обкръжението му или коментари от който и да било друг да ти пречат. Детенцето ще порасне, ако почувстваш нужда от партньор някога, мисля че има шанс... има много свестни зрели сами мъже. Ще се възстановиш, до 6 месец след раждането и хормоните още много работят. Изолирай се от средата, която ти пречи, търси нова среда... ще се справиш!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 часа
hash: 61f4e53a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Защо си забременяла от мъж, с когото нямаш брак?
Защо го избра пък този? Малко ли мъже има, та налетя на курвар...
Осъди го да плаща поне издръжка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 час
hash: e05e6e8307
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Вместо да се съсипваш, щом си в 6-ия месец, намери лекар, който ще ти направи аборт. Няма смисъл да раждаш дете от психопат и да си съсипваш живота. В частен кабинет всичко може.
Ако пък не искаш да го махаш, не ходи на психолог, а си намери адвокат. Трябва да има начин да го съдиш за издръжка.
Аз бих избрала аборта, пред това да родя дете от такъв боклук.
И следващият път - умната.
Деца се раждат след сключвн брак.

 
  ...
преди: 1 година, 1 час
hash: e05e6e8307
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

12.   Родила ли си вече или още си бременна, не се разбира?
Ако си родила, има вариант и да дадеш детето за осиновяване.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 51 мин.
hash: 2437f5a9b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   Аз пък си мечтая да съм на твоето място. Някой да ме забремени случайно и да изчезва. Искам само дете без мъж. Имаш най-голямото щастие а си се затръшкала за някакъв мухльо. Не го пиши като родител, за да не ти прави проблеми при пътуване зад граница. Премести се в друг град и скъсай напълно връзка с него. Детето няма нужда от такъв човек в живота си. Потърси си работа за чуждестранна фирма от вкъщи. Така на първо време ще ти е по-лесно, а и по-доходоносно. Докато детенцето е по-малко и спи през повечето време учи и нещо допълнително. Мисли за това какво имаш и коллко хубави моменти ти предстоят с детенцето. Имам приятелки на които лекарите вече им сложиха диагнозата и никога няма да чуят думата "мамо". Биха дали всичко за да са на твое място. Ти си щастлвка.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 3a807ec824
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

14.   Това, че си избрала за баща на детето ти женкар, никой не ти е виновен освен ти самата. Един път вече имаш дете от мъж, който си е бил камшика. Сега трябваше девет пъти да мериш и един път да режиш. Приеми съдбата си и това.















Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: adce2c0e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Попаднала си на едно Търчи-лъжи, лош късмет, но и си се отървала от него. Онази некултурна пача сама ще пати от него, защото той едва ли може да бъде нормален човек. Спри да се информираш за него, не гледай профили, а се концентрирай върху детето. Той име няма да му даде и по-добре, защото ще бъдеш принудена да общуваш с него, а това няма да бъде хич приятно. Можеш да кажеш на приятелите ви, че детето не е от него, така че да не се пъчи толкова. Едва ли ще те преследва за бащинство.
След време ще се успокоиш и ситуацията няма да ти изглежда толкова драматична. Аз съм виждала баща си само 1 път, а съм на 63 години.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: e508c5c1ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Здравей,

Аз също съм жена на 30 години. Правя опити с годеника ми за забременяване и нямаме брак. Тук са писали някакви хора, които нямат никакви семейни ценности, а говорят само за договори.

Първо - ЧЕСТИТО! Поздравявам те за предстоящото щастие!

Второ - мисля, че хормоните ти бушуват и отстрани погледнато, ситуацията ти не е толкова лоша. Трябва да се успокоиш, да приемеш фактите и да си повярваш, че можеш. Ти не си на 20 години, а на 30. Имаш си собствена работа и средства за препитание. Вдигни си високо главата и не се поддавай на тези нищожни душички, на които дъската им хлопа, та дрънка.. Имаш приятели, имаш роднини, които те обичат и подкрепят. Вярвай, че дори и да не ти изглежда така, нещата от самосебе си ще се наредят. Винаги се нареждат и знай, че всяко зло е за добро.

Трето - Не мога да си представя как АЗ ще съм с мъж, който е "забременил" докато е с мен друга, та чак ще ѝ се подигравам. За това си трябва да си ПЪЛНА откачалка. Така, че спокойно - твоя сам се е насадил където му се пада! По това, което описваш - търкулнало се гърненцето и си намерило похлупака...

Четвърто - един коментиращ те съветва да не си ти човека, който да ограничи връзката с бащата. Аз те съветвам същото - ако има желание, нека си поделите грижите. Аз също бих те посъветвала, понеже казваш, че познаваш негови роднини, да си разкажеш пред тях историята и да обясниш, че ги очаква "нов член" на семейството и всеки, който иска да сподели щастието е насреща, без да изискваш нищо от тях. Даже и като баща няма да го пишеш, но не искаш да лишаваш една баба, един дядо и една леля от възможността да познават собствената си кръв. Затова някой ден, след 20-тина години, ще ти благодари и детето ти.

Пето - приеми го като дар. Всъщност жените, които са ми служили за вдъхновение в живота са самотни майки. Едната е майката на най-добрата ми приятелка, тя е вдовица. Най-силната и една от най-прекрасните и борбени личности, които съм срещала! Другата е с история подобна на твоята - изоставят я когато бебето е на 6 месеца. Въпросния "баща" вече 15 години не се е обърнал назад да погледне собствения си син, въпреки че живеят в един град и даже са се засичали по улицата. Майката е толкова борбена, извисена и самостоятелна личност, че думите не стигат да я опиша. Бъди този пример!

Шесто - казваш, че нарочно е искал да ти съсипе живота, ами НЕ МУ ПОЗВОЛЯВАЙ. Вземи се в ръце и обърни нещата в твоя полза. Приеми бебето като подарък и шанс от съдбата, защото е така.

Седмо - момента, в който се отърсиш от цялата пумия, ще осъзнаеш всичко, което ти написах. Сега си много афектирана и обидена, но няма да е все така, ще отмине. В шок си, защото не си го очаквала, но всичко минава.

Осмо - рано е да правиш заключения, че не си успяла да създадеш семейство. Аз лично вярвам, че всико, което ти се случва е за да се отвори път на нещо по-хубаво. Вярвай и ти.

В заключение - съсипана си, защото сама си го правиш. Не му позволявай да те съсипе. Вдигни високо глава и му покажи, че с него и без него, пак ще се справиш. Ти го превъзхождаш във всяко едно отношение - докажи го!

Успех!

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: c25c41fd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Абе, хора, вие четете ли ги тия теми? Единият разбрал, че жената била бременна в 6тия месец, другият че имала още едно дете. По този начшн ако изкажиш мнение е по-скоро вредно.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 2a45c8f866
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Уточни какво търси сърцето ти. Ако желаеш мъж, то мъже много. Ако желаеш някой да те обича и да се ожените, това е малко по-трудно трябва и ти да си човечна и добронамерена. Ако само искаш да му отмъстиш то тогава не заслужаваш внимание.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 4c2e8fda2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Ти не си добре! Той направил всичко това за да ти съсипе живота. Я се стегни и си гледай детето, че с тези възприятия ще съсипеш и неговият живот. Ти си единствената на този свят, жертва. Истината е, че живота е жесток, човек си сяда на задника, обмисля ситуацията, спира да играеигри, да се прави на жертва, да драматизира, запова да чете, да се развива и когато търси следващ партньор се поучава от грешките си. Сета се тръшкай следващите 20 г., че не си разбрала на какъв мъж си попаднала. Научи да се приемаш живота и осъзнай, че можеш да контролираш само собственото си повединие и реакции. Тръшкаш, се като 5 годишна лигла, какви неща има в живота, болести, бедност.... какво ти е? Гладна ли си, гадна ли си? Поредния мъж тръгнал си, ок. Приеми и продължи напред.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 85906b0da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Така и аз забременях случайно, неомъжена на 19г. И никога не ми мина през ума да направя аборт. Но когато му казах, той веднага се ожени за мен. А пък като родих сина ни, бедна ти е фантазията колко беше щастлив. И сега, когато него вече го няма, усмивката на сина ни е това, което ми напомня за най голямата любов в живота ми. И като чуя" Майка ми!!! ", съм спокойна, че съм в най силните ръце след тези на баща му. Да не си посмяла да направиш аборт!!! Детето е дар от Бог и той няма да те остави никога. Успех!!!!

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: c25c41fd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   16, напълно съм съгласен. Коментарът ти и разбиранията ти са наистина ведри и градивни!

Дано авторката се поучи от опита ни.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 63b7c05246
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Едва ли е искал точно да ти съсипе живота. Просто си е играл, правел си е кефа и те е залъгвал с някакви уж планове за бъдещето. Които, естествено не включват официален брак. И ти си била също толкова безотговорна към себе си, щом си допуснала "случайно забременяване" след като имаш само едни приказки от негова страна.
Вместо да ровиш из Фейсбука, какво е писал, да слушаш всякакви клюки и глупости, иди направи консултация с адвокат (ако още не си) какви права имаш като самотна майка, за издръжка, помощ от социалните и т. н. Гледай си детето и внимавай с мъжете, не вярвай на празни приказки. Вече си се опарила, от теб зависи да не го допускаш пак. Този едва ли някога ще ти цъфне да си търси детето.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 6d51f25e2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   На твое място ще го осъдят за бащинство. Да, сама ще си гледам детето, но преди това ще го накарам да си плати и ще го изложа пред всичките ви общи познати. А новата му хубавица да не знае много, че така както е зарязал теб, така утре ще зареже и нея. Такива боклуци не се променят.

 
  ...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 900484b7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Ами ти си си виновна, бас държа, че е от тия лошите момчета дето все тичате след тях, щото били толкова интересни, загадъчни и не знам си какво. Е, сега сърбай си попарата.
Сигурно е имало достатъчно свестни и нормални мъже, които са те искали и са били готови на всичко за теб, но не си ги отразила.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 4021a2042a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   "Забременях СЛУЧАЙНО, а той изведнъж "забрави" за чувствата си към мен".
Какви психолози си тръгнала да търсиш, какви пет лева, при нещо толкова очевадно и просто. Само два организъма забременяват случайно - животните и циганите. При хората е по ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ и НАРОЧНО, КОНТРОЛИРУЕМО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО с много дълго съгласуване и планиране на това преди това. Ти този акт от, който забременя, непосредствено преди него обсъди ли с партньорът ти, че е с цел забременяване? Защото ако не, то той не е забравил за чувствата си към теб, а те просто са изчезнали като мъгла, защото е открил, че не си човекът за, който те е мислил, че си. Как очакваш да те забремени доброволно и да е с теб след такава постъпка уронваща всякакво доверие? Каквото е имал към теб като изградено позитивно мнение и доверие преди това нещо, то е изчезнало като мъгла след него. Друг път не се отнасяй с мъжете така, не се опитвай да им слагаш примка на врата с хитрост, да ги манипулираш и вкарваш в нещо твое без да си ги питала, въпрос на елементарно възпитание и ценности е.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: bd490e4734
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   6, много ми е интересно всички като теб, които мислят, че жена и майка без брак е "никоя", а жена с официален брак и без дете според теб каква е? Брак в днешно време се разтрогва изключително лесно и по-голямата отговорност е детето, него с един развод не можеш да го върнеш. Може да има хора, които предпочитат да инвестират в дете, отколкото в скъпата си сватбена рокля и меден месец и аз уважавам такива хора, най-малкото те не робуват на показността и като се жените и имате такова мнение за неженените, че са "никоя" за един мъж, направете статистика за разводите и че до развод дели един подпис, докато една бременна може от негодник да е избрана за майка на детето му, но това е голяма чест, ще си роди детенцето, а децата са щастие, децата, не булчинските рокли.

 
  ...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 90cb6553e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   20, как така го няма? Заинтригува ме историята. Моля, разкажи повече.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 43fc364e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Номер 26-бракът е сомо един подпис и не струва нищо, но ясно показва сериозността и отговорността на двойката. Бракът не е скъпа сватбена рокля, меден месец и показност.

 
  ...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 0422e1bfd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

29.   Отговарям на номер 26:

1. Пред закона си никоя. Дете родено по време на брака се счита за дете от съпруга, до доказване на противното с ДНК тест. Авторката не би могла изобщо да попадне в тази ситуация ако беше омъжена.
2. Как разбра, че аз нямам дете и не се грижа за него повече от перфектно?
3. Сватбено тържество с бяла рокля и подписване на граждански брак са две различни неща, като на подписването отиди ако искаш и с гумени ботуши. Обидно е за една жена детето ѝ да получи фамилията на баща си преди нея, но много като теб не го осъзнават.
4. Един мъж като достоен и надежден партньор прави много жестове за жената до себе си като годеж, подписване, сватба. Това е признак на сериозни намерения. Как иначе утре ще избяга и няма да каже нищо?
5. Статистиката си я събери ти и си вярвай, че развод е 1 подпис. Това може да стане само и единствено по взаимно съгласие. Като човек с правна култура и в семейство с 4-ма адвокати сама мога да преценя /- на брака за една жена.
6. Не е гордост да си самотна майка и е показателно за една жена, особено на 30 години, колко ѝ е багажа само като погледнеш какъв човек е избрала за баща на децата си. Редно ли е едно дете да расте без баща цял живот, защото някой от 20 до 30 за 10 години не може да си избере читав партньор? Адекватно ли е?
7. Умните жени знаят, че първо с мъжа се живее, опознава се, след това нещата стават официални и тогава се пристъпва към семейство по взаимно съгласие. По отношението и “инвестицията” в теб можеш да прецениш и колко ще цени децата ти и какво семейство ще имате. Не да родиш едно дете и да се вайкаш, че бил измет. Кой го е избрал? Този мъж искал ли е да бъде баща?
8. Последно, но не на последно място: от този коментар лъха изключително много злоба и прозират вечните дилеми кой за какво си харчил парите. Всеки прави избор в живота си и си носи кръста. Едва ли много ще се натовари избраника ти с едно подписване по домашни дрехи, ама нали трябва да се изтъкнем като специални и различни. Моята мечта беше да се видя в бяла рокля. Видях се, изкарах страхотно, имах сватба мечта, която съпруга ми плати както си е реда. Сега се грижим и за детето ни и пак не сме голи и боси. Проблем?

От номер 6

 
  ...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: f462439272
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   От авторката до номер 27: Ами тръгна си и ме блокира отвсякъде - Фейсбук, Инстаграм, телефон....

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 12e2f4a04f
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

31.   29. малко по-спокойно, че не знаеш и на теб какво може да ти товари животът утре... Жената иска съвет, не критика. ;)
И да, днешните мъже много се натоварват със сериозно отношения, камо ли с подпис. Не искат и да чуят за съвместно съжителство, брак и деца. На 35 обясняват, че са млади, не са се наживяли и не са готови за сериозно к отношения. Говорят само за забавления и за една нощ. И преди да съдиш някой, как не могъл да си избере за 10 години партньор, се замисли, че повечето са такива, че дамата, може да е имала разочарование или и да попада на свестен, да няма химия с него. Възможно е да не си е избрала партньор по ред причини, но на чужд гръб и сто тояги са малко. :)))
Единственото, за което съм съгласна с теб, е изказването ти за брака. Да, така се показват намерения, с годеж, сватба и брак. Но с днешните льольовци, не 10 години, ами до пенсия няма да се омъжи. Направи си експеримент и питай твой познат не семеен мъж. Погледът му ще е като на ужилен. Гледката ще е един път и си заслужава да го видиш.
Авторке, съжалявам за това, което ти се е случило, не разбрах дали сте поживяли заедно преди да забременееш и дали вече си родила или в напреднала бременност. За съжаление няма как да го върнеш насила, а и не ти трябва такъв помяр. Тази, която те коментира каква си, е супер не зряла, не се знае и с нея колко ще е сериозен.
Бъди спокойна, колкото и да ти е трудно. Ще си родиш и от гледаш детето, че даже и партньор ще си намериш. Не мисли, че е невъзможно. Ако си в ранна бременност, обмисли и варианта за а орт.
Успех ти желая!

 
  ...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 8e79ba4948
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

32.   Номер 31, не "днешните мъже", а "днешните мъже, избирани от днешните жени". ;) Ти добре описа СЪЗНАТЕЛНИЯ ЖЕНСКИ ИЗБОР:
"На 35 обясняват, че са млади, не са се наживяли и не са готови за сериозно к отношения. Говорят само за забавления и за една нощ. "

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 11 месеца, 26 дни
hash: b821f2bac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   32, кифлоприземител, кифлите и меркантилните жени, които ти описващ, също са съзнателен мъжки избор. Не мислиш ли?
А гореописаните мъже, които дадох за пример, нкто един от тях не е бил мой избор по разбираеми причини. Това са разни типове, които са ме канили на разходка с уж сериозни намерения, както и мои приятели от деца, с които доста си споделяме. Също така наблюдавам господата как подхождат с мои приятелки и братовчедки. Така, че примерът, който давам не е от "съзнателния ми избор", а от това, което се случва в днешно време в отношенията между мъжете и жените.
Междудругото КП, четох те в една друга тема, че искаш женитте да се изследват. Да ти кажа за много неща не съм съгласна с теб, но за това ти казвам ЕВАЛА. Аз също държа партньорът ми да се изследва. Моите приятелки също. В това отношение мъжете са тези които го карат малко през простото, чак се очудвам, че са ти правили физиономии. Да ти кажа честно до сега не ми се е случвало мъж дда повдигне тази тема, но ако ми се случи, ще бъда по-скоро впечатлена, отколкото обидена.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 26 дни
hash: 90cb6553e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Номер 27 съм. Авторке, не беше насочен към теб въпросът ми, а към коментар номер 20! Ясно съм написала - номер 20.

Избирайте внимателно мъжете. Само това ще кажа. Нека такива истории са поучителни. И няма как да не е имало червени флагове.

 
  ...
преди: 11 месеца, 26 дни
hash: 8e79ba4948
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   Номер 33, през просото го карат само тази малка част от мъжете, които... наистина го карат през просото. Това обаче не са мнозинството мъже. Малка част от мъжете чукат голяма част от жените. Няма нужда точно аз да обяснявам на жена какви типове са основно тези, пред които повечето жени избират да разтварят краката си. Естествено, че има и свестни мъже сред тях, но те са още по-малка част и са отдадени на семейството си, което са изградили със също толкова стойностна жена като тях. А такава жена - благонадеждна и с качества да е съпруга - е още по-голяма рядкост. Ако пък и не спира да пуска на мъжа си 2-3 години след брака им, направо да се счита за чудо.

Относно изследванията за пълна кръвна картина, това е естествено за всички осъзнати хора, които държат на здравето си и това на любимия човек. Обикновено на "обидени" се правят тези, които имат съмнения, че може да са лепнали нещо покрай безразборни "лудувания" с непознати. Човек, който е уверен в себе си, не би следвало да подскача и да се противи на такова простичко здравно изследване.

Ако искаш, направи тема "Не съм съгласна с Кифлоприземител за тези неща" и изброй на воля какво точно имаш предвид, за да се запозная по-подробно с твоето становище и да ти кажа доколко имаш основания да не си съгласна.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 25 дни
hash: abeccd0517
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Съвет от една друга самотна майка, само че аз родих на 17. Съди го за бащинство и после за издръжка и си отгледай детето сама. Може пък да срещнеш някой свестен мъж. Аз така и не създадох семейство защото други дена не исках, но в момента сина ми е голям семеен а аз си имам приятел с кой се виждаме и ми е достатъчно. Някак си не можех да повярвам на мъж след това!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 25 дни
hash: 85906b0da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Отговор до 27 от 20:Съпруга ми почина преди 2. 6 год. от ковид, беше много трагично, но аз съм със двете си деца и тримата ми внука, работя, грижа се за семейството си и вървя напред. На 60 г. съм и все още мога да дам много на света. На всички желая успех и много обич!!!

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: b8f3639cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Не съм чела коментарите, но като жена на 34 г. с опит ще ти кажа да го забравиш и да гледаш напред! Аз имах лош опит в първия си брак, но сега съм щастлива във втория. Никога не знаем какво ще би поднесе съдбата, затова жени, грижете се за себе си и за своите души! Не се оставяйте да бъдете зарязвани, жертви и страдащи. Ще намериш мъж, който да те цени, когато ти самата се заобичаш. Това е процес, при който ти ставаш най-важният човек в живота си. Гледай детето и се грижи за себе си. Мъже колкото искаш!

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: fc88713f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   37(20), в първия си пост говориш за синА си, във втория - стават двама. Семейство, внуци... за които се грижиш... Големи мъже, които си имат жени. На мен нещо ми прозира историята ти.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: 2518ba2c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Ако авторката чете все още

Ами, най-най-най-дълбоко в човешката природа е най-първичният инстинкт за възпроизвеждане и оставяне на потомство. Друг въпрос е, че не всеки има инстинкта за отглеждане на това потомство. Оня е видял в теб, че вероятно би се справила сама с отглеждането на неговия плод и очите му са се спрели сега на друга, отново със същата цел. Нещо като Благо "Джизъса". Ходи от жена на жена, за да сее потомства. Нали знаеш - така подсъзнателно увеличава шанса неговото потомство да просъществува. Щото, не дай Боже през твоите гени да се предава някакво заболяване - то за всички ваши деца този риск ще съществува. Но ако разнообразява майките на децата си - то рискът за проблем от майчината страна намалява. А в теб - в теб е видял балама, която да излъже да му пуска секс, да му лапа "цензура" и накрая да му отгледа поколението.. Това, което можеш да направиш, за да си възвърнеш поне частично достойнството, но пък обществото може и да го осъди, е да се свържеш с някои от неговите приятели и чрез тях да го уведомиш, че ще оставиш детето ви в дом за деца без родители. Ще е трудно за теб. Заяви на приятелите му, че ти копелета няма да отглеждаш, че си имаш достойнство и че той ако не желае детето му да живее в дом за сираци или да бъде осиновено от американци, то или незабавно да се върне при теб или той и неговата нова любов да се грижат за детето. Но тук идва най-важното - да не блъфираш. Или се решаваш да го направиш или сама отглеждаш детето. По отношение оставянето в дом за сираци - не се притеснявай - няма да живее лишено от родителска грижа. Ако е на възраст до годинка-две, ако няма здравословни проблеми и е с възможно по-светла кожа, то откажеш ли се чрез съд от родителските права, то до няколко месеца ще е осиновено от родители, които са двойка и ужасно много желаят да имат детенце, дори генетично чуждо. На теб ще ти е криво, но пък ще можеш да си продължиш живота, а оня - ако поне от малко е разсъдлив, ще се стресне, че има реална опасност да изгуби всякакъв бъдещ физически достъп с детето му, ако същото бъде осиновено и ще поеме инициатива той да го отглежда, или ако е маргинал, то за детето ще бъде наистина по-добре да не опознава биологичните си родители, които са го създали ей така, по непредпазливост..

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 4f59d4cb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Авторката: Благодаря на номер 40 за коментара. Много е лесно да се раздават съвети как да бъдеш самотна майка в днешно време. Искам да ви кажа, че почти всички са самотни майки с леки нюанси. Семейството като институция е пред разпад. Това, че някой изобщо е успял да направи семейство, не значи, че е щастлив. Всички се оплакват от какво ли не - кой я биел мъжа й, кой я обиждал, бе помагал в домакинството и за детето, омръзнали си и не правят секс, имат финансови проблеми, животът им е ужасно скучен и монотонен, изневеряват им итн. Да не говирим за онези, които не са наясно, че им изневеряват или живеят в измислен свят. Аз поне съм наясно със себе си и никога не съм се самозаблуждавала. Това е разликата между мен и други хора. Затова изглеждам черногледа, но не съм. Оптимист съм. Не стм наивна и не съм сбъркала с този мъж, а напротив - разбрах по - рано от други жени, които след години осъзнават с кого са се хванали изобщо. За момента смятам да гледам детето.

 
  ...
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: 2518ba2c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   От 40 до авторката:

Питам от любопитство - сега, след като не си с бащата на детето, правиш ли секс с някой друг или откакто си родила - си на сухо?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker