Най-фаталната грешка в живота ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Най-фаталната грешка в живота ми!
преди: 11 месеца, 9 дни, прочетена 1505 пъти
Здравейте, житатели!
Адски странно ми е това, че пиша тук, но реших най-накрая и аз да разкажа моята история.
Аз съм момиче на 23 години, когато бях почти пълнолетна, се запознах с човек, с когото бяхме четири години заедно. Това бяха най-красивите, най-допълващите и щастливи години в съзнателния ми живот, досега. Имахме ужасно много общи неща и интересни, в последствие дори заживяхме заедно, което и за двама ни, беше за първи път. Обичах този човек, обожавах го и той бе първата ми любов. Чувствата помежду ни бяха взаимни, виждах всеки ден колко много ме обича, в продължение на тези четири години. На първо място и за двама ни, беше приятелството помежду ни. Когато на един от нас, нещо му тежеше, изпитвахме изгаряща нужда да седнем на дивана и да го изговорим, не като партньори, а като приятели. Имахме еднакво чувство за хумор и самоирония, пътувахме много и обожавахме да прекарваме времето си в разговори, никога не изпаднахме в момент, в който да нямаме какво да си кажем. Дойде един период обаче, в който нещата помежду ни започнаха да се разминават. Той започваше да премълчава проблеми, с думите “всичко е наред”, а след време, признаваше, че всъщност проблем има. Това пораждаше много напрежение във връзката ни. Този период продължи няколко месеца в непрестанни малки и не толкова малки караници. В този момент взех най-грешното решение, да прекратя връзката помежду ни. Изнервена, напрегната и подведена от емоциите си, прекратих всичко, мирно и кротко. Изнесох се и се запознах с друг човек, с който нещата се развиха със скоростта на светлината. Направих втората най-голяма грешка, не оставих време на самата себе си, време да обмисля случващото се с мен и моя живот, а се впуснах от една много дълга връзка, в друга. Тази нова връзка тръгна странно и не добре, но аз се убеждавах, че нещата ще се наредят. Е две години по-късно аз все още не съм забравила мъжа, с когото израснах ментално, с когото се превърнах в човека, който съм днес. И не мога да го забравя. Не поддържаме контакт, макар и да не сме се разделили с лошо. Но го обичам, изгарям за него, но фактът, че е минало толкова много време, ме кара да смятам, че той отдавна е продължил по пътя си. В тези две години, позитивите са, че научих много за себе си, промених се, израснах, помъдрях и изпатих. Но сега въпросът е какво да правя от тук нататък. Истински усещам, че това е любовта на живота ми. Осъзнавам, че звучи клише, но единствено и само той можеше да ме разбере с поглед, без думи. Енергията и страстта помежду ни се усещаше от непознати. За съжаление го осъзнавам много, много късно. Аз го нараних толкова много, което ме кара да мисля, че връщане назад няма. Поправяне на тази моя огромна грешка - няма. Но и не мога да се примиря, че изгубих щастието си - завинаги.
Знам и съм готова на всичко да се боря, но дори не знам в какво се изразява думата “борба”. Дори да събера смелост и да му призная, че все още изгарям за него, ако той потвърди съмненията ми, че това е затворена страница, в каква ще се изразява думата “бори се”, какво още бих могла да направя след това?
Е читатели, какво бихте ми казали в тази ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 9 дни
hash: bb426e03a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Момиче, едва на 23 години си, стига моля ти се. Тепърва има да се срещаш с истинската любов. Връщане назад в никакъв случай, защото хипотетично ако се върнеш назад и отново започнат проблеми пак ще осъзнаеш, че си допуснала грешка. Много е тъп израза "Животът е пред теб", но в твоя случай важи с пълна сила. И аз си мислех, че съм срещнал истинската любов на 17, но всъщност истинската любов я срещнах на 26 (в момента съм на 31). Горе главата и смело продължавай напред.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 1f1c5ce16c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   На 23 г. не може да е адекватно това. И аз като номер 1 в момента съм на 31 г., а на 28 г. срещнах Него - Съпруга ми!

Предстоят ти още толкова много преживявания, та няма как да страдаш по някого, с когото дори сте имали проблеми. Всичко се случва с причина, както и раздялата ви. Не си си намерила човека още. Няма за какво да се бориш, вие нямате никакави взаимоотношения и се опитай да продължиш напред - срещи с хора, намери си хоби някакво, работа?

Толкова много вода има да изтече още. Горе главата и се стегни.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 9bf8c21ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не слушай до тук коментиралите. Изглеждаш читаво момиче, като такова запомни следното:
Никога не започвай връзка, ако имаш емоции някъде. Не е срамно да сгрешиш, нито да потърсиш някой, който ти липсва, хора сме човешко е да се греши. Потърси го, кажи му нещата както ги чувстваш, не заради него, заради себе си. Може да те отреже, ще боли за малко, но ще знаеш че си била човек и че нищо няма да ти тежи. След това ще ти е много лесно да продължиш. Така в тази ситуация може цял живот да се чудиш и да се луташ какво би станало ако ……
Един човешки разговор дори без очаквания за нещо ще промени много, дори да си поговорите като големи хора, ако може да е без его ще е още по-добре.
В противен случай ще е много трудно, ще се самозалъгваш, ще се криеш от собствените си страхове и това няма да доведе до нишо добро. Слушай кака ти.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: a1f91062a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Добре, а сигурна ли си, че за да ти отговори той с "няма проблем", не си го предизвикала с времето и да си го отказала да споделя? Обикновено, човек спира да комуникира, когато отсрещната страна е била unapproachable (прочети какво значи), и когато не среща разбиране / подкрепа.

Не слушай номер 1, този човек (ако не се е променил), го познаваш и щом усещаш, че най-много се доближава до това да е "The One", пробвай да се свържеш с него. Иначе какво? Проба-грешка? Колко такива ще минеш, за да го намериш "The One"? 5-10-15?

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: edca5e0a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не виждам драма. След първите двама, минете на трети. Ако и там неща не се получат има вариант за четвърти. То и четвъртият не гарантира цветя и рози, така, че е ред на петият. Ако след някой месец в ушите Ви не звучи валс №2 на Шостакович, на ход номер шест. Хубаво число, но то също нищо не гарантира, така, че подгответе за щастливото число седем. Та както се казва там където са седем, може да има и номер осем. Така, че продължавайте да търсите принца с блестяща броня, на бял кон, който отговаря на критериите богат на първо място, за къде сме без богатството, а след това и другите екстри и както се пее в една песничка... "и така до краят на света... ". Милиони други преди Вас и също милиони други, след Вас са играли и ще го играят този водевилен театър. Пред Вас се разкриват необятни простори за полово-сексуално-творческа изява. Мъже много, е някой малко по-оръфани, по -смачкани, по-смотани, ама още мърдат, поне докато не попаднат на такава като Вас

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 8661cc214b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Няма грешки, има уроци. Не гледай назад. Радвай се, го е имало. Куца ти новата връзка, а старата я идеализираш. Разкарай го този и си дай време, преди да се оглеждаш за нов. С битки не става, не е това начина. Нищо фатално няма, пусни миналото и гледай напред.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 1512f1c91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ами какво да направиш ли - сърбай си попарата, това прави.
Аз също умирах за една жена, обожавах я, исках да се оженя за нея, но тя ми разби сърцето. Трябваха ми 3 години да я преживея и познай как след 5 г. отново се появи и ми заяви, че е направила грешка и съжалява и ме молеше да се съберем. Да ама за мен всичко беше приключило за мен. Вече над 10 г. още не е намерила своя човек до колкото знам.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: fbf3cd9ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Виж го, може да иска да е с теб отново, кажи му каквото пишеш тук, това е решението за отношенията ти с този човек.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 334db5bd43
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторке, спокойно, само на 23 си.
Кой знае още колко такива грешки ще направиш.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 44883ca416
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Първите коментари са много глупави.

Ако искаш наистина качествен мъж, ще трябва ти да се постараеш.

Със сигурност проблема в предната ти връзка не е бил бившия ти мъж, а ти. Понеже живеем в свят, в който сте освободени от всякакви отговорности, си си помислила, че вместо да приемеш че грешиш за дадено нещо и да поправиш грешките си, си решила че ще щракнеш с пръсти и по-добрия вариант ще е зад ъгъла. Ем да ама не! Ако искаш семейство и деца, ще трябва да се научиш да си мълчиш от време на време.

Само че осъзнаваш чак сега, че си била емоционална. Защо не помисли тогава? Само си представям каква си била.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: c7c8427715
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Искаш щастие, казваш?

1. Преглътни си гордостта.
2. Вземи си телефона, и точно в този момент му се обади.
3. В това обаждане важната думичка е една - "Извинявай".
4. Остави го той да ти отговори, по начина по който прецени. Това може да трае години и за него, не знаеш той вече накъде е тръгнал.
5. Имай едно на ум, че нас хората ни води предимно нагона. Не е изключено съзнанието (подсъзнанието) да ти прави номера, да ти припомня хубавите спомени с него, да ти е насочило вниманието към "спящите чувства", понеже търси полов живот, репродукция - това е заложено в него като най-важен стремеж, който води след себе си и чувства.
Може вече и двамата да сте на съвсем различен хал като хора, ти де си се развила отвъд рамките на вашите предишни отношения като човек, а да търсиш да се вместиш в "старите си обувки". Това няма как да се случи, а често на нас хората ни се иска.

И все пак, сети се че ти вярваш в щастието и го търсиш. Ами, търси го тогава, де! Или гордостта ти като човек е по-важна от него? Просто си направи преценката и после не съжалявай, а мини напред.

Ако последваш съветите и в двата случая ще приключиш историята и това тя да ти взима от менталната енергия в ежедневието ти, да те кара да си мислиш за нея, да се превърне в твой комплекс.

П. п. Пиши после какво е станало, ако се решиш!

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: c1816c9d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз ще бъда малко по "черноглед"... Затова хората са казали, обременена жена НЕ!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 925bc53c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Защо вие по-възрастните (между вас съм и аз, но си приличаме само по възраст) подценявате усещанията на младите? Защо мислите, че знаете повече и сте прави за всичко? Не била влюбена, не било истинската любов, рано й било? ! Тя знае най-добре, вие какви сте, че да казвате на хората какво изпитват?

До авторката, тъжно е това, което се е случило. На твое място ще го потърся, без той да знае, може би през общи познати, за да разбера дали е добре и какво се случва с него.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: c4fc0ea61b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До 5. То описаното от теб си е комично прочетено, но тъй като познавам такива, реално хич не е смешно. Такива мятащи се на следващия постоянно имат една фикс идея и предпочитат да отидат при нов който не ги познава, от колкото да седят при някой който им знае слабостите. Самите те не знаят точно защо го правят, но знаят че заслужават всичко и всички са им длъжни. Често са чисто побъркани психически от цялото това нахождане и цялото това самонавиване че винаги са прави и че заслужават нещо по-добро.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: edca5e0a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До № 14. Радвам се, че така спонтанно Ви развеселявам. Само приближаването на моята обична съпруга, ми попречи да Ви веселя с още коментари. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 6a6016e2df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Допускам, че е възможно да идеализираш предишния си приятел точно защото е бивш, случва се на доста хора. Ако си убедена, че не е това и че гледаш съвсем реално на нещата, то не виждам какво губиш да го потърсиш. Но задължително първо скъсай със сегашния, би било нелоялно и направо глупаво да си във връзка, а да се свързваш с бивша изгора. А и е повече от очевидно, че му губиш времето на човека в момента.
Отговорът, който ще получиш отсреща обаче, в случай че потърсиш бившия, може и да не ти допадне. Може да има жена до себе си, а може и просто да не иска да има нищо общо с теб. Но това е животът. Риск печели, риск губи. Правилно обаче са ти казали по-горе, че поне ще знаеш. Или затваряш страницата окончателно, или градиш нещо с твоя човек, без блянове за странични хора.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 4b8a4de646
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Колкото пъти съм се "борил" за дадена връзка - нищо не се е получавало!

Но при теб това не е борене, а е осъзнаване. Защото често човек разбира важността на дадено нещо, когато го загуби!

Според мен, щом смяташ, че този човек е любовта на живота ти, трябва да му се обадиш! И да му кажеш, че много съжаляваш за постъпката си и да го помолиш да ти прости!

И вече в зависимост от реакцията му, ще си изясниш донякъде нещата...
Впрочем не бързай да правиш генерални изводи от първоначалната му реакция, защото може той първоначално да реагира негативно, но по-късно като обмисли нещата - да промени решението си!

Но трябва да го направиш - за да може той да знае как стоят нещата при теб, и евентуално, ако наистина те обича, да може да възобновите отношенията си и да създадете семейство заедно!

Или в другия случай - ако те отхвърли, да знаеш какво е неговото виждане и да не храниш напразни надежди, а да продължиш напред!

Не мисли, че всичко е загубено! Имам познати, които възобновиха така отношенията си и си създадоха семейство след повече от 10 години...

Така, че - дерзай!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker