Ромка съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ромка съм
преди: 8 месеца, 22 дни, прочетена 1558 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 18 години и съм от ромски произход, но никога не съм харесвала циганите и мечтата ми винаги е била да се махна от махалата. Винаги съм харесвала българи, но ме е било срам да го кажа и не знам как ще реагират. Никога не ме е свалял българин, а много ми се иска някой готин да го направи, защото не искам да бъда с циганин. Девствена съм и не съм имала приятел досега. Моето семейство не е от най долните роми, но все пак не знам дали ще одобрят връзката ми с българин, а аз наистина искам да скъсам с всичко ромско в мен. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 2ed0f95c84
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Личен съвет. Измеси се, напусни махалата. Отиди на квартира и не казвай, че си ромка, забрави за това и за роднините си. Само така ще стане. Българите сме расисти, само като чуят и няма да искат да са с теб.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 79b887d10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Честно казано нямам представа какъв съвет да Ви дам. Този проблем някак е далеч от тези, с които съм се сблъсквал. Мога да споделя две мои наблюдения. Някога по време на следването във ВМЕИ"Ленин", /ТУ-техническият университет/ и ФРЕ /факултет радио-електроника/-най-елитният факултет, та в нашата група имаше едно момиче, за което се казваше, че е циганка/ тогава определението роми нямаше/. Добро момиче, заедно сме били по студентски бригади, заедно на студентски празници, сравнително силна студентка, идвала е у нас да правим протоколи, проекти или пък задно да учим по някой предмет. Стана инженер в срок, нямаше никакви проблеми, Не беше от София, ако не греша или беше от Пловдив или от Пазарджик, доколкото разбирах от колеги, добре се развивала в кариерното си израстване. На никой не е правило впечатление каква е, всички бяхме заедно. Другият случай е службата на съпругата ми. Тя е технически директор в голяма компания, също инженер в почти същата област. Един от нейните ръководители е женен за циганка /ромка/, идвала е със съпругът си в кабинета на съпругата ми. Беше тиха жена, може и да се притеснявала от "голямата" началничка, прилично облечена. Имат момиче и доколкото знам нещо следва. Това мога да споделя, но излезте от "махала", задължително следвайте, ще се открият, повече перспективи. Не бързайте с брак. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 5cbef2681e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   До н. 1-Е, как съветваш момичето да не казва, че е ромка? То нали си личи... все едно на афроамериканец да кажеш -не казвай на познатите си, че си черен.
В САЩ има доста роми с бяла кожа и светли очи, но в България -са си с тъмна кожа.

До авторката- важното е да не позволяваш на родителите си да те омъжат насила... щом искаш да се махнеш от махалата -препоръчвам ти да си намериш някъде квартира в града, заедно със съквартирантка-така хем ще си делите сметките и ще плащаш по-нисък наем, хем покрай нея ще се запознаеш с българи. Но много внимавай моля те-внимавай да не те излъжат и да те използват. Не идеализирай българите, защото сред тях има и големи Ганьовци, които предпочитат да говорят сладки приказки, колкото да им се вържеш и после да се окаже, че само за секс са те използвали.
Ти учиш ли някъде в момента?
И не приемай напитки, не пий и не яж нищо, което не е било постоянно пред очите ти, защото има много гадни момчета, , мъже, които може да се скъсат да ти правят мили очи и да те баламосват, а после да ти сипят наркотик в чашата или в храната и да се възползват от теб сексуално, докато си в несвяст.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 2624c106a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Браво момиче! Късмет и успех.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 4a22d38d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Образовай се. Сега си на 18 години. Завърши гимназия с много добър успех. Запиши се в университет. Ако ти е възможно учи и работи. Сега много студенти работят. Това е пътят към твоето бъдеще и към българското момче. Пожелавам ти успех!

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: ba6ca1fe23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Емм, то причината българите да не харесват циганите е... циганията, а не че са друг етнос, но виждам, че и ти не харесваш циганията. Това, че има българи, които са бетер циганите, е отделен въпрос. Ако драпаш навън от гетото и търсиш образование, работа и тн, надали ще имаш проблеми, а и по улиците виждам често двойки от смесен етнос. Виж университет нещо или от тия школи за quality assurance/софтуерно тестване, които поради голямото търсене на кадри са най-бързия метод за излизане от текущото положение на мизерия и добиване на финансова независимост, стига човек да има амбицията да го избута. Иначе не виждам какво значение има какво одобряват или не родителите. Животът си е твой, все пак.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 91a7de5928
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Българите и циганите вече изглеждат и се държат по един и същи начин така че надали някой ще забележи толкова. Препоръчвам ти да си намериш компания в която има само българи и то такива каквито ти харесваш и най-вероятно ще стане работата.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 2149cf8b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Учи. Напусни България. Най-добре завърши образованието си в чужбина, но не късай с роднините си - грях е. Ако ти се срамуваш от себе си, и съпругът ти ще се срамува от произхода ти.
Приеми се каквато Бог те е създал. Не оспорвай НЕГОВАТА воля.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: c1100d7c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторке, първото което трябва да направиш е да си намериш работа и да се изнесеш на квартира!
Може и да се преместиш в друг град - примерно в София.

Междувременно, понеже виждам, че пишеш много грамотно, явно си интелигентно момиче, ако те влекат компютри - може да изкараш някакъв курс по уеб дизайн или графичен дизайн - примерно в СофтУни, и да придобиеш хубава професия.

Относно евентуален бъдещ приятел - те съветвам да не се "хвърляш на врата" на първия, който прояви интерес към теб!

Недей гледа толкова външния вид! Достатъчно е човекът да ти е приятен!

Гледай най-вече да е добър човек, скромен, сериозен, отговорен, благочестив, жертвоготовен... - това са най-важните качества в един човек за създаване на семейство!

И не крий произхода си, защото в тези отношения човек трябва да е искрен и честен - ако очаква и от другия това!
Който е "твоят мъж" - ще те приеме такава, каквато си!
А който не е - ще те отхвърли! Но ти не се огорчавай от това - значи просто този човек не е бил за теб!

Освен това и да скриеш произхода си в началото - рано или късно истината винаги излиза наяве! - но после ще стане много по-зле!

Затова бъди искрена, открита и честна по този въпрос(а и за всичко друго) с бъдещия си приятел и евентуален съпруг!

И още нещо важно! Бъди търпелива и разумна! Не искай непременно нещата да се случат веднага!

Аз повече от 10г търсих подходящата за мен жена за своя съпруга и накрая, слава Богу, я намерих!

Който търси - намира! - казва Божият Син - Господ Иисус Христос и това си е самата истина!

Желая ти всичко най-добро!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 11d16b4767
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Мъж, който да те удовлетворява, ще си намериш като се откъснеш от гетото. Чрез образование, работа, друго местожителство и т. н. Да мечтаеш да се овесиш на врата на някой българин, няма да ти образува добър живот.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 2da70eac5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Промени средата. Можеш да го направиш като се запишеш да учиш в университет, така ще срещнеш нови хора и нови възможности. Късмет!

А

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 693eb9811c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Колкото и добра да си, колкото и интелигентна да си, винаги ще се намери някой българин да те нарече "Циганка"!
Бъди такава каквато си, а не това което искат да бъдеш!
Това ти го казва един циганин!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 65380dbe40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ехее, 18 годишна ромка–циганка и още да е девствена. Това не мога да си го представя ама никак. Защо не те е свалял българин лесно ми е да си го обясня. Ти сигурно си доста мургава и българските мъже не искат да се занимават с черни циганки. Ти цвета на кожата си не споменаваш, но на мен ми е ясно, че си доста мургава. Как ще те сваля българин като ти вижда цвета на кожата. Отдай се на Ром

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 7002e7cffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Преди време имаше репортаж за една ромка, жената точно като теб не обичаше изобщо ромите. Беше завършила университет, работеше като медицинска сестра или беше доктор, не помня точно. Мъжът и беше ром, но живееха в нормален софийски квартал като българско семейство. Говореше изключително прявилен български и си беше и красива жена. Но беше положила много усилия, защото никой първо не и давал да се откъсне и вярвал, че може да завърши най-малкото. Отнесла е много подигравки, била е единствената от цалата махала, която е ходела на училище. Тук пак има роля и семейството, въпреки че те си бяха чисти цигани, не са я спирали, даже са и помагали да завърши.
Така, че ето ти пример. Всичко е в самосъзнанието. Гарантирам ти, че поставиш ли си го за цел, работиш ли върху себе си, няма как да не се случат нещата. В интерес на истината познавам невероятно красиви ромки и само нравите и поведението им ме е спирало да поддържам контакт с тях. Виждам, че пишеш и правилно, така че няма невезъможни неща.
Има много мъже, които с радост ще те вземат повярвай ми, но трябва да покажеш, че си различна. Да, ще се срещнеш с доста упреци за прозихода си, жените също няма да са безразлични ще завиждат, ще те обиждат деликатно, че не си като тях, ако имаш български мъж, но да не те отказва това.
Ако трябва да съм честен аз съм малко расист спрямо ромите, но тези натуралните, първобитните, но когато видиш, че човек е интелигентен спираш да съдиш толкова. Нямаше да сме расисти, ако наистина имаше интеграция и всички работеха.
Познавам съседи роми, които почти всички рсботят, помагали са на родителите ми, връщали са ни важни загубени неща без да искат отплата, не всички са еднакви. Едната не ме беше виждала от години, момичето ме поздрави, поговорихме си, направи ми много силно впечатление и се зарадвах за нея, че работи и се оправя.
Почвай работа и отивай на квартира наистина.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 2e33cfc0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Спасявай се в града и не се обръщай назад.
Дано рода̀та не те намери, че може и да не ти прости.
Иди да следваш, ще имаш среда и ще си между българи.
Късмет!

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: b3529a23bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   3, Ами съветвам я. Аз имам много мургави съученички, българки са, но ако ги видиш в ромската махала ще ги сбъркаш с ромки. При афроамериканци разбира се, няма как да кажеш, че е китаец

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 9cdab77e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Поздравления, ако си наистина циганка (няма нищо срамно в тази дума, "ром/ка" е политкоректна измишльотина), пишеш по-грамотно от 99, 99 % от българите. Плюс това си личи, че си и свестен човек (по размишленията).

Аз съм българин, но не виждам пречка в това какъв ти е етносът. Важното е гореспоменатото.

Успех.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 0a43c6fca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Първо: защо се срамуваш, че си друг етнос... това не ти прави човек ли?

Второ: щом този начин на живот, който водиш не ти харесва.... тогава го зарежи! Да не би някой да ти е допрал пистолет на челото? ! Имаш правото да правиш каквото си щеш, пълнолетна си.

Трето: Съгласявам се с хората по - горе, които ти препоръчват да обръщаш внимание на училището, после и университета. Правилният човек според мен ще дойда в правилният момент, на правилното място. Наслаждавай се на живота си и успех! :)))

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: c54c1d1eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Това дали ли българин, "ром" турчин и тнт няма значение ражноро е как постъпваш има рони които постъпват като българи има и българи които не постъпват като роми ами като цигани.... Пази си девствеността това е твоя храм не пускай никой вътре за да не го разрушат...

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: c54c1d1eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Мисля, че имаш достатъчно акъл аз да ти давам акъл.. Но си пази храма (девственоста) някой да не го разруши, а на българина му кажи да те пази от грях!

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: c54c1d1eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   До номер 13 тя е черна отвън, но е бяла отвътре

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 43cda4e31d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Може да те посъветвам да учиш и работиш. Кандидатствай в университет държавна поръчка, няма да е лесно, защото ще трябват пари за уроци. Междувременно започни работа, за да си докарваш пари. Виждам уклон в теб да се надяваш от гетото да те измъкне мъж българин. Много рисковано е да разчиташ само на това. Трябва да си независима, за да те приемат българите, ще трябва да ги убедиш, че си като тях. Това ще стане само, ако сама си извоюваш независимост, учиш и работиш. И може би ще трябва открито да говориш със семейството си и да потърсиш подкрепа от тях, защото без подкрепа от семейството много трудно ще стане за един млад човек. Успех!

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: c58257975f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Единственият начин да скъсаш с маргиналния, геоизиран начин на живот е иситнска интеграция. А тя става посредство, труд, ОБРАЗОВАНИЕ и почтен живот с висока обща култура. Не е нужно да отричаш произхода си. Просто живей нормален и почтен живот, научи се на обноски, на почтени и честни дела. Ако имаш качества и с издигинеш в обествената йерархия, произходът ти няма да ти пречи. Научи се да се обличаш стилно, да се държиш на ниво, забрави за просташката музика наречена чалга, разшири кръгозора си, чети стойносттна литература, спортувай търси компании на интелгентни хора, а не на примитиви, запиши висше образование, напусни махалата и се махни от примитивната среда! Лека полека ще станеш дама, която ще превъзхожда дори много етнически българки.

Успех!!!

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: c89add15ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Намери си работа, наеми си квартира и веднъж завинаги скъсай с гетото и неговия манталитет.
И изобщо гледай по нищо да не личи произходът ти. Не се обличай като ромска жена, не говори като такава, поведението ти също трябва да е различно и тогава, когато смениш средата, ще се запознаеш с нови хора и евентуално с някой ще имате връзка.
Обаче докато живееш в гетото, нямаш шанс. И да се запознаеш с българин и да се харесате, в момента в който го заведеш в гетото, всичко свършва.
Така, че трябва да промениш целия си живот. Иначе семейство ти ще те омъжи за някой по техен вкус, даже се изненадвам, че още не са го направили, ще родиш няколко деца и ще станеш типична ромска съпруга и никога няма да промениш нищо, ще живееш точно като майка си или съседките си.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: ed344e239e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Не трябва да се срамуваш от това, което си, виж го Аьис. Напротив. Просто промени стереотипите, учи, намери си работа, в която да се измешаш с повече българи, изнеси се от махалата, спортувай, помагай на близките си. Ще си намериш хубаво и добро момче, което да те обича. Успех

 
  ...

...
преди: 23 часа, 42 мин.
hash: 682e388221
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   За всеки влак си има пътници. И за Вас ще се намери българско момче, за което да сте светлината на неговия живот. Аз самият, неочаквано, намерих спътницата в живота в лицето на циганско момиче.
Аз я мотивирах да се развива и расте кариерно, социално, и личностно, а тя мен - да бъда по-силен, по-смел, и да постигам моите цели, въпреки спънките. Успях да я отуча да се срамува от произхода си и сега ходи предимно с бели дрехи, че да и личи отдалеч каква е. Аз съм светъл и синеок. Двойка и половина сме :D. Не знам дали Господ е решил да оста заедно и за вбъдеще, но за момента не мога да си се представя с друга.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker