Има ли смисъл да градиш нещо, върху нищото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли смисъл да градиш нещо, върху нищото?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4219 пъти
Има ли смисъл да се опитваме да задържим нещо, което се е сринало тотално, има ли смисъл връзката да се гради наново?! Как постъпват хората, когато чувствата малко по малко умират, когато започват скандалите, когато идва тишината, когато няма какво да си кажат?! Но паралелно с това единия "се опитва" върху "нищото" да прави нещо, след обидните думи, които се забиват като нож в сърцето, все пак да казва "обичам те"...

Какво се случва, когато те дори нямат желанието да правят нещо заедно, когато еднообразието е надвиснало над тях като сянка?! Разделят се, нали?! Но, ако въпреки всичко единия не иска раздялата... до къде води това... до изтезание за другия, до повече болка, всичко продължава по старому...

Ами заплахите, че ще останеш сам, ако приключиш връзката, че ще загубиш всичко?! Ами намесата на "приятелите"?! Какво става тогава :( Кой е най-добрия изход в тази ситуация?

И двамата се нараняваме, когато сме заедно, когато не сме-също. Какво всъщност означава думата "обичам те" в този филм... Струва ли си да останеш при някого, само защото той ти казва, че те обича и ти е простил грешки, които си допуснал някога?!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2a37d97250
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е един порочен кръг... Дай си време и осмисли ценностите си. На къде вървиш? За къде си се запътила? Рано или късно нараняваш или те нараняват... откакто свят светува... Обаче има и друга алтернатива... Познавам такива семейства, здрави семейства, щастливи, излъчващи любов. Да, имат трудности, сигурно се и карат, но преодоляват заедно всичко... Тези семейства, които познавам, са вярващи християни.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 72dd299468
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не. Както и по-горе писах, щом се е стигнало до скандали и побоище, не виждам как може да се подобрят такива отношения. Всякакви думи вече са изгубили смисъл - точно както и ти го чувстваш. Трябва да се постигне съгласие за осигуряването на детето и споделяне на грижите и всички подробности по развода.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 17644f4e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Няма смисъл. Понякога човек просто трябва да се откаже. Да загърби всичко и да продължи с усмивка.
Повярвай ми, знам колко е трудно, до скоро бях в същата ситуация - все прощавах, все се надявах, че той ще се промени, че наистина ме обича.. и в името на хубавите ни моменти заедно продължавах да търпя и да страдам. Сега осъзнах, че просто не си е струвало. Трябваше нещата да приключат доста по-отдавна.

Не може той да те обижда, заплашва, наранява и т.н., но в следващия момент, когато му скимне, да ти каже "Обичам те" и да чака, че ще му простиш и всичко ще си е пак по старому. Това е недопустимо! Не се унижавай повече!
Стигат ти раните! Време е за ново начало. Остави този човек далеч и бягай, бягай към щастието си.
И да знаеш - не е вярно, че без гадже няма да си щастлив. ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5ebf3f0d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сама знаеш, че не си струва, а питаш "струва ли си". Нали не очакваш някой тук да ти каже, че си струва?!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 087f04b031
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ако все още любовта е взаимна си струва борбата. Ако не просто няма смисъл и двете страни ще се измъчват-обичащият че не е обичан, обичаният, че се чувства като затворник и толкова нещастен. стреми се към промяна ако си от"обичаните" еднообразието, сивотата, чувството за дълг, страхът че после ще останеш сам/а ще те погубят предварително още преди да се решиш на някаква крачка.

Не е страшно да си сам чак толкова, колкото си мислиш, по-страшно е да се чувстваш "изгубена"без мечти, без планове, не удовлетворена, празна, разочарована, да се разделиш с представите си как да протече живота ти, а реалността да е друга. Благодарност и привързаност е едно, а любов съвсем друго. Изпитвал/а си любов знаеш как се чувстваш когато си изпълнена с това чувство, знаеш и сега какво ти е след любовта

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 04f47ece1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Една връзка преминава различни етапи и трудности. Ако обаче не се борите заедно идва тишината. И тя е много по - страшна от скандала. Дойде ли тя "Обичам те" е просто лъжа.
От какво те е страх?
Че ще останеш сам/сама? Пак ще има тишина, но ще е спокойствие.
Какво всико ще загубиш? Кое е всичко? Нали себе си не трябва да губиш.
Никой няма право да се меси. Това е твоят живот. Ти ще го живееш.
При всяка раздяла има болка. Боли и при давамата. Но тази болка просто отминава.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: df142437a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами всичко е въпрос на гледна точка. Моята е, че живота не е само радост и усмивки, и розови балони.. Не може, когато нещо не ти харесва, когато е трудно да станеш и да си заминеш. То всеки може да ти е приятел и да те обича, когато всичко е наред - смеете се, излизате. Истинските взаимоотношения се каляват през трудностите - през лъжи, предателства и прочие. Само тогава имаш база за сравнение, може да теглиш чертата. Но, ако чакаш някой, с който да си живуркате щастливо, откажи се. Винаги има болка, винаги има мизерия и кал, въпроса е като се изправиш да си направиш равносметка кое си е струвало и кое не, кои са истинските ценности и такива хора в живота ти. Дали има смисъл или не ще покаже времето и най вече опитът. Хората, които не умеят да правят компромиси и си събират багажа при всяка трудност лично за мен са слабаци, дори и аз в дадени моменти се мисля за такава. Живота е борба, както се казва в един любим мой цитат: " на слабите живота не прощава! "..

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b11da19380
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ако знаеш, колко добре те разбирам... Докато не се вземеш в ръце - няма спасение. Аз още се въртя в омагьосания кръг, съжалявам го - то не са ревове, то не са обяснения, че не може без мен, а не си дава сметка, че аз не мога вече с него.... Седя и си мисля каква мазохистка съм - не се живее есно така, това е равносилно на бавна смърт.. Така че, давай по- смело, искам и аз да съм по- смела! Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0aeb334941
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   От автора: към номер 2 :) не съм омъжена, и дете нямаме

Аз вече чувствам празнота в душата, чувствах я и преди това да стане, представях си по друг начин връзката ни и мислех, че тя ще се развива към по-добро и бях търпелива, защото го исках. Но всичко си стоеше на едно място, всеки обвиняваше другия за случващото се и накрая обстановката стана непоносима. И двамата имаме вина, но никой не признава в кого тя е по-голяма. Чувствам се виновна за много неща, но искам да изкрещя, че и той е виновен, че не съм най-голямата глупачка, за каквато ме мисли, не съм и много ме боли, че не ме разбира. Плача и плача всеки ден, не исках нещата да дойдат до тук, не исках той да страда, не исках аз да страдам... искам си нашето време....
Самотата е страшно нещо и напоследък аз се чувствам самотна навсякъде- в отминаващата любов, в семейството дори.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker