Как постъпвате при раздяла? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как постъпвате при раздяла?
преди: 9 месеца, 7 дни, прочетена 1266 пъти
Отнема ли ви много време от момента, в който започвате предимно да не се чувствате добре с някого до това да сложите окончателно точката или късате лентата от раз, без обяснения. Поддавали ли сте се на опитите на другия да продължите и да давате шанс или сте от хората които смятате, че след като веднъж някой ви е предал ще го направи пак? Въобще изпадали ли сте в циклични отношения, на принципа сдобряване-скандал-сдобряване или сте на крайности в смисъл- давате цялата си енергия, чувства и отдаденост докато връзката е жива, но в момента, в който нещо премине границата ви, колкото и да сте обичали този човек, да го зачеркнете завинаги и да го изтриете рязко от живота си. Ще се радвам да прочета мненията ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 5fb475ae3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ако човека си струва и няма да намериш такъв дълго време, винаги е по-добре да се говори и да се търси решение. В днешно време връзките се прекратяват много лесно и после и двамата страдат. Най-вече жените, защото сте свикнали на едно отношение и очаквате, че при следващия да е много добре, но често не е. Ако имаш опция за по-добър партньор, не си и помисляй за връщане.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: f11b5bd7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Когато сложа точка, тя е окончателна. Но може да мине някакво време (максимално при мен са били 6 месеца), в които да не се чувствам добре с човека до себе си, но да ни давам шанс да подобрим взаимоотношенията си.
Веднъж съм играла на ела-иди си. Още тогава знаех, че е грешка, още от първия път, в който се разделихме и след ден се събрахме. Но бяхме лудо влюбени и крайно неподходящи един за друг. Изживяхме си каквото можахме, после си изстрадахме каквото трябваше и всеки продължи напред.
А съпругът ми ме заряза след няколкомесечна връзка в началото на познанството ни. Но тогава само за пред хората сложих точка. Вътрешно аз си знаех, че ще се съберем пак и бях сигурна, че ще се оженим. Той не виждаше потенциала в нас тогава, така че само той после се наложи да превръща точката в запетая. И се предполага, че е за хубаво.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 0c4ea089f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Давала съм шансове, но преди години, от наивност. И се оказва, че ме използват. Затова най-доброто решение е късане от раз. Без търсене после, обаждания, писане, молене. Без нищо.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 040f40fb80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Като цяло преди семейството и децата нещата са прости. Не сме един за друг, чао и довиждане. След отговорностите, децата, семейството, нещата стават сложни, зависи от човека до тебе, децата, родителите. Никога не е лесно, освен ако не си безотговорен. Както и да го гледаме, когато веднъж ти предадат доверието, вече никога не е същото.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 7ee96c19b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Чак пък да го зачеркна нали го обичам този човек. След караници има и сдобряване и изясняване няма значение кой трябва да направи първа крачка. Все пак се набляга върху човека за да се избегнат недоразумения и наранявания трябва, да се говори открито в разговори кой какво иска
И какво не би искал. Различни хора сме с различни характери. Без недомлъвки се изговарят нещата за да се изгладят и осъзнаят проблемите във връзка. То иначе е детско в сърдене, инат и мълчание нищо не се постига. Аз държа на избора си и не смятам да съм в непрекъснато търсене, има компромис както отстъпкш(ако човека си заслужава разбира сe).

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 15db0ca966
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Крайностите не са хубаво нещо. Когато има неща които не ми харесват разговарям с гаджето си, ако не видя че започва да го променя, а чувам само че се опитва, а аз не виждам тези опити да са истина си тръгвам.
Вярвам на действия, не на думи. Очите ми никога не са ме лъгали.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 7b472a3ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   За тия неща няма по принцип, има конкретика.

При мен се е случвало само веднъж да повтарям отношения с една жена. И двата пъти тя каза край и двата пъти имаше своите доводи и за нея знам че си беше права. Аз я обичах, никога не сме имали скандали, разправии и никога бе сме се обиждали взаимно. Просто към онзи момент тя искаше живот, който аз не можех да и осигуря.
Не съм от крайните хора, не мисля че този и избор я прави лош човек, нито че аз имам право да генерализирам. Единственото което мога да кажа е, че тя като знае какъв живот е искала, вероятно е можела още в началото да прецени това и да не се стига до тези загубени години, но пък предполагам е имала емоции към мен, които са я накарали да отлага решението и във времето.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 7ee96c19b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И аз като жена не съм за крайностите, надявах се дълго време да се доразвие връзка отдалече, като разчитах случващото между нас да е взаимно но явно човека не е бил с бъдеще към мен а към своя собствен живот. Остана ми изгубената надежда и време както и трудното пренастройване за ново начало занапред.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 07a7b50975
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Най-тежко съм преживявала раздяла, като дори не разбрах защо. Бяхме заедно вече 4 години, живеехме заедно близо 2 години, правихме планове за закупуване на апартамент, семейно бъдеще. Проблеми нямахме - бяхме на по 25 години, млади, оптимистични, работещи, с късмет да работим за добри заплати и двамата. Дори битовизми нямахме, паснахме си идеално като съжителство, секс също не липсваше. Една вечер се прибва от работа и ми каза, че не иска да сме повече заедно и иска да се разделим, което за мен беше гръм от ясно небе. Обяснението, което ми даде е, че вече не ме обича. Говорихме час-два като се опитвах да измъкна от него какъв е проблема, но не успях, разговора беше спокоен, без излишни емоции. Легнах си съкрушена, мислейки какво може да съм направила и какво мога да направя за да продължим връзката си. Станах на следващата сутрин, той също - не си говорихме. Отидох на работа - тъжна и премисляща ситуацията, колкото повече мислих, толкова повече въпроси и неясноти изникваха в съзнанието ми. След цял ден мислене, имах стратегия на какви теми да си говорим и как да подходя към него. Е да де, ама като се прибрах него го нямаше. Отворих шкафа за обувки - неговите ги нямаше, отидох в спалнята и отворих гардероба - неговите дрехи ги нямаше.

Край на историята.

Повече от една година терзания - какво стана, какво се обърка, друга ли има, къде сгреших, защото така постъпи и хиляди въпроси, на които никога не получих отговор.

В крайна сметка беше за добро, живота ми се нареди по неочаквано добър начин. Благодарна съм на този човек, че ме остави за да мога, макар и след време, да открия истинското щастие.

Съвета ми към всички, които искат да продължат без партньорите си - кажете им истината. Незнанието наистина мъчи.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 537398155f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Отнемало ми е време преди. Сега бих късала от раз и не бих се занимавала. Даже съжалявам, че на много хора съм отделяла повече от 1 среща и не съм си тръгвала още на нея. Ако можех да върна времето назад, не бих инвестирала време, внимание и чувства. Много мъже се сещат какво са загубили чак след раздялата, когато вече е късно. Много си остават неблагодарни, каквото и да им се случи.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: c1a0c1a7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 9: Той никакво обяснение ли не даде след като си изнесе нещата тихомълком? Какво стана с него след това?

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 07a7b50975
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   От номер 9 до номер 11: Не, минаха доста години от тогава (5), така и не разбрах и той не ми каза нищо. Общите ни приятели и познати ме подкрепяха, но и на тях нищо не каза, за тях също беше абсолютна мистерия - те ни виждаха заедно и смятаха, че той ме обожава, за миг не им беше минало през ума, че може да не прекараме живота си заедно. Всички бяха шокирани (което мен малко ме успокояваше, че не бях единствената заблудена, която не е разбрала, че има нещо гнило). По това време мислех, че ще ми е по-лесно да бях разбрала, че си има друга примерно - щях да го намразя, да се ядосам или нещо такова, но това така и не се случи.

В крайна сметка, приех неговата версия - не ме обича вече. Решил е, че заслужава повече, че не му е ок да живее без чувства, а с някаква остатъчна привързаност и си е тръгнал. Реших, че като ми е казвал, че ме обича - не е било вярно, не е искал истински с мен да създава семейство, дом, а е бил подвластен на обществения "натиск" и не е искал да си губим взаимно повече времето. За мен беше необяснимо как човек просто спира да обича, исках причина, отговори, но няма. Приех, след време, нещата фолософски - аналогично е на хората, които пък обичат без причина някой, който се подиграва с тях и никой не разбира защо го обичат. Намерих си това собствено обяснение за ситуацията и приех него. Не знам дали съм права, отдавна вече не ме и интересува. По това време нямаше кой да отговори на въпросите ми, нямах този период на дългата раздяла, обяснения, съмнения кое е правилно и кое не. Скъса с мен така както се маха лепенката - с едно рязко движение.

Отне ми доста време и усилия да го превъзмогна, някои сега звучат налудничево, но както се казва - важен е крайния резултат. В крайна сметка хората се оказаха прави, казвайки, че всяко зло, всъщност е за добро. Към днешна дата, почти нищо не знам за този човек. Имаме още останали общи приятели, но още тогава ги помолих да не говорят за него в мое присъствие и си остана като навик. Мисля, че в момента има жена до себе си. Засякохме се в един ресторант зимата и той беше с нея. Не го бях виждала от онази вечер преди вече 5 години (и след като се изнесе, се бяхме чули 2 пъти - за да оставя при общи познати малко неща, които беше забравил, а той ключовете, с които беше заключил). На мен нищо не ми трепна като го видях и поздравих любезно и възпитано. Стори ми се, че той се шокира, но не съм сигурна, бързо го подминах. За мен той вече е е един човек, който е бил част от живота ми, но вече не е. Не остана нито обич, нито омраза към него - изпитвам едно голямо нищо.

И заради тази моя история, съветвам всички, които късат с някого - дайте обяснение. Нека "зарязаните" намерят по-бързо покой и продължат напред. Аз се лутах над една година, търсейки отговори, които не получих. И до ден днешен не мисля, че го бях заслужила. Всеки има право да е щастлив и да живее по начин, по който сам реши, но не бъдете егоисти. Помогнете на бившите си "половинки" да ви преодолеят, било то и с цената на това да ви намразят.

Номер 11 - благодаря за проявения интерес към моята история.

Желая успех на всички!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 8d5e811d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   По принцип жените винаги са свикнали те да режат. И когато някой ги скъса и нямат друг конкретен вариант под ръка, направо полудяват. Защото остават наистина сами. А жена в днешно време да стои сама или да бъде зарязана по тия начин е направо жестоко. Въпреки, че те винаги преди раздяла си подготвят следващия и когато им е сигурен, тогава късат.

Какво да ти кажа авторке.. Имала си нещо, минало е през живота ти... Сега е време за друго.. И така..

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: de74dd55f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До №12 - радвам се за Вас, че сте преодолели раздялата и се опитвате да продължите напред. Казвате, че човекът до Вас не е изтъкнал причина за раздялата, но той ясно е заявил, че не Ви обича, колкото и брутално да звучи.
Дъщеря ми е в такава връзка, разделяха се, събираха се няколко пъти. Лошото е, че когато тя се опита да продължи напред, този господин започва да я търси. Чудя се защо просто не й каже, че не я обича вече и да приключат всякакъв контакт. Също са заедно от 4 години с 3 раздели през това време.
Навремето сякаш връзките и разделите бяха по-ясни и по-категорични.

Ж 47

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 9beca30728
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Най-неприятният вариант на раздяла, е когато този с когото се разделяш е неориентиран или манипулативен човек, хем ти е показал с отношение, че не държи на връзката, хем няма доблестта да ти каже, че иска край и да даде някакво обяснение, Такива искат да си оставят вратичка, в случай, че няма нещо друго по-интересно на дневен ред. Вместо това според настроението му, ту се включва, ту изчезва и не оставя другият да преодолее това. Много непочтен трябва да си, да знаеш, че човек има чувства към теб и вместо да го освободиш от себе си, след като не желаеш нищо сериозно с него, да му подаваш смесени сигнали и да му удължаваш агонията. Някой ще каже, еми не е луд, този който яде баницата, демек виновен си е този с чувствата, че не му отреже достъпа. Само че, когато си много влюбен и другият не ти е казал категорично, че не те иска, всяко включване от негова страна само подклажда надеждата, че може би не е точно така както си мислиш. Аз бях в такава връзка и ми трябваше много време и нерви, за да разбера осончателно, че всичко е било една илюзия. Напълно съм съгласна със съвета на Н 12, в нейния случай мъжът макар и без обяснения, поне си е тръгнал категорично, в моя и това го нямаше. Просто една тъпа, болна игра.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 23 часа
hash: c1a0c1a7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От номер 11 до 12: благодаря за споделения опит. Често мисля че ако човек си тръгне така рязко, другият ще прекара много време в лутане и може цял живот да не го превъзмогне. Поздравления за куража и направените изводи. Аз правя нещо по-лошо когато вече нямам чувства - “пазя ги” да не страдат, докато връзката се изчерпи съвсем, за да можем да се разделим.

 
  ...
преди: 9 месеца, 14 часа
hash: 40035cf47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ще ти споделя мой опит. Много зависи от човека, но най вече те съветвам да запазиш достойнството си. Аз лично не можех да проумея че края е край, защото нямаше никакви индикации за него и искайки обяснение се стигна до молене от моя страна което не е ок. Оказа че просто има трети играч за който научих последен. Истината е че човек трябва да съхрани достойнството си и да се оттегли, а после дали ще пробваш наново или ще си дадеш време сам решаваш. Дано съм ти бил полезен.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 часа
hash: 0a0e5779a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Лично аз действащ модел в тази ситуации не мога да дам. Повечето от връзките ми са били лимитирани от времето, а бях и млад и незрял и раздялата не ми тежеше. Не, че съм пън, но първоначалната нагласа, че е за кратко време, някак облекчава нещата. Да, определено боли, кара сърцето да се свива, да пред очите с огромна скорост преминават хубавите моменти. Определено е тежко и силно натоварващо, въпреки предварителните нагласи. При дълготрайна връзка е има два варианта. Ако въпреки продължителността, връзката не е била душевно дълбока и богата, а се свеждала до малко физически упражнения, тогава си тръгваш като англичанин-тихо и незабелязано, все едно никога не сте били. Това има едно предимство, когато срещнеш такава жена, в сърцето нищо не трепва-нищо, все едно е стълб за улично осветление. При дълбока, продължителна и емоционална връзка, много боли, а може аз да съм по -чувствителност, дълго време в гърдите има някаква топка, която стиска гърлото, но с времето минава. Тежко е, но се оживява. От такава връзка, се пазете да не изпадате в такава ситуация.. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker