Кой страда повече? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кой страда повече?
преди: 10 месеца, 19 дни, прочетена 1046 пъти
Според вас кой преживява раздялата по-тежко? Този който е инициирал раздялата или този, който е зарязан? Предполагам, че зависи от конкрегната ситуация и участниците в нея, но все пак ще ми бъде интересно да споделите личен опит, особено такива, които имат база за сравнение между двата варианта. Прекъсвали ли сте връзка с човек, към когото сте имали силни чувства към момента на раздялата, но с разума си сте преценили, че с другия нямате общ път и се разминавате по важни неща и обратното ще е същия омагьосан кръг? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 68943b791a
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Който е обичал. Който не е третирал другия като опция, не е ползвал за развлечение или забрава на бивши.
Според мен страдат жените. Мъжете още на следващия ден може да мляскат друга и да преспят с нея. Годините и опитът са ме убедили, че мъжете са неспособни на любов.
На другия въпрос-Да, именно защото съм разбрала, че обича бившата си, несериозен е или просто не е сигурен иска ме или не. Или се изявява като жената и очаква някоя да го ужахва.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 91559677ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Щом като се страда има любов. Защо е този мазохизъм? На днешно време няма силни връзки, а пък ти със силни чувства прекъсваш. Така може и цял живот да се страда и да се питаш, как ли щеше да бъде.? Когато връзката се изчерпи и липсват чувства, тогава кой откъде е. Иначе ако си заслужава борба до край.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: ead3fc1183
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Отговарям на частта "Прекъсвали ли сте връзка с човек, към когото сте имали силни чувства към момента на раздялата, но с разума си сте преценили, че с другия нямате общ път и се разминавате по важни неща и обратното ще е същия омагьосан кръг? "

Да. Правила съм го. Човекът казваше, че е влюбен, а в същото време говореше зад гърба ми и ме обсъждаше с приятелите си, споделяше им много лични неща от живота ми, които съм споделила само на него (заболяването ми, например), опитваше се да играе игрички и да ме манипулира, да си играе със състоянието ми и да се опитва да ми "смъкне" самочувствието (защото явно той се чувстваше с ниско такова), даже искаше съвети от разни приятелки, които му пълнеха главата с глупости от едната завист към мен и мн. др.

В един момент положението беше такова, че или трябваше да прекратя контакт с него, или да умра. Състоянието ми се влошаваше и просто нямаше как да понеса драмите и глупостите покрай този човек. Стресът пряко влияеше на прогреса на лечението ми и останех ли с него, просто сякаш щях да си подпиша смъртната присъда. В името на живота си и на психиката си, просто прекратих контакт с него. И до днес знам, че постъпих правилно - този човек никога не ме е обичал истински най-вероятно, нито ми е мислил истински доброто.

Кой от двама ни страда повече от това? В началото определено това бях аз. Идея си нямаш колко страдах и колко ми беше трудно да не му пиша, да не му чуя гласа, да си повтарям, че не трябва да го обичам. Обаче после здравето ми започна да се подобрява, отново се успокоих и започнах да се връщам към себе си и в даден момент проумях полека, че съм го направила с причина и че не му мисля лошото, че не искам да го нараня, а просто не е бил добър с мен/за мен.
И просто продължих с живота си... като се надявам следващата ми любов да е добра с мен/за мен.

Дали той страда не мога да ти кажа, но най-вероятно не. Според мен е продължил с живота си много преди аз да го направя и дори не се сеща за мен.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 8437636cb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   аз смятам, че е по-тежко когато ти взимаш решението. Защото все си задаваш въпроса правилно ли постъпих, имаше ли как да накарам нещата да се случат, избързах ли, закъснях ли и още куп такива. Когато другия вземе решението пак е непроятно и боли, но някак не е в твоите ръце

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 83372cb55f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Детски въпроси, до човек си е и до ситуация.
Аз лично съм страдала за всяка дълга моя връзка, къде година, къде повече, като в такъв период не желая да поглеждам друг. Чакам да ми мине и тогава започвам на чисто.
Познавам жени, които изобщо не ги притеснява като прекъсват дълга връзка, все едно нищо не е станало и си продължават със следващия, хем те късат, хем виновни, обаче не им пука. Имам приятелки рекордьорки, които имат по 5-6-7 последователни връзки без спиране и седмица между тях и не им пука, как го правят не знам. Достатъчно е да се самонавива и са готови за следващия.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 87a72be46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   До 1
"Мъжете още на следващия ден може да мляскат друга и да преспят с нея"
- повечето не го могат.
"мъжете са неспособни на любов"
- това може и да е вярно. Поне за мен да. Аз искам само секс.
Не знам какво е това любов- никога не съм изпитвал такова чувство.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: f71940001e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Имам 4 деца от 3 жени.. за нито една не съм страдал.. Дори никога не съм обичал жена.. Сега живея с друга, без деца и се чувствам просо спокоен и ми е фобре.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 61be8c5c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз мога да говоря от мъжката гледна точка. Когато мъж обича го понася много тежко, и по себе си и околните около мен съдя че обичаш ли веднъж истински и завърши ли с болка, после си неспособен да обичаш така искрено и чисто. Има различни видове любов но никоя не е толкова искрена и истинска като гореописаната от мен. Лично аз обичам човек дълбоко в душата си въпреки че ме излъга и подигра с мен по най жесток начин. Не че не прищодължих напред с друга брак и така нататък, но само сърцето си знае.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 5b8f8dc576
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Без коментар, при всеки е индивидуално и това е нещо лично.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 353526f6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Отговорът е: който е обичал. Има много връзки, в които късат и на вторият месец единия е в Тиндър или с нов партньор и след няколко месеца се сгоди с този партньор. Това е несериозно както към бившия, така и към настоящия и истинска любов не се създава толкова бързо или ако се създаде е в много редки случаи, а не на всяка крачка, както виждаме. В днешно време повечето имат връзките и любовта за джънк фууд, свърши единия чипс, отваря се нов пакет. Особено за жена да се скача от креват на креват е адски грозно и тук дори не говорим изобщо за морал, чувството за любов може да се изпита веднъж в живота. Такава влюбеност, постоянна е несериозна работа отвсякъде. Който е обичал, той страда. И него го няма в сайтове за запознанства, при него няма сълзливи статуси, снимки да ревнува бившия или да знае с кой си е легнал. Понякога той не си ляга с никой с години.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: c4f12f83ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Жените страдат и повече и по-малко, докато мъжете се радват на развода, особено ако нямат деца. Мъжът винаги си намира жена за чаластрене и избягва ангажиментите. Жената не винаги си намира тъпкач, особено ако е грозна, дебела и целулитна. Кучетата и котките стават другарчета за жените след развод и си изживяват живота с тях, особено ако са бездетни. Все се питам дали са сексистки разни тв. предавания като "смени жената" "ергенът" и други? И защо няма предавания "смени мъжа"? Ами защото мъжът винаги сменя жената, когато тя не му харесва, жената няма такава възможност, защото ще остане без мъж и ще трябва да си е самодостатъчна до живот. Това е положението.

 
  ...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: ad5fa502ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Винаги единият обича повече и той страда повече при раздяла.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 644fe20a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До 11. Като цяло си прав, но не точно.

Има хора които ги вълнува морала, има и хора които не ги бърка. По същия начин и описаните от теб жени, скачали тук там, без спиране. Един умен мъж без да знае нищо за такава, би я разчел за месец два и просто би си тръгнал от такава, би се погнусил от глупост и от липсата на морал. Но има и такива мъже, които не са чак толкова проницателни, които не са кой знае колко претенциозни, откровенно глупави, седяли толкова дълго сами, че биха приели и баба Яга само да не са сами. Така някои хора се намират и си живеят по своему щастливи и доволни.
Няма обща граница, въпрос на избор и начин на живот.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 5ec2ea8a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Мисля, че и двете страни съжаляват по свои са начин, освен в случайте когата е имало някакъв тип насилие, тогава няма място за съжаления.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 5c7c048d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   За мен страда повече този, който изоставя.
Изоставеният се скрива в ролята на жертва - може да се нареяе, да пише съобщения на бившия, да си преживее болката от раздялата.

Другият трябва да понесе на плещите си отговорността за горното.

Имало ли е любов и раз- и двамата страдат. По различен начин

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 6b5ba2c206
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Страданието е присъщо само за жените. Те са емоционални и не разсъждават логично, да не говорим за абстрактно мислене. Мъжете не страдат, може да изпитват гняв, и ако не убият в яда си жената за кратко време, гневът им отминава и жената се спасява, но страданието и остава!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker