Предразсъдъци във връзките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121238)
 Любов и изневяра (29721)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Предразсъдъци във връзките
преди: 5 месеца, 1 ден, прочетена 869 пъти
Здравейте!
Какви предразсъдъците имате, които в никакъв случай и по никакъв начин не бихте могли да преодолеете при избора на партньор? До каква степен смятате наличието на предразсъдъци за здравословно? Може би сте от хората, които смятат че такива не трябва да има.
Всеки има някакви търсени характеристики, но с повечето може да направи компромис. Например, харесвам мъже с татуировки, но не е нещо, на което държа. Искам мъжът до мен да е добре уреден финансово, но до сега не ми се е случвало да се разделя с някой просто защото взима по-малка заплата от моята. Има обаче мъже, които вярват, че наличието на татуировки при жените е червен флаг поради някаква причина и навярно някои от тези мъже не биха продължили да излизат с дамата, като разберат че това е така. Или пък ако момичето е имало проблеми с баща си, еди-какво-си и от това следва че пак няма да се ангажират в сериозна връзка с нея.

Относно моите предразсъдъци да кажа, че по принцип не са много. Не просто защото съм широко скроен човек, а защото не съм от онези красиви и обаятелни жени, които печелят мъжките сърца под път и над път. В сексът също не мисля че ме бива особено. Така че нямам много голям избор от партньори по принцип и съм по-склонна да правя компромиси с всякакви неща.
Но никога не бих излизала с мъж, който под афект или не, е агресирал към половинката си и ми сподели това. Някои ще кажат, че не е честно, хората се променят, може на 20 да е бил по-буен, отколкото е на 30 и т.н. Но за мен това е знак, че може в бъдеще отново да се случи и аз да съм пострадалата. Съответно не бих рискувала. Дори и човекът да е чудесен, дори и да съм се влюбила в него до полуда и да смятам, че няма по-добър от него. Просто тук иде реч за самосъхранение.
Също така никога не бих излизала с човек, който е бил зависим. Към алкохол, към хазарт, към наркотици, към игри, към... каквото и да е. За мен зависимостите са нещо трудно държащо се под контрол. Винаги има възможност за рецидив. И някак не ми се иска в даден момент да не мога да разчитам на него, защото трябва да си доиграе играта или пък да не мога да купя на децата ни кашкавал, защото той трябва да си вземе ракия. Има много хора, които са успели веднъж и завинаги да преодолеят зависимостта си. Не е честно спрямо тях. Но... аз няма как да бъда сигурна дали той ще е от тези "завинаги". И понеже зависимостите провалят животи, не бих искала моят живот да пострада без аз да съм сгрешила в нещо друго освен това че съм избрала грешния човек.
Както и имам предразсъдъци към хора с психични заболявания от рода на шизофрения, биполярно разстройство и подобни сериозни неща. Най-малкото, дори и да бъда с такъв човек, не бих родила дете от него в никакъв случай и не бих осиновила дете, защото не съм сигурна до кога семейната среда ще бъде подобаваща.

Обаче нямам, например, предразсъдъци към хора, които са били в затвора; които са употребявали опиати, но без да са били зависими; които са играли хазарт, но не им е било драма да спрат; които пият редовно, стига да не стават сприхави и т.н. Вярвам, че хора, които са изневерявали активно, биха могли да не изневерят отново - съмнява ме, че точно аз бих могла да поддържам интереса на такъв тип до края на дните ни, но това не променя мнението ми, че е възможно. А и изневярата в крайна сметка не може да разруши живота ми, ако аз не го позволя. Не одобрявам безразсъдното шофиране, но това може да се реши с две коли, аз карам като сме заедно, децата не се качват сами при него и сме готови. Това пак са предразсъдъци, че щом кара безразсъдно (тук визирам по-висока скорост от ограничението, без колан, пише на телефона докато кара и всякакви такива) значи ще катастрофира в даден момент, а аз познавам не един и двама, които ги правят тези неща и нямат нито една катастрофа зад гърба си. Но за мен е нещо допустимо, на което можем да намерим решение и не би трябвало да застраши мен и евентуално общите ни деца.

Ще се радвам да споделите вашите предразсъдъци. :-)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 1ff341a992
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Според мен предразъдаците не са чак толкова важни.
Давам пример - аз лично винаги съм харесвал жени с тъмни очи и винаги съм смятал сините очи за грозни (защото моите са сини). Това беше така, докато не срещнах жената с най-красивите сини очи на света. Та толкова за предразсъдаците.

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: c0c463c6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   От мъж на близо 60г. - щастливо женен.

Аз ще ти напиша не предразсъдъците ми, защото те са много, а нещата на които съм държал аз, когато си търсих жена:

1. Да е вярваща и въцърковена православна християнка - задължително, без друг вариант!
2. Да е добра, скромна, отговорна, съвестна, честна, благочестива
3. Да споделя и да има еднакви(или близки до моите)възгледи, приоритети, цели и виждания за най-важните неща в живота
4. Да ми харесва и външно, да ми е приятно да бъда с нея

Тези възгледи са важни за мен, зашото и аз съм такъв човек - т. 1 и 2

Повече от 12г. я търсих, и слава на Бога - я намерих!
Проявих голямо търпение и упоритост, но държах на тези критерии - и не правих компромиси с тях!
А бях и вече над 40г. (Жена ми е по-млада с 10г. )

И вече няколко години сме си създали едно много добро, сплотено, задружно праволсавно християнко семейство и живеем в мир, разбирателство и любов!

Пожелавам ти и на теб и на всички благочестиви хора(които го искат) същото!

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 1197849579
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Нормално е всеки човек да иска партньор, които е идеалният за него, всичко е индивидуално, кои каква половинка ще има в живота си.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 41da4da171
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Аз като мъж с опит, който е женен ще ти кажа основните поради които съм избягвал жени.

1. Много мъже - жена с повече от 3 сериозни връзки не поглеждам. За мимолетните се познава с времето, все ще засече някой, той ще се подхилква, ще и звъни телефона от време на време, чисто анатомично се познава.
Сега защо ги избягвам - хората не се отличават много от животните, което ще рече че имаме 60% инстинкти и другото е мисли в следствие на опит, като е топло не пипаш.
И така жена с много мъже винаги ще сравнява настоящи с предишните, често такива са много еуфорични 2-3 години, причина е да докажат на околните че след всички разочарования могат да изградят някакви нормални взаимоотношения и полагат много усилия в това. Често след 3 тата година губят желание за това и се примиряват че няма да се случи, като след това сменят партньора или ако останат с него стават сянки без емоции със силно депресивни симптоми.

Втория тип жени които съм избягвал е- жени, които са били с мъже, които не им отиват. Примерно много готина стройна мадама българка, хванала се с циганин, негър, грозен, чичко или с някой тлъст дебелак. Директно бие червената лампа че говорим за интерес и че тази може да издържи всякакви гнусотии в името на изгодата. От там тази жена няма никакво достойнство и морал, от там със сигурност лъже за всичко, неискреност и като цяло пълна трагедия за нормални взаимоотношения.
Топ 3 допълват кухите лейки. Може да се познаят лесно, винаги са уверени в това което говорят, сигурни са на 100%, винаги знаят и винаги са прави. Няма бял ден с такава жена, излишно е да се обяснява защо.

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 2352addff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хабер нямаш от истинския живот. Но като те поучука реалността, друга песен ще запееш.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 2bbd066314
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   То не останаха. В България всички мъже са с пороци, рядкост е да се намери читав.
При тия критерии търси чужденец.
Аз ще добавя мамино синче, което иска да те нацеди при свекърви ще. На него ще му е тип топ, ама жената колко ще изкара. От такива бягай надалеч. Ако говори всеки ден с майка си, ако и споделя всичко няма бъдеще с никоя. Рано или късно ще те завлече при нея, дори да сте отделно. Винаги ще го тегли натам. Дали ще си загуби работа, квартира, дали след като ти направи дете. Ще започне-мама е самичка ще помага за детето, няма квартири да плащаме, или ще се разболее дъртата мистериозно а като отидете ще оздравее.
Такива си се теглят като магнит, дори и в чужбина да сте пак ще намерят начин да сте заедно, накрая ще си излишната.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 0a32f862c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Сто процента и със сигурност - посегне ли ми край. Не знам дали това е предрасъдък дори, но удари ли ме, блъсне или нарани физически е край за мен.

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: d0d67de11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   1, това е по-скоро предпочитание твоето. Предразсъдък е ако от сините очи произхожда вярването, че примерно, хората с такива много лъжат и заради това не искаш жената до теб да има такива.
6, не разбирам коментара ти на какво се дължи.
7, аз не отхвърлям пороците. Има много мъже в България, които не са страдат от психични заболявания, не са наранявали жена (поне физически) и не са били зависими към нещо, така че чак в чужбина няма да ходя. Мамините синчета наистина са драматични, но все пак не ги отхвърлям категорично. Имах много красива връзка с човек, който беше мамино синче. Лека-полека го поочупих да не бъде чак такъв, а тя ме харесваше, така че въпреки първоначалният ми шок как може тя да му купува гащите и да му определя прическата, на финала вече бе толкова самостоятелен, че въпреки нейните настоявания да не ме изоставя, той си тръгна с друга. :-)
8, до някъде е предразсъдък, защото навярно след единично такова посегателство очакваш да се случи отново и може би в по-тежък вариант. За мен също важи, но важи и дори да се е случвало в миналото му с друга жена, защото автоматично за мен попада в графата "насилник" и не ме влече идеята да бъда с такъв. Въпреки че по принцип смятам за напълно възможно човек инцидентно да прояви агресия и това никога повече да не се случи. Но не ми се иска аз да съм човека, който да пробва конкретния човек дали кой вариант ще бъде.

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 227a3819f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Жените които не харесвам:

- Жени с разголени / по бански снимки в IG - май повечето мъже не зацепват, че това е най-големият жокер в подсказването на каква е жената. Жена с добро самочувствие не изпитва вътрешна нужда да пуска провокативни снимки, на които разни wankers да се...

От Очевидните:
- Жени с мъже "приятели".
- Жени с много бройки.
- Жени с татуировки (80% от тия са от първите 2 вида)
- Жени, които не спортуват.
- Прекалено сериозни жени, драматични, фатални и т. н.
- Жени не обичащи секса - това убива въобще цялата концепция защо да бъдеш с жена.
- Жени от лоши семейства - масово са от такива.
- Жени които работят прекалено много - накрая няма енергия за теб или ти надува главата с работа, т. е пак прекалено сериозна.
- Жени които са прекалено социални - всеки е способен да изневери, шанса се намаля драстично, когато човек няма изкушения пред него.

Въобще нивото на жените е много зле почти в цял свят, с тия малоумни социални мрежи... а в България е направо трагично с този феодализъм и мутробарок.

При тия закони на джунглата, печелившата стратегия за всеки един мъж е ясна каква е.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: eb2211b8ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Имам предразсъдъци към татуирани, тунинговани, курви, меркантилни.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 17 часа
hash: ba5c106b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Мъж на 30. Мойте предразсъдъци към жената до мен - да не е интриганта, филмарка, да не е сменяла мъжете като носни кърпички, да е с благ характер, да е възпитана и да мога да й имам доверие. Външният вид за мен не е толкова важен, стига да ми допада като характер и да имаме общи интереси.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 часа
hash: c23b5d199c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Жена съм. Нямам предразсъдъци, само и единствено да не е убиец или лош човек. Всичко останало, ако истински го обичам, мога да прежаля. В любовта няма предразсъдъци.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 4 часа
hash: 5811de4b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Имам предразсъдъци към хора, които имат много предразсъдъци, както и към такива, които нямат никакви. Малко храна за размисъл за хората, които имат акъл.

 
  ...
преди: 5 месеца, 3 часа
hash: aab877784e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Жена съм.

В момента, в който видя, че мъжът, от когото се интересувам е мамино синче, бягам с 200. Бях женена за такъв. Втори не ми трябва.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 7888d95ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Жените наистина вече имате нужда да спрете да използвате тая думичка "предразсъдъци", с която постоянно да си оправдавате курвалъка и да търсите валидация от обществото за неговата нормалност, та да се успокоите, че е нормален. Еми не, изобщо не е нормален, много ненормален си е, и вие го знаете. Не е нормално, нито правилно една жена да се е ебала с над 100 мъже, да има по едно дете от всеки един от тях, да пие, пуши и да се дрогира, да има татуировки и обици по цялото тяло, да слуша чалга, да пуфти, сумти, храчи, плюе, псува като каруцарка, да грухти и квичи като свиня, да се държи нагло, арогантно и просташки с мъжете, да ги псува, кълне и нарежда със злоба, да налита на бой, когато нещо не стане на нейната и на 40 все още да се мисли за 20 годишна и, че животът е тепърва пред нея. Нито пък е нормално или правилно един мъж да е назобен, мускулест, татуиран, с бръсната кратуна и брада, епилирани ръце, крака и кой знае още какво, биещ хората за щяло и нещяло, дрогиращ се, шофиращ пиян и под въздействието на забранени от закона вещества, и газещ невинни хора по улицата наред, без да има никакви последствия/наказания за него от обществото. Всичко това НЕ са предразсъдъци, а добре изградена защитна система срещу неестествени, изродени неща в противовес с природните закони, и вродена вътрешна интуиция срещу опасни неща, които могат (И ЩЕ) ни навредят, и в това няма нищо лошо. Напротив, така трябва да бъде, за да се отсяват негодните индивиди и да не пречат на нормалните да живеят - казва се естествен подбор.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 399b7fea7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До 17. То лошото е че такива са кувиоз за бъдещи подобни. Какво мислиш става, като такава роди 1-2 деца? Какво става с тези деца? На кой се мятат, чий характер хващат, чии гени?
Става нещо като с циганите, плявата и бурените се размножават и заливат всичко, а читавитъе се свиват и намаляват.
Иначе е точно така, жените искаха равни права, сега ги имат та даже станаха силния пол, това нбе води до нищо добро очевидно, разводите са 60-70 % от всички бракове, една жена на 40 има 2-3 деца и тя не знае от кой са, държи се по дискотеките като принцеса на 20, пъркаща с мигли, през деня я работят я не, търчат на процедури по цял ден, после се чудят що децата им изпуснати. Ама това е каквото е.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 1197849579
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   В любовта няма предразсъдъци.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker