Как да реагирам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да реагирам?
преди: 8 месеца, 27 дни, прочетена 874 пъти
Здравейте, имам нужда от съвет.
В средата на двадестте години съм, но сегашната ми връзка ми е първата по-сериозна, та нямам много опит в отмошенията. С приятеля ми сме зедно от две години. Ако има значение връзката ни беше от разстояние и сега вече имаме възможност да живеем зедно.
Та, това, което ме притеснява е една негова приятелка, с която те си се познават отпреди той да се запознае с мен. Момичето също си има приятел, но доста често пише на моя за разни свои проблеми и да иска съвет. Виждат се от време на време, в общи линии така като го пиша звучи като да няма нищо нередно. Аз също имам мъже приятели, но разликата е там, че за моите проблеми искам съвет от човека до мен, не от страничните хора. От тази гледна точка не мога да разбера дали трябва да се притенявам за нуждата на това момиче за всеки свой проблем да търси моя приятел, не собствения си...
Също кажете ми моля как да реагирам, тъй като всеки път като видя, че му пише ми става кофти и започвам малко или много да пускам заядливи коментари. Той всеки път ми обяснява, че се дразня неоснователно, но какво да направя... Да продължа да се дразня или да се опитам просто да им игонорирам отношенията?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 5647db5652
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не мисля, че има някакъв проблем. Жената може би просто чувста приятеля ти за най-близкия човек, на когото може да се довери.. Не се дразни, но въпреки това ги следи, защото накрая всичко може да се окаже.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: fad74cd946
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не се дразниш неоснователно. Приятелство между мъж и жена без задни мисли няма, освен ако мъжът не е гей. Във всички останали случаи един от двамата има нещо към другия.
За съжаление повечето мъже и жени имат такива "приятели". Въпросът е да разбереш от коя страна е твоят човек - дали е този, който таи надежди, или е този, към когото са насочени надеждите. Ако е второто, няма от какво толкова да се притесняваш. Ако обаче той позволява на тази "приятелка" да го ползва за емоционален тампон с надеждата, че някоя самотна вечер ще се възползва от това, че тя се е скарала с гаджето... Не знам, ти си прецени. Както казах, късмет да намериш човек, който не държи под ръка такива "приятелства".

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 9f3b724863
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Имаш право да ревнуваш от тази лепка. Проблемът е приятелят ти, че не вижда ситуацията като такава. Едва ли можеш да направиш много. Аз съм женена и не си позволявам да подържам двусмислени отношениения с други мъже. Някак си, не го разбирам като нормално. Едно приятелство винаги може да премине в секс или връзка, защото хората си имат доверие в някава степен, познават се и т. н. Когато един мъж/жена започнат да "защитават" такава персона, на мен ми е ясно на къде отиват нещата. Това е голямата червена ламБа, която показва на кого се държи по-вече.
Все пак, аз бих дала шанс като му обясня моите виждания, чувства и т. н и кое смятам за нормално. Но не бих стояла в отншения да държа партньора си за опашката или като майка да го възпитавам и да му обяснявам кое е добро и лошо, а същевременно аз да страдам.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 777720762b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ми да си споделя тази с гаджето! Какво се е лепнала?
Тия са спали заедно сто процента.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: fc7ec8094c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Говори с приятеля ти за това. Не е нормално. Кажи му, че не би искалатой да споделя толкова много с нея и да се постави на мястото на половинката и, а и на теб. Как би се чувствал мъжа до нея, ако разбере, че се жалва на трети човек, при това мъж? Няма да му стане готино. Обясни му, че няма лошо да е насреща за приятел, но не е редно да се бърка така в личните драми на приятели.
Ами ако се окаже, че мацката няма такива проблеми, а просто търси внимание? Ще изглежда като глупак. Кажи му ясно, че не ти е приятно и ако счита нея за по-вжна от теб и вашата връзка, да слагате края заради нея и толкова. Ще схване добре. Само не говори с яд, а хладнокръвно. И не приемай неща като "ти ди луда", "ама не разбираш" и т. н. Казваш му "Жена съм. Много добре разбирам какво се опитва да направи тази" и готово. Приятеля ти трябва да се грижи да си добре ТИ, а не случайна приятелка. Ако трябва уреди една изненадваща среща по двойки с нейния и теб и си поговорете откровено за нейните драдканици и жалвания четиримата. На бас, че повече няма да посмее да пише на гаджето ти.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 777720762b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Каквото и да кажеш ще изглеждаш като лудата, ревнива приятелка, която не разбира Голямото им приятелство. Той ще ти се присмее, направи на засегнат и ще те нарече луда и параноичка. Ако я подлепнеш нея- пак ще е същата реакция, ще изглеждаш луда и смешна. В подобна ситуация винаги те изкарват луда, защото правят нещо нередно.
Тези или са спали заедно преди време, или някой иска да спи с другия. Няма приятелства между мъж и жена, пък и тези не са обратни. Има си приятел, да си споделя с него.
По-далеч от такива мъже с приятелки. Потърпи още малко и късай. Да си въртят тройки.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 5ac202e09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не е нормално, според мен. Права си да се дразниш. Вие сте млади хора с млади отношения, две години не са много, сега ви е времето да се влюбени и да споделяте максимално своето време заедно. А не да си пише постоянно с тази. Щом го търси толкова, има проблеми с нейния и отношенията им куцат може би, огледала се е в твоя приятел! Може би си търси отдушник в него, упора, подкрепа. Нищо чудно с времето да прерасне това в нещо повече.
Моят мъж преди време имаше една такава "приятелка", от негова страна знам, че не е имал влечение към нея, беше прясно влюбен в мен, но след време ми призна, че тя е била влюбена в него и май му била признала, не знам откъде той е убеден. Аз по интуиция бях сигурна, че онази е влюбена в него. Излизали са на кафе два, три пъти, ние бяхме в самото начало на връзката си, след като станахме по-сериозни спряха да се виждат. Тя си намери мъж и замина на някъде. Но тогавашното ми усещане, се оказа вярно за нея. Та и ти сега усещаш нещо, не си спокойна, и най-вероятно си права. За да се поддържат приятелски отношения мъж-жена, поне единият от двамата трябва да е влюбен в другия, да го желае, или момчето да е гей! Няма трети вариант!
Внимавай с тази.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 2e4b131f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Първосигнално всяка жена реагира отрицателно на подобна ситуация. Но замисли се - ако имаше нещо нередно, той щеше доста да ти спестява относно приятелката. Самият факт, че той не крие тези отношения помежду им, нито пък срещите им, ти знаеш за всичко това, говори сам по себе си. Да, не е приятно, но изглежда, че от негова страна всичко си е просто приятелство и споделяне на проблеми. А момичето явно не може да говори за всичко с гаджето си, което само по себе си е доста тъжно, но не това е темата, която обсъждаме.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: be52d5b384
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Притесненията ти не са неоснователни, и аз бих се издразнила, ако някоя жена постоянно пише на партньора ми.

Говори с него и го попитай той как ще се чувства, ако ти си пишеш с мъж и търсиш съвети за проблемите си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker