Ревността отблъсква ли партньора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ревността отблъсква ли партньора?
преди: 3 месеца, 3 дни, прочетена 945 пъти
Ревността отблъсква ли партньора? Не е ли хубаво да виждаш, че някой те ревнува? Това е знак, че те иска и му пука за теб, че за него си важен? Кога границата е премината и ревността може да убие връзката? Ще се радвам да споделите своя опит и да дадете примери.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 3aba9da43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   А ти, авторе/ке как мислиш? Конкретно имаш питане по твой проблем или просто така, скучно ти е, че си търсиш някой/и да ти прави интересното?
Прочета ли в тема "Интересно ми е какво мислите за... ", минава ми желанието да коментирам и отминавам директно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 7dc19a84bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Има разлика между нормална и психопатия.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 4db7cb2b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да, отблъсква. Лека ревност, която човек лесно може да контролира, си е в реда на нещата. Всички понякога изпитваме ревност, но нормалните хора не се оставят такива емоции да надделеят над разума. Проблемът е, че при ревнивите нещата стоят по друг начин. Те се оставят ревността да ги управлява и започва един шпионаж, контрол, скандали, заплахи и подобни недопустими действия, които в крайна сметка разрушават връзката. А ако въпросната ревнива личност е и агресивна или отмъстителна, тогава става направо опасна за партньора.

Ревността не е проява на любов, а на страх. Страх, който може да се дължи на различни причини: половинката е харизматична и привлекателна, комплекси за малоценност, изневяра в минали връзки, по принцип подозрителен характер, незрялост, липса на доверие, проблеми във връзката и т. н.

Когато човек обича истински, той желае доброто на другия, а не го възприема като своя собственост. Едно е да се притесняваш да не му се случи нещо лошо, друго е да те е страх да не ти го/я откраднат. Не може в името на твоя страх, да крадеш от личната свобода на другия. Уговорката е вярност. Това е единственото "ограничение" и се предполага че и двете страни са приели това условие. От там нататък, няма какво да се налагат други ограничение с цел да предпазиш другия от "изкушения". Поради простата причина че такива решения обикновено се вземат едностранно, от ревнивеца, а другият не е съгласен с тях.

Примери:
1. Следи с кого говориш и за какво
2. Ограничава социалните ти контакти: забрана да излизаш с приятели/приятелки, забрана да излизаш след определен час или да посещаваш определи места или мероприятия (дискотека, групови занятия, пътуване с познати)

До тук най-разпостранените и по-безобидни прояви на ревност. А сега по-сериозните:

3. Ревизия без разрешение на личната кореспонденция: viber, whatsapp, email, Facebook, подобни
4. Шпионаж: лично или с помощ на трето лице следи кога и с кого излизаш, къде ходиш, с кого се връщаш.
5. Инсталиране на spy програми в телефона

И екстремните прояви на ревност:

6. Забрана да излизаш сам/сама
7. Криене на пари, ключове
8. Физическо насилие

Приемливо е партньора да сподели своите опасения и двамата да поговорят спокойно по въпроса. Може опасенията му да имат основателна почва: нов колега/колежка, странно поведение, внезапна липса на секс...
Неприемливо става когато партньора ти се опитва да те изолира от твоя приятелски кръг, когато претендира да не комуникираш с никого освен с него/нея, когато не ти позволяват да излезеш никъде сам/сама. Инвазията на личното пространство също е недопустимо. Щом нямаш доверие на даден човек, прекратяваш връзката, не му се бъркаш в имейлите.
При най-малка проява на болестна ревност, най-добре човек да бяга с 300. Тия хора са БОЛНИ и не го осъзнават. Едно е да имаш опасения с повод и да ги споделиш. Това си е нормално. Друго е да почнеш да тровиш живота на човек със забрани и да го държиш под контрол все едно е куче. Това си е баш унизително. Хубавото е, че повечето ревниви се издават още първите месеци на връзката. Много е трудно да криеш такова нещо с години, няма как.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 6de766c28c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ти как ще се чувстваш, ако някой те ревнува? Кофти, нали? Изобщо не е вярно, че ревността е знак, че някой те иска и му пука за теб! Абсурд! Ревността е знак, че ревнуващия е неуверен в себе си, че иска да притежава и контролира някого. Това е болестно състояние, обсебване, даже параноя. Мъка и за двете страни. Бягам моментално от такива.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 2587639fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ужасно нещо е ревността. Не случайно я наричат болестно състояние. Има си други нормални начини да покажеш на един човек, че държиш на него.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 23bde3a1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   На мен ми харесва да ме ревнуват.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: b56e3790fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Ревността най-вече е знак за ниско самочувстиве, болестно чувство за притежание и патологична комплексарщина. Далеч от ревнивеца/ревнивката, иначе ще ти отрови живота.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: c0e93b24bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   А ти как мислиш? Кой би искал да дебнат всяка стъпка, всеки поглед и всеки лайк във фейса, постоянно да си измислят филми и да се налага да обясняваш нонстоп защо така си погледнал еди-кого си и като си харесал снимка, не означава че искаш да спиш с него.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 336bd7461b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Отблъсква, особено ако е безпричинна. Тоест, ако партньорът е наистина верен и не прави нищо, а ти постоянно му мрънкаш и правиш скандали за най-малкото. Всеки има различно разбиране за прекалена ревност, но когато е токсичност е гадно вече. От рода на " защо поздрави касиерката" "защо погледна натам" "кой е тоя дето ти лайква с палец снимката" и прочее.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 22374d29e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Няма ревност без причина.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: ac200a1a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Ревността е страшна тъпотия, защото никой никому не принадлежи. Всеки човек е свободен да прави каквото си иска. Това, че ти го ревнуваш, не значи, че го обичаш, а че си несигурен в себе си. Реално, ревнивците вгорчават живота на партньорите си, особено ако партньорите са им верни. В крайна сметка това е задушаващо, а здравите хора имат нужда от свобода и доверие.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 957d3b2c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Почне ли да ме ревнува така: не ми е приятно да говориш с този: не се облича така: защо са ти тези приятели щом имаш мен- и т. н в този смисъл, за мен връзката приключва. Такъв човек има нужда от психолог, връзката му е само кошче за душевни отпадъци, страхове, комплекси. Няма да завлачи мен и моят живот в неговият емоционален капан.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: ab3b65d747
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Ако смяташ, че ревността е признак на загриженост и любов, то тогава имаш много ограничено мислене.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: d9dd4a8842
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Съпругата ми е работохоличка и технически директор на иновативна фирма, ръководи над 300 мъже и се ползва с уважението на всички. Много добра математичка на инженерно ниво, много организирана, готви вкусно. Вчера ми направи хубава торта, въпреки, че аз обичам с повече масло, да е "по- тежка", но и тази е добра с кафето. Другото ми "достойнство" е, че съм способен да я вбеся до крайност. Някога когато бяхме млади, в института, в който бях научен сътрудник правехме често купони по най-различни поводи, а ако сме взели някакви пари, започваха обиколки по ресторантите. Прибирам се в къщи, като правило след нула часа, а любимата ми съпруга се прави на заспала, но дишането на заспал човек има съвсем друг ритъм и дълбочина. Та както си спи, става и задава екзистенциалният въпрос "Сега ли благоволи да се прибереш и защо дрехите ти миришат на дамски парфюм". Държа до подчертая, че само в единични случаи имаше основание за дълбоки съмнения, докато в повечето просто бях танцувал блус с колежки. Съпругата ми питае някаква особена слабост към промушващи предмети, а уж я било страх от кръвта. Винаги И следя много внимателно дясната ръка, която се опитва да прикрие. Явява се нещо като пра-пра-внучка на някакъв македонски десетник в някаква чета. Та три пъти ми е налитала, два пъти с нож и един път с остра и дълга отвертка. Добре, че съм тренирал девет години джудо, а в парашутно-десантният батальон две години бойно самбо. Винаги избира за изясняване на отношенията пред тоалетката, навсякъде остри ръбове на различни височини, килима върху паркета хлъзгав, белята може да стане за секунди. как да е общо взето се оправяха нещата, но с отвертката имаше успех, точно си събувах джинсите и видях как се спуска върху мен, е успях да я отклоня, но дълбоко ме одраска до югуларната вена, потече кръв, тя се паникьоса. Гушкам я, притискам я плътно до мен, за да не И хрумне друга глупост, но не като, че ли цялата И енергия от вида на кръвта се беше изпарила. Но пък секса след това, от чувството за вина беше на висота, ако съм откровен -струва си малкото кръв. Е, имало е и други такива изпълнения, но годините минават, сега вече е много по-кротка, а и няма толкова поводи за ревност. Май го наричат помъдряване. Може и да греша, но жените по рразличен начин изразяват ревността си //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: e22deb6935
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Зависи. Започвам да ревнувам, когато не ми се обръща внимание. Тоест... ако ме "забравят" за ден/два, започвам да си внушавам разни неща.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: a80bd71b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Умерено е окей, другото не е окей.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: beb83b0a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз съжалявам, че навремето не ревнувах, защото щях да хвана в изневери другият и да, не пипай нито телефон, нито нищо, имаше си дни за семейството, Абе въобще айляк години наред и накрая исках една наша снимка да видя от телефона и един единствен път за толкова години и снимки получени по Вайбър от мургава жена по бельо, Ами много е долно. Обикновено някой като много ревнува един човек, този човек му дава повод или някъде се крие изневяра и са изключителни малко случаите просто на патологична изневяра.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: d0863c2f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   В леки дози е стимулираща, но основно за този дето го ревнуват. Границата обаче лесно се прескача. Стане ли прекалено и нещата се сговнясват.
Ако си търсите начин да ви заревнуват, по-добре не създавайте връзка. Не сте узрели за това.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 38b583e069
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Има три вида ревност, от там са другите разновидности.
Едната е минал опит, ранимост и неувереност на самия човек, който предава своята несигурност на партньора, очаквайки той всеки момент да го/я изостави, както са правели предишните. Това не е много добър вариант, тъй като е доста трудно да лекуваш нечии ментални проблеми от миналото, да не кажа че е невъзможно. Каквото и да направиш няма да е достатъчно. Ще има периодични прояви точно когато ти си най зает, най-ангажиран и това ще се приема за червена лампа за такъв човек, че всеки момент ще си тръгнеш.

Вторият е когато партньорът е много красив и ти си много влюбен. Логично човек с много избор е нормално да бъде ревнуван в някакви нормални граници. Рядко ще видиш красив човек да ревнува нелицеприятен партньор, друг е въпроса защо има такава комбинация, която често отхвърля ревност по самата си същност.

Третият е гласът на подсъзнанието- скритият ни анализатор. Партньорката/ партньора ти е имал/а много връзки, ти уж си спокоен, обаче то подсъзнанието съвсем закономерно никога не спи. Дали не мисли за някой от тия многото, дали не съм удобен заместител, дали не съм просто временна прищявка. Или другите радикални въпроси, че щом някой е сменил 10-20-30 човека, то какъв е шанса точно 31вия ти, да си избрания и този човек да се кротне или просто да си поредния станал на маймуна оплетен в нечии глупсоти. Какъв е шанса човек, който е преминал през един футболен отбор, познаващ битието им, навиците им, роднините им, с тази цялата информация в главата, да загърби всичко това и да обича чисто, без да сравнява, без да има задни мисли. Изобщо защо му е било нужно на някой да минава през толкова хора, как така нито един от тях не е бил достоен и от там как бивам възприеман от такъв човек.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: ecc7a11121
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Не бих казал ревност, а граници са добър знак. Примерно, ако партньорът ти приема редовно да ходиш по дискотеки и барове без него, това означава, че не сте в сериозна връзка и не му дреме за теб. Най-вероятно и той/тя го прави. Ако партньорът показва, че не му пука какво и с кого си пишеш, не ти поглежда дори веднъж в телефона и в същото време не иска да си сподели своя, отново показва, че просто не му дреме за теб и вероятно той/тя си пише с други любовни интереси. Просто не ти иска телефона, за да не му искаш и неговия/нейния. Ако партньорът ти приема редовно да се виждаш (всеки ден или през ден) сам/а с някоя/някой просто, , приятел", тогава пак означава, че просто не му/и пука за теб. Едва ли на някого би му било комфортно, гаджето му/и да комуникира редовно с човек от отсрещния пол.

Тези примери някои може да ти кажат, че били, , ревност", но реално са граници за една сериозна връзка.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 94fd21beb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   20 особено втория и третия пример са типични черти на токсичен партньор, без значение от пола.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 62123cfc9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   От 20 до 21. Да, така е. Не разбирам защо ми слагат някои лоши оценки на коментара. Попитайте се, бихте ли приели майка ви, баща ви, брат ви, сестра ви (ако те имат сключен брак), редовно да ходят на дискотеки и да оставят съпруга си/съпругата си сами вкъщи? Бихте ли приели те да излизат всеки ден и да комуникират редовно с човек от противоположния пол? Отговорът е разбира се, че не. Защото тези неща не са нормални в една сериозна връзка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker