Нова перспектива - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121548)
 Любов и изневяра (29807)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нова перспектива
преди: 5 месеца, 5 часа, прочетена 715 пъти
Защо мъжете имат проблем с женската НЕЗАВИСИМОСТ? С това жената да е щастлива, да работи и да се осигурява?

Защо ще искам партньор да остава до мен основно, защото се нуждае от мен?
Защо ще искам да се задържи в живота ми заради страх от самота или от бедност, или сексуални прищявки? Или защото няма къде да отиде?

Не, не искам любов базирана на зависимост!

Не е ли много по- хубаво, ако партньорът има ВСИЧКО, и хубава кариера и добър живот, и увереност, и РЕШАВА ДА ИЗБЕРЕ МЕН, просто защото съм чудесен човек и ме обича? !

Не е ли това истинската любов?

Не, не искам партньор, който избира да се задържи около мен дори като го тормозя, само защото го е страх от нещо. Не искам връзка базирана на ЗАВИСИМОСТ. Защо бих се радвала на това?

Искам партньор, който има всичко, но избира да остане до мен, просто защото МЕ ОБИЧА със свободната си воля.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 1 час
hash: a1e5d9fd53
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Защото живеят още в 12-ти век, когато жената само е раждала, била е домакиня. Защото искат робиня.
Всички мърморят как искат жената да работи, да не седи вкъщи, да е умна, а всъщност лъжат. Лъжа е, че искат независима. Лъжа е, че не искат да я издържат. Ако изкарва повече от него- депресира го. Намразва я. Ако изкарва по-малко- подиграва и се. Ако не работи- услажда му се. Несъзнателно или не, искат тиха, безлична, безработна робиня. Да му носи чехлите, да сипва ракийца, да се съблича по команда.
Искаш нормални неща, но живееш в Абсурдистан. Огледай приятелките си, роднини. Кои са по-щастливи и обичани- работещите и независими, или домакините? Няма да са първите.

 
  ...
преди: 5 месеца, 15 мин.
hash: 25989995aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Любовта е химера в наши дни, повечето са за приятните неща във отношенията, по - лесно е.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 60f28371b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Какво според теб означава, човек да те обича? Какво влагаш ти в думата обич?
А не са ли обичта и любовта също вид зависимост? Която обаче не е под наша власт, и която умните хора са изследвали че трае само 3 години.

И значи ли това че трябва да се разделяме със всеки след само три години?

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 37d953771b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Защо слагаш всички мъже в един кюп? Нима ти си същата като вички меркантилни жени?
Има такива мъже като за теб има и мъже като за жени които им харесва идеята да са домакини. И не това да си домакиня не е зависимост.
И не, не е по добре всички мъже да са еднакви и да искат жена кариерист! Остави хората да живеят както намерят за добре, а ти си намери мъж който иска кариеристка. Има дори такива мъже които биха излезли в майчинство ако родиш, само и само да не ти се прекъсва кариерата. Лично познавам 2 такива семейства в България в които жената ражда, мъжът излиза в майчинство, така са се разбрали и всичко им е ок.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 5088aefe2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Офффф, авторке! Жените никога в историята досега не сте имали толкова много права и свободи! Никога не сте имали повече и по-големи шансове за кариерно развитие. Имате дори повече човешки права спрямо нас мъжете, защото вие сте "жени", "нежният пол", но и сте майки на децата ни. Т. е. в момента държавите ви закрилят повече от нас.

Видя ли в началото на войната в Украйна какво стана? Всички жени имаха право свободно да напуснат Украйна през граница, докато мъжете бяха спирани. Това за какво ти говори?

Но колкото повече права имате, толкова повече традиционните общества по света умират. Все повече безплодие, все по-малко раждания, намаляване на населението, деградация на обществата. Наркоманията на запад, а вече и у нас, на какво се дължи, авторке? На липсата на здрави семейства! На липсата на морални ценности, национални ценности, на духовни ценности. Общо четири неща, които са отличителни за традиционните общества! И това само, защото ви бяха дадени ПРАВА И СВОБОДА, КОИТО ВИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ. Най-вече по резултатите си пролича, че не ги заслужавате.

Откакто ги имате тези права, какво добро направихте? Повече образовани хора ли има? Повече добро ли се върши по земята? По-богати ли сме? Какво по-точно е по-доброто и какво въобще добро произтича от вашите "права"? Че някоя си щяла да бъде независима!

Че в днешно време има толкова много проституиращи жени по един или друг начин, че никога не са били толкова много. Даже бих казал, че ВСЯКА ЕДНА ЖЕНА придобива някакви материални неща, а и позиции в обществото чрез п*тката си! ВСЯКА!

Що не работите? Нали сега всяка може да учи свободно в университет и да работи където си поиска? Тогава защо всички жени проституирате по един или друг начин? Защо чакате и доите мъжете си? Защо не разчитате само на собствените си сили и възможности?

Много лицемерен пост, авторке! Много!

Как не те е срам, при положение, че всички предходни поколения жени в историята на човечеството са били "потиснати" (според твоите думи) повече от вас днес, вие да продължавате да надигате вой до небето "колко много сте потиснати и неоправдани, колко много страдате"? Вашето лицемерие, безочие, мързел и вашата разюзданост нямат край и не признават граници! Засрами се!

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 6c5f83127a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   От мъж на близо 60г. - щастливо женен.

Авторке, още като видях думата, която използваш - партньор, ми стана ясно, че не разбираш човешките взаимоотношения!

Правилната и точна дума не е партньор, а е СЪПРУГ!
Защото семейство се създава от съпруг и съпруга!
Партньори има примерно в танците...

И друго, всичко, което си написала са някакви теоретични постановки, които много трудно(да не кажа невъзможно) ще се случат на практика!

Тези, които много теоретизират - обикновено се влюбват безумно в най-неподходящия човек и после "ядат големи дървета"!
Или другият вариант, когато не са хубави - просто си остават сами!

А и сама си противоречиш: пишеш - цитирам: "Не, не искам любов базирана на зависимост! "

А на какво искаш да е базирана?

Любовта между мъжът и жената винаги е базирана на някакъв тип "зависимост", както ти я наричаш, макар че това не е най-точната дума за това. Аз бих използвал: харесване, допадане, симпатия, привличане... Това си е заложено по естество от Бога в човека.

Има любов, която е базирана на друго, но това не е такава любов, а примерно е любов към Бога, любов към родителите си, любов към децата си...

И последно ще анализирам първите ти две изречения, цитирам:

"Защо мъжете имат проблем с женската НЕЗАВИСИМОСТ? С това жената да е щастлива, да работи и да се осигурява? "

И как достигна до това гениално прозрение?

Аз мъж, който да разсъждава така - не познавам!

А и по такива въпроси не може да се обобщава, защото всеки човек си е конкретна, индивидуална и свободна личност!

Един го дразни едно, друг - друго!

По мои наблюдения, нормалният мъж, го дразнят други неща в жените, примерно: да са повърхностни, елементарни, глупави, неразумни, да са горди, да се стремят да се налагат, да се мислят за голяма работа, да имат високо самочувствие, да се мислят винаги за прави, да не си признават грешките, да са развратни, порочни, да са "леки" жени, да флиртуват с всеки срещнат....

И още неща мога да изброя, но мисля, че не е необходимо!

Разбра ли сега, колко несъстоятелна и въздушна е цялата ти тема?

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 8983cf9ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Защото за да си успешна в кариера или бизнес, придобиваш агресивни и мъжествени качества, които никой мъж не търси. Не е привлекателно за нас. Все едно аз като мъж да ти кажа "виж, сложих си нова и красива рокличка"... Няма ли да искаш мъжа да е като камък и да е мъжествен? Като искате мъжествени мъже и мъжкари като цяло, ще трябва да сте нежни, слаби и "подчинени" - слагам го в кавички умишлено, защото повечето жени пак ще ме разберат. Освен това подобно поведение на модерната жена я изтощава и изморява. Затова искаме да си спестим проблемите с подобни устати същества като днешната модерна жена. А днешния живот е много стресиращ и проблемен и жените изобщо не си дават сметка колко скъпо излиза на един мъж да поддържа минимален стандарт.

Мъжа е и винаги ще иска да помага на жената. А днешните са свободни и независими и отхвърлят това. И изпитват необяснима омраза. Жените вече ни мразят. И аз не знам защо, при положение че процента читави и добри мъже е брутално голям и мъжете да склонни на вскякави компромиси. Докато при свестните жени е нереално малък... И не спират да вдигат изискванията.

Не искаме да опресираме никого, искаме семейства и деца. Прави кариера и пари, но не прави проблем и не изпитвай омраза без причина към мъжа си. Което е много трудно. Няма щастлива кариеристка и такава с добър семеен живот.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 67e35a5719
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   С всичко това имат проблем само егоцентрични, простовати и ограничени мъже, които имат нужда да се доказват чрез силата си. Сопват се грубо, позволяват си груб език, самоизтъкване, или обиди на външен вид и години, защото не могат да общуват с жени. В по-тежките случаи има и физическо насилие. Очаква се, че като си жена не можеш да се защитиш сама, ще си мълчиш и слушкаш, а и географските ширини са такива - все още не сме се цивилизовали достатъчно, макар че рано или късно и това ще стане. Особено в провинцията е страшно.

Но една жена с характер такива веднага ги поставя на място и то така, че още дълго няма да посмеят да си отворят устата. Остават им форумите, където си мислят, че са анонимни.

С нормалните мъже проблеми няма, не се страхуват от конкуренцията и знаят кога да замълчат, за да не се излагат.

 
  ...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 7842e456f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Зависимост се има предвид, ако някой е с вас заради някаква травма от миналото. Или страх за бъдещето. За това любовта трае 3 години. Зависимостта малко по малко я убива.

Но не е ли много по- хубаво, ако жената или мъжът работи и иска да се занимава с хобитата си, тоест винаги е щастлив и сам/а....

Но избира да остане до вас, защото ви обича ♥ и заедно си помагате, и ви цени заради самите вас?

Лъжа е, че мъжете не харесват успешни жени- Травмираните не ги харесват, да, защото ги е страх, че така тя може да си тръгне по- лесно. Истинските искат здрава спътница в добро и лошо.

Знам, че травмираните хора този пост много ги дразни :/ Тъжно е...
В моя живот баба ми беше рускиня, почетен учител и си умря женена за дядо ми.
Братовчедка ми е банкер и си има приятел от години.
Приятелка на майка ми е счетоводител, уникална и стилна жена, има любящ мъж и внуче.

Навсякъде има истинки мъже, който имат нужда от истинска връзка. За всеки влак си има пътници. Бог знае как да уреди нещата стига човек да не изпада в самосъжаление.

Ако един човек истинки ви обича- НЕВЪЗМОЖНО Е да се чувства доБре докато вие страдате или сте изморени. НЕВЪЗМОЖНО Е да ви обиди, Невъзможно Е да говори лошо за вас. Обичта винаги желае да помогне и излекува ♥

В истинската обич конфликтите се случват, но винаги завършват с уважение и мир.

А

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 9162f4efeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Тая независимост е като балон, който се пука при първата похарчена хилядарка.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 7842e456f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хората са умирали за своята свобода и независимост, защото свободата е език от Бог.

Никой няма право да посяга на нечия свобода!

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: a4a7de8ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Авторке, ти щом си наполовина рускиня, защо не ми намериш някое красиво рускинче, с което да изследваме заедно любовта, вместо тука да ми четеш морал? Толкова много "любвеобилни" рускини има по тази планета, а ти си се загрижила за нас като че си ни майка. Спри се. Не се иска много. Свържи ме с някоя красива и еблива рускиня до 20-годишна, ако може и стига разсъждава. То не е любов, не е чудо!

Ти колко години трудов стаж имаш на Земята, че ми говориш такива врели некипели:

"Ако един човек истинки ви обича- НЕВЪЗМОЖНО Е да се чувства доБре докато вие страдате или сте изморени. НЕВЪЗМОЖНО Е да ви обиди, Невъзможно Е да говори лошо за вас. Обичта винаги желае да помогне и излекува"???

Ти като че ли не си от тази планета! В живота такива жени няма, които ще си обичат мъжете безрезервно, независимо от здравословно положение, финанси и пр.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker