Как да се предпазим от отнемане на имоти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да се предпазим от отнемане на имоти
преди: 2 месеца, 28 дни, прочетена 708 пъти
Днес трябваше да се видя с едни вещи лица във връзка със съдебно дело на мой роднина. Става въпрос, че са отнели земите му по давност и се водят дела. От любопитство поговрих с вещите лица и те твърдят, че масово има такива случаи, в които просто един човек отива с трима лъжесвидетели и казват пред нотариус (на който обикновено му се плаща под масата), че даден имот (най-често земя) не се стопанисва от истинския собственик, а видиш ли той го стопанисвал от 10 г., което може изобщо да не е вярно, и този човек може да придобие имота по давност. Вече бившия собственик може изобщо да не разбере, че вече е бивш. А дори и да разбере, той трябва да докаже, че имота наистина е негов, което понякога е трудно доказуемо, например когато е наследствен, има много наследници, които са чужбина или починалия е починал в чужбина и т. н. И ако не е добре подплатен с документи, дори не може да си върне собствения имот, макар че е реално е отнет незаконно. Един вид някой мошеник ти открадне имота, после не той, а ти трябва да доказваш, че е твой. Което е пълна малоумщина. Но в закона си има вратички, които го позволяват. Имало такива случаи дори с къщи и апартаменти и то докато истинските собственици си живеят там. Т. е. по техните думи както си живееш в апартамента, има шанс някой да си го е присвоил и ти дори да не разбереш. Попитах ги дали има начин да се предпазиш и ми казаха, че няма.

Това сериозно ли е? Ако е така, то това означава, че никой собственик не може да е сигурен, че имота му няма да бъде отнет в някой момент, без дори да разбере.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 6886870ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Така е, вярно е това, за давността! Само че няма как по тази схема да ти вземат имот за който си плащаш редовно данък, тоест апартамент в който живееш и му плащаш данъка. Ако този измамения беше подписал рентен договор за нивите, те нямаше как да направят врътката, защото рентните договори се вписват в агенция вписвания.
Но пък как според теб държавата трябва да постъпи, когато има запустели имоти, никой не отива да плати данъка, това е начин държавата да намери желаещи да се грижат за дадения имот.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: aa3ee59820
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Като си отговорен и си съхраняваш документите. Ако си немарлив и безхаберен, не знаеш къде са ти документите за собственост на имота кой е виновен. Сам не се пазиш от измамници, после друг е виновен.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 6886870ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Между другото тези неща не стават само с трима свидетели пред нотариус, трябва да имаш и скица на имота от геодезия и кадастър, трябва да имаш и данъчна оценка на имота за текущата година, но на хора които нямат документна връзка с даден имот не им издават тези документи, така че не е толкова лесно да вземеш чужд имот колкото си мислиш. Дори и да тръгнеш да плащаш чужд данък, пак е можеш да придобиеш имота за който си платил данъка.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 6886870ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   И още един съвет, ако имаш имоти, и те е страх някой да не ги вземат, агенцията по вписвания има услуга СМС, която е напълно безплатна, подаваш една декларация по образец в агенцията по вписвания и получаваш съответно смс каквото и да се промени по имотното ти състояние. Ако купиш нещо пращат СМС, ако продадеш, пак пращат, ако има вписан рентен договор за твоя земя, така би научил в момента на промяна на статута на твоята собственост.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 329fcd8587
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако това е така няма да се учудя. За съжаление в Бг-то всичко е възможно. После си говорете как от тук по-хубаво нямало. Жалка картинка, патриоти мои... Кога ще приемете, че няма такава държава?

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 07234aafab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Добре дошъл в България авторе!

Добро утро!

Добре си осъзнал - на всеки имота може да се открадне. Познавам се с един куп имотни измамници.

Аз за малко щях да стана жертва на такъв. Дето работи с "наемател" дето настанява по апартаменти и докато чакаш ЧСИ да го изгони ти фалшифицират нотариалния акт, слагат ти СОТ в апартамента и после ходи се съди с години за да докажеш, че апартаментът е твой.

Щех да си запаля апартамента - жив да изгори тоя нещастник, но да си вляза в апартамента. С помощта на едни други мутри и имотни измамници решимхме случая без смърт, ама ако пак ме пробва някой - малко ще умре.

Но да - можеш да отидеш на почивка до Гърция за 2 дена, да ти разбият апартамента, да ти вземат нотариалните актове и да ги фалшифицират, да ти сложат СОТ и после да не можеш да се прибереш в собствения си апартамент и да се окаже, че вече не е твой.

А даже не е нужно да го разбиват - могат да пуснат сигнал до ГДБОП, че в апартамента ти има нарколаборатория (ГДБОП са длъжни да проверят - т. е. ще ти разбият апартамента) и ако имат свързани с ГДБОП лица, ще получат нотариалния ти акт директно от службите (те и без това ще изтарашат всички документи и ще ги конфискуват).

Ей тъй едни познати имотни измамници крадат топ имоти в центъра на София, като гонят цели семейства, точно в стил:

"Крадецът вика - дръжте крадеца! "

На "теория" това няма да издържи в съда, ама делата могат да се мотаят с години, а за това време ще са ти продали имота и ще си на улицата.

За защита - вариант е да сложиш малко "тежест", т. е. да го "ипотекираш", щото е лесно да гепиш апартамент от човек, ама малко по-трудно е да го гепиш от банката, а има и разни услуги към имотния регистър да те уведомяват, ако има някаква промяна в "статус на имот" (туй не е много "защита", но ще си информиран и ако действаш бързо можеш да попречиш на кражбата).

Но знам и за случай на откраднат имот с "ипотека" - имотът за кражбаря, ипотеката за жертвата. Е тва е върха на далаверата. :D

Та да - добре дошъл в България!

Радвам се, че си се събудил!

Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: d89884cb28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Това, което пишеш е вярно донякъде, но и преувеличаваш.
Вярно е, че такъв е закона. Вярно е, че има такива случаи и няма нужда се плаща на нотариуса. Вярно е, че има и измами.
Но... , констативния нотариален акт подлежи на съдебен контрол.
Това наистина се случва, но основно с наистина изоставени имоти.
Констативен нотариален акт за имот, в който живее някой веднага ще падне в съда и загубилия делото ще ти плати разноските. Свидетели има ли че живееш там - има. Плащаш ли общи нужди и сметки - плащаш. Показваш банков превод за сметка за ток от миналия месец. Имаш ли лична карта с регистриран постоянен или настоящ адрес в имота - имаш. Имаш ли редовен нотариален акт - ако имаш, идеално. Данък плащаш ли за имота - плащаш, показваш доказателството.
А наистина на една моя съученичка и взеха така половин декар в центъра на едно село. Тя разбра, чак като видя пусната обява, че се продава.
най-добре прочети закона и можеш успешно да се прадпазиш от такива инциденти.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: b3fb9fa11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За нивите не съм сигурен, но за апартамент има начин. Първо трябва да е регистриран в Агенция по вписванията. И после може да заявиш известяване със SMS при някаква промяна по тоя имот. Т. е. пак може да стане измамно прехвърляне, но ще може да реагираш веднага. Стига да си четеш SMS-ите.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 06b6a6a389
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   пич, такива неща не се разглеждат по форуми

отиваш при адвокат

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 2265e57790
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Трябва да имаш гръб за да не се случва. И моя апартамент искаха да го отнемат, писах жалба, това онова и щеше да го изгубя ако не бях прибегнал до услугите на мутри познати на мъжа ми, които набързо решиха проблема с разходка в багажник.

Един от многото.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: c3b430630f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   9, аз нямам земи, просто споделих и обсъждаме.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: c3b430630f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   2, не говоря за мен конкретно, а по принцип, не знам защо мен ме обвиняваш, че не пазя документи. И между другото не винаги е лесно да си пазиш документите, защото има по-сложни казуси с много наследници, които са някъде си, починали собственици и т. н. Не вингаи е толкова елементарно. Не бързай да храниш първосигнално типично по ганьовски, ами вземи си напъвай от време на време двете гънки.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: c3b430630f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   3, в конкретния случай фалшивия собственик нямам представа как ги е извадил, ако изобщо ги е извадил. Явно не е чак толкова сложно. Или може би трябва да познаваш правилните хора.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: c3b430630f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   4, това беше наистина полезно (не смао за мен), което написа. Благодаря! Рядко се случва толкова стойностен коментар тук.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: dd3b720357
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Владее ли човек имуществото си, отнемането е трудно.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 3230f72d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Щом вече са прехвърлили имота - ползата от този СМС каква е?

Трябва да има СМС-и при всяка справка по партидата на имота. Винаги например се вади удостоверение за тежести преди сделката. Тогава щеше да е много по-сигурно, но...

За апартамент - най-добре е да му се впише някаква тежест, напр. ипотека, право на ползване и пр. Така дефакто става непродаваем и измамниците ще ударят на камък. Иначе, с едно фалшиво пълномощно се вади копие от нот. акт и с пари под масата при някой нотариус като нищо може да се направи прехвърляне без даже да си рабзрал. После следват още 1-2 препродажби и да се развали това нещо в съда става невъзможно... Жалко, но факт.

Абе вие замисляли ли сте се... Уж нямаме доверие на банките да ни пазят парите т. е. собствеността. А имотната ни собственост кой я пази? Стои "вписана" в някаква книга, която пък стои в канеларията на разни лелки от държавна администрация. Това по-сигурно ли е?

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: f98d26e84c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От 6 до 16:

Аа да - като спомена "фалшиво пълномощно", човек може да пусне молба да не се издават пълномощни без негова лична карта и негово лично присъствие на гише.

Иначе лесно ти фалшифицират картата и от там нататък - както и ти каза.

То и тва не е сигурно - ако хванат някой страхлив, ще го наплашат сам да си извади пълномощно, ама пак трябва да опрат до връзка с човека, което допълнително затруднява кражбата.

А бе хубава държавичка сме си - никаква истинска защита от нищо.

Добре, че имотните-тарикати крадат имоти за милиони и не са опрели до 3-стайни апартаменти, ама като ги продадат на чужденците, може и да почнат да грабят и апартаменти на обикновенните хорица.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: be64f31d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 17 проверих няма такова нещо за пълномощните, дай да видим бланката да не се издавали пълномощни.
Пълномощно се прави пред нотариус или кмет, упълномощяващия не се явява на гише, че да иска той да е на гише.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: be64f31d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До 17 проверих няма такова нещо за пълномощните, дай да видим бланката да не се издавали пълномощни. Имаш право само да оттеглиш пълномощно.
Пълномощно се прави пред нотариус или кмет, упълномощяващия не се явява на гише, че да иска лично да е на гише.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: f98d26e84c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   От 17 до 18 - не знам къде си проверявал, но има такова нещо.

Едни мутри беха ходили специално да питат едни имотни изнамници за защити, щото с един друг имотен измамник щехме да се трепаме, и тогава си извадих един куп защити, включително и това за защита от пълномощните.

Сега - нема да ти го търся, макар че мога да намеря текста за 5 минути, но ако отидеш да питаш и в общината и там ще ти кажат. Текстът е свободен, като пишеш, че не разрешаваш да се издава пълномошно, копие на нотариален акт и всякакви други документи, без твое лично съгласие и твое присъствие на гише. Подписваш се, бият печат и си остава за общината.

Щото иначе - все от някъде ще ти вземат данните (в МВР един имотен-тарикат си плаща 50 лв. на ченгетата да му проверяват личните карти на наемателите - щото и рецидивистите и престъпниците се мразят един друг и не иска такива да са му наемателите).

Та с тоя документ плюс СМС-а дето споменаха по-нагоре плюс тежест, става доста трудно да се гепи имот.

Но съм сигурен, че пак не е НЕВЪЗМОЖНО - изобщо тарикатите са научили всички номера на играта.

Това с личното присъствие би било много полезно за некви самотни бабки и дедовци дето лесно ще им фалшифицират подпис или както с оная бабка лекарката дет некви мангали и гепиха апартаменти и я бастисаха (подписали са и пълномощното с отпечатък от пръст).

Тука требва да заведат бабката лично и некой в общината като види некви съмнителни типчета и изплашена бабка - ако имат морал и нямат страх, може и да реагират. Ама и тва като нищо може да мине, та не е идеална защита.

А бе изобщо - хубава държавичка е България! Добре, че до 20-30 години ще и се тури хикс и ще си се присъединим към Турция дето за престъпления - лежиш много, бият, ебат и убиват!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker