Какво е женската гледна точка по тези въпроси? (9 години разлика в полза на жената) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е женската гледна точка по тези въпроси? (9 години разлика в полза на жената)
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 2496 пъти
здравейте.
интересувам се... след като за любовта няма граници
какво смятате за връзка между момче на 20 и момиче на 29 години?
9 години разлика.
Възможно ли е?
възможно ли е, ако момиче харесва много компанията на момче, по-младо от нея (с цели 9 или около 9 години), да се зароди постепенно любов между двамата?

Харесвам си едно момиче, много ми е приятно с нея да си приказвам, точно това харесвам най-много в нея. Човек с който можеш да си кажеш стойностна и интелигентна приказка... а и на нея явно й харесва да си приказва с мен (така ми спомена)... та, не разбирам много, но от добро приятелство и сладки приказки, възможно ли е да се зародят по-дълбоки чувства? И странно ли е? Грешно ли е? Искам да видя и вашето мнение по тоя въпрос.

А Според мен-може да се зародят, не мисля че е грешно или странно, важно е да намериш някой, с който да се чувстваш и бъдеш себе си, някой, който те разбира и ти помага.
Но от чести срещи и сладки приказки с това момиче, възможно ли е да се стигне до влюбване, или просто да се образува едно добро, силно приятелство, без престъпване към връзка... защото все пак обвързването е до личен избор.

И ако момичетата (и ако има такива) обичат да правят по 1 или 2 добри силни приятелства с момчета, с каква цел го правят? С цел да получат емоционална подкрепа, някой и друг съвет относно даден проблем, да получат мъжка гледна точка относно някои тяхни въпроси... не знам, объркан съм.

На драго сърце бих й помогнал, защото и тя ми е помагала (чувствам я и леко като сестра), а и това трябва да целим всички- да се обичаме, да си помагаме, да се подкрепяме. Да бъдем всички приятели, без начение пол, раса, възраст, националност и т. н. :)

Та какво ви е мнението по тези ми въпроси?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: e9207135c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, при мен се получи връзка, прерастнала в брак, вече 21г, със син на твоите години. Аз съм по-голяма с 5г и това никога не е било пречка и до момента, Бях на 27, а той на 22 и две години по-късно се оженихме и сме щастливи досега. Тази разлика при вас не е кой знае колко голяма, така. че всичко е възможно,

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c667f806ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сега - сложно е. Познавам 2 двойки с 5 - 6 годишна разлика в полза на жената - едните се разведоха, другите до ден днешен живеят щастливо. До хората е, не е до годините. Но ти добре си помисли какво искаш от това момиче и какво можеш да дадеш, и в никакъв случай не обещавай повече (ако тя реши да ти обърне внимание). Ако ще е неангажираща връзка - ок, но ако ще нагазваш дълбоко - пак си помисли, дали си готов да носиш товара на зрял мъж (семейство, деца - защото на нея сега й е времето), когато едва излизаш от пубертета.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 46f6b1a04c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, според мен се замисли първо, че една нормална жена на 29 трябва да създава семейство и да става майка, а ти си на 20, което на мен ми говори, че дори не си завършил университет. Понеже не си споменал повече за жената моят съвет е да разбереш какво търси тя било то сериозна връзка, връзка на семейни начала и желание за дете и така нататък. Успех и дано обстоятелствата са в твоя полза!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6c2dfa3e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Противно нa рaзбирaниятa нa някои, имaм приятели мъже.
Не е, дa съм търселa подкрепa, мъжко мнение и т. н. Просто се е случило, допaднaли сме си и в годините приятелство ни е било зaтвърждaвaно и докaзвaно кaто тaковa.
Дa, имaло е случaи, в които сме си помaгaли, тa нaли е чaст от приятелството товa, нaли те сa хорaтa, нa които се доверявaме. Aз съм омъженa, в нaчaлото съпругът ми "гледaше" с подозрение нa моите приятели :), типично по мъжки, предполaгaм си пaзеше териториятa. Но сaм се убеди във времето, че сa ми кaто фaмилия тези хорa. Също имaше знaчение товa, че сa хорa от детството ми. Кaтегорично може дa имa много силно ориятелство между мъж и женa. При мен е докaзaно.
Зa връзкa... зaщо не? ! Зaщо обрaтният вaриaнт ( по- възрaстен мъж) дa е по- приемлив? ! Сегa, "проблемът" би бил, че ти нa прaктикa си още хлaпе, a тя е зaвършенa женa, още повече знaеш, че жените се рaзвивaме по- бързо и емоционaлно. Товa при вaс сaмо времето може и ще покaже. Не мисля, че трябвa дa съдиш в подобнa ситуaция по хорският опит, тя, кaто всички други е рaзличнa, уникaлнa, единственa, кaкто и ти, нямa кaк дa вземеш кaто шaблон друг опит и дa го нaложиш нa евентуaлно рaзвитие в еднa или другa посокa при вaс. Кефи се нa компaниятa и щом ти е приятнa, не си усложнявaй животa с рaзличните му тaм предвaрителни симулaции, рaдвaй се нa моментa.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b613bced50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Напълно възможно е, ако ти си достатъчно зрял, тъй като повечето жени на тази възраст вече мислят за семейство и търсят мъжка закрила. Или поне да се държиш като голям човек, а да не тресе още тийн вълната.
Цял живот мислих, че никога няма да харесвам някой, по-малък от мен, но сега се виждам с момче на 21 (аз съм на 26) и изобщо не ми прави впечатление, макар че много хора ме питат дали не се чувствам странно. Но аз нямам някакви грандиозни очаквания, карам го спокойно и не напирам за нищо. Ако вашият случай е такъв, тогава не виждам проблем. Пробвай, иначе може да съжаляваш. :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c92ea17981
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Смятам, че връзката е напълно възможна. Имате юридическото право да сте заедно. А оттам няма защо да се криете и това предполага пълна възможност за пълноценна връзка.
Сега 9г. много ли са - малко са? Това зависи изцяло какво е разбирателството между вас. Ти го описваш като добро.
Смятам че за да има пълноценна връзка то непременно трябва да има добро приятелство и сладки приказки. После остава да се добави една две романтични срещи за да се породи желание. (Някой представя ли си че може да е с някой друг ако няма пълно приятелство? )
Малко е странно Да - не са много хората в подобна ситуация. Но пък какво от това? - Пука ли ти?
Грешно ли е? - Не мисля.
Някой казват, че менторството (даване на съвети, емоционална подкрепа) и интимността не бива да се смесват, инак нещата много се усложняват. - Не знам дали е правилно или грешно това твърдение но аз до сега съм нямал връзка без която някоя страна да не се явява менторска.
Преди излизах с момиче 5г. по - голямо от мен и то ми даваше силна емоционална подкрепа и много ми разкриваше за живота. Бях влюбен, но тя имаше дете на 5г. и макар и разведена заради детето тя не искаше нещата да стигат до интимност. Но пък не виждам защо да не сме заедно, ако не бе детето, ако тя се бе съгласила, нямаше да има пречка независимо от годините.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d1d2684cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз смятам мъжете и жените под 25 години за доста незрели. Ако ставаше дума за мъж на 30 и жена на 39 - ок, не мисля, че има проблем. Но щом си говорим за 20/29 - мисля, че между тях има огромна пропаст. Не като години, а като знания, умения, позиция, светоглед...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5e685b8c2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз намирам, че връзката ви е възможна, но също се питам, защо една 29 годишна жена се занимава с 20 годишен сори, но пикльо. Ти сега си зает със себе си, учене или работа - може би живееш и при родители...съвсем в друга фаза на живота си.
Например ако ти си на 40 г., а тя на 49 да кажем - ОК, имали сте деца и семейство с други хора и сега се ориентирате вече другъде, но проблемите ще започнат най-късно като тя пожелае деца и семейство.
И освен това ако останете заедно, проблемът идва с времето. Сега тя може да изглежда като твой набор дори, но с течение на времето ще загубиш и сексуален интерес към нея, защото жените просто остаряваме по-бързо и по друг начин. Например повечето обичаме да живеем спокоен живот, домошарски, а на теб тепърва ти предстоят лудите години. Какво ще правиш като си на 40 г. и още ти се живее, прави луд секс, а тя е на 49 и се бори с критическа?
Имаме познато такова семейство с подобна разлика. Отгледаха децата си заедно и са още заедно, но водят по-скоро приятелска връзка. Просто имат много заеми и не могат да се разделят, но определено не са любовна двойка...и все пак - дори без възрастова разлика не знаеш дали ще останеш с някого. Просто се наслади на мига, времето ще покаже дали ще останете заедно

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9eb625493f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   н 8 точно.. преди време имах връзка със 7 год по малък от мен, бях някъде на 28 мисля.. и не се получиха нещата, въпреки голямото привличане м/у нас.. Има огромно значение дали ще си на 25 или на 35, когато имаш връзка с по млад човек от теб.. та всичко си е индивидуално, но лично аз изключително много съжалявам, че изобщо се впуснах в подобна връзка, не прецених правилно, сега от позицията на по зряла и с този ми начин на мислене преценям, че е било огромна грешка, дори отхвърлих стойностен човек, заради тази глупава и безмислена връзка... Всеки си решава сам за себе си, лично аз съм скептично настроена към връзка с фрапираща разлика, в полза на жената.. лично мое мнение :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: dbd770ba11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Автора:

Разсъждението ми по въпроса е такова, че като цяло, годините не оначават нищо. Нито са показател за духовното израстване на човек, нито са показател за интелигентност, оправност в живота и т. н.
Всеки си има борби в живота, настигат ни трудности, които трябва да разрешаваме, и никой не те пита готов ли си, не си ли, днес ли да ти се случи, или утре...
Всеки си има съдба, път в живота, трудности и спънки, които имат за цел да те изградят като човек, да ти помогнат да се усъвършенстваш (духовно) и както по-горе казах, на всеки... да го кажем, Живота, му започва в различна възраст.

Някои живеят при родителите си, на готово, до 25 годишна възраст, други още от 20 годишни се оправят сами в чужди градове, работят, изхранват се, напълно независими са, а трети, дори без родители, започват да прохождат в живота още от гимназията и докато тяхни съученици се шляят по кафенца с цигари и не взимат насериозно ученето и много от тях не се вслушват в съветите на родителите си, то тези, които са сираци, не виждат живота като игра.

И, като цяло проблема масово при хората е, че си мислят че възрастта на даден човек, говори нещо за него или се било предполагало, че след като е на еди колко си години, то той трябва да е такъв и онакъв, понеже е голям.
Няма такова нещо. Чиста материална заблуда е според мен това.
За да разбереш какъв е човек-опознаваш го.

А и никой не е безгрешен, та момиченцата на по 20 години, които си мислят че като си хванат с 10 години по-върастен от тях, ще са открили любовта, понеже човека до тях е с повече опит в живота, по-оправен е... има ли значение?
Да е гарантирано че той наистина е такъв, какъвто е в мечтите им, понеже бил на 30-35 години? Това е огромната грешка. Гледат всички на върастта, като на, едва ли не, доказателство за оправност в живота, опитност, серизоност, честност и т. н.

Въпроса ми беше ориентиран към... при добри взаимоотношения между момче и момиче, и за двамата е удоволствие да общуват помежду си и са малко или много добри приятели. При повечко срещи и приказки, дали е възможно (за мен е възможно) да се зароди влюбеност, любов дори (в смисъл, в един момент започваш все повече да осъзнаваш красотата на душата на човека отсреща и започваш да го цениш) и вече от там започва да ти идва въпроса "Дали да не се обвържа с тоя човек, да го опозная повече? " и т. н.
Но често бариерата, която спира или поне поражда съмнения, е (голямата) разлика във възрастта, било то в полза на момичето или на момчето.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 679e14077a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Душко, ако искаш кака да те направи мъж - по-добре не се впускай в такива изживявания. Жената е на 29 години, привидно е достатъчно порастнала не само външно. След годинка ще поиска брак и деца, а ти какво ще и дадеш! Прибързано казано - нищо, от това, което на нея ще и дотрябва. По повод твоята дилема, ще споделя няколко лични мнения от мои приятелки изпаднали в твоя слуачай. Та, тези жени разчитат, че ще се позабавляват с младо и честно казано незряло момченце, защото се чувствали подмладени. Пълни глупости! Просто е тръпка. Просто младото гадже вдига аамочувствието. И в този ред на мисли, каката може емоциално доста да ти вдигне гарда и да ти промени отношението към живота, но само ако е читава. Ако по-случайност се окаже от горе опоменатато - ще се позабавляваш безвъздмезно. Ама да изключим каката, дай тебе да те видим. Момчетата на твоята възраст излизат с момичетата от гимназията и лежат на мама и тате, парадирайки че ще стават висшисти. Или с една дума - живеят си живота. Недей да бързаш, мило момче. Не се награбвай с жена 9 години по-голяма от теб, защото ако нещата станат по-сериозни ще си плюеш на петите типично като на 20. Сега ти разправяй, че си какъв ли не, ама като ти дойде до главата ще забравиш всичко, което си говорил.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker