Егоистично ли е, че не искам деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Егоистично ли е, че не искам деца
преди: 7 месеца, 12 дни, прочетена 1373 пъти
Макар и още да не съм пълнолетна, съм си начертала много ясно бъдещето. След като завърша българска филология в Софийския университ, ще започна работа като учител по Бел. След това ще намеря любовта на живота си (а кой знае, може и от университета вече да съм я намерила). Искам да имам мъж до себе си, за да има с кого да се гушкам, целувам и да правя секс. За другото не ми е нужен мъж. Искам просто мъж до себе си, за да си задоволявам физиологичните и психиологичните нужди. Не искам деца, тъй като смятам, че те създават много повече проблеми, отколкото радости на родителите си. Пък и носят адски много грижи, а на мен не ми се занимава с подобни простотии като бременност, кърмене и тн. Е, след всичко, което ви казах, смятате ли ме за егоист? Приемам и хейт коментари, стига да не са супер обидни или цинични. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 7a0c4f0f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

1.   Да, егоистка си! Българките се оказахте най-големите предателки към българския народ. Ако политиците ни убиват финансово, то вие българките тотално ще приключите с България.

Но приказката не свършва дотук. След като България капитулира пред Турция и турците се настанят на наша територия, ще бъдете изнасилвани и ще раждате волю или неволю на конвейер турчета.

Ваша си работа. Спи спокойно докато Ердоган ти разреши всички проблеми. Съвсем скоро имотите, които очакваш в наследство, няма да са твои, а на бъдещия ти съпруг по неволя на име Мохамед. Хайде сега продължавай да спиш блажения си краткотраен сън как си нямала да раждаш. Пхаха.

До онези г-зки, които ще кажат, че ако стане така ще избягат на запад. По този начин просто ще смените ху-я. От турски нерез на африкански. Охахаха

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 73b57fbaff
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Не, не е егоистично. По-егоистично а да имаш деца, за да има кой да ти гледа дъртия задник. Имам такава приятелка, с приятеля си е от 10-ти клас. Сега сме на по 30 години, но тя винаги е казвала, че няма да има деца. И той явно не иска, щом 16 години са заедно. Други приятелки родихе и след година - две се разделиха с бащите на децата си. И аз не искам деца, но не искам и мъж. Харесвам си свободата, харесва ми да правя каквото си искам без да дължа отчет, без да се съобразявам с никого. Ако доживея до пенсия ще продам апартамента и ще отида в луксозен старчески дом в чужбина

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 84a2c112fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Не, напротив, щом не искаш деца, значи не трябва да имаш деца. По- добре не създавай едно човешко същество, което ще осакатиш емоционално, а кой знае и физически дали няма, след като няма да изпитваш никакво желание и удоволствие от това да го гледаш. На мнение съм, че хората, които не искат да стават родители, не стават за родители, та по-добре не раждай и не се влияй от родители, общество и т. н., които винаги досаждат жените да раждат.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: fbb6488707
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Не, не смятам, че е егоистично. Всеки има свободното право да решава, особено за това дали да има и се посвети на отглеждане и възпитание на деца.
Смятам обаче, че си твърде млада и това ти решение е възможно да се промени с времето. Просто при нас, жените, е естествено заложен инстинкта за майчинство, хормоните си работят в тази посока, събужда се майчин инстинкт. Ако все пак твърдо го решиш, може би ще ти се наложи да контролираш този инстинкт или да го задоволиш с нещо друго- помощ на деца в домове, няколко домашни животни (като деца са и те).
Но като цяло не е егоизъм да избереш какво да правиш ти с твоят си живот, елементарно планиране според собствени идеи и нужди.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 6009059977
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Много си малка и ще си промениш сто пъти мнението докато пораснеш. Странното е, че аз разсъждавам точно като теб да мъжете, иначе много искам дете. Оказа се, че с тези разбирания за връзка не мога да си намеря мъж. Явно другите хора не търсят секс, като си избират партньор, задоволяват се с гаден или никакъв секс. Аз имам изисквания за външния вид на мъжа и секс. На пръв поглед не са ми толкова много изискванията, но напрактика се оказа, че не успех да си намеря нето един, който да ги покрива. Причината е, че мъжете, които изглеждат добре и правят хубав секс, не искат връзка. Обикновено са женкари и спят с различни. Много ще ти е трудно да си намериш партньор според мен, защото аз съм точно като теб с тази разлика, че искам семейство и дете.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: df18e4a631
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Изобщо не си егоист, всеки има право да решава как да си живее живота. Само имай в предвид, че с времето човек се променя и възгледите му също. Сега виждаш нещата по един начин, след 10г. по друг, след още 10 ще има още разлики, човек се развива и помъдрява с времето. А за плановете - и аз си имах много ясно начертан план ама живота ми показа, че нещата не се случват както аз реша и в момента, в който аз съм казала, че искам. Идеализмът ми относно бъдещето и способностите ми се счупи през няколко житейски кризи - и професионални и лични. Но не съжалявам, сега се чувствам много по-мъдра и щастлива. И аз никога не съм искала деца, и сега не искам, това не се е променило, а и вече няма накъде да се променя, освен ако не реша да осиновя, но както казах - майчинството никога не е било част от мен.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 65576bbe26
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Всеки има право на избор. За мен някой да живее с мисълта да има деца е същото, като твоето, не виждам разлика.
Деца се правят лесно, предвид това че повечето растат без един родител поради развод или в нездравословна среда с двама, прави от тези деца бъдещи развалини, които сами не могат да се оправят в живота.
Отделно това че някой прави дете, някак се приема като гаранция, че това дете след време ще гледа родителя като остарее, което е абсолютно невярно и фактите за това са хилядите хосписи за възрастни, които никнат като гъби.

Така че това е просто избор, щом така ти е добре, действай си така.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 57d075e19b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Малка си. Правиш си сметки без кръчмар. Няма как да знаеш дали ще те приемат в мечтаната специалност, нито дали ще я завършиш, или дали ще се реализираш.
Мечтаеш за Любовта, а често това е илюзия. С един няма да ти харесва едно, с друг-друго. Или на теб ще търсят кусури. Доста хора се лутат с години в търсене на партньор. Звучи много идеалистична твоята представа- гушки, секс и муцки. Ами битовизми, сметки и прочие неща от живота? Дори и да успееш да срещнеш Човека, годинките ще си минават. Колкото и да не искаш деца, няма да ставаш по-млада, нито той. Всички приятели покрай вас ще се вълнуват от градини, училища, рожденни дни, а вие като кукувици ще сте. Може и да те зареже за жена, която ще му роди дете.
Егоист си, но донякъде е обяснимо с възрастта ти.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: a5f0243bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Не е егоистично, всеки сам решава за себе си, стига да предупреждаваш навреме партньорите си, за да може ако искат деца, да се ориентират другаде.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: d9c7945fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

10.   В тизи апокалиптичен свят е признак на интелигентност и отговорност да не искаш да имаш деца. Егоистично е да родиш дете и да го поставиш във време на войни, кризи и излишъци. Но нали нака обществото е инструктирано - да се възпроизвежда, затова и често като някой се замисли по темата, бива линчуван.
Истината е, че си права да не искаш деца. И аз не искам. Много хора не искаме. И не, защото не ставаме за родители, а защото живеем във време без правосъдие, без справедливост, без ценности, без нормална и стабилна финансова ситуация и т. н.
Само глупаците и циганите правят деца в това време.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 88608487db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Като не искаш да имаш деца, ще е по-добре да нямаш деца.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: cb044dffda
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

12.   2, ти хубаво искаш да си продаваш апартамента, ако доживееш пенсия, но смяташ ли, че с тази демографска катастрофа ще има кой да купува? Сега цените са стабилно надути, но все още има някакво търсене в София, защото идват хора от провинцията, а също и много " бизнесмени" като откраднат пари ги вкарват в жилище уж като инвестиция, което няма как на фона на тежка демографска криза да донесе печалба след 20- 30 години. Като се опразни страната демографски и в София ще започне да намалява населението. Поне за мангалите ще има доста свободни апартаменти да се настаняват безплатно.
Даже що ли си правя труда да те питам, на вас жените мисленето в перспектива не ви е силата.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: d9dc56804b
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

13.   Не си егоистка, а обикновена идиотка. На 40 ще почнеш инвитро и ако вземеш, че успееш, ще се чудиш защо детето ти е кривогледо.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 71c0d924b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Не си егоист, поздрави за смелостта да си откровена.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 0a7a301186
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Егоистка си, не прочетох в текста какво си готова да дадеш на тоя мъж от който очакваш да те задоволява. Аз съм за идиотите да не се размнижават. Нека има по-малко деца, но добре възпитани и добре гледани. А не да го родиш и да израстне на таблета. Ти явно също си такова дете, не си научена да се грижиш за друго човешко същество, да даваш. Може би родителите ти са те отгледали на телевизора или са те захвърлили на баба ти. А може да си жертва и на инстаграм, където всички живеят в измислен свят. За чалгата няма да питам, ясно е.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 0a7a301186
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   10, къде видя апокалипсис? Я излез от емисията новини.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: e88e2fb81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Щом не искаш не раждай. За кърменето, в магазина има достатъчно млека и не е нужно да кърмиш.
За дете трябват много нерви.
Но пък също изпускаш много като нямаш, в живота нямаш много близки хора, с децата може да е забавно, радват се на живота, изнервят е.
Живота без тях няма да е интересен.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 6ff481c4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   "... просто мъж до себе си, за да си задоволявам физиологичните и психиологичните нужди. Не искам деца, ... "
За кво си му на този мъж?
Проститутките може да му излезнат по- ефтино. А и ако някоя не се ебе добре, следващия път отива при друга.
"След това ще намеря любовта на живота си... "
Тя любовта може да ти бие един шут след като ти удари един кур няколко пъти.
"на мен не ми се занимава с подобни простотии като бременност, кърмене и тн. "
Малко несложна ми се виждаш.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 73b57fbaff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   12. Кой ти каза, че аз ще седя тук до пенсия? Да са живи и здрави родителите ми, само те ме държат тук. Нищо не ми харесва тук, нито прехвалената природа, нито тъпия фолклор, нито нищо. Каквото и да става няма шанс да остана, ако ще да стане Швейцария на Балканите :D :D :D

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 919a01ed3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Много добре! Както повечето одобряват всичко това, като остареете ще ви управляват роми и етнически турци, защото първите ще са милион и двеста хиляди, вторите 800 000, а българите около 500 000. Добра перспектива, като знаем, че българите не обичат да гласуват масово. Така вече ще живеете в рай.

№2, парите от апартамента, в луксозен старчески дом, ще ти стигнат най-много за година и половина. Искам само да попитам ти наистина ли мислиш всичката тази дивотия, че ще стане? Както се спука балонът на недвижимите имоти в щатите, така ще се спука и нашия. Ще дойде време, в което собствениците ще дават пари на свестен наемател да живее в него, само и само да не бъде разбит, ограбен и да се самонастанят знаеш кои. Живееш в някакъв имагинерен свят, в който всичко свършва като в приказка със щастлив край. Слез на земята в реалният живот. А за избора си ще съжаляваш, както съжаляват всички поискали такова щастие като теб. Не вярваш? Животът е пред теб и ще си спомниш някога тези мои думи.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 6609cabeca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Егоист си, но не поради нежеланието да имаш деца, а като цяло. Докато си млада и хубава ще задържиш някой мъж, но после трудно с този начин на мислене. Много малко са хубавите и умни егоистки над 40, а още по-малко над 50г, които още си правят каквото искат. Тогава трябва да мислиш какво може да дадеш на този мъж. Най-добре някой егоист, по-голям от теб и разведен с деца, който не иска повече. Напълно сериозно. Друг тип мъж, който да харесаш и да се задържи с теб няма.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 73b57fbaff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Не мисля че е егоистично. Никой не е длъжен да ражда. Особено в такава бананова република. Виж статистиката колко деца са убити от пияни и дрогирани боклуци. Виж колко малолетни наркомани има. Виж колко агресивни деца има в училищата - на хора, които са ги родили, само защото "така трябва". Вече и в детските градини има агресия сред децата. Некадърни родители са оствили отрочетата на произвола на съдбата. Най-нелепо е че точно тези некадърници плюят хората, които не искат деца. Дреме ми на шишарката че изчезвала нацията. Колко велики нации са изчезнали през вековете. Ако реша да имам дете със сигурност няма да живее тук. Дори няма да знае български, нито ще стъпи тук.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 00334cb88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Трагично. Със заплатата на учителка по БЕЛ голям живот ще видиш, направо ще сътвориш чудеса. Освен ако не си в някое малко областно градче или не си счупиш задника от частни уроци не те виждам. Заплатите са унифицирани и на никой не му дреме, че двустаен в София е 150 хиляди евро, наем на такъв в нормален квартал около 900 лева за сам човек. Пловдив и Варна гонят цените тук. За децата все тая, с теб или без теб нацията няма да загине. Жалко, че на такава възраст момичетата като теб са толкова душевно бедни, че за тях семейството да е последна дупка на кавала, мъжът само две ръце за гушкане и един гол… Смешно ли е или тъжно - не знам. Като по-голяма от теб с 9 години, женена и с дете мога да ти кажа, че много подобни момичета имаше с мен заедно в универистета, както и в гимназията. Сега като станаха на 27-30 се молят някой да завърже нещо повече от приказка с тях, но желаещите се свеждат до чук и бег. Търсят семейство с нормални жени до 25г, които не са тотално деградирали и изхабени за годините си от малоумни избори на партньор тип селски бек, скитане тук и там по градовете и Европа, наливане с алкохол и шмъркане на разни субстанции, прелитане от работа на работа, защото видиш ли българските работодатели не дават. Всички рано или късно се осъзнаха, ама корабът отплавал. Хората си създали семейство, празнуват си поводите с близките по съдба и малко по малко си останаха сами с още някоя кукувица, която си развява гъза. Дали си егоист не знам, но със сигурност си поредният тежък дегенерат на новото време. Аз на 18 завърших училище с отличен успех, записах се в университет. Завърших отново с отличен и вече имах връзка няколко години. До 26 се омъжих и родих, преди това се сгодих и се изнесохме. Сега имам хубава работа, семейство и малко дете, което да ни радва и ме напушва смях като чета подобни писания, защото такива като теб, които говориха така преди 7-8 години сега са сами и се молят да ги запознаеш с общ приятел “сериозен мъж”.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: c2ca6a9ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Личи си, че си непълнолетна. От опит мога да ти кажа, че животът никога не се развива както си го представяш на 15.
Колкото до това, че не искаш деца, това е повече от нормално предвид възрастта ти. По притеснително щеше да е да искаш са станеш майка преди 18. Така, че в момента ти е време да се концентрираш върху ученето, а това дали ще станеш учителка, кога ще имаш гадже, ще имаш или няма да имаш деца, само бъдещето ще покаже.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 73b57fbaff
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   23. Никой не е длъжен да има твоите разбирания за живота. Тежка компелсарщина е да налагаш този модел като правилен. Нещата, които ти поисваш като щастие изглеждат тъпи и досадни за мен. Голяма умница ще си щом определяш като "трагично" това че някой иска да стане учител по БЕЛ. Представям си колко уважаш и учителите на отрочето ти. Така ще възпиташ и него, парите са най-важни. Явно и завиждаш, че хората пътуват, а ти не. Такива са жениците на които най-голямото постижение им е че са родили. На твоите години съм и никога не съм видяла някой токлкова примрял за мъж и семейство.
Авторке, живей си живота както на теб ти е кеф. Държава, в която човешкият живот не струва нищо не заслужава да й се раждат деца. Дано наистна се топим толкова бързо и на тези земи да дойдат читави хора.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: f1646e2c25
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   До 26

Демек, ти, авторката и тези, на които им се живее - екскурзийки, пиене, гадженца, чук и бег, тралала сте некачествения материал, който като си отиде от Земята, ще останем само читавите хора. Много добре го написа и добре, че си го признахте най-после, че нещо много сериозно ви куца и не заслужавате да се възпроизвеждате.

И да те светна, никой нормален не се размножава заради държавата. Нито тук, нито по света.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: ab5e4f6ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Аз не виждам егоизъм човек да не иска деца в такава несигурна държава, където всеки втори наркоман убива хора по улиците и след това е на свобода. В същото време хората продължават да унищожават цялата платена и то интелигентните с материалния си живот. Но наистина както казаха, в държава, в която не се вижда достатъчно разум да се промени нещо, деца да си правят егоистите.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 982fc25efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Много злоба в някой коментари. Не ги слушай.
Аз съм мъж на 46 - бях голям купонджия на младини. Имах много гаджета като студент и много приятели.
До към 30 годишен само по кръчми ходех, после все по-малко.
Никога не съм мислил за деца.
На 37 като бях ми се роди дъщерята - тя ми е най-прекрасното нещо в живота.
Променя се човек с годините.
Не го мисли отсега - радвай се на студентските години, че е са най-хубави.
А после, каквото стане.
И не си егоист - просто искаш да си щастлива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker