Към самотните жени над 35 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Към самотните жени над 35
преди: 6 месеца, 22 дни, прочетена 5672 пъти
Има ли жени над 35 сред вас, които сте щастливи дори без дългосрочен партньор и как го постигате, въпреки че имате желание за такъв? Или ако сте намерили подходящ, как сте съумели да бъдете достатъчно дълго време сами и да се чувствате спокойно, докато не намерите наистина добър партньор за дългосрочни отношения без да се отчайвате в този период и без да се хващате като удавник за сламка с неподходящи хора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 91

преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 47d62b3b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (46 гласа)

1.   Аз нямам партньор, но не съм самотна. Щастието ми не зависи от друг човек. Самостоятелна съм, имам си интереси и хобита. Не знам дали имам желание за партньор, защото не изпитвам потребност от такъв. Никога не съм била особено сексуална. Пари, жилище, къща на село, кола имам, приятели имам и такива в моето положение и семейни, емоции и приятни мноменти си създавам, така че реално погледнато евентуален партньор няма с какво да ме допълва, няма с какво да направи живота ми по-щастлив. Нещастен - да. Много приятелки са с мъжете я заради деца, я заради пари и поради тази причина са нещастни, с проблеми, състарени... Аз проблрми нямам никакви. Ако срещна някой с моите разбирания може и да създам връзка. Ако не - здраве да е. Компромиси със себе си не правя. Хубаво е човек да има деца, но не на всяка цена, като една част от познатите ми. Човек може да е щастлив и без деца, както и нещастен с деца. Няма как да се отчая и да се хвана с първия срещнат поради избрпените причини.
ж, 35

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: ad221e3452
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Сам и самотен не е едно и също нещо.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 7254fe7f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Почти на 35 години съм, така че ще си позволя да отговоря.
Не мога да кажа, че щастието ми е пълно предвид че виждам как навярно ще посрещна всеки следващ ден без партньор до себе си и почти на 100% е сигурно, че собствени деца няма да имам. А от малка съм си мечтала да стана майка, да бъда бременна, да отглеждам и да възпитавам едно или повече малки слънчица.
Но за мен винаги най-важно е било да намеря най-напред правилния партньор за себе си. Мисля че най-много ми помага това, че не съм имала дългосрочен партньор. Най-дългата ми връзка беше осем месеца. Съответно моето съзнание не е наситено със спомени как споделям дните си с някой, който ме е обичал и който аз съм обичала. Не че не съм се влюбвала и не че не съм била обичана. Просто предвид краткотрайността на тези отношения, съм свикнала да бъда сама в битово и всяко друго отношение.
Аз не съм като номер 1 и не съм обградена от много приятели. Нито имам много хобита. Но запълвам времето си с работа и развлечения, които са ми по вкуса в дадения момент. Имало е моменти, в които съм си намирала компания, с която да излизам всеки ден в продължение на месеци. Има периоди, в които си подавам носа навън само за да разходя кучето и да купя продукти за готвене. Има и такива, в които правя обиколки на страната сама с кучето всеки уикенд или почти всеки.
Аз съм от жените, които искат партньор до себе си. Много го искат. Но не на всяка цена. Мога да правя компромиси с бита и със себе си. Ала на сила хубост не става. Срещнала съм много примери до какво води граденето на живот с неподходящия партньор. Самата аз съм пример за това какво отражение може да има върху децата. И не съм склонна заради емоционалната страна на нещата да се заробя в отношения с човек, с който виждам, че няма да бъда щастлива. Колкото и да съм искала да бъда майка, предпочитам да се радвам на чуждите отрочета, отколкото да нося вина за нещастното израстване на своето.
Това, което ми е "помогнало" до сега е просто самото ми мислене. Не на всяка цена. Знанието до какво може да доведе това да се обвържеш дългосрочно с човек, който не намираш подходящ за себе си по начало. Аз не мога да знам дали пък ние двамата няма да намерим щастието с някой на пръв поглед неподходящ човек, ако се обвържем. Но мога да подозирам и да се страхувам от това, заради което прекратявам отношенията ни в зародиш.
Не мисля че ме очаква супер щастлив живот. Очаквам същото както до сега. Гледам си котки и куче, навярно след тяхната смърт ще дойдат други. От време на време спасявам някакви други животинки, както и се занимавам с благотворителност, насочена към деца и възрастни хора. Гледам колкото често е възможно да взимам племенниците си на гости. И толкова.
Домашните любимци може би са един от най-големите ми стимули да продължавам напред. Те са зависими от мен, както едно малко дете би било, само че няма никакъв шанс в даден момент да не се нуждаят от мен, докато са живи. Заради това колкото и да ме дразни космарлъка вкъщи, почти е сигурно, че след тях ще дойдат други. Защото имам нужда да обичам, да ме обичат и да се грижа за някого.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: ee15ed146f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Аз имах 8-годишна връзка от разстояние, която прекратих на 35. Не ми предложи брак навреме, уж голяма любов, уж планове, накрая ми изтърси, че му се стои в неговия град, не се чувствал добре в столицата... А там просто няма много избор за работа, по ирония тогавашният ми шеф отсече, че не можело да работя дистанционно (а от самото начало на пандемията точно така работя... ). Аз не можех вече да оставя майка ми. И така...

2 години се лутах, страдах, ходех по срещи, попадах на неориентирани мъже... Все не знаят, все не им е времето. Даже имаше тъпи реплики за годините ми, а аз все пак търся набори, не съм избирала някой на 20.. Въобще, разочарование пълно. Имах една нещастна любов с мъж, който ме подведе и после изкара, че жените сме чакали от него... нещо си.. Е, да, от мъж не чакам да играем карти или да решаваме кръстословици. И той заплеснат да гони манекенките..

И тъкмо се бях примирила, че щастието явно не ми е писано, срещнах съпруга ми и вече 5 години заедно. Просто се случи. Заживяхме още след първата нощ заедно.

Та, колкото повече чакаш да се случи нещо, то не идва. Ако не го мислиш като приоритет, изведнъж те връхлита.

Аз за нито една от връзките си (съзнателно реших да не са много), не съм се хващала като удавник. Била съм сериозна. Не съм се оглеждала встрани. Просто не се чувствах оценена. И си тръгвах. И след това мъжете започват да тичат след мен, да ми се извиняват, да ме молят да се върна. Но веднъж край - връщане назад няма.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: dc211f1d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   И аз не мисля, че щастието на някого трябва да зависи от друг човек. Идеята е да се допълвате, а не да си се вкопчил отчаяно в партньор, роднина, приятел и т. н.

Като цяло никога не съм имала успех с мъжете, тъй като съм непривлекателна и любовта ми често е била несподелена, така че съм свикнала от едно 20 години да съм самотна. Не съм и особено общителна, за да съм имала някакви други очаквания. Тъжно ми е, но вече е станало толкова голяма част от мен, че дори не ми се занимава да търся, да се надявам, да опитвам. Не мога да изгубя нещо, което никога не съм имала така да се каже... Примирила съм се, че няма да намеря своя човек. Срещнах голямата си любов на около 19, имахме някакви отношения, но ясно как завърши - има дете и жена. Още мисля за него, още ми се свива сърцето, когато го срещна и се съмнявам да изпитвам нещо такова към който и да е друг, та и това го броя за "бонус". Такова е положението - някои неща са за сметка на други. Не съм щастлива, но както казах по-горе, не искам да съм зависима от друг човек, който може да си тръгне по всяко време. Сърбала съм я тая попара и вече съм твърде дърта, за да си го причинявам отново. Не че има и с кого де.

Деца никога не съм искала през съзнателния си живот, така че това страдание ми е спестено.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: d94b9c6e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

6.   Да, да, да. Типичното феминистко разбиране за живота у номер 1! Мъж не ѝ трябва, жилище си има, парици има, деца - не на всяка цена. Компромиси не правила! Самодостатъчна... Като е така, каква полза от теб? Ще си отидеш сама от тоя свят и ще отговаряш най-малкото пред Свети Петър.

Жени на по 35 още не са разбрали защо са на тая земя. Като ти "въртиш" живота си, а не мъж, ще си плащаш жестоко някой ден.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 5ec5b9bd1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Хубаво е да имаш партньор, животът е хубаво да е готин иначе няма смисъл, ясни са нещата.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 788c36b793
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   До 1. Мъж съм и имам едно към едно ситуация. Нямам какво да добавя. Спрямо написаното аз също съм направил извод за мен, че не искам някоя за обсебване, даже напротив, предвид хобитата ми, работата ми, искам жена, която да е ангажирана, най-вече да има хоби и да не се налага да се чувства недооценена ако работя повече или се занимавам с хобитата ми. Бе знам дали съм щастлив, но със сигурност не съм нещастен и ми е по-добре сам, от колкото да се мъча във връзка с жена, която очаква да и дам всичко, не говоря толкова за пари, колкото за времето ми
Успех.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: a9932f51fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Ергенът е човек, който много иска да си има жена, но се радва че няма!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 475da0112c
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

10.   От авторката към номер 1. : Възхищавам се на жени като теб! Би било добре повече жени да разсъждават и да се чувстват по този начин - първо добре и щастливи сами със себе си в собствената си кожа и тогава има шанс да бъдат наистина щастливи и с някой друг. Както и съм на мнение, че деца трябва да се създават тогава, когато можеш да им осигуриш добри родители в свое и в лицето на подходящ партньор, а не на всяка цена с риск да създадеш едни нещастни хора. Поздрави :)

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 475da0112c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   От авторката: Номер 6, нещата, които твърдиш, са истина само в твоята глава и ти живееш с тези ограничения в собствения си живот. А номер 1. е свободна. Но по-важното - не вреди на никого, не създава нещастни животи, не прави нито себе си, нито околните нещастни само и само да има партньор или деца. А мислене като твоето е вредно и за теб, и за околните. Като споменаваш свети Петър, теб кой Бог те научи така да мразиш? Нека позная - ти не обичаш себе си, затова не обичаш и другите, които могат да обичат себе си без да вредят на околните. А номер 1. няма проблем със себе си, приема се, каквато е, не ѝ трябва партньор или да създава деца, заради хорското мнение, свети Петър или сульо пулев. Кой мислиш е по-щастливият от вас? Не ми отговаряй, отговори на себе си. :)

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 463f93440f
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

12.   За мен е пълен абсурд и е потресаващо в анонимен сайт отново да лъжеш и да мажеш. Говоря за Номер 1. След като си толкова щастлива що си губиш времето да пишеш в тия теми и да обясняваш? Приятелките ти не са щастливи, защото имат много бройки, както и ти. Подобно нещо унищожава жената и я прави на нищо в дългосрочен план. Много е вероятно да нямаш нито едно от тези неща, които изброяваш и да си някоя озверяла феминистка на 20-25. Подобни глупсоти и измишльотини може да ги напише само някой жалък и смачкан човек в тотална заблуда. Такива като теб на 30-35 колко съм гаврил и захвърлял не е истина. Нито мъже нито жени са щастливи самички. Мъжете по се адаптират, но ако жена започне да ви говори колко е щастлива сама и как има много коли, много пари и тн. Говорим за огромен проблем с тоя човек. Към мъжете съветвам никога в никакъв случай да не се занимавате с подобни жени!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 463f93440f
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

13.   Номер 1 ще е от тези, които ще минават през процедури с инжекции, за да могат да забременеят след време. Само стойте и гледайте какво се задава. В Щатите вече се случва заради отровата от феминизма и лъжите, че жената когато е сама и има пари е напълно достатъчно. Въпреки, че се съмнявам в почти всичко, което казва, при ходенето на поредната почивка с приятелки, ще трябва да свиква да гледа и щастливи семейства с дечица (има и такива), които се забавляват, радват се, а тя вечерта ще се чуди на кой пореден чеп да стане изтривалка. С трупането на много бройки жената става само още по-злобна и по-нещастна. Това е най-гадното нещо, което може да и се случи.

И мъжа и жената са наистина щастливи, когато имат семейство, а не когато са самички по празници. Имам такава агресивна и озлобена от всичко роднина, която ги говори същите неща и е много нещастна.

Много е лесно да сте високомерни и нарцистични, докато все пак някой ви пише. И се чувствате спокойни, че тези мъже ви искат за семейство и вие когато поискате може да имате такова. Еми не можете. Всеки един от тези мъже ви иска само за едно и за малко.

Желая късмет на всички 30-35 годишни и самодостатъчни. Нищо добро не ви чака. Приятно плачкане на празниците!

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: ee15ed146f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 5, защо решихте, че сте непривлекателна? На база какво и спрямо какво?

Някой Ви обиди, или мислите, че лошият Ви опит с мъжете е заради това? Не е ли възможно да комплексирате с нещо мъжете, да привличате неподходящи/токсични и да сте над тяхното ниво по много причини. Ако сте и по-интелигентна и начетена, нормално е масата да не Ви оцени и проблемът пак не е във Вас.

Не се подценявайте така. Важно е какво излъчване имате, така имате шанс да привличате друг тип партньори.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 3033295cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   До №6. По перверзната Ви логика, то тогава най-полезни са едни паразити, любимци на Сорос. Та те се размножават като хлебарки и са толкова полезни, само, че други плащат "масрафа", включително и моето семейство. В момента вървят някакви смехотворни проверки за търговията с гласове за изборите и основно, къде се развива тази търговия, в така наречените "махали". Жените, за които говорите са горди, умни, креативни и работливи, успели в личен план жени и са истински самодостатъчни. Предпочитат живот сами, но не самотни, те имат обкръжение. Да не е много умно да им "увисне" един "кондом" на врата, който да мъкнат през живота, а той да паразитира и да мрънка, хленчи, без амбиции, и без да постигне нещо, даже да не може да живее самичък. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 31307f2baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Н 6, искаш да кажеш, че като не те отчитат жени да им "въртиш" ти и подобни живота- нямате никакъв живот? ! Че без жени сте нищо?
Нямате свой живот, който да "въртите" а непременно ви трябва жена, която и да ви позволи да "въртите" нещо в нейният подреден без вас живот? Хахаххахахахха

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 8771c915c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Не е нужно да се хващаш, като удавник за сламка. Компромис може да се направи, но в някакви граници. На 35 години е лесно в разцвета на силите си да се разсъждава за самодостатъчност. Времето лети и никой няма да става по млад, точно обратното на 65 години в пенсионна възраст ще храниш котки а в домът ти няма да кой да ти каже една дума. Няма силно усещане от прегръдката на децата ти, въобще цялата емоция да имаш деца е велика.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 43ac9429e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   35 по принцип не е преклонна възраст за жена да се обвърже. Аз съм излизал с жени на 35 и бих се обвързал с такава жена, ако ми харесва.
М31

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 021d0155f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   6, в повечето случаи жените умираме сами, независимо как сме си изживели живота, защото живеем по-дълго от мъжете. Хайде избърши си пяната около устата.
"Въртяла" сама живота си... Те и самотни майки "въртят" сами живота си, но това едва ли ти пречи толкова ;) На всеки му е ясно вече, че на такива като теб много здраво ви яде, когато не е извлякана полза от някоя утроба.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 19ad9c0a5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Абе авторката какво да и се възхищавам на номер 1? Че дори не е взела едно коте да отгледа ли? Че утре ще пукне и ще се разбере, чак след седмица като засмърди в комшиите ли? Че вечер няма кой и да каже, , Добър вечер ли, , Такива хора цял живот живеят само за собствения си къз. Но идва момент когато ще проклинаш тоя твой избор. Когато дойде поредната Коледа в, която сам ще си на масата. Или когато дойде поредната отпуска, която ще трябва да прекараш сам. Приятели ли имала. Приятелите я ги видиш един път в седмицата за час я не, защото хората си имат семейства и всеки гледа да си отиде при семействата.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 31307f2baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

21.   Н 1- самодостатъчна, реализирана, спокойна, вероятно и щастлива на всичкото отгоре... и нито един ганьо не може да се възползва от това? !
Срам и ужас!
Н 1, бръкна им здраво в нервната система на зависимите от жена "мъжлета".

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: cf663f3772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Цял живот съм бил социална личност но една от причините поради която избягвам контакт с нови хора, е именно жлъчта и арогантното, неприкрито съдене на останалите, както се вижда от повечето коментари. Само като и им видиш патоса и ти става ясно що за пациенти са, чиито единствен начин да си повдигнат самочувствието, е да се дракат с останалите. Или пък обяснават колко са готини. Човек който струва 2 стотинки, не се саморекламира толкова пошло. Просто е проява на лош вкус и такт.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: c859ac4d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Ами авторке при различните хора е различно. Има и жени, и мъже, които много страдат ако не се обвързани, ако не са с човек до себе си. Има и такива, които не ги вълнува толкова и си живеят живота. Ще ти кажа за една моя съседка, жена на 62 години, която цял живот се е борила да има дългосрочен партньор, т. е. от първите, но така и не го постигна. Сега е много самотна. Тя се е омъжила на 20, родила е 2 деца момчета. Но през 90-те години мъжът ѝ се развежда с нея за да се събере да живее с друга жена, колежка от работа му, но с едно дете, която също напуска мъжа си за тази цел. След време, разказва ми тази съседка, си намира нов мъж, ерген, с който се разбират доста добре, но той пожелава да заминат да живеят в чужбина. Тя отказва да се реши, но той твърдо държи на заминаването и се разделят. Преди 8 години си намира трети, също разведен като нея, изживяват 8 красиви години, но ето и на това му дойде краят, защото човекът тази пролет почина на 67 години. Някои неделни следобеди ходя при нея по за час-два да пием кафе и така. Малкият ѝ син от години нещо ѝ е сърдит и не иска да идва да я вижда, дори не иска по телефона да я чува. Големият, казва, идва 2-3 пъти в годината, за щастие я уведомява и за брат си. Какво искам да ти кажа ли, ами на някои хора просто не им е писано да са щастливи в любовта.
Не се навивай толкова, пази си спокойствието. Ако ти е писано ще ти се случи.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 43ac9429e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Аз не виждам какво лошо има във феминизма поне в класическото му тълкуване. Нормално е в днешно време една жена да има право да работи, право да гласува, право на свободно изразяване, право да не бъде тормозена. Това трябва да е феминизмът и толкова. Просто махане на някои стари норми, че жените са длъжни да са домакини, да седят вкъщи, да не работят, да гледат децата. То реално в днешния живот това е и много трудно, защото доход само от мъжа не е достатъчен.

Класическата идея на феминизма е също, че не си с някой мъж, защото ти, , трябвал" за нещо, а защото го харесваш и искаш да бъдеш с него. Затова са ми и странни тези фрази от сорта на, , за какво ти е този мъж, не ти трябва, с какво е полезен". Разбира се, че и жените, и мъжете можем да живеем без партньор, за чистото ни оцеляване не е необходимо. Дори не е необходимо за да имаш дете и да го гледаш като самостоятелен родител. Ама нали идеята е, че се събираш с този човек, за да ти е приятно и хубаво?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 7d9f12d530
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

25.   Няма жена на 35 , която РЕАЛНО иска да е САМА.

Има такива, които се лъжат колко им е ок, но в душата си реват.

Дали го осъзнават. Дали го признават. Няма значение. Фактите са си факти.

Работа, хобита и др. тъпотии работят до време.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 13e2572012
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   13 противоречиш си.
Точно щях да пиша и твоят коментар е точният пример.
Значи мъжете щели да искат такива като номер 1 само за забавления. Ами с кого тогава да създаде семейство? !?
И не е проблемът, че е високомврна, а точно, че повечето ще я искат само за едно, не са готови, не искат да се обвързват, да поемат отговорност и тн.
Съответно след като срещу теб седи безотговорно леке, нямаш друг избор освен да работиш, да гради и да създаваш приятелства, а защо не и деца САМА. Та заради "не готовите" и не ориентирани господа, дамите започнаха да са самодостатъчни.
Раждаемостта няма и да я коментирам, но то като господата нямат потребност да имат партньор, а само еднодневни няма и как да говорим за деца. Важното е, че вече една жена, ако реши и това може да си направи отново сама. Само, че господата не готови до 45 не знам какво ще правят....

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 13e2572012
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   13 противоречиш си.
Точно щях да пиша и твоят коментар е точният пример.
Значи мъжете щели да искат такива като номер 1 само за забавления. Ами с кого тогава да създаде семейство? !?
И не е проблемът, че е високомврна, а точно, че повечето ще я искат само за едно, не са готови, не искат да се обвързват, да поемат отговорност и тн.
Съответно след като срещу теб седи безотговорно леке, нямаш друг избор освен да работиш, да гради и да създаваш приятелства, а защо не и деца САМА. Та заради "не готовите" и не ориентирани господа, дамите започнаха да са самодостатъчни.
Раждаемостта няма и да я коментирам, но то като господата нямат потребност да имат партньор, а само еднодневни няма и как да говорим за деца. Важното е, че вече една жена, ако реши и това може да си направи отново сама. Само, че господата не готови до 45 не знам какво ще правят....

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 0df820f43f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Номер 21, простакесата няма да си гледа щастието, ами ще си губи ценното и щастливо време да обяснява как е щастлива в тема в анонимен сайт.... А ма ха... Това ще е някоя злобна и гнусна феминистка, която или е дебела или е сменила много мъже и вече никой не я иска...

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 1d584174d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   Напълно съм съгласна с 21. Така се разпенявиха някои, че чак се чудиш какво им е толкова зор как живее номер 1 и жени като нея. А, сетих се! Не се връзва на самозаблудите им, че жените са зависими от мъжете и рано или късно ще трябва да се задоволят с каквото има. Мъже, трябва да знаете, че в БГ нивото на мъжете е доста ниско и жените валят към тези, които могат да им предложат дори елементарно ниво на партньорство, та даже с куп недостатъци, а ако на вас не ви връзват, е, значи наистина сте много зле.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: cad321afe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

30.   Не мога да разбера за какво ги пускате тия теми??? Била си сама. Мен не ме е интересува! Стой си с котките и кучетата. Никой не го интересува! Жените над 30 вече са изпуснали всичко, не стават за семейството... в Америка ги наричат "емоционален багаж".
М. 30

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 7e3ffe9d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

31.   Харесва ми как днешните развратни и разглезени жени наричат евфемистично своите тъпкачи " партньори".

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: be192592e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   1-2ма да ги наречеш "партньори", другото си е курвалък.

 
  ...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 96b85c9b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Н 29, те много добре си знаят, бесовете им са защото и се казва тук публично, така не могат и да затвърждават своите глупости за пред други. А толкова се стараят да смъкнат жената, пък дано тя си помисли, че без ганьовци е за никъде :)))
Ама ей на, жените се справят чудесно с живота си, а ганьовци реват, та се тръшкат някак да се прикачат към някоя.
Аз не съм видяла нито една жена така да истеричи, както те.
И още не могат да свържат малкото неврони, за да си дадат сметка колко е очеизвадно злобното им отчаяние, че не ги взема някоя жена на отглеждане... да си паразитират на женски гръб.
Излизат си от обръщение и го знаят.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 96b85c9b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Н 28, това ще е от онези жени, които не можете да хване за дом. прислужница и разплождане. От онези жени, на които никой въльо като теб не може да стъпи, че какво можеш ти да предложиш- пърдящ задника на дивана; 200- те думи от речника си? Вероятно си и грозен и дебел щом така се пениш, вечно пропускан, и не понасяш факта, че всяка жена може и си подрежда живота много по-добре сама, от колкото с подобен на теб.
Сама е защото не е решила други, а не е решила други защото си и е ок, наши го казва. Няма да се обвърже с някой само защото пикасо прав, трябва да е поне толкова ок със себе си, колкото тя и с покритие, също да има химия, уважение, доверие. Ти къде се слагаш, неможко? !

 
  ...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 45602c1703
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   19 съм и първо искам да се поправя за нещо - не извлякана, а извлечена.
Второ, сега като се замислих повече май наистина темата е измислица с цел провокация. Както и коментари 1 и 3 вероятно. Що за вторачване към жените над 35, нали уж на тази възраст вече е опасно да се ражда ;)

Относно споменаването на процедури с инжекции - ами твърди се, че в България има 150 000 двойки, които искат да имат дете/деца, но не могат - едва ли всичките жени в тези двойки са над 35 години. А проблемът, т. е. задачата за решаване е там при тях, а не да се напъвате да се заяждате с тези които не искат никакво обвързване, или онези които по една или друга причина или просто лош късмет не могат да срещнат подходящ човек за себе си.
С впечатление съм, че уж се имате за практични хора, хайде потвърдете, че наистина е така.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: fa821ced22
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

36.   Виж ги самотните мъже над 30. Живеят си като царе. Сменят женички, защото са още момчета. Ходят по кръчмички, купонясват. Обществото не им налага да имат деца. Още са момчета, до 60 години вече се възприемат като мъже. Живот си живеят.
Пък жените- още от 18-годишни им се втълпява как трябва да имат Мъж, как да раждат. Обществен натиск от всякъде. Търсят отчаяно някакви и търпят гадости, защото иначе ще си умрат сами. Ужасно е да си жена.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 3033295cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

37.   Възхищавам се на силните и успешни жени като №1. Те може да са сами, но не са самички, около тях винаги има както жени, така и мъже привлечени от тяхната сила, обаяние и интелект. Да не обръщат внимание на лигави сополи, които вият от безсилна злоба, те не са на тяхното когнитивно и емоционално ниво. Много добре е направила авторката, че е пуснала такава тема. Това е по-скоро социологическо проучване, как средностатистическият български мъж се отнася до успешните жени. Та жените на 35 годишна възраст, са малко по -ниско от разцъфтяване на пълният им интелектуален и чувствен потенциал. Голяма част от трудовият ми път като научен сътрудник в един институт е бил сред умни, културни, възпитани и с добър произход жени. Те може да не отговарят на чалгаро -кръчмарските изисквания, но са с огромен интелектуален потенциал. Противник съм на брутално налаганият феминизъм и желанието на някои жени да се превръщат на гротеско подобие на мъже. Това не го разбирам, та жените са прекрасни, защото са жени, според мен и всеки нормален мъж се стреми към тях. Обичащата или влюбена жена излъчва някаква странна енергия, която зарежда със сила мъжът, към който са насочени чувствата на жената. Поне аз така смятам. Въпреки, че всеки живот е ценен, лично аз смятам, че живата на жените е по-ценен от живота на мъжете. Ако съм пред избор, да мога спася само един живот, на момиче или момче, лично аз ще спася момичето. Въпреки, че двете ми баби ми се радваха, че съм момче, но някак системно прокарваха уважението към жените. Всяко нормално момче мечтае да е близо до момиче. Изглежда, че по думите ни в разговорите ни, това много е личало, защото в казармата, а това беше по време на социализма офицерите се шегуваха : "И това ми било десантчици, вие само за момичета говорите, а даже не сте целували момиче". За съжаление бяха прави, е мен около два месеца преди да влезна в НШЗО, едно чешко момиче ме целуна, докато се връщахме от дискотека по брега на притихналото море, аз нямаше да посмея. Бях срамежлив. Около мен в личен план, също умни и успешни жени, съпруга инженер в областта на електрониката, технически директор в иновативна фирма, ръководи над триста мъже, дъщеря с докторат от бяла Европа, софтуерен инженер, балдъза също инженер в областта на електрониката, племенница и т. н. Каквото и да се говори умните жени са богатството на един народ. Както казваше една колежка, "душко добре, че край теб и в службата, и семейството има само умни жени, че без тях не можеш да се оправиш в живота, те са разперили като орлици крила над теб" Може и да е била права //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: fd25b9bd8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   Номер 6, лесбийка съм аз например и мога да живея и да се оправям с друга жена, деца не искам и не ми трябва комплексар да ми върти нещата, проблем?

 
  ...
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: 7027c88891
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Как се справят ли? Справят се като порно актриси в дня на снимките.
Та тея жени ( имали тн. сериозни партньори) са строшили по над 30и кусур хуя. И все се оплакват как не им привървяло.
Като минат 40 ставали ( така те се изразяват - по-недопускащи накого без любов до себе си хаха) но всъщно по ебливу от всякога.
Та така преборват самотата.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: 86affc57a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   От авторката: Прекрасно написано, Десантчик! Аз бих добавила, че и мъже като теб са богатство. Хубаво е, когато мъжете и жените се ценим взаимно, само тогава може да има сполучливи отношения.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: 3033295cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

41.   До Авторката №40. Въпреки, че винаги съм бил отличник / не пълен/ и съм завършил една от елитните столични гимназии, аз не мога да пиша. По-точно не мога добре да се изразявам в писмена форма. Аз съм много по-възрастен от Вас /сигурно на годините на баща Ви/ и това, което пиша е нещо като реминисценция на мои спомени и наблюдения, срещи, служебен път, изживявания както в обществото така и в семейството. Изненадан съм, че толкова много мъже имат такова пренебрежително, даже презрително отношение към момичетата или жените. Може би това, което се наблюдава е нещо като контра-феминизъм. По мое време нямаше момче, което да не иска да е близо до момиче, но те бяха такива като мен и осъзнавахме, че не сме на тяхното емоционално и познавателно ниво. Това имаше и хубава страна, защото не бяхме емоционално обвързани, когато влизахме в казармата. Когато знаеш, че никой не те чака, не мисли за теб /майките и сестрите не влизат в тази група/ службата върви по -леко, нямаш терзания и смнения. Тогава всички момчета ставаха войници или старшини -школници като мен в различни родове войски, танкисти, мотострелковаци, парашутисти/като мен/, артилеристи, ракетчици, граничари, планински стрелци и най-нещастните в случая моряци / те завалиите служеха три години/. За да се направя на по-важен и "отворен "за пред взвода ми /длъжността ми беше ПКВ-помощник командир на взвод/, бях помолил съседското момиче от време на време, да ми пише писмо, а вътре каквото иска да пише. Войниците гледат дали техният "Фазан" е отворко или смотаняк -има значение. Та даже в такава ситуация и мнимата близост с момиче вдига авторитета и ставаш по-значим в очите на бойците. Просто бях едно много срамежливо момче, трениращо джудо както преди така и след казармата, така и по време на цялото следване. Като цяло комплексирано и безлично момче. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: fea8ffc10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

42.   Леле що глупости сте наръсили тук, не е истина! Жената мине ли 35, вятър я вее на бял кон. Тая простотия дето жените били самозодтатъчни и мъж не им трябвало е феминистичната клопка за женския пол. Една жена без мъж е нищо и си умира като кобила без история. Мъжът си хвърля семето от което човечеството продължава репродукцията си и си живее живота безгрижно и без женско присъствие. Жените не могат да преглътнат факта, че природата ги е ощетила и ги е създала като по-ниско стойностен пол от мъжкия. Вторият пол си е втори, не е първи и винаги ще си остане втори. За това този втори пол има много по-къс срок на годност от първия и след 35-те стойността му е намаляла с повече от 70%". Тези жени дето твърдят, че след 35 без мъж им е по-добре се разкъсват от мъка, завиждайки на жените с мъж до себе си. За да стигнат до такова незавидно положение виновен е единствено феминизмът, а за мъжете така е най-добре без ангажименти и задължения. Шапка на тояга и само развлечения до края на живота им.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 3701fb566d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

43.   42- голям веселяк си ти, ако жена не те одобри, си просто пикаеща права торба с кокали и няколко мозъчни клетки, колкото да не се спъваш

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: af81be703b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

44.   До 29, пак казвам, бъдете каквито искате, но не умирайте от злоба, когато никой вас не иска. Жените като вас стигат до някакви мъже за секс, и когато мъжете видят, че нямате качествата, които ние търсим, ви бият шута.

Лесно е като ви пишат все още разни мъже и вие да сте спокойни. Но нещата не работят така. Тръгнеш ли да търсиш човек за семейство и за деца, нещата стават много трудни. Щото трябва да мине време за срещи, пък докато се опознаете, някакво време за живеене... И отидоха 2 години.

И когато говорим за връзки мъжа винаги търси партньор. Вие го приемате като опресия, като заробване... Тотален идиотизъм и промити мозъци сте днешните жени. Няма по-хубаво от това да изчистиш, да оправиш, да подредиш, да направиш нещо вкусно... Сега като работите и сте самички, не го ли правите същото, а? Само че самички? И можете ли да си го представите това цял живот? Не! Но сте спокойни, че сред многото пишещи, все някой ще има.

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 86affc57a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

45.   42, или си много млад и още нямаш опит и наблюдения, или си много заблуден. Общество, което не цени жената е много изостанало общество с много проблеми и България, за съжаление е донякъде пример за това. Пообиколи малко света в различни посоки и ще видиш какво е цялостното ниво на развитие там, където жената се цени и там, където не. А от гледна точка на човечеството, жената е била винаги много по-ценна за увеличаването на популацията на даден народ например, защото ако няма жени, няма кой да ражда. 10 жени могат да родят 10 деца едновременно и от един мъж. Но 10 мъже с една жена ще имат макс едно дете на година-две. Според теб защо при бедствие се спасяват първо децата и жените и като цяло в много случаи са с предимство. И не е защото са “по-слаби”. Те имат много важна роля във фундамента на цялото общество. Майката и жената като цяло. Много мъже живеят с идеята, че едва ли не цял живот могат да си хванат жена и да имат семейство но и това не е съвсем така. Има проучвания, че един мъж без семейство живее много по-зле от семеен. Същото проучване между другото пък анализира, че при жената е обратното. Ако погледнеш масово мъжете на високите позиции в обществената йерархия са женени, защото това тя всички общества се цени и е признак за наличие на определени качества и сериозност на човека. Сигурно не е случайно. Да, мъжът може да има и други паралелно, но е важно да е женен и да има стабилен брак. А за теб и жената, която ще се хване с теб, ми е жал.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 47d62b3b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

46.   42. Вярваш ли си на глупостите? Жена с пари няма нужда от мъж. Кеф й тук да се установи, кеф й другаде по света, второто е по-добре, защото тук хората са все още задръстени като теб. Няма нужда от комплексар, който ще я спира, ще убива мечтите й, ще й държи сметка за парите й, ще й брой залъците и ще й гледа петите, като един прословут човечец тук. Светът е пред нея, животът й е само в нейните ръце, граници няма. "Разкъсват се от мъка по мъжете" - щях да умра от смях. Няма жена да не е поискала мъж и дете и да няма. Щом няма семейство това е нейно решение и желание, значи не иска да си забатачва живота с някакъв мъж. Знам че много ви е тъжно на момченцата, че заради такива жени много от вас сте обречени да сте сами, няма кой да ви слугува докато вие пърдите на дивана, но такъв е животът. Свиквайте с мисълта, че нищо не е във вашите ръце, ако никоя не ви избере увисвате като прани гащи.

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 3701fb566d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

47.   42, ти си онзи "религиозният" нали :))))
Щот' Лилит била шута на Адам, пък Ева излъгала самият господ (ябълката) та не знам защо ти се взе по "висш".
Налей си една ракия и се успокой.

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: ee15ed146f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

48.   Истината е, че няма нормален мъж, който да е сам. Възпитан, умерен, широкоскроен и без мания, че е господар. Нито го плаши "феминизмът", нито "джендърите", чел е малко повече от упътването за колата и телефона и жените ги има за човешки същества, а не движима собственост.

Та, ако някой е сам с години, а уж иска сериозна връзка и семейство, нека се замисли над това какво излъчва и какво отношение има. Това с послушанието на жените, златотърсачките и леките жени, които не ви оценявали, по-добре го забравете. Златотърсачките искат наистина богати мъже, каквито са рядкост. В скомната панелка или къща ще дойде не такава жена, нито ще се издържа сама, нито ще дели 50:50. Леки жени.. тук е смешно, защото хем спите с тях, хем леки. Или са леки, защото точно с вас не спят? А колкото до послушните жените - е, няма да сме изтривалки, защото иначе мъжът се комплексирал. Напротив, както жена, която държи на теб, ще иска да демонстрираш самочувствие, а не да си унил и свит, така и ти трябва да я стимулираш да си търси правата и да не се примирява с опити да я принизяват и унижават.

А самотен и скучаещ е само глупав човек, който няма никакви интереси и занимания. Другите винаги намират нещо градивно, с което да се занимават.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: c11c629b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Аз съм жена нямам 35, но съм на 30 и ако мога да се включа. Аз също се чувствам доста зле от това че съм сама. Общо взето всичко в живота си ми е подредено, но и на мен вече ми се иска много да имам човек до себе си и дете. Всички хора имат нужда от спътник в живота си без значение на колко са години. Напоследък поне в моят град забелязвам че има някаква тенденция хората да са сами на по 30-40г. Или да се хващат да си правят деца на по 20 и после разделени самотни майки с по 2-3 деца от различни мъже и това е доста стряскащо. За жалост 21 век вече явно всички са прекалено свободолюбиви и то човек го е страх да се престраши да се опита с някого.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: d085ed3deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   На 30 г. съм в момента, но ще споделя моята история.

Имах един период около 2 години на тотална самота. Разделих се тогава с човек, който много ме тормозеше физически и психически. Истински насилник. Ужасна връзка, преживях кошмар. Най-голямата травма в живота ми, но се спасих.

Приятелки ми започнаха да се женят, раждат и прочие. Само гледах отстрани и ходех на първи срещи - коя от коя по-зле. Ми в един момент се отказах буквално. Казах си "не мога повече". Направо мога да напиша книга какви изродски срещи имах.
Материално съм се осигурила, тъй като от малка съм доста самостоятелна и си гонех целите винаги. Имам си доста добра професия. Като цяло мъжете винаги са ме харесвали. От внимание не можех да се оплача, но не беше подходящото внимание за мен. Не ми харесваше и ми се струваше вулгарно. Не съм такава. След всяка кофти среща потъвах все повече и повече в някаква дупка. В един момент си беше депресия. Депресия, че съм сама, депресия, че няма на кого да разкажа за деня си, вълненията си, че няма кой да ми се усмихне.

И така, бях се отказала. Мина някакъв период без срещи. Ходех си на работа и обратно вкъщи.
Изведнъж получих съобщение в месинджър за покана за среща. Човекът беше непознат. Споделих с приятелки и ми казаха, че е минало доста време без да изляза с мъж. Поне да съм видела дали ще ми допадне.


Сега този човек ми е съпруг. Скоро ще гушкаме бебе.
Искам да кажа, че не съм търсила - бях се отказала. Той ме намери. Най-хубавото нещо, което ми се случи и ще продължават да се случват все хубави неща.

Никога човек не бива да се насилва. В един момент, когато най-малкото го очакваш авторке, нещата ще се подредят. Твоят човек е там, просто още не сте се запознали. И това ще стане.
Усмихни се! :)

 
  ...

1-50 от 91
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker