Манипулира ли ме? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Манипулира ли ме?
преди: 7 месеца, 12 дни, прочетена 1015 пъти
Здравейте. С приятеля ми живеем заедно от 1г. В момента си строим наше жилище (негово по име, но ще живеем двамата). Изпаднахме в ситуация, че остана без работа и каза, че може би ще се наложи да ходи да работи по една седмица в месеца в Германия при родителите си. Аз му обясних, че ще трябва да ходи сам, тъй като аз все още ходя на университет и на работа (хоум офис). Той ми каза, че за него това не е подкрепа и иска като се прибере вечер да е при мен. Обясних му, че това е за една седмица, няма да е за цял месец или нещо подобно. Той тогава започна да ми обяснява как ако ситуацията е била обратната, той е нямало дори да се замисли дали ще дойде с мен, а направо ще дойде. И че по този начин не усеща подкрепа от мен и е само на думи. Дадох му предложение (понеже вечно си говорим за компромиси) - единия месец отивам с него, другия си оставам в България, но той каза, че не е съгласен. Защото компромиса, който той прави, е да отиде да работи в др. държава, че да изкарва пари за нас. Аз му казах, че това е компромиса от който ще сме доволни и двамата, но той не е съгласен, било условие. Наистина не знам какво да правя, в тежък момент сме и ме притеснява, че щом за това реагира така, в бъдеще може да е по-сложно (да започне да манипулира, за да става на неговото като използва доводи за подкрепа и тн). Моля за съвет….. МОЛЯ ВИ

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 6b23a05d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не може да иска да промениш живота си напълно само и само защото на него ще му е удобно. Ти си отделен човек със живот и извън тази връзка

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 6148f52b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Авторке, общо жилище не се строи с "приятеля" ти, а със съпруга ти!

Тоест при вас грешката е в основата!

Оттук нататък какво искаш да те посъветваме?

Та вие утре може да се скарате и "вдругиден" вече всеки да е в друга връзка. Какъв съвет искаш?

Освен това за такова нещо, за да се даде правилен съвет, човек трябва много добре да познава ситуацията в детайли и да е много мъдър и Богопросветен! А ние тук сме странични хора и няма как да знаем, кое е правилното в твоя случай!

Затова първо се помоли на Бога - да ви вразуми, и след това мисли, разсъждавай, анализирай и решавай сама!

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 4629107896
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Абе ти нормална ли си. Просто иска да сте семейство, а ти се държиш като дечко. Вместо да се радваш, че настоява да сет заедно, а не да ходи по други жени там. Ти да ти изневерява ли искаш. Не го ли ревнуваш. И на мене ми изглеждаш малка, нерешителна, несериозна и все едно не държиш на него. А съм жена…. Представи се той как се чувства. Тъпо и детинско си действала. Явно не ставаш за сериозна връзка, ама ако ти каже искам само секс, пак ще мрънкаш и ще си недоволна. Скоро само секс ще иска, спокойно. И няма да имаш такива сериозни проблеми и ще те отреже.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 2bade78cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   След като учиш и работиш, макар и хоум офис, е мега тъпо да те изнудва да си му компаньонка. Във всеки един момент човек има приоритети и твоите не са да си компрометираш ученето и работата. Освен, че не си дава сметка, че така ще те провали и ти го поставя точно като изнудване. Сигурно си мисли, че той ще е прецаканият, докато ти си вееш гащите тук цяяяяяла седмица. И не забравяй, че той прави къща за себе си. Ако се разделите, ти няма да получиш нищо.
А и да попитам, той там колко ще изкарва за 1 седмица, ще може ли да си плаща разноските и да строи къща? Нещо, не ми изглежда много доходно това упражнение.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 45f9ebb939
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   За една седмица в месеца иска ти да промениш всичко и да му висиш там, че да му готвиш? Това не е просто компромис, ти и учиш и работиш.
И за какво? Защото той е без работа, защото ще строите нещо негово, колкото и да живеете двамата, си е негово... а ти и там ще вложи от себе си.
И не може дори по една седмица в месеца да бъде отговорен към себе си и бъдещето си, дори ще е покрай мама и тате?
Хм... виж си бъдещето с него от постъпките му сега.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: f998fdcb2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Прав е, прецени си дали тази връзка те устройва за в бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: eb5dadf9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   И какво ще изработи за седмица? ! Милиард? ! Каква е тая работа? Хората работят месеци, години в чужбина и пак не събират пари.
Манипулация е, защото Ганьо само това може. Да заплашва, да вменява вина и да се изкарва най-якият мъж, с който си била и някога ще срещнеш.
Той ще бачка там, а кой ще прави жилището? Кой ще избира плочки, бои, техника, ще следи майстори? Ти. Той само ще праща парите и ще ти вика, че това е неговия принос. Ще те нарича неблагодарна и капризна. Ти ще поемаш всички негативи. Работа има и тук, но той иска да е далеч от теб, че да ти натяква как го прави за Вас, как се жертва. Ще си съчини изневери и прочие.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 29d7d6fbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Бягай докато е време и си намери някой нормален.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 7bf7d256d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Да, манипулира те. Просто е егоист и явно е свикнал да става на неговата. Нищо не му пречи да е сам за 1 седмица. Но нали няма да има над кога да властва и затова. Пък и шансът да си намериш друг, докато той е далеч, е доста голям. Аз на твое място бих си помисрила дали искам да бъдем заедно.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: c2c3d6792b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Той отива да работи за собственото си жилище. Ако утре се разделите, той ще си има жилище, а ти оставаш без нищо. Пък и да си загубиш образованието, е глупаво. Естествено, че те манипулира!

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 7bf86077e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Къде ви излиза сметката да харчите за пътни за двама човека срещу заплащане за една седмица труд на един човек?

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 398cdd22db
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Той не изкарва пари за вас, а за себе си. Вие не сте женени и апартамента, който изплащате е на негово име. В никакъв случай не си прекъсвай следването. Не си напускай работата. Една седмица месечно е нищо и не е нужно да те кара да правиш такива големи компромиси.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 8520f35867
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Не знам на колко си, но щом отсега иска да ти се налага, я се постави в ситуация в която имате деца и той иска да става все на неговото. А ти какво искаш да правиш, а? Това питаш ли се. Защото хората и с гаджета късат и се развеждат и после остават със собствените си решения.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 5934906ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Много внимавайте какви компромиси правите за мъже. Те си гледат в повечето случаи да им е удобно, да не правят усилия и представят нещата често така, че уж е за двама ви всичко. Накрая често се оказва друго, а ти си изгубила години, чувства и пари за нищо.. И няма да ти ги върне.

Ако е "ваше" жилището, да е името на двама ви. Така е справедливо. Иначе на "честна пионерска" вече не може да се очаква да се хване жената.

А и да отидеш там, какъв живот ще имаш? Как ще учиш? Какво и как ще работиш? С какви средства ще разполагаш за себе си? Да не започне да те ограничава и в харченето - уж за двама ви да има, де.. Накрая да не се окаже, че си е изплатил всичко на твой гръб, ти не си му нужна вече, нямаш нищо твое по документи и... следващата да се нанесе направо в жилище, което ти си обзавела и подредила и чистила? Има такива случаи.

Предложи му да прехвърли имота на името на двама ви и гледай реакцията.

И си изясни какво мисли по темата брак.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 9d26853d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   За мен приятелят ти е изградил някаква нездравословна привързаност към теб. Не знам дали е провокирано от някакъв страх, че ще му изневериш, че ще се отдалечите или като цяло ти няма доверие. Възможно е и да е обсебващ и властен тип, но това ако е така би трябвало да си го забелязала още в началото. При всички положения поставя своите нужди над твоите - той е решил да ходи в друга държава, не ти. Защото ако има желание, има и начин, като му е важно да не се отделяте ще си намери работа в България. Най-добре сподели с някой близък, който ви познава, в този сайт по-скоро ще те нахлуят колко си несериозна и колко лошо се държиш с "горкия" ти приятел. Или другата крайност -зарязвай го веднага бла бла. Нещата са по-комплексни.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 9e742a70b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Ще започна от началото: "наше жилище (негово по име" - този цитат казва всичко. Жилището е негово, каквото и да има след това, не променя факта. Ти нямаш нищо по документи, само той, щом не сте женени.
Щом работиш и учиш, няма как да ти поставя ултиматуми да отиваш с него, а и все пак става дума за седмица, не за месеци разделени. Аз ходя в командировки по няколко дни, да не би да мъкна и семейството с мен? Не знам каква е тази работа, че за седмица да си струва да се ходи до Германия (пътни дневни, че и да спечели), но да отиде сам, да не чака ти да го дундуркаш. Щом ще работи, за какво си ти?

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: f8745eb2fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Виж мъж съм, ще ти го кажа брутално искрено какво му е в главата - приятеля ти иска да види от тебе, че си с него независимо какво стане, иска да види, че си отдадена, че би тръгнала с него когато и да е където и да е. И най-вече иска да види, че ти би направила нещата, които той би напавил за теб. Като цяло, че си all in във връзката ви. Не иска условия, не иска компромиси. Това не е манупулация, той не те кара по някакъв подмолен начин да отидеш с него някъде, казал ти го е пряко и ясно какво иска.
Също така е и разочарован, че просто не отиваш, което ти гарантирам ще ви създаде проблеми в бъдещето защото той няма да е сигурен в теб, че ти би направила нещата, които той би направил.
Моя личен съвет е отиди с него, кво толкова, нищо не губиш, хоум офис може да работиш и от Германия, някой друга лекция да изпуснеш не е фатално. Покажи му подкрепа и любов и ти гарантирам тоя мъж ще е до тебе. То това прави една връзка стабилна - да се подкрепяте в трудните моменти и да правите саможертви ако трябва за другия. Всичко друго са някакви алабаланци от връзки базирани на задоволяване на егото или някакви първични сексуални нужди.
Кажи после какво решиш, интересно ми е.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 61466db674
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   17, тоест да я види колко е глупава и зависима. Ще я разкарва за седмица, че искал да я вижда. Ми да си стой тук и да я гледа!
Манипулация е.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 576ac61e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   17, точно сега е момента и тя да види докъде е способен да стигне той за да и пре•бе живота само и само тя да го следва сляпо.
Тоест- жена без критично мислене...
Нека и тя си направи изводите дали пък той е способен да се съобрази с нейните нужди.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: eb5dadf9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   17, ако той е all in, трябва жилището да се води и на двамата. Също и да има брак. Каква е тая отдаденост- жилището негово, ни брак, ни дете, пък тя да ходила с него да му държи ръката на хиляди км?
Той ще бачка 8-12 часа на ден, ще я вижда вечер и толкова. Просто му трябва за секс и манджа като се прибере. Пък и каква ще да е тая доходоносна работа, че за седмица ще спечели кинти? Освен, ако не е нещо незаконно. Я обири, я наркотици, я трафик на хора. Може и затова да настоява тя да дойде, всякакви типове има.
Тоя си има планове постоянно да бачка там. Ще праща пари и тя ще му оправя жилището. Уж за Тях. Там ще завърти друга и ще я домъкне в оправеното жилище. А авторката ще е избирала плочки, бои, мебели, техника и всякакви дреболии. Онзи ще праща пари, това е неговата жертва. После вечно ще го натяква, че този дом е обзаведен с неговия труд, а тя не си е мръднала пръстта.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker