Опасен ли е мъжът с ниско самочувствие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Опасен ли е мъжът с ниско самочувствие?
преди: 10 месеца, 22 дни, прочетена 2209 пъти
Отговорът на този въпрос едва ли е еднозначен, но със сигурност е по-вероятно да е лошо, отколкото добре.

Открай време на мъжа са приписвани качества като устойчивост, стабилност, сила, надеждност и т. н. От него се очаква изпълнението на определени житейски роли – предполага се, че той трябва да бъде главата на семейството, от него да идва сигурността в дома и т. н.

Мъжът с ниско самочувствие е опасен, защото не може да се реализира правилно и пълноценно.

А оттук следват някои важни неща.

На първо място, той може да се превърне в комплексар насилник, който да изкарва върху жена си омразата към собствените си несретен живот. Такъв тип мъж си търси постоянно виновник за собствената си неудачност.

На второ място, такъв тип мъж не умее да изразява любовта си. И като цяло чувствата си. Дори да обича жената до себе си, омразата му към него самия е много по-голяма от любовта към нея. Затова тази омраза има различни проявления, най-често с физическа заплаха, които проявления засенчват любовта до степен, че в един момент дори забравяме, че е съществувала.

На трето място, мъжът с ниско самочувствие е възможно да се чувства несигурен във връзката си и да търси себереализация или оценка извън вашите отношения. С други думи, склонен е към изневяра. Той е толкова зает да „ближе собствените си рани“, че няма време да обърне внимание на вашите отношения и да ги оцени.

На четвърто място, такъв тип мъж може да бъде особено ревнив, защото съзнава собствените си недостатъци и се страхува да не изгуби жената до себе си. Ревността е винаги много повече признак на слабост, отколкото на любов. При мъжа обаче това е особено опасно, защото е възможно да доведе до физическа саморазправа.

На пето, но не на последно място, мъжът с ниско самочувствие нито вярва в себе си, нито е способен да се справи с големи задачи. Ангажиментите и отговорностите го плашат. Не може да понесе мисълта, че от него се очаква да взима тежки решения, да прави съдбоносни избори. Такъв тип мъж е в постоянна тревожност, несигурност и чувствайки се нещастен и потиснат, рано или късно ще направи и вас нещастна, тревожна и потисната личност.

Затова – отваряйте си очите за подобни признаци и стойте надалече от такъв тип мъж!

:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 4c5d5c9bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Бях с точно такова момче. Станах нещастна буквално, сякаш ми изцели силите, той постоянно не беше добре, все се оплакваше от нещо, дори секс не правихме редовно, защото беше все с някакви женски оправдания. Винаги подценяваше себе си, когато трябваше да върши услуги и страдаше и аз страдах в това число. Започнах да го намразвам и спрях да го обичам, беше болезнено, че не правеше добро за себе си, а за другите най-вече. Чашата преля, когато беше поканил приятел в квартирата и без да ме пита му казал, че ще спи на спалнята ни, а ние двамата трябвало да измислим как ще спим на неразтегателния диван :). Нямах избор и се прибрах при родителите си. На дивана няма как да спят двама, имаше място само за един човек, но най-грозно ми стана от това, че нито за него му пукаше, нито за мен. Подценяваше връзката ни. Е, това не можеше да се търпи. На всичкото отгоре имаше кризи - страхова невроза, когато се карахме за нещо. Децата (ако имахме такива) щяха да се чудят какво става - буквално сякаш гледаш филма екзорсиста, само че на живо. Затова реших да го оставя, колкото и да го обичам. Иначе щяхме да страдаме аз, децата и той. Пиеше хапчета за шизофреници, които баба ми пие и ги криеше доста време... Не е лесно да си имаш работа със слаби хора - психически слаби.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 7930ac690c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Доспа ми се докато чета тези глупости. Един мъж може да има много ниско самочувствие и да срещне жена, покрай която да придобие такова. Обратното също го има, някой може да има самочувствие и покритие, но да срещне някоя терца, която нарочно да се опита да го срине за нейно си удоволствие, също често срещано.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 8cc81ad02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Защо копираш статии от сайта obekti. bg? Ей тъй, лаф да става? Ако имаш твое питане- питай!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 8ffe37c827
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Разбрахте ли, пичове?
Пазете се от форумни драскачки на тема мъже и всякакви др. подобни разбирачки/бройлерки, изявяващи се в интернет пространството!
Докато се блъскате да им угаждате за едното разкрачване, ще ви превърнат в разорена, тревожна и потисната личност.
;)

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 71a53f026d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Важното е да му помогнеш, да не е в това състояние, много е лесно отстрани, с разни непоискани съвети, но хората са различни, има и коректни хора.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 5acb0eb260
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

7.   Много болна тема за жените в България.

Вече имам усещането, че е някаква епидемия и почти няма нормални, адекватни мъже. Ние, жените, се превърнахме в силния пол. А така ли трябва да бъде?

Работиш, учиш, развиваш се, справяш се с всичко сама, децата си често отглеждаш на практика сама, а мъжът все мрънка - неоценен, неразбран, пази си паричките за себе си.. И не е до липса на реализация, напротив, има иначе толкова образовани, умни, перспективни мъже, но с едно направо отровно присъствие. Нищо не искат да дадат, да направят, да предложат. Все някой ги мами, краде, ощетява. Всичко се пресмята непрекъснато, да не би Чичо Скрудж да си загуби "паричката".

Вече и обичайното кавалерство или съпричастност отсъства. Качва се бременна, майка с количка, или възрастен човек - стават жени. Бърза мъжът да седне в транспорта и не гледа има ли други, по-нуждаещи се.

Завижда се на дългото майчинство, на по-ранното пенсиониране на жените. Явно раждането и отглеждане на деца са нещо като СПА почивка..

Освен, че жената работи, вкъщи все още много мъже или не пипват нищо, или считат, че ѝ помагат. Разходите за всичко ако може 50:50, че иначе ще се минат. И тук в темите ги има - веднага гракват "Откъде пари? Кой ще плаща? "

Освен, че жената блъска на работа, вкъщи "втора смяна", тя няма право да остарява, да се "запуска", да напълнява, щото господинът имал критерии. Ето, тук никой не пита с какви пари, откъде време и сили. ТРЯБВА, разбираш ли? Той и на 50 да е, иска 20-годишна, без деца, без ангажименти.

Подаръци, цветя, екскурзии - това е "буржоазна отживелица", на моралната жена ѝ е достатъчно, че той я обича (на думи, де)... Но ей така да зарадваш някого с нещо - не се сещаме.

Слава Богу, останал е и някой мъж, който е такъв не само по лична карта. Или поне се светва каква жена има до себе си и колко лесно ще изгуби, ако продължава с глупостите.

Обаче другото е.... зле. Дано да е само етап от живота им, че иначе е страшно. Да, развива качества жената да се научи да се справя сама. Но е тъжно ти да си личност, а край теб слаби хора, които ти да обгрижваш и побутваш като дечица. Разболява.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: b2913190ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   7, ако на теб ти се лепят само бай ганчовци, може би и в теб е проблема :)

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 2d6a5d61a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Аз имах връзка точно с такъв мъж, направо това което е описано едно към едно се покрива с моя случай. Ужасно съчетание между комплекси с надуто его, което да прикрие липсата на качества и емоционална нестабилност. В повечето време беше озлобен към какво ли не, с едно арогантно поведение към хората, а нямаше очи да види собствените си недостатъци. Лъжеше за какво ли не, не се одобряваше на външен вид, една нормална връзка не е имал през целия си живот, само двойни игри и драми. Всички му бяха виновни, нито висше образование, нито някаква постоянна работа, нито нищо, жена му го зарязала защото и да си гледа семейството не е могъл. И единственото, което се беше ушлайфал е да манипулира, за да си набави това което иначе не може, защото няма какво да предложи. Тези психологически проблеми разбира се ги разбрах на етап след два, три месеца ударно омайване, лъгане и прикриване. Постепенно започна да си показва рогата и да ми тества границите. Понеже не гледам материалното и не ми е най-важен външния вид, се подведох в началото. Има и хора с ниско самочувствие, които имат качества и са добри по природа, но поради различни психологични причини страдат от това. Такива хора не вредят на околните, а рефлектира на собствения им живот. Аз обаче попаднах на енергиен вампир, който повлия и на моето самочувствие и ме докара до депресия. На принципът да не се чувства само той зле.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 97b670b712
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   7 точно.
Аз имам две деца, основно аз купувам дрехи и обувки за тях, мъжа никога не ме е питал трябва ли им нещо, имам ли пари.
Най- ме дразни в магазина да ме пита ти ли ще плащаш, а основно аз пазарувам почти.
След работа, гледа да почине малко, а аз почвам да правя каквото имам за правене.
Но и майките не са ги научили.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 2debc28984
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

12.   До Номер 7, в България има много адекватни и нормални мъже, но вие тях не ги виждате и не ги искате, именно защото са съвсем нормални. Вашето нормално вече е да искате топ 10 или дори повече - Топ 1 процент от мъжете... които обаче имат богат избор от жени и множество опции и могат да си позволят да си правят каквото си искат с вас. От там вие ревете и има толкова много ревящи жени, които се оплакват от "нямане" на мъже. Има в изобилие, но вие не ги искате.

Знам лично човек от тези среди - с богати, готини и семейни млади мъже и знам за случаи в които съпругите на тези мъже официално знаят за любовниците им, но си правят пас. Същите съпруги ако са с обикновен мъж изобщо няма да толерират обикновен мъж до тях да има такова поведение. Затова е много важно срещу една жена кой мъж стои.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 949991a888
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Номер 7.
Човек се учи от грешките си. Още в началото трябва да се прекъсват такива нездрависловни отношения. В живота си никога не съм гледала парите, все попадах на голчовци и половина. Освен че нямаха дом-ок, ще го преживея не искаха и при мен да живеят. Най-много силите да им стигнат кола да поддържат. Последния манипулатор, ни книжка, ни кола, ни дом. Завлече ме в Лондон - хубаео, ама и пари не изкарва, за минимума работеше 8 паунда(тогава толкова беше). Не искаше да си смени работата, че на тази се скътавал. Курва си намери, дете ми направи, биеше ме, картата ми вземаше-малки суми де по 20, 30 кинта, но дразни викаше ми свиня и подобни. Хазарт. Обаче сътбата се отплаща намерих си свестен, сега оня квичи, по - скоро манипулира.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 26eaf17fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Е един нормален българин невръзкар как да не се озлоби и да има самочувствие като вижда, че шефовете му са много по-прости и необразовани от него, но карат Поршета, защото са наследници на дядовци комунисти примерно?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: c341c6c539
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   12, къде ги тия нормални мъже? По филмите, нали?
Тези съпруги не правят нищо, защото мъжа държи мангизите и ще я зареже сама с децата, а той ще си мята частите по женки. Ще дава издръжка с хиляда мъки изпросена и това е.
Повечето мъже са комплексари и направо не стават. Стабилно походили, но с изиквания жената да не е. Мрънкания колко харчи или защо не се прави на проститутка всеки ден. Мрънкания защо не го обслужва като порноактриса, а той не става като любовник и само ръга. Мрънкания защо работи или не работи. Ако работи, защо не ражда. Ако не работи-ужас, ще трябва да я издържа! Ако е умна - не е тъпа, че да му вярва. Ако е проста- посрамва го. И други такива радости при общуването с българските мъже.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 4bb8a04eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Оф, стига с тия топове на топа... нали виждам съседите ми мъже, които са женени или са ергени. Ами, утрепки са. Грозни са, заядливи са, прости са, алкохолици са или пушачи, клюкарят наравно с лелките и бабите пред блока. В цял блок с толкова много входове, няма как да познавам всички, но познавам много от живущите, все пак живея тук над 30 години. Единици са мъжете, които изглеждат читави, и нито са милионери, нито красавци, просто отдалеч си личи, че един човек струва като личност, не лъха на простотия.
Мъжете, които не стават за нищо, стоят и се оправдават, че жените искали пари и красиви мъже, и не забелязвали вътрешната им красота... ама, вие нямате и вътрешна красота, за нищо не ставате. Малко като дебелите и грозни жени, които се сърдят, че мъжете не ги ценяли като личности... Кой ви е виновен? Нито интереси, нито инициативност, нито щедрост, нито добродетели... само мрънкане и претенции.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: bdfc228262
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   По-скоро можеш да бъдеш бита и изхвърлена от мъж с високо самочуствие, а не с ниско.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 375d003a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Ако под, , адекватни мъже" имаш предвид кифльовците и ганьовците, с които е препълнена тая окаяна държава, то тогава -задължително си запиши час за Психиатър!

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 1661ed7c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Описаното не е опасно, а жалко. Има ги такива, да. Има и такива жени, да не повярваш.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 4c5d5c9bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Аз съм номер 1, обръщам се към номер 10 - все едно чета за моята връзка. Направо взех да си мисля по едно време, че човека е същия, докато не каза, че имал жена и семейство. Още по-зле! Затова са слаби, природата явно показва, че не трябва да се размножават. Макар че всеки човек е виновен за това, в което се е превърнал. Те сами са си виновни, че са станали такива недоволни, мрънкачи, злобари и смачкани от живота. Това най-много ме озлобяваше към приятеля ми - че не прави най-доброто за себе си. Опитвах се, сумати неща правих, за да се подобри, но просто не ставаше. В един момент бях стигнала до положение аз да му купувам книги, да го карам на еко пътеки и още доста неща и проявявах грижа, но сам човек не излезе ли от това положение никой друг не може да го изведе! Нека да продължава да си живее скапано, щом иска! А хората, които са ми оценили коментара с една звездичка - ми дано не изпадате в такава ситуация, на никой не го пожелавам! Най-гадното е, когато обичаш и просто всичко за човека до теб е безнадеждно, дори и собствения му живот и не приема от никого нищо и от най-близкия си човек - любов!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: d52efb11d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   Авторке, не си права!

Много по-добре е човекът до теб да има ниско, отколкото високо самочувствие!

Големите проблеми идват главно от хората с високо самочувствие, а не от тези с ниско!

Въпреки, че най-доброто е човек да е някъде по средата - да разсъждава трезво и разумно, да е отговорен и честен, но да не е горделив и високомерен, а да е скромен и кротък.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: f68e16c2cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Към 10, имам чувството, че съм бившата жена на този, когото описваш, направо невероятно описание. Може да е същият, .

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 04484fe1f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   От 10 до 1 Явно и на двете ни се е паднало да научим труден урок за себе си чрез връзките си с такъв тип мъже. Аз доста се самоанализирах и четох разни неща в тази посока, за да си обясня какво не е наред в мен, че съм позволила да влезна в отношения с човек, който не е на моето ниво. Обикновено такива екземпляри се закачат за емпатични и по-добронамерени хора, които не слагат твърди граници и са склонни да правят компромиси с доста неща, за това накрая ни излиза през носа. Други жени с по-ясни изисквания и с чувство за самосъхранение няма да обърнат въобще внимание на такъв, или много бързо ще го преценят, що за стока е. Ние наивно сме си мислили, че това, което сме правили за тях ще бъде оценено, но иронията е че се получава точно обратното. Напротив ще тръгнат да си чешат егото с някоя по-зле и от тях, за да има на кого да се правят на велики. Просто връзки уроци са това. Истината е, че не трябва човек да допуска хора под нивото му, по отношение на възгледи, възпитание, морал, да му тровят живота. Резултът е, че се чувствах аз обезценена и с ниска себестойност.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 3ec0d6726f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Опасен е не само комплексарят с ниско самочувствие, но и онзи с високото самочувствие без покритие или без възможности за реализация на потенциала.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 3ec0d6726f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Опасен е не само комплексарят с ниско самочувствие, но и онзи с високото самочувствие без покритие или без възможности за реализация на потенциала.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: d2e4b60483
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Авторе (по скоро авторке), това е малко тъжна тема. Усещам че си правиш ташак с цел разлайване на кучетата.
Известна част от мъжете се тачно такива и не са виновни те самите за това. После като осъзнаят че имат проблеми е трудно да си променят характера в зряла възраст. Могат само частично, или да се научат да играят роля. И аз съм от тези мъже, също и много от моите приятели и затова знам какво е. Накъде навярно към 30- 40 % са такива, дори и женските коментари го потвърждават. Сега по темата (да се изокам):
"Опасен ли е мъжът с ниско самочувствие? "
- може и да а опасен ако се издигне на високи властови позиции.
"той може да се превърне в комплексар насилник, който да изкарва върху жена си омразата към собствените си несретен живот"
- Мъж с ниско самочувствие често няма жена. За да свалиш жена ти трябва самочувствие. Някои от нас имат жени, ама трябва да си глупак за да се отнасяш зле, освен ако не искаш да оттървеш от нея. Напротив, жените често се отнасят зле с такива мъже понеже знаят че няма къде да идат.
"... тази омраза има различни проявления, най-често с физическа заплаха, които проявления засенчват любовта... "
- Пълни глупости. Мъжете които насилват жени не са с ниско самочувствие. Жените търпят всичко (насилие, изневяри... ) но само от топ- мъжкарите. 80% от жените могат за 20 минути да си хванат друг мъж.
"... мъжът с ниско самочувствие е възможно да се чувства несигурен във връзката си и да търси себереализация или оценка извън вашите отношения. С други думи, склонен е към изневяра... "
- Това не го прави понеже не може. Едно е да искаш, друго е да можеш и чак 3то и 4то да го направиш.
Иначе всички мъже (със или без самочувствие) искат да изневеряват- така са програмирани от природата.
" такъв тип мъж може да бъде особено ревнив, защото съзнава собствените си недостатъци и се страхува да не изгуби жената"
- звучи логично да е така. Но не винаги. При мен пък жена ми беше изключително ревнива. Аз не съм проявявал ревност понеже не я исках и се надявах да си тръгне сама.
"... мъжът с ниско самочувствие нито вярва в себе си, нито е способен да се справи с големи задачи. Ангажиментите и отговорностите го плашат... "
- по принцип е вярно, но не винаги. Комплекса за малоценност и ниското самочувствие можеш да го ползваш като драйв за развитие. Да се мъчиш да си по- добър от другите в нещата които ги можеш. Аз съм го правил и помага, макар и да не достигнах всички цели които исках. Илон Мъск прави впечатление на човек с ниско самочувствие. На итервюта се чудиш кой е милиардера- той или журналиста. Доколкото знам е бил жестоко малтретиран като дете и младеж. Но удари в земята гиганти в автомобилната и ракетната индустрия.
Жените тука веднага приписват ниско самочувствие на мъже които ги ебът и зарязват, или им изневеряват, или пък чакат на тях да издъжат семейството и т. н. Само че това са мъже тарикати, с висока стойност на сексуалния пазар и желани от много жени. Ние с ниското самочувствие не сме сред тях.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 18c36ccb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Много жени в темата, които вероятно са гаврени от разни топ мужленца, свързват високото самочувствие с нещо лошо. А то не е така. Има хора в високо самочувствие които си стоят, мълчат си и не казват нищо.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 1eea7bd969
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Мъжа с високо самочувствие ще си поиграе с вас и ще ви остави, ще отиде при следващата... този с ниското самочувствие, щом повечето жени го усетят, че е слаб го унищожават. Това им включва примитивните инстинкти, защото жените са такива същества. Това доунищожаване може да накара мъж с ниско самочувствие да извърши много жестоки неща над жената. Повечето случай на насилници и убийци в България са точно от такива мъже. Всички можете да си влезете в Тубата и да изгледате сериините изнасилвачи какви са - дали са красиви, млади, привлекателни мъже с възможности, или са гнусни, грозни, смачкани и противни мъже... оставям ви да си видите сами. Карбовски е снимал поне 10 такива.

Красив мъж с пари и самочувствие не му се налага да пада ниско и да бие жена си. Той има много опции и може да отиде при всяка. Жените, когато не са с такъв мъж си позволяват да агресивни, асертивни и да плямпат за всяко нещо. Когато обаче са - си мълчат, защото знаят, че са лесно заменими.

 
  ...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 1eea7bd969
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Номер 32 е много прав!

Красиви, успешни и като цяло добре изглеждащи мъже никога не агресират. Именно външността им и възможностите, които имат им позволяват да си сменят жените във всеки един моменти за най-малкото да се реазделят с мацката и да са с нова.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 0162ef1122
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Много хора бъркат високото самочувствието с високо его. Здравословното самочувствие може да го има само при хора с реални качества, там където има покритие между това което предлагаш като човек, поведение, умствен капацитет, реализация и т. н. и съответстващите ти на това изисквания. Някои хора, които имат комплекси за малоценност развиват като компенсаторна реакция - надуто его, в някои случаи граничещо с арогантност, за да компенсират липсата на качества и да изглеждат оборотни. На пръв поглед такъв човек може да изглежда с високо самочувствие, но във времето се разбира дали това е само за прикритие на липси.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker