Приятелят ми изпрати мутри - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми изпрати мутри
преди: 6 месеца, 26 дни, прочетена 1297 пъти
Жена на 29 съм. Имах приятел с който излизахме 2 години, работихме заедно в един магазин където бях управителка и той злоупотребяваше с това. С негови приятели са крали изключително голям брой дрехи и оборот от фирмата в размер на 100 Хил. Лева поне за сега толкова са установени. Проблема е, че така са направили всичко, че буквално няма никакви доказателства срещу тях. Когато уведомихме полицията даже тогава следователите след месец ни казаха, че е безнадеждно просто да бъдат съдени поради липсата на всякакви доказателства, дори те не знаят как са го направили, въпреки че година разследваха удряха на камък. Бях се опитала да убедя този индивид приятеля ми да върнат парите и стоката, като винаги го записвах какво казва с надеждата да си признае, но той само отричаше и ми се присмиваше. Накрая му казах, че съм свидетелствала срещу него в полицията на което той ми затвори телефона и няколко часа по- късно, когато отивах на работа някакви мутри ме нападнаха буквално пред входа ми! Не им стигна, че ме биха ами и ме ограбиха като ми взеха телефона, портмонето, чантата и якето и накрая ми казаха като цитирам / забрави какво си говорила в полицията за твое добро /. Имаше и дело преди по- малко от месец и ги оправдаха. Не знам какво да правя? Пуснах и жалба за побоя и буквално нищо, нито са установени още кои са, нито нищо.
Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 26 дни
hash: bc1a04b072
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Като повечето жени, бих ти препоръчал да започнеш с речникът си. Човек не може да има правилно мислене, докато не започне да използва правилните думички.

"Приятелят ми"

Отвори един речник и прочети значението на "приятел". Правила си секс с него, използвал те е... както може. Нищо повече. Не ти е никакъв "приятел", а криминално проявен. В същото време жиееш в силно корумпирана и беззаконна държава. Какво да правиш? Стой далеко от такива типове, щото приказките с "лошите момчета" понякога така свършват...

 
  ...
преди: 6 месеца, 26 дни
hash: ad2b90946f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Следващия път внимавай какви хващаш.
Постъпила си адски глупаво в тази ситуация и си се разминала леко.

 
  ...
преди: 6 месеца, 26 дни
hash: 5c1a0a74a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Фирмата няма ли си "човек за тея работи"?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 80589b922e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторке, тази част от историята ти звучи като пълна измислица и фантасмагория! Цитирам те:

"С негови приятели са крали изключително голям брой дрехи и оборот от фирмата в размер на 100 Хил. Лева поне за сега толкова са установени. Проблема е, че така са направили всичко, че буквално няма никакви доказателства срещу тях. Когато уведомихме полицията даже тогава следователите след месец ни казаха, че е безнадеждно просто да бъдат съдени поради липсата на всякакви доказателства, дори те не знаят как са го направили, въпреки че година разследваха удряха на камък. "

Аз не вярвам, че такова нещо е възможно!

1. Ако действително има такива липси, а няма никакви доказателства - как въобще пък решихте че те са го направили?

2. ОК - дори да приемем, че някак си са го направили - вие вече сте направили нужното, според закона - уведомили сте полицията, свидетелствали сте - и обясни тогава - ти от какъв зор продължаваш да ровиш в тази ситуация?

Че чак да влизаш в ролята на полицай - да записваш приятеля си? (Или бившия, ако вече сте се били разделили)

Ти си направила всичко, което е било нужно да се направи в тази ситуация и е трябвало по най-бързият начин да я забравиш! И да не поддържаш повече никакъв контакт с бившия си приятел!

Вместо това ти се опитваш да го изобличиш като влизаш в ролята на полицай и детектив - и защо? Ти собственик ли си на фирмата?
Съдия ли си? На героиня ли искаш да се правиш? Явно гледаш много филми!

Та той дори да ти каже, че го е направил и да го запишеш - в съда това няма да мине! Той ще каже, че се е пошегувал и толкова.

Така, че според мен си постъпила глупаво и безразсъдно - особено пък като си му казала, че си свидетелствала срещу него? !
Как пък въобще ти дойде на ума такова нещо?
- Тук направо си си направила харакири! И си играеш с огъня!
Искаш да те намерят в някой куфар ли?

И питаш какво да направиш?

Нищо няма да правиш!
Забравяш цялата ситуация - и никакви контакти с бившия или с приятелчетата му!

Не знам даже, дали не е по-добре и тотално да се покриеш, да заминеш за чужбина или поне в друг град, без да уведомяваш никого(освен родителите си) къде си.

За пръв път чета за такъв човек като теб, който сам иска и се бута във всякакви неприятности!
И като цяло смятам, че темата е измислена!
Но отговорих сериозно на нея, за да бъда полезен на хора в подобна ситуация!

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 47dcecbc38
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Тема измислица. Ако е крал в такива мащаби, магазинът е голям. В малките стоката и оборотът са по-малки, си имаш постоянен поглед над площите, за да се случи нещо такова. Щом има и управителка, а не 1 продавачка, то пак потвърждава, че магазинът е голям. Щом е голям вероятно има и код за достъп за охранителна система (ти споделяла ли си му подобен код, за да бъдеш съучастничка), а да не говорим и камери. За да се открадне в подобен мащаб, вероятно не се е случило наведнъж (щеше непременно да направи впечатление веднага, да се огледат камери по околни улици и т. н. ). Щом се е случило поетапно, то се е установявало поетапно. А да не се сложат камери и т. н. в магазина? Да няма никакви доказателства? При съвременното следене да няма никакво доказателства? Те с маски, ръкавици, заличени автомобилни номера и т. н. ли са били? Най-добрите съвременни крадци и то от магазин за дрехи? А пък не са ударили други обекти, не са под наблюдението на полицията и няма никакво съмнения за тях? Пък и мутри замесени... Като те набиха, пак ли нямаше никакви камери наоколо, свидетели и т. н. Няма проследяване на телефона ти по клетките на мобилните оператори и/или по проследяване на самия телефон? Как все се измъкват тези хора между капките тези хора и не могат да бъдат установени по никакъв начин? Айде стига глупости!
Ж36

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 654c453c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ами мисля, че е най-добре да се вземете с "приятеля" ти и да си завъдите деца. Далавери, бой и хвърляне на салфетки - ежедневието на много българи. Живот ли бе да го опишеш.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: afae2beffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Нали знаеш, че има секция "Измислени истории"? Защо я пишеш тук?

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 5c7b4d8713
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Започни работа в банка!
Ти си била на длъжност управител, ти носиш пълната отговорност за стоките и парите в обекта! Щом не си забелязала навреме че изчезват стока и пари вината е изцяло твоя.

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 9d796eb66f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Тоя магазин няма ли камери? ! Нямате ли каса? Няма ли камери пред обекта и вътре?
Това ми звучи прекалено невероятно да е истина. Ти ги изкара като някакви супер обирджии. Слагат всички агенти в малкия си джоб.
Това ми звучи като някакъв филм всъщност. В 21 век да няма камери, да те бият пред входа и да няма никакви доказателства.
Че полицията е жив зян, но няма как такава кражба да остане без последствия. Медицинско нямаш ли за тоя бой?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 0db12fb883
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   За твое добро, наистина спри да упорстваш. Виждаш, че с тези корумпирани институции, няма да стане. Махни този човек от живота си и започни на чисто.
Какъв е този "мъж" който изпраща мутри на жена-само едно жалко извинение, за такъв.
М 25

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: c9b5720f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Заедно сте крали, сега вашите сметки по-между ви нещо не излизат и сега ти го играеш жертвата. Въпрос на време е собственика на магазина да ти изпрати мутри и срок за възстановяване на липсите, иначе има вероятност да отработваш паричките в най-древната професия. Хора с такива магазини не са случайни, и много мразят да ги ебава някой.

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: af8cb1e05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не разбирам в последните две изречения - "имаше дело и ги оправдаха", и "пуснах жалба и не са установени още". Ако не са установени биячите, кого са оправдали преди 1 м., крадците ли?
До кого си пуснала жалбата - полиция или прокуратура?
Има ли свидетели на побоя, имаш ли телесни повреди?
Жалба до прокуратурата се праща до полицията за събиране на информация за извършено престъпление. Прокурятурата не обвинява никога или много рядко, ако няма свидетели. Защо да си развалят успеваемостта, като няма да има присъда. Прокуратурата няма да повдигне обвинение за лека телесна повреда, ще трябва ди да си съдиш на часто основание виновните. Ако си пуснала жалба в полицията, те правят проверка и при данни за извършено престъпление и пак доказателства пращат преписката на прокурор, той да решава. Или пък не я пращат. Може и да я "забравят" някъде. Обикновено в кръглата папка. Ако смяташ, че има корупция в полицията и не си вършат работата, пускаш жалба до началника им, да речем директор на ОДМВР, а може и до министъра. При по-сериозни данни за корупция - до директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР.
Ако прокуратурата прекрати досъдебното производство без обвинение, може да се обжалва в апелативната прокуратура.
Съвет мога да ти дам, ако знам каква точно е целта ти, да си отмъстиш ли, да върнат 100 000 лв., да бъдат осъдени всички? Да вземеш някакво обезщетение за побоя?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 36e1bc76f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Това звучи абсурдно да има липси за 100 хил. лева и да се разбере чак след две години. Това е огромна сума, дори липси за няколко 1000 трябва да се усетят. Нали всички стоки се процедират по електронен път. Само това като го чуеш и историята започва да ти звучи съмнително.

 
  ...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 056c71576a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Тотален фейк, крали стока и оборот за 100 бона, ама никой не се усетил и нямало никакви доказателства, че и мутри пратил. Моето момиче, не стават така нещата, ако имаш нужда от внимание, не е това начинът.

 
  ...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: af8cb1e05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И на мен ми се вижда фейк (с по-горния коментар съм, №13), но все пак написах варианти.
За кражбите може да няма преки доказателства, защото тоя, докато е омайвал и ебал управителката, може да е разбрал кодове за аларма, пароли за видеонаблюдение и пр., да си е извадил ключове и да може да си краде постоянно, но освен това във фирмата не е имало никаква отчетност и вътрешен контрол, за 100 000 лв., това ще да е голяма фирма, тъй че трябва да е вербувал и счетоводителката, за да не й направи впчетление липсата. Фирмата не подава ли всеки месец ДДС деклрация, там се пише месечния оборот, не се ли правят ревизии и инвенаризации, не се следи касовата наличност? ГФО не подовате ли всяка година.
Тъй като темата е фейк, моля долното да не се взема под внимание и да се възприема метафорично:
Намери наркотици или незаконно оръжие и ги подхвърли в колата или дома на "приятеля" си. После звънни в полицията. Или пък го прилъжи да се видите насаме, преди това организирай една бригадка от частния сектор да го обработи и да го убеди да подпише една Запис на заповед за 100 000 лв.
Пак повтарям, горното да не се взема под внимание, това са просто едни празни мисли на един празен човек.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker