Как да разреша проблема със съседката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да разреша проблема със съседката?
преди: 10 месеца, 24 дни, прочетена 867 пъти
Здравейте!
Имам следният проблем от както се затопли времето на етажа в блока в общото пространство имаме тераса и постоянно стои отворена вратата на тази тераса проблема е, че моя апартамент е точно срещу нея и постоянно става течение. Многобройни пъти съм говорила със съседката, която отваря вратата, но тя продължава. Обяснявам и че като е срещу мен ми става течение подозирам, че не ме разбира може би защото апартамента и е в дъното на коридора и явно не стига до нея течението.
Също така вчерно време усещам студен полъх от въпросната тераса.
Не знам как да се разберем с тази жена? !? Отговора и е че иска да проветрява е хубаво де, но да сети да затвори не може.
От нормален човешки разговор полза няма за съжаление... Положението е тя отваря аз затварям.
Как да процедирам в тази ситуация ще се радвам да ми дадете насоки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 12d049dea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Съседката, освен ако не ти пуши или да готви яко манджи и да смърди, може да си проветрява ако иска целогодишно и не ти е длъжна с нищо в случая. Забележки на себе си трябва да направиш, а не е лошо и да си уплътниш вратите, за да не ти духа.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 037987c3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ном 1. е прав. И аз винаги оставям вратата на входа отворена. Никой не може да ми забрани. Слагай старо одеало на земята пред вратата. Лято е не може да е затворено и да смърди целия вход защото ти си зиморничава

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: a4fe81fd58
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Пълните глупости щом е общо на етажа значи трябва да се съобразиш, нали за това се казва ОБЩА ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ. Говори с другите съседи поне няма да сте 1:1 ако и на тях им духа а със сигурност поне на още един апартамент ще става течението така ще се повече срещу нея и белким се усети. А до проветряването има си дом там да си отваря колкото иска.
За съжаление си имаш проста и глупава жена... с прости хора трудно се излиза на глава.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 92421870b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Мисля като номер 1. Нормално е жената да иска да й влиза въздух, ненормално е да я караш да затваря, особено в горещините лятото. Не знам за какъв полъх говорил, но аз за такова нещо чувам за първи път, за случай като твоя. Мисля, че и дори да се обърнеш към властите ще ти кажат същото като номер 1.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: b907bb72c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Над общата тераса имате равни права, нито ти можеш да й забраниш да отваря, нито тя да ти забрани да затваряш въпросната врата. По тази причина нямаш право да й се караш. Затова вариантите ти са да си поставиш уплътнение на твоята врата на жилището си за да не чувстваш полъха, или да продължавате да се следите да отваряте и затваряте въпросната врата, докато не се сбиете за нея. Препоръчвам първият варият, смисъл в скандали и бой за общата собственост не виждам.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: ecfac8381b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да ти имам проблема. Ако знаеш какви съседи имам аз...

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: d31211e5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Нали ти е затворена врата, сложи отдолу уплътвение от тези местещите и готово.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: aabec35d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Сложи си праг на вратата или направо я смени с по- качествена. В тези жеги е добре да полъхва, по принцип... странно питане имаш, все едно ти липсва входна врата.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 404aa0b997
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Направо я хващай за косата! Не се измъчвай!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 769497e757
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Когато са срещуположни врати, става течение и наистина не е приятно. Особено, когато е в помещение, в което се стои повече- например, дневна. От течението може да се тряскат прозорци, евентуално да се счупят. Все пак, твойта съседка може да си проветрява в къщи, колкото иска, но явно е някаква идиотка. Няма смисъл да водиш война, за нея чуждото мнение е без значение.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 0fe784f1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Аз пък хич не съм съгласна с коментиращите, може би защото съм изживяла това, което описва авторката. В стария апартамент и ние имахме такива съседи, които на нашия етаж постоянно отваряха. Добре, нямам против, нека е отворено когато времето го позволява - когато не духа вятър, не вали дъжд/сняг. Но да отваряш и безотговорно да го оставяш така, при положение, че навън има буря, а ние сме на 10 етаж... можете да си представите какво течение става. При една такава буря вратата се затръшна и счупи и трябваше всички да я плащаме. Нали, все тая за вратата, бяха по няколко лева когато се раздели помежду всички ни, но са излишни главоболия. Веднъж се позвъня на входната врата, отидох да отворя и бам - течение, затвъшване на врата вкъщи и резултата беше счупено стъкло. Него никой не ми го плати, само ме гледаха нагло, когато споделих какво е станало - не съм и искала да ми го плащат, просто да вземат да се усетят малко. Съветите за одеяла и прагчета просто не искам да ги коментирам, защото са смешни - вятъра минава отвсякъде - през ключалката, през пантите на вратата и когато става течение направо свири през проуките, които си намира. Само човек, който не го е преживявал може с лека ръка да каже, че това са глупости. Вие разбирате ли, че просто НЕ можеш да излезеш от апартамента си, ако преди това не си затворил ВСИЧКИ прозорци вкъщи?

За щастие на новото място, където живеем по коридорите дръжките за прозорците са свалени и никой никъде не отваря. Няма течение, няма и неприятни миризми, тъй като никой не си позволява докато готви да отваря входната си врата и да омирисва всичко на манджа. Просто човек трябва да се съобразява малко.

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 5ea941bce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Ей само хейтъри тука бре :( Само N11 реагира реално.
Истината е, че оправия с прости хора няма. Брал съм ядове на работно място. Нямах мърдане по 12 часа от бюро. Имаше някакво специфично завихряне на въздуха в краката ми и при най-леко открехната врата. От отворения прозорец не се проявяваше. Е никога, никого не можах да убедя да затваря вратата след себе си.
Авторката би могла да потърси съдействие от домоуправителя. Отварянето на прозореца може да се блокира с негово разпореждане. Проветряване би могло да се осигури по друг начин. Би могло да се автоматизира - да се прави с електрическа система за някакво време. Това разбира се би струвало немалко пари...

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: b907bb72c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До 12 наричаш хейтъри, хората които казват истината? Мислиш се за някакъв с когото всички трябва да се съобразяват, дори и на работното му място трябвало да бъдат убедени да затварят заради неговите крака, брей, трябвало да изпълняват за да му е на него удобно и угодно. 12 за какъв се мислиш?
Описаната в темата ВРАТА е обща и е собственост колкото на авторката толкова и собственост на всеки от нейните съседи, дори домоуправителя не може да вземе сам решение за дадената врата. А още по малко пък да събира пари от целия вход за електрическа система, и всички да платят скъпата система, защото видиш ли на авторката да й се угоди. Много по евтино е да се уплътни вратата на авторката и няма да занимава всичките си съседи със себе си.

Истината е че течение може да става, само и единствено, ако на авторката са й отворени прозорците и вратата на жилището й не е уплътнена!!! Течение става само между две отворени външни дограми, ако авторката си затвори уплътнената врата няма да има течение!

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 1a52326000
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   13, на работното си място само аз седях почти неподвижно 12 часа. Другите идваха там често даже без работа. И ти си точно хейтър - пишеш основно с цел да унижиш, обидиш предния потребител. 11 обстойно обясни, че понякога никаква херметизация на врата не помага. Ама ти знаеш всичко, нищо, че подобен проблем не си имал.
И къде съм написал, че всички трябва да дадат пари евентуално за автоматизирана система? Споменавам, че няма да е много евтина вероятно. Пари може да се намерят. Може и авторката да си ги събере. Първо обаче домоуправителят трябва да вземе отношение. Може да се окаже, че има и друго някакво решение на проблема.
Беше казано, че някъде въпросните прозорци изобщо не се отварят. И какво правят желаещите да се проветрява стълбището - водят дела в Страсбург за това си право?

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: b907bb72c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 14 номер 11 обясни, че прозореца й се е счупил, защото е бил отворен, течение е станало защото и във входа на етажа срещу жилището й е имало отворен прозорец! Това че номер 11 не познава доброто уплътнение е ясно, жена която твърди че вятър минавал през ключалките и пантите на вратите подказва от кое хилядолетие е нейната дограма и колко е запозната с видовете уплътнения.
В случая ти си хейтъра, намразваш ме, само защото съм на различно от твоето мнение и имам дългододишен опит в фирма за изработка и монаж на дограма. Прозорци и врати се правят за да могат да се отварят, ако в входа им е нямало нужда от отваряема, щяха да монтират неотваряема дограма!!!
И с какво точно те обидих? Обиди не ползвам!

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 5a490393c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аха-а рекламка значи. Да покажем колко сме добри, а вие... неинформирани. Бях предложил и други възможни решения. За теб има само едно - смяна на вратата, щото ти си в този бранш. Я кажи коло идва една хубава входна врата с демонтаж/монтаж? Питам за наистина хубава, не привидно. С идеална херметизация.
А казваш да си затваря собствените прозорци преди излизане за да не се чупят при излизането/влизане в апартамента. Тя, питащата, няма право да оставя отворени прозорци в собственото си жилище? ! Дори и да има някой вътре, преди излизане да си ги затвори, после пак да си ги отвори. Преди да влезе някой, да звънне, за да ги затворят отново... И всичкото това, щото някоя си искала да проветрява коридора, но не искала след някакво време просто да вземе да затвори въпросния прозорец? ! Какво да се прави - демокрация. Някой решава, че имал право... Ама, че с неговото право потъпква много права, на много други, това не го интересува. Днес съобразителността с околните не съществува.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: b907bb72c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 16 Реклама се нарича само ако е споменато име, тук име не е споменато пък и това че имам опит не означава че в момента се занимавам с това!!!
Препоръчах не нова врата, а само уплътнение което струва под 20 лева!
Нима смяташ за нормално да оставиш прозорците си отворени когато излизаш от дома си???

 
  ...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 418a49807f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Само уплътнение за 20 лева на стара врата е просто несериозно. Определено лично не сте имали подобен проблем.
Авторката не каза какво е мнението на домоуправителя по проблема й?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 12b7f48cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Как така отваря прозорците и вратите по площадките? И кога ще ги затвори? Да си отваря прозорците и вратите в жилището и. Ама полъха не охлажда, а и след 11 часа от вън влиза топъл въздух. Какъв полъх, какво проветряване?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker