Мамин златен или …? Нуждая се от съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мамин златен или …? Нуждая се от съвет
преди: 7 месеца, 16 дни, прочетена 1512 пъти
Здравейте!
От няколко дни чета из бг мама, тук, статии и прочие за подобни на моя проблем… ще се опитам да бъда кратка и ще се радвам на съвети и лични опити.
Живея с приятеля ми от година, а от година и половина сме заедно. Още от началото с неговите родители се чуваха всеки ден. Аз нямам родители- загубих ги в пубертета. Радвах им се, че са така сплотени. Преместихме се заедно. Разбрах, че тези ежедневни видео разговори са по 2, 3, 4ч, понякога от следобяд до късна вечер. Кой какво е правил, какво ще прави, някакви стари работи се обсъждат и така всеки ден. Аз стоях като глупак отстрани и се включвах от време на време. Готвехме си вечеря той на видео, правим нещо вкъщи той на видео. Все се повтаря за уважението и как трябва да го даваме на роднини и на тези на половинката. Но пък на важни празници техните никакви ги няма. Той е от Македония. Винаги съм се опитвала да бъда мила и да се включвам в разговора въпреки, че съм притеснителен човек. Черешката бе на моя рожден ден. Не исках да се събирам с приятели, но пък за една вечеря с половинката се надявах. Отидохме през деня да пращаме багаж на родителите му (ние сме в чужбина) видяхме се и с негови приятели. Късния следобяд покани негов приятел на бира вкъщи при положение, че цял ден го влачихме с нас и след това излязоха на още една бира на центъра, а аз самичка вкъщи в потрес. Преди това майка му звънна на него да се чуят и се сети, че аз имам празник. Една честитка кратка. От баща, сестра и т. н нищо. Били забравили. А сестра му в същия ден трябваше да дойде да спи у нас, защото мъжа и не бил вкъщи и страх я било. Уважение никакво. Все по него ходя да събирам чорапи, дрехи и т. н. Не отказва да помага това не отричам. Но винаги съм на последно място. Мама тати приятели и накрая аз. Услуги, помощ, кафета насам натам - пръв е. Твърди, че иска сериозни отношения … Споделя всичко на родителите си. Майка му постоянно му звъни. Защо не е вдигнал, къде е бил, ял ли е и т. н. Чула съм и думи като” Ти родители имаш ли? Да ги видиш как са, защо са ти звънели. Може да не са добре…” от един ден не позвъняване. От рождения ден не спираме да се караме. Крие се като говори с тях, телефона си също държи изкъсо. Майка му вече знае, че на мен ми идват в повече тези неща. Лъга ме, че нищо не са знаели, после разбрах, че всъщност знаят за ситуацията.
Та, аз ли съм тук тази лошата, че искам малко да променя тези неща? Губя нишката, защото живи родители нямам и не знам дали разсъждавам правилно. И как да постъпя занапред? Пък от това което чета виждам, че имам право. Не искам да съм лошата, но пък не искам и да съм във връзка с мама и тати, а само с него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 4638594bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Мила, взимаш ли мъж, взимаш и родата. Няма такова като само него. Той не се е пръкнал на белия свят с магия, дошъл е благодарение на майка, баща и т. н. Няма как да го изолираш във ваш свят и да отритне родата заради теб. Типична женска грешка-мразим всеки, на когото държи. Ми не е много нормално. Нямаш рода, и затова си толкова саможива.
И той има наченки на мамино синче, но и ти пък проявяваш типичната женска обсебеност. Компромиси трябват и от двете страни.

 
  ...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 56c2c27df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Няма как да се промени. Ако е влюбен в друга жена в един момент ще му омръзне и ще охладнее. Но ако е много привързан към майка си и роднините си, това винаги ще е така и ще си останеш на последно място.
Нормалното е от време на време да се чува и вижда с родителите, такова поведение всеки ден и за всичко да им се обяснява означава че е незрял. Едва ли ще може да е добър съпруг и баща. Прецени си сама ще приемеш ли така или ще се откажеш да си с него.

 
  ...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 8b2602ed52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Казваш, че той е от Македония, не казваш, че е Македония обаче...
Авторке, от шиптер бягай далеч, ама далеч! Никога няма да се ожени за теб, никога няма да има семейство с теб! Само докато си му нужна и за европейски документи!
Родителите му знаят перфектно каква е твоята роля в живота му.
Иначе дори да беше реална връзка- не, не нормално да виси всяка вечер с часове на видеоразговор с тях, а вероятно някъде наоколо е истинската му съпруга, може би и деца.
Бягай!



Ж

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: cbeb259050
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Е 10-20 мин е нормално, ама 2-3часа всеки ден е прекалено. Тоя пич не работи ли ве? Откъде толкова време? Че и с приятели да излиза...
ПС: Ако не работи сега, после като си намери работа няма да има толкова време.

 
  ...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 5c7d760bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Къв е тоя, толкова много време да комуникира с родителите си не е нормално.

Как така по няколко часа на ден, направо не мога да повярвам.

Аз говоря с майка ми за по 15-30 минути през 3-4 дена, колкото да види, че съм добре и да ми чуе гласа, иначе и е тъжно и това е.

С баща ми много рядко се чуваме.

Мъж съм на 26, ако има значение. Това неговото, като въобще не ми е нормално.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: fdeac4bd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ние с дете до момента един мой рожден ден не са честитили. Какво да ти кажа: има хора и хора. Не очаквай промяна. Аз също мислех, че определени неща не се знаят, а те се знаят по изкривен начин. В случая сценарият е следният майката да доведе до скарване и накрая да има раздяла.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: a8d85cef8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Не е нормално, нормален мъж ще се чуе за 5-10-15 минути веднъж на ден със старите си родители и това е. Ако живеят наблизо може да се мине един ден/половин ден нещо да им се помогне вкъщи, напазарува и така. Всичко извън това не е ок за обвързани и нормални хора с жена и деца- това трябва да му е приоритета на мъжа.

 
  ...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 7bba99a730
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Teзи многочасови ангажименти са прекалени. Все пак, зависи, той кога се е отделил от семейството си. Дали е на 19, да речем, и сега е отишъл да учи.
Но, както е фактическото положение при вас, излиза че живеете с цялото сейство. Все пак, децата трябва да се отделят от родителите. Но ако така е нормално за тях, ти ще излезеш лошата.
За теб като съвет, можеш да се опиташ да дадеш някакъв наклон, но ще е трудна работа, ако мъжът не се сеща сам.

 
  ...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 8e2109dc50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   В раздел, , Други, , съм писал тема за казармата. Чети как днешните дришльовци до един ги е страх от казарма. Това са днешните мъже слаби, изцяло подчинени на родителите, използвани от приятели, хора без чест и самоуважение. За това няма и здрави семейства. Въпрос на време е и ти тоя да го натириш. Та ти си един статист само във вашия филм. В главната роля са мама и тати.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: a575c2f4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Оф писнало ми е от подобни истории, най-лошото е че такива се пишат в 99% от жените.
Някакви отявлени ситуации, в които няма как да не оплюеш момчето, все пак искаш точно това. В същото време ако нещата са стояли така, нямаше да пишеш даже, щеше да е ясно като решение.
И така става, че раздувате и преувеличавате нещата които са се случили, само защото повечето жени плащате обществено мнение и сте крайно зависими от него, просто защото нямате собствен акъл и все някой друг трябва да ви насърчава. Смешна работа.
Познато ми е и единственото на което мога да се надявам в тази ситуация, момчето да се спаси някак и да няма нищо общо с теб. Навремето го играх и аз така, докато бе разбрах че “любимата” ме е разнесла навсякъде, пред роднините и, приятелите и, колегите и, даже пред непознати, беше ме опсала като някакъв крайно пропаднал тип и то даже в този момент е безумно и да се защитаваш или обясняваш, просто си тръгваш и не се обръщаш, защото както е станало с мен, така ще стане и със следващия, при теб няма да е по-различно.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 09c5228a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей Авторке, прочетох ти цялата история и искам да те питам този твои приятел бизъл ли е като малък?? Питам просто щото като гледам как е захапал на майка си гърдата явно неможе да я пусне, какви са тези разговори по 2, 3 часа какво толкова си говорят, аз лично като провеждам толкова дълги разговори или протичат в спор или лека караница ама за общи приказки по 2 часа няма такъв филм... и какво по дяволите събирала си чорапи, дрехи след него тои неможе ли да си подреди дрехите и да си оправи леглото като има поне малко време... явно наистина тази казарма много липсва, моят съвет е ако го обичаш много предложи му да си поговорите сериозно относно за за дългите разговори с родителите му и кажи, че ти липсва това внимание дето трябва да ти отделя ако те обича той истински и държи на теб ще го направи, трябва изцяло да се фокусира над теб, аман от такива разнежени синчета който немогат да спрат да бизът от майките си явно има големи дини....

 
  ...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 555fe8a680
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Психолозите ясно казват сепарация от родители и градене на свой живот, контакт един път седмично. И да така е редно.
Чист македонец ли е или шиптер. И аз живея в чужбина имам приятели шиптерки живеят друг живот, семейството е всичко, синът и на 24 г. целува всяка вечер баща си за лека нощ. Помагат си много факт, но контактите им са ненормални за нашето време.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 55a1d13c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз мисля, че ти просто от загубата на родителите ти ревнуваш, че приятелят ти има родители, и то е в страхотни взаимоотношения с тях. Спри да ревнуваш и се радвай за него. Послепис:жена съм

 
  ...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 5bd3b38b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Извън нормалното е такъв тип поведение. Сега като се замисля през живота си не съм виждала или чувала за такъв случай като твоя приятел. Израза "мамино синче" му приляга, не се съмнявай, че майка му не знае за всяка ваша караница и неразбирателство. Случая с рождения ти ден е много неприятен също, все пак поне малко отношение е можел да покаже. Желанието ти да сте само двамата във връзка надали ще се изпълни, той вечно ще е под полата на мама.

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: fdeac4bd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   10 ти сравняваш две коренно различни ситуации. Твоята история не е нейната история. И след като в 99 от 100 от историите е проблемна майката на мъжа, замислете се защо. Аз знам и съм свидетел на брутални несправедливости от майки на мъже, граничещи със психопатия и целият антураж на такива думи нямам как да ги опиша им слугува и угажда, въпреки, че те се държат зверски и отвратително със снахите си, които нищо не са им направили. Това е неуважение към синовете им и да, не поздравяват снахите за рожденните им дни нарочно и това е нарочно, както и повечето им злобни изблици.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: a575c2f4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   До 15 от 10.
Не ми обяснявай какво и защо, ясна си ми. Поемай отговорност за действията си и спри да ревеш.

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: a54ca026a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да е много близък с майка си е същото като да е обвързан. Нямаш място там. Не се подлъгвай.

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 324a84b37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторке, щом си с такъв човек, толкова ти е акъла и на тебе. Македонец, албанец, какъв е? Вие се плющите вече и с животни.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 9b9f3a214a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Само описанието на рождения ти ден е достатъчно да се разбере за какво иде реч. Не, не е нормално да говори с родителите си толкова продължително, но още по-ненормално е да не отпразнувате рождения ти ден. Още повече че дори не е ситуация, в която, давам пример: не сте стабилни финансово, налага се той да работи нон стоп, и не са го пуснали от работа, за да празнувате. Само че ситуацията ви не е такава. Той дори е предпочел да иде с приятел на по бира вместо да прекара деня с теб. Това говори много за вашата връзка, той не се интересува от теб, не те обича, не те цени и не те уважава.
Както и съответно родителите му, които също не са ти честитили празника.

Казваш че сте в чужбина. Аз също смятам че най-правдоподобното обяснение е че те използва за документи, и родителите му също са наясно с това. Затова и не инвестира в теб, а те знаейки това, гледат да не лицемерничат много много и затова не са си направили и труда да ти пращат толкова честитки. Нещата по принцип са очевидни, проблемът е че е трудно да напуснеш човек, в който си се влюбил(а). Но когато се окаже че този човек не е този, за когото се представя, ако искаш да имаш нормален живот, то трябва да придобиеш куража да си тръгнеш, да забравиш, да простиш и да си извадиш поуки за в бъдеще.

Щом си в чужбина, и родителите ти са починали, предполагам ще имаш чисто практически трудности да се отделиш от този човек (особено ако разчиташ на него финансово), но според мен ще трябва да го направиш, ако искаш да намериш реална любов, която не е базирана на взаимни изгоди, както може да е при вас (ти документите, той финансите). Ако пък не разчиташ на него финансово, тогава пък съвсем неодумявам защо би търпяла това.

Пс, ако пък предположението за използването за документи е невярно, то пак си остава главния проблем, разковничето на проблема е в това че не сте отпразнували рождения ти ден. Тези неща се виждат в най-дребното, шо за човек е той и да, също за това че прекарва значителна част от времето си, говорейки с родителите. Нормалните семейства се чуват за по 5 минути на по няколко дни, няма писано правило за това, естествено, някой се чуват и по един път на седмицата. Това не е нормално, и по принцип е важно човек като влезе във връзка, и направи семейство с този човек, те да са си най-важни. Правилото по степен на важност е 1. Съпруг(а) 2. Децата 3. Родителите на съпрузите 4. Приятелите
Чисто от етична гледна точка говоря.

Ако вие със съпруга си сте наред, ще можете да се фокусирате върху пълноценно отглеждане на децата, помощ към родителите и тн, но ако вие не сте наред помежду си, ще имате страдащи деца и страдащи родители. Даже в християнството, в Библията по-точно има такъв стих (отне ми време, но ето намерих го в нета) и той гласи :
Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си, и двамата ще станат една плът. “

Независимо от това дали си вярващ човек или не, едва ли с лека ръка може да пренебрегнеш мъдрост, която е останала с векове, а именно че дори през 1 век хората са осъзнавали колко е важно да са независими и да не им се бъркат родители за щяло и нещяло. Най-важната връзка, която трябва да изградиш е тази с партньорът ти, а не с най-добрата си приятелка, както и той с майка си или леля си. Хората са знаели още в първи век това неслучайно, защото пренебрегването на онзи, с когото делиш най-големите отговорности в живота си, е престъпление спрямо този човек. Нали градите бъдеще заедно, нали вие сте тези, които заедно ще отглеждате общо поколение? Вие ще се борите заедно, ще имате спадове и възходи, заедно ще преминавате през всяко препятствие. Родители са изиграли вече своята роля във възпитанието и отглеждането на децата си, оттам нататък е време да ги пуснат да продължат цикъла. Ако не го направят, си имаш работа с дисфункционално семейство и е по-добре да бягаш надалеч. В случая обаче за мен много натежи и факта че той те е пренебрегнал на твоя празник. Не са хубави тези работи, струва ми се че този мъж въобще не държи на теб. Не си го причинявай.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: fdeac4bd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   16 от 15, такъв тон си дръж у вас. И изобщо не ти се обяснявам лично на теб, с подобни индивиди не разговарям, защото то е невъзможно. Поеми и ти отговорност за нарцистичния си изказ към непознати и ходи се лекувай. На теб няма как да съм ти ясна, нито си ми в обкръжението, нито нищо, нито ме познаваш или ще се запознаем. А ако ти защитаваш подобните ти индивиди, за които говоря, още по-зле за теб. Карай го по-леко със заповедите ти, те вървят само на булчинската ти вкъщи.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: fbb5e27d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз съм авторката на темата “Майка ми ме мачка и унижава”. Проблемът не е в теб, разбира се. Той е абсолютен мухльо. Майка му е адски обсебваща и той се държи за фустата й. Когато ти чета писанията сякаш за някаква любовница става дума, а не за роднина. Той е тотално незрял и ще го държат изкъсо цял живот. Такива отровни родители, изискващи толкова внимание, съсипват окончателно живота на децата си. Той няма собствено мнение и самоличност, всичко му се диктува от техните. Направо е за психиатър, ама надали някога ще разбере, че майка му му съсипва целия личен живот с лека ръка. Направо го съжалявам. Никога няма да е щастлив, а единствената жена, която може да е до него и да го трае, е някоя по комнадореща и от майка му. Да бъде мъж под чехъл е максималното, което може да постигне, но се съмнявам.
Причината не е че то не те обича и не държи на теб. Проблемът е в родителите му, които са му преебали психиката и са го превърнали в абсолютен смотаняк.
Сексът как е с него? Мама дава ли му да прави секс с теб или и това ни й харесва и на него не му става поради тая причина? 3-4 часа разговори на ден е абсолютно ненормално! Кажи му да се ожени за майка си!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 681597cd43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Душа, такъв човек не ти трябва в живота. Нали затова хората създават семейства, за да решават проблемите си сами. Този човек ако продължава в тази посока, значи финала е ясен. Няма лошо всеки да се чува с близките си, но за някакъв кратък период от време, а не часове подред. Разбирам факта да е сам, говорим без обвързване, да се чува часове наред с хора, но при наличието, че живее с теб и че имате връзка, значи би трябвало да обръща внимание и на теб, но след като те слага на последно място, сядате и като зрели хора обсъждате проблема, ако ли не, ставаш и си тръгваш, колкото и трудно да ти е, на фона на това, че имаш загуба на родителите си. Не стой във връзка, в която ти буквално не присъстваш, а присъстват други хора, без значение какви са. Надявам се да съм била полезна по някакъв начин.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker