Защо това поколение мрази децата и родителите им? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121258)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18542)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо това поколение мрази децата и родителите им?
преди: 6 месеца, 18 дни, прочетена 2137 пъти
Защо? Все повече хора виждам да се гордеят с това, че са решили да останат бездетни или дори без човек до себе си. Децата ги дразнят, майките ги дразнят. Радват се и събират кучета и това за тях е семейство. Къде по пътя се пропукаха така ценностите на младите хора. Защо на 30-35 е рано за дете? Защо младите хора толерират кучетата пред децата? Защо само възрастни жени се радват на майка с дете, а младите подминават. Защо в кафета, паркове и магазини се хвърлят злобни погледи към хората с деца? Това ли е новото нормално? Не си ли дават сметка хората, че децата са нашето бъдеще? Защо бракът вече е нещо рядко срещано? От кога е нормално да имаш 3 кучета в апартамент, но не и дете на 25 години? Извратиха ли се дотам хората, че да мразят деца и да мислят, че всички зелени площи и места навън са за големи хора и кучета, а децата трябва да седят само вкъщи и на детската площадка? Обществото ни наистина ли пропадна така за последните 10 години?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 65

преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 44a4a96445
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

1.   Защото се промениха доста неща. Защото, преди години, едва ли не е било задължително да имаш деца. Защото много хора осъзнават, че не стават за родители. Защото познавам хора от старото поколение, които никога не е трябвало да стават родители.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 59bf7e8ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Мен това ме радва супер много, повече ресурси за моето поколение!

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: c52f55f507
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

3.   Защо трябва ди ви се радваме не разбрах. На мен не ми пречите, безразлични сте ми. Да ви се кланям ли трябва? Защо нямам дете и не искам и роднините ми не ги засяга. На теб ли да ти давам отчет? Да са ти живи и здрави децата, но не се занимавай с хората които не искаме. От друга страна по-тъп, груб и нетактичен въпрос от това "Защо нямаш детенце" няма. Може някой да има здравословни проблеми и това да е голямата му рана, но тъпи, нетактични майки, помислили се за велики, защото са родили умират да го задават. Масово сте такива, затова и никой не ви се радва.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: e9b4307ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Защото животът и без това е гаден и труден.
Хората се сблъскват с финансови проблеми, принудени да работят работа, която не харесват.
Дори и да се пребориш с тези неща няма как да се пребориш със здравословните проблеми, ракови заболявания, които вече се появяват при почти всеки, други хронични болести, които не се лекуват и намаляват качеството на живота, смъртта на близки хора, самотата и т. н. Е, защо трябва да причиняваш всичко това на друг?
Мен лично тези причини в съчетание с това, че не откривам правилния партньор ме водят до това да не държа особено да имам деца и да предпочитам домашните любимци.
А и децата наистина не са за всеки. Човек, който държи на комфорта, да се наспива, да има време за себе си, ще му е трудно да е родител и е добре, че това вече не е норма както преди години, а е по желание.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: fdb64a171e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Чак пък мрази. Едно е да не искаш да се размножаваш съвсем друго е да мразиш онези които са го направили.
Не желанието за размножаване идва от възпитанието, и е резултат от това че техните родители са им повтаряли че родителстването е много трудно и неблагодарно и единствения начин да живеят добре е да станат кариеристи и да работят за много пари, така са възпитани така действат.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: ab7f2f2907
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   1, това не е повод за злобни погледи към родителите с деца.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 8095ebec8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Не разбирам защо толкова Ви интересува чуждият живот. Нямате никакви лични проблеми, че се захванахте да решавате чуждите ли?

Първо, да отглеждаш животно също не е леко, отговорност е, а и лоши хора поначало не го правят.

Второ, децата са толкова деликатна тема, че винаги се дивя на хора, които смеят да питат. Не е задължително в наши дни, не всеки става за родител, трудно се намира наистина сериозен партньор. И на 35 никой не е престарял. Да се надявам, че на живо не си позволявате да питате хората такива неща...

Трето, има възпитани и симпатични деца, но има и същински хуни. Може хората да са решили да поседят някъде на спокойствие и тишина, не знаем ситуацията за "злобните погледи". Има родители, които не само не контролират, но и се радват на подвизите на наследника, докато той тича, вика, чупи, блъска и тероризира всички наоколо. На детска площадка е едно, в магазин или заведение - вече съвсем друго.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 8b4a6d11b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Чак пък да ги мразим... не мисля. По-скоро сме осъзнали, че животът е много повече от завършвам училище-омъжвам се/оженвам се на 20-ставам родител на 22-работя скучна работа 30 години-ставам баба/дядо-пенсионирам се и накрая умирам без да съм направил и едно значимо нещо в живота си или да съм сбъднал и една мечта.
Помисли си за предишните поколения. Не е ли минал животът им по тази схема? Е, ние искаме нещо различно. И за щастие имаме повече шанс да го постигнем от бабите и дядовците си. Точно за това вече не бързаме да се женим на 18 и да раждаме на 20.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 48a8b91ee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Прочети за екперимента Вселена 25 и ще разбереш.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: c52f55f507
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

10.   Най-забавно е когато някакви ми се правят на голямата работа, защото видиш ли били родили. Ами, женичка, вие хубаво раждата, ама възпитавате ли ги тези деца? Или сте ги хвърлили на учителите да им берат дерта? По улиците е пълно с тийнове - идиотчета. Едни такива миналата седмица в пловдивски мол се държаха ОТВРАТИТЕЛНО. Блъскаха въртящите врати докато хората бяга вътре, умишлено. Заплашваха мъж че ще го убият с бокс. Носят боксове, ножове, арогантни, нахални, невъзпитани, гнили. По селата деца, не от малцинствата нападат и грабят възрастни хора. 14 годишни момичета ходят голи, пушат, пият и имат речник на каруцар. Насилие вече има и в детските градини. Преди месец съседката ми се оплаква, че е взела детето си с комоцио, било е блъскано от друго дете. Затова никой не ви харесва, затова гледаме да избягаме без да ви поглеждаме. Защото масово ви мързи да възпитавате. Създавате изродчета и малолетни коври и наркоманчета след това нястоявате да ви се радваме. Ти сериозно ли? ТИ СЕРИОЗНО ЛИ?

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 2de750b3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Какви 10 години се опитваш да внушиш? Защо през соца е имало бум на абортите??
Защо си мислиш, или по-вероятно се опитваш да внушиш, че всеки който не иска деца задължително ги мрази, че и майките им мрази?

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 2de750b3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Защо се опитваш да втълпиш, че всички които гледат кучета или други животни не желаят деца или пък нямат деца? Или всички които не желаят деца гледат животни?
Докога ще я плючеш тая дъвка?
Защо се опитваш да втълпиш, че млади хора гледали злобно децата и мразели децата? Това че някой не иска свои деца изобщо не означава, че ги мрази.
Знаеш ли, че ми звучиш точно като един лаещ в тубата. Който неотдавна сам си призна, че само допреди 12-13 години (т. е. като е бил вече на 40 плюс години) още е излизал да се напива и се е опомнил да спре, защото ЕДИНСТВЕНИЯТ му син също е започнал да злоупотребява с алкохола тогава.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 29ef5f31e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Ти не си нормална. Гледай си собствения живот и не бери грижа кой иска да има дете и кой не…

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 67310e5fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   Защо мислиш, че всички наоколо трябва да мислят като теб? Майка съм на 2 деца, не съм останала с впечатление като твоето. Всеки си има своите причини за своите виждания. Чак и тема да се пусне? Не си ли много чувствителна? Деца са ме дразнили единствено в ресторант след 8 часа, тичащи като изоглавени и пищящи из ресторанта. Но малките деца не са виновни, а техните родители, които не им спазват режима, не преценяват, че това не е детски клуб и е неуместно дете да виси по чужди маси и някой друг да го забавлява.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: da46fbc7bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

16.   Аз съм жена на 25 години. Имам най-доброто куче, което ми е дете. Имам прекрасна дългогодишна връзка с приятеля ми, с когото не смятаме да сключваме брак. Щастливи сме по този начин и не планираме да имаме деца в близкото бъдеще.
Бих се радвала да имаме и котка, но на този етап е невъзможно.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: b42335483d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Авторът е прекалил с американските сайтове или общува с дебили от бизнеспарка. Няма в България хора, да се гордеят, че нямат челяд.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 049ce0d60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Кое ти дава право да се бъркаш в чуждите животи.

Най-вероятно животът ти е толкова скучен и безинтересен, че си го разнообразяваш като плюеш по другите хора.
Всеки живее живота си така както прецени. Дори човек да сгреши е по -добре отколкото да живее по обществени калъпи.
Образование, сватба, раждане на дете. Ти си най-вероятно на 60 години.
Нещо на клюкарка ми приличаш.


А и най-вероятно отговорът ми ще те задоволи.
Не искаме да раждаме деца защото искаме да си живеем безгрижно.
Не искаме да поемаме отговорност за нищо.
Искаме по цял ден да видим по молове и по кафета.
Харесва ни да отглеждаме кучета.
Отговорът ми жегна ли те. Подразни ли се.

Всеки има правото да живее както прецени стига да не пречи на живота на другите хора.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: a7ff165ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Аз съм над 35г. и нямам дете. Не защото не искам. Така се случи. Не мразя деца. Дразня се обаче, когато се държат невъзпитано.
Нямам котки и кучета.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: d69295b465
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Не ме дразнят по принцип и не ги мразя. Дразнят ме двете хлапета, които карат тротинетки в апартамента над нас и никой не им прави забележка. Дразнят ме и такива родители, които си мислят, че някой е длъжен да се радва на децата им, докато те врещят, тичат и обръщат всичко с краката нагоре.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: d0ad55651c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Никой нишо не мрази, просто хората осъзнаха, че имат и винаги са имали право на избор. Осъзнаха, че не е нужно да живееш предначертан от родителите и обшеството живот.
Аз съм мъж на 30 и за момента не искам изобшо деца. Не съм подсигурен, за да ги гледам. В такъв случай защо да обричам на лишения едно дето без право на избор?
Освен това се усешам, че нямам и нервите да се занимавам с деца в момента. Имаме съседи, които имат уникално диви деца. 15 часа дневно е само викане и реване, аз лично на тоя етап не искам такъв живот.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 64b3647e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

22.   Тия които не искат да имат деца са само разни курви дето никой не иска за жени вече или разни грозни и дебели момичета/жени, които пак никой не ги иска за семейство.

Всяка една, която е пропита от злобата и агресията на феминизма я чака нещастно бъдеще...

Жена си... Не искаш да имаш деца - хубаво, травмирана си - хубаво, нещастна си - хубаво, ама не заразявай всички останали с всички гадости, които са ти се случили в живота.

Женския мозък може много лесно да бъде пропит от нещо гадно и това да развали живота и в последствие. И точно тия срещу които е застанала да моли после да я спасяват.

Да ама няма как да стане тая. Мъжа се адаптира и продължава, а жената деградира и в даден момент започва да получава психически отклонения. Не е нормално да нямаш семейство, да си сама и да спиш с много мъже. Агресия, злоба, спане с много мъже и феминизъм могат да унищожат живота на една жена и да развалят живота на много други около нея.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 16 дни
hash: e7c4f81c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Нямам нищо против хора, които имат едно дете.
Нямам нищо против хора, което имат 5 деца.
Нямам нищо против хора, които имат котки, кучета, хамстери и така нататък.
Нямам нищо против неженени двойки, както и женени двойки.

Имам нещо против престъпници, неморални хора и лъжци.

Авторката да си направи 10 деца и да спре да гледа в чуждите паници.

 
  ...
преди: 6 месеца, 16 дни
hash: 601875f6c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   17, ебаваш ли се? Сляп ли си? Всеки втори вече се гордее, че не иска да има деца? Ако живееш в някое патриархално село, ти е простено.

 
  ...
преди: 6 месеца, 16 дни
hash: ab7f2f2907
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   3, виж какво относно нетактичността това значи да се избягват сума ти теми: родители, защото някой е израсъл с един родител или са му починали родителите, религия случайно някой да не се обиди и мн. и мн. други теми. Аз разбирам, че въпросът е нетактичен, самата аз не го задавам никога, но има хиляди други нетактични въпроси, но търпим нали? На мен самата възрастни познати като дете са ми задавали хиляди пъти въпроса "къде е баща ти" като знаят, че нашите са разделени и той никога не се е интересувал от мен, чиста проба заяждане си беше, но подминавам и не обръщам внимание, не тая злоба. Така и с това някои могат да имат репродуктивни проблеми хубаво, да не се задава този въпрос, но не може хората да се спират от радостта си от децата си, случайно ако им се радват пред някои с репродуктивни проблеми да не го обидят.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 16 дни
hash: 63221234b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Дете в България е равно на тотална мизерия. Нормално да не искат. Градината не е вариант, мизерията дебне зад ъгъла. Болести, невъзможност за работа, всичките пари си оставяш в аптеката. Трябва да имаш заделени пари, иначе накрая отиваш на бързите кредити и става една. Не става просто или трябва майката да е на държавна работа или да има баба на разположение или поне 7, 8 години вкъщи. Ако са 2 деца е шоу, като лепнат и на родителите, дори и бащата спира работа-все пак с 40 градуса как да работиш. По 200 лева на човек за лекарства на месец, смятай. Храната не я броим и почти всички деца развиват нещо по-сериозно я задна хрема, астма, 3 сливица. Ходил до София като малоумен-път, нощувки, частни лекари, изследвания. В тая държава само кучета става да се гледат.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 16 дни
hash: c0d2e93074
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Защото са досадни, шумни и натрапчиви. Също така и кучета мразя, по абсолютно същата причина, така че спокойно, не съм от тези, които описваш.

 
  ...
преди: 6 месеца, 16 дни
hash: 09a891d59f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Има един план и той се нарича, , План за редуциране населението на света, ,


Прекалено много хора вече има на тази планета, които точат благата и, ако населението не се редуцира до сто двеста години тая планета няма да я бъде. Едно време населението се редуцирали чрез чести войни, сега просто с други механизми се пробва да се намали населението. Един от тях е да облъчиш хората как е по-добре да живееш за себе си. А ми да си живеят бе. Аз мисля да имам три деца. Само мастиите да си държат по далеко, че ще играе газовия пистолет.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 16 дни
hash: 028518fdad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   В нашия град все повече раждат трето дете, не става въпрос за мургавите жени.
С децата виждаш живота различно, те се радват на всичко, на природата, щастие просто. Ние сме загубили щастието. Изнервящи да понякога, но не мисля че другия вариант без тях е по- добър.

 
  ...
преди: 6 месеца, 16 дни
hash: 3eaebf1ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   До 24 Подобните на теб са последните, от които бих искал прошка.

 
  ...
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: 601875f6c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   До 30

нещо не си разбрал метафората. Аз никого не съм молил за прошка. Явно не знаеш значението на израза. Аз съм от твоя отбор, но ти не разбра коментара ми и се озлоби към мен.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: 44b8a20961
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   25, ами ДА, ще се ИЗБЯГВАТ НЕТАКТИЧНИТЕ въроси по ЧУВСТВИТЕЛНИ теми, не самите теми! И това НЕ Е ПРОБЛЕМ за интелигентния човек. Той знае как да говори по темите, без да е нетактичен!
Ако не си наясно какви са чувствителните теми, кажи да ти напиша (подсказка: произход, семейно положение, сексуална ориентация, доходи, религия, ... )

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: ab7f2f2907
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   32, наясно съм, нали затова ти написах, че не задавам подобни въпроси, прочете ли? Но идеята ми е друга, ние няма да променим света и хората в него и тези, които ни задават нетактични въпроси по гореизброените теми. Не се дразниш и подминаваш. Мислиш, че ако им кажеш НЯМА ДА СЕ ЗАДАВАТ ТАКИВА ВЪПРОСИ ще спрат ли? Или ако им спретнеш скандал? Те знаят какви въпроси не се задават, подминаваш и не хабиш нервите си.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 63221234b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   29 Аз познавам само една жена с 3. Всичко по 3 трябва. По 3 помагала, уроци, лекарства, храна. Дори да се износват дрехи у обувки, да имаш дом, сериозна сума е това. С 2000 лева не може да се гледат 3 деца. Сметни 5 членно семейство само хляба колко е на месец? Закуската сметни само. Най-евтината баничка е 2 лв. 10 лева само за закуска, и 3 за хляб. 13 по 30 грубо 400. А обяд, вечеря? А дрешки? Я да сложим едно прясно мляко на ден(дето не е и мляко). 3 по 30 още 100. 2 кисели млека още 3 по 30. До тук 500 лв. за закуска, хляб и мляко. Моля ви смятайте. Дайте ми пари и 5 ще гледам.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 5e4e3c1ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

35.   Пишете глупости. Хората се дразнят единствено, ако децата са шумни, разглезени или невъзпитани и смущават с нещо околните, а родителите толерират поведението им или проявяват претенции. Чак да ви мразят, едва ли? Ако не сте дразнител, то на всички им е се тая. Да искате непознати да ви се радват по улицата е малко нереално като очакване. На хората са им мили собствените им деца - трябва да е нещо извънредно сладко вашето, че чак да се спре някой от пътя си и да коментира. Във вашите очи сигурно е специално, но за другите е просто поредното дете с майка си. Бабите по улицата, дето хукват да се радват на всяко, по принцип не са много адекватни. Аз не бих ги искала близо до детето си. И да, куче или коте на улицата е къде по-нормално да предизвика умиление. Детето не е домашен любимец, нито животинче, не знам защо очаквате да се отнасят с него като с такъв. Хората са хора и освен в познати и роднини рядко предизвикат умиление.

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: ab7f2f2907
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   35, точно там е работата, че не е по-нормална куче или коте да предизвиква умиление повече от едно дете. За мен е нормално кучетата да са на каишки, както е по закон, а не да лигавят децата по улицата. За вас не е нормално баба да се радва на деца, тотално нормално е, не е нормално човек да подминава деца, а да се радва на кучета и котки, едно куче с лая си е много по-шумно от малко дете, това е самата истина.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 5e4e3c1ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   36, продължавам да не разбирам, защо продължавате да тропате с краче и да изисквате да се държат с детето ви като с домашен любимец? Звучите обидена и озлобена, че на наследника ви, не се оказва вниманието, което според вас заслужава. Хората са хора, животните са животни. Нормално е отношението да е различно. Няма нужда детето ви да се бори с кучетата и котките за вниманието на непознати. Хората го сравняват с другите деца, които са виждали, а не с животинките, както вие правите. За вас сигурно е нещо много сладко и специално - на всеки му е мило неговото си, за другите обаче не е така. Разберете, че повечето от хората, с които се разминавате по улицата, също имат или възнамеряват да имат деца и или вече са се нагледали до пресита, или темата все още не ги вълнува. С какво толкова според вас се различава детето ви от всички останали на неговата възраст, че да предизвиква очаквания от вас интерес?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: faa0724dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Човек има правото да се радва на това. което му харесва.
Никой не може да ми каже аз на какво трябва да се радвам.
Никой не може да ми стане господар на живота и да ми определя аз какво да харесвам. Неговите мисли не могат да влезнат в моята глава.

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: a482d20a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Съгласна номер 37. Това е изкукала бабичка. Кво се занимаваш. Тя си знае нейното си. Едно си баба знае едно си баба бае. Смешно е.
Защо пък задължително някой трябва да се радва на децата.

 
  ...
преди: 6 месеца, 10 дни
hash: 30f12378ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Никой не помисли за другата страна - страната на детето. Аз си спомням като много малка винаги ми е било неприятно като вървим някъде с майка ми или с баща ми и някакви техни познати от града срещайки ни да се обръщат към мен някакво лигавко такова с една такава инфантилна интонация да ме заговарят нещо. След което следваше към 5 мин., а понякога и повече мохабет с родителя ми, а аз трябваше послушно да седя отстрани и да ги чакам да се наприказват. Както и да е, мисълта ми, че в някои случаи на самото дете не му е приятно да получава спорадично внимание от разни чужди за него хора. Иначе съм съгласна, че кучетата задължително трябва да са на каишка.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 10 дни
hash: a482d20a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Да, така е номер 40. Някои деца не обичат да ги лигавят.
За кучетата

 
  ...

...
преди: 17 дни, 12 часа
hash: febdb5d5a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Аз съм точно от тези хора, нямам деца, не искам, и в повечето случаи не ми пука за хората с деца, но имам право и аз да им се дразня, не съм робот в крайна сметка. Значи само те да имат правото да одумват и съжаляват бездетните, да ги патронизират и дори обиждат, а бездетните да си мълчат, така ли? Е, просто няма как да стане.

 
  ...
преди: 15 дни, 8 часа
hash: 49b5dfb1c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   А защо мислите, че всички, които нямат деца мразят децата и не искат са имат?
Знаете ли историите на тези хора?
Или просто така ги оплювате?
Не, те не мразят децата/или поне не всички/. Те се дразнят от не възпитани деца и родители.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 2 часа
hash: a221a6ac7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   11, 13, никой нищо не се опитва да втълпи или внуши, точно така си е. Няма кучкар, който да обича децата, тази комбинация е несъвместима, оксиморон. Кучкарите са озлобени, комплексирани, непълноценни същества, които завиждат на чуждото семейно щастие, защото знаят, че те самите не могат и нямат качествата да съградят такова и единственото, което им остава, е да завиждат и злобеят. Извратената "демокрация" втълпи детемразството, мъжемразството и гнусните зоофилски "ценности" сред младото поколение, за да претопи бялото население на планетата и да ни превърне в роби на черните маймуни, които трябва да владеят света. Всяка втора тъпа кифла вече разхожда по едно рунтаво говедо на улицата, а най-лошото е, че все повече млади двойки си отглеждат и дондуркат заедно такива вместо деца, така се получава демографският срив. Кучкарство, аборти, ниска раждаемост, мракобесен феминизъм и насаждане на омраза към мъжете и всичко мъжко.

 
  ...
преди: 14 дни, 9 часа
hash: 1eb39459dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Авторке, предвид темата, която си написала най-вероятно си майка или баба и сигурно често ходиш по детски площадки и градинки. Направи ли ти впечатление какви родители, най-често майки, срещаш там? Ядосани, нервни, пушещи втората кутия цигари, забили нос в телефона или вечно крещящи обиди по адрес на децата си, готови на всичко само и само да не са там. Обаче, направили са грешката да родят и сега вместо да са на маникюр или да пият кафе с приятелки трябва да висят с "малката напаст" в тоя ш... н парк!!! Смяташ ли, че е добре, че такива жени са родили? Че това си е жив кошмар както за тях, така и за детето. Обаче, разбираш ли, бабите пред блока няма да я одумват, защото си е "изпълнила задължението" и е станала майка, без значение, че изобщо не е била подготвена, нито пък е искала. Обаче, нали според леля Пенка от Б вход и стринка Минка от 6 етаж, така е редно...
Така, че хайде моля ти се, не ставай като тия лели, достатъчно нещастни деца има, чийто родители не са ги искали и не се интересуват от тях и достатъчно ядосани майки, които наричат децата си с отвратителни епитети (идея нямаш какви думи съм чувала изречени от майка по адрес на малкия и син, който "имаше нахалството" да я попита нещо докато тя водеше "задълбочен" разговор по мобилния с приятелка за цената на не знам си какви ботушки, които си била харесала). Е, кажи ми, защо жена, която определено се интересува много повече от цените на ботушките и от новите тенденции в маникюра от колкото от възпитанието на собственото си дете трябва да става майка? ! За да нарича 3 годишния си син "простак", "олигофрени" и т. н. и то пред всички други дечица ли? Обаче важното е, че е станала майка.
За това много моля, ако не сте 100% сигурни, че искате дете и че сте готови за тази огромна отгорност не ставайте родители! По-добре няколко деца по-малко, отколкото няколко деца, които от раждането си ще чувстват, че са нежелани и няма да имат детство, защо и при най-малката пакост (а понякога може би и без повод) ще им се обяснява как са виновни за нещастие на майка си, как преди да се родят майка им била щастлива, имала еди си какъв живот (или кариера) и после се появили те и всичко отишло по дяволите. И после защо е пълно с агресивни или депресирани тийнеджъри... и на теб всеки ден да ти повтарят, че си изрод и си виновен за всичко и ти ще станеш кой знае какво. Е, това ли е целта? Да имаме хиляда нещастни деца, които ще станат наркомани, малолетни престъпници или проститутки, но важното е, че майка им се е "отчела" пред обществото (представлявано от бабите пред блока).

 
  ...
преди: 14 дни, 8 часа
hash: afeddb9905
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   44, прав си. Кучкарството е болест. Глезят ги тия кучета, обличат ги в дрешки, водят ги на grooming. Всякакви аксесори има вече. Реват по социалните мрежи за изгубени и намерени кучета. Хранят бездомните и наскачат срещу всеки, който е против. Ако си против бездомните кучета си най-презреният психопат на света. Демон. Викат им на галено "миличко". Мислят си, че са хора. Предават им човешки качества и емоции. Вместо да си направят деца и да дадат тази любов на човешко същество, те я дават на куче. Демографски срив.

 
  ... горе^

...
преди: 9 дни, 21 часа
hash: 2a074bf605
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Защото нямат достатъчно средства дори за себе си. Животът стана изключително труден и гаден.

 
  ...
преди: 8 дни, 15 часа
hash: d869e1ed79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   46, нали се сещаш, че и да правиме деца няма да е в Чалгария с чалгарин или чалгарка

 
  ...
преди: 8 дни, 9 часа
hash: e31e44fa67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Дразнещо е, когато децата и родителите им са невъзпитани, вдигат шум и нарушават спокойствието на останалите. Ако искате да ви се възхищава някой, научете децата си да поздравяват с "добър ден", да казват "благодаря" и "може ли... ". Тогава, повярвайте ми, никого няма да дразните. А ако си мислите, че сте голяма работа, защото сте безработни, но сте създали деца (понеже "така трябва") и затова цялото общество ви е длъжно, сте в грешка.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 8 часа
hash: a221a6ac7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   48, като че ли ти не слушаш чалга и не переш кючеци на Азис всеки ден, айде стига се прави.

 
  ...
преди: 8 дни, 1 час
hash: afeddb9905
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   48, защо са ви деца? Имате си кучета. Да ги обличате в дрешки, да им викате милички и да мислите, че са хора.

 
  ...

1-50 от 65
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker