Вярно ли е, че външният вид лъже? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вярно ли е, че външният вид лъже?
преди: 3 месеца, 2 дни, прочетена 824 пъти
Здравейте! Вярно ли е това, че в повечето случаи някои много красиви хора се оказват с много, , гнила'' душа, а пък повечето много грозни хора са много добрички? Аз съм на мнение, че е точно обратното (разбира се, с изключения). Защото първо от моя личен опит най-добрите ми приятелки са изключително красиви. (пък и добрите ми познати). Второто е, че си го обяснявам така :хубавите хора са доволни от хубостта си, а нали знаете приказката-един щастлив човек ще направи и другите щастливи, а пък грозните са едни жалки комплексари(нали пак повтарям, има изключения). Но вие какво мислите, че е като цяло? Лъже ли в повечето случаи външният вид, или моите представи са верни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 45cbf3414c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Зависи кой каква душевност и характер има. В едни случай може човек да е красив външно, но вътрешно да не е, в други - да не е хубав, но да е качествен и добър човек. Има и трети- хем красиви отвън, хем и свестни хора. Това което съм забелязала от мои впечатления е, че май е по-трудно на хората, които имат външни недостатъци да овладяват комплексите си и да са широкоскроени, особено при жените доста си личи, повече завиждат, пускат злобни коментари по адрес на някоя хубавица. При мъжете комплексите на тема външен вид не избиват толкова явно като при жените, но те пък се опитват да ги притъпят по друг начин-някои гледат да свалят де що видят, за да си повдигат егото, други затъват с алкохол и наркотици, бият се и т. н. Трудно е да не си нищо особено на външен вид или направо грозен и същевременно да си го приел зряло този факт и да гледаш да надграждаш себе си, развивайки други положителни неща в себе си. Има го и другото- някоя супер красива или красив и си мисли, че това е достатъчно за да се върти света около тях и че всичко трябва да им пада свише.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 435b4e9abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   До човек е. Среда, отношение, играе всичко роля.
Красивите жени от моя опит не са за приближаване, повечето не стават за партньори по ред причини. Често получават по-лесно неща които искат от живота, но не съм виждал щастлива красавица. Покрай тях заради големия избор, винаги е някаква каша и циркове. Обикновено са мързеливи, свикнали всичко да получават на готово. Повече няма да задълбочавам, но лично аз не бих си хванал за партньор такава, дори да е много красива.
Няма грозни хора, няма такова положение.
Има хора с наднормено тегло, обикновенно са по-лицемерни и хлъзгави, така ги е научил живота да компенсират физиката. Изглеждат добрички и загрижени, но често са пълни с комплекси и са много люти и нетактични, когато усетят че си привързан към тях.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: a4f5c5a3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Айдее, тази или този автор задраска целия роман на Виктор Юго "Парижката Света Богородица"!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: b1237a47ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Дали някой е красив или не не е толкова определящото, колкото това доколко слаб, нежен или безобиден изглежда. От слабите, нежните и безобидните трябва да се пазиш най-много, защото почти никога не са това, което изглеждат външно. По въпросът има тема тук - "Защо винаги най-богатите, най-влиятелните, както и най-опасните хора изглеждат толкова слаби, нежни и безобидни? "

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 1aa1b7ac5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Здравей,

Трябва да си "елементарно прост" за да съдиш за хората по външния вид.

А това, което описваш е "чисто подсъзнателен ефект". Примерно смятат, че "високите" хора "държат повече на бой", "по-успешни са", "по-добри" и т. н. а има доста средни на ръст мъже, които могат да смелят и по-високи от тях, а и доста от милиардерите са ниски или средни на ръст.

Изобщо - външния вид си е външен вид, а характера си е характер.

Не ги бъркай!

Поздрави!

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: d204c5b4d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Индивидуално е при всеки човек.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 292e81b9cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   По моя преценка, да, лъже.. и съм го изпитал това. Но характера няма нищо общо с външния вид на един човек. Или е човек, или не е. А в днешно време да срещнеш човек с главно Ч е истинско чудо. Както и да е.. тези с "прекрасния външен вид", поне по-голямата част от тях, не страдат от липса на внимание. Докато тези "грозните", както ги наричаш ти, никой не ги бръсне за нищо. От толкова внимание, "красивите" хора губят, или дори мога да кажа, не успяват да достигнат до "по-развита ценностна система", която да им даде възможността да разберат кои хора да уважават истински, и кои - не. Лично на мен ми е писнало да гледам хора, които са едни подметки, имащи огромно самочувствие без никакво покритие. Докато тези.. "грозните", най-често са с добри сърчица, защото умеят да ценят истинските моменти, точно защото са отхвърлени.
SM

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 116eea790c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Възприатаията ни за красота не винаги следват само стереотипите.
Но по принцип - недей да разчираш само на външния вид за да съдиш за някого - много често хората могат да те изненадат.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 8146d29ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   50-50 e. Шанса някой да се самозабрави и да стане надменно лайно заради красотата си също е доста висок, както и хора с по скромна визия всъщност са много по стойностни като хора. Та всичко е до интелигентност как ще "боравиш" в външния си вид. То ако се замислим е като с парите - Ако си пич те правят по голям пич, ако си гъз те правят още по голям:) така и с красотата малко

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: ac30f5f275
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   До №3 Не се заблуждавайте. Примера, който давате ще е неразбран. Сигурен съм, че една/един на 10 000, от поколението след "банановата " революция да е чела/чел "Парижката света богородица. Не са чували за гърбушкото от Нотр Дам /Квазимодо/, който е станал нарицателно за чиста любов, преданост, саможертва, чисто сърце, най-много да се прехласват, по онова лъскавото, бляскавото като капитан Феб, може би и по отвратителният архидякон Клод Фроло. То и аз съм забравил романа, но си спомням, че като творчески импулс на Юго да напише романа е, че на някаква колона видял издраскана думата "Ананке" /ако не греша/. Все пак от последното ми четене на романа са минали над 45 години. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време" //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: a4f5c5a3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Първосигнално мислене. Защо мислиш, че има толкова зарязани, обидени. предадени и разочаровани от обектите на любовта си? Защото повечето ги избират точно и само по външността.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 3bb86013f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 11. Нищо подобно. Имаше тема наскоро за това, с ужесточена дискусия, що е то красива жена и огромен дебелак ръка под ръка и не е единичен случай, а прекалено често срещано явление. В един от отговорите в онази тема, беше написано как повечето известни в днешно време жени, изглеждащи много добре, често съвсем случайно попадат на богаташи и никога по същата случайност на бедняци и същевременно говорят за морал или за ценности.
Моята добавка към тези мисли е препратка към твоята заблуда. Има чести раздели, защото често жените са неудовлетворени от финансовото състояние на красавците и са неудовлетворени във времето от визуалното състояние на останалите. Рядко жените имат късмет да имат всичко в едно и красавец и богаташ и пак не се знае тогава какво няма да достига.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 часа
hash: da570bbb41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Какъв е критерия за парадна красота!? Като момичета от Плейбой и Виктория Сикретс ли? Да, такива девойчета доставят тонове щастие във вид на фантазии. Джеф Безос или Опра Уйнфри красиви ли са? А, щастливи ли са?

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 часа
hash: 3b0a70677a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Какво разбираш под "красив" чисто визуално?

Знаеш ли, че критериите за красота на всеки са различни? А времето не щади ни грозни, ни красиви.

И ефектът на красотата работи, докато човекът не си отвори устата и не се види дали има нещо и "на втория етаж"? И още по-важно - добро сърце и емпатия, които в крайна сметка са важните за хората и обществото. Защото съм срещала и страдала от такива наистина физически прекрасни (като "изписани") мъже и жени, но гнили отвътре. И обратното..

"Ти и твоите познати" първо е твърде ограничен кръг за такива наблюдения изобщо. А и за един ще сте красиви, за други - нищо особено.

Другото е, че един един глупав, слаб и податлив на лоши навици човек ще съсипе рано и най-съвършената красота, която му е дадена. А друг, уж грозен, с по-умерен и здравословен начин на живот и на стари години години ще си изглежда прилично.

Въобще, доста едностранчива и ограничена гледна точка. Звучиш ми малко като определен тип жени с много корекции и много комплекси, които си обясняват всяко критично мнение с "Мразят ме, защото съм красива". Може би си още твърде млада.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker