Негативизъм и хейт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Негативизъм и хейт
преди: 1 месец, 28 дни, прочетена 721 пъти
Изводът ми от всички теми, които прочетох тук, е, че с какъвто и да се хване човек, вие освен да го карате да се разделя с него, други съвети не давате. Почти всички коментари са супер негативни и са в стил Откажи се от тоя, Кво се занимаваш, В ред ли си итн. В реалния живот обаче изобщо не сте толкова смели да зарязвате половинката си за щяло и нещяло и да не давате шанс на никой, а да си стоите сами. Смятам, че подобна критика е деградивна, а не смислена. Идеята е да си излеете омразата и негативизма, като самите вие сте ръководени от собствения си негативен опит и го предавате на другите.
Животът не е толкова лош, колкото изглежда в този сайт. Като вляза, направо се депресирам. Да, има болка и страдание, но колкото повече се вкопчвате в него, толкова по-зле става.
Читателите сериозно трябва да се замислят дали сайтът не вреди на психическото им здраве…….

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 28 дни
hash: e7be32c9ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз чета сайта предимно за забавление. Баналността на коментиращите и еднообразните им съвети предимно на тема любов ме карат да си мисля, че пишещите са някакви програмирани ботове, даващи съвети от един и същ принцип - мъжете са еднакви, жените мислят еднакво. Не изключвам и версията, в която един и същ човек пише няколко коментара, претендирайки че това го пишат различни хора. Интересните теми са рядкост, но добре, че там все пак има мислещи хора, създаващи дискусии. Само се чудя на модератора (ако може и да ми отговори тук, ще съм благодарен) защо одобрява такива коментари, които индиректно обиждат другите, а не одобрява същите такива, но които са в прав текст? Нали обидата е една и съща?

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 7048471992
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Ти в момента хейтиш хейтърите, което е висша форма на неудовлетворение.
Всъщност примера който даде за разделите, аз мисля че всеки пуснал история, оплакващ се от половинката, трябва да бъде далеч от нея. И като цяло в момента взаимоотношенията са толкова меркантилни, че направо няма задоволителни връзки и бракове, а пък нещо което предимно те натоварва, а ти си в него, не е проблем на никой друг, освен твой. По-лошото е че повечето хора предпочитат да са в кофти отношения, от колкото да са сами, като за тях това е направо кошмар, което пък показва какви хора са и колко са способни като цяло.

Иначе за категоричността без мислене си има обяснение, нарича се прехвърляне на лично натрупано към чуждо непознато, като дава задоволство за ден два и после пак от същото сдуханото ежедневие. Обособява се с желание да бъдем уверени и уравновесени като по учебник, само че не можем заради голямо усиране и след това остават само приказките, а от приказки не знам някой да е вързал.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 6b29b79d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Въпроса е, че някой който е стигнал до това да пише в този сайт, вече е решил да се раздели с въпросния човек. Просто очаква някакво насърчаване, което да му помогне да направи последната крачка.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 014cb6693d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Напротив, точно обратното е. Затова има толкова много самотници. Жените се осъзнаха и лесно бият шута ако някой покаже отклонения. Единици са тези които се примиряват и раждат от бунаци с надеждата че ще се променят след като дойде бебето. Раждаемостта спада с всяка изминала година.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 7871f03eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Забелязваш ли какви са историите тук? Той/тя ми изневерява, унижава ме, тормози ме, не се интересува от мен... Е, какво да им кажеш? Хората, които пишат тук общо взето са наясно, че нещо не е наред, и имат нужда да си подредят мислите и да получат валидация и окуражаване да направят това, което, съзнателно или не, вече знаят, че е най-добре за тях. Ако някой има щастлива и здравословна връзка, е значително по-малко вероятно да пише тук и да се хвали. По отношение на психичното здраве също. Ако човек е щастлив и удовлетворен от живота, е по-малко вероятно да има нужда да си излива мъката по Интернет форуми. Не е виновен сайтът или потребителите. Че има хейтъри и злобари, има. Това не е изненада. Но далеч не са всички.

В Reddit има разни събове, които са много подобни, например relationships_advice. Да видиш там какво става! Понеже масата от потребителите на Reddit са радикални либерали, там ако някоя пише нещо от типа на "приятелят ми се дразни, че си пиша с други", веднага скачат "зарязвай го тоя ревнивец", "комплексар, късай" и т. н., което определено е глупаво. Но много от историите са като тук, за изневери и неуважение, при което е логично да кажеш на човека, че това не е приемливо. Хората просто търсят валидация и странична перспектива за това, което вече знаят.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 94439ee897
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Мен този сайт ме кара да се отказвам от обществото. Пълно е с такива малоумни неща, действия, мнения. Често влизам само с цел забавление над глупостите, но някои са толкова зле, че ме напрягат. Почти всяка тема е от хора дето не могат да водят един разговор с човек, който им се води партньор. Повечето не искат да отидат на лекар или да проучат какво да правят с живота си, а чакат от непознати анонимни хора да им кажат. Всеки втори избива комплекси над мъжете, жените, младото поколение и каквото се сетите. Последната тема, която ми доказа, че много хора са завършили средното си образование по чудо е тази как еволюцията е теория и какви ли не глупости. Заболя ме да чета толкова незнание и претенции, че нещо е грешно на едно място (образованието ми и до голяма степен работата ми са свързани с биология).
Този сайт почна сериозно да ме напряга поради простотията на голяма част от хората. Продължавам да го чета само, защото понякога има неща, които ме карат да се замисля, създават приятна атмосфера и имат интересни коментари, но са рядкост.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: a174d27b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Добре пишеш нещата, личния живот си е нещо специално за всеки човек, чужди мнения никои не иска, факт, защото всеки живее по свой начин, както умее и може.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 6e7170a90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Този сайт ми говори очите в какво общество живея.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: a15d873688
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   О, ти виж в бг мама какви са разбирачки там ;д там какъвто и проблем да има веднага ти наливат яко хейт или има "зарежи го тоя/развод/оставяй го " правила съм грешката да споделя нещо с никнейма си, ами съжалявам за това.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 9489b7daca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Е, по принцип често коментирането е всъщност изповед. Рядко човек умее да е неутрален без да влага собствени емоции, опит, насоченост.
Ако обаче коментираните не съумяват да извлекат полза от всяка различна гледна точка, от всеки различен опит, дори и от най-негативните, то няма смисъл дори от общуване, нали? !
Хейта на коментиращият си е негов, ти защо го приемаш така лично като да е твой или пък като да влия на личният ти живот, действа, избори? Твой ли е, припознаваш ли, не харесваш същото в себе си, но е по-лесно да чупиш огледала, които отразяват твоята същност може би?
Помисли си.
Като гледаш някой филм така ли пак силно се вълнуваш и приемаш лично отрицателните герои? Не извличаш ли някаква поука дори от тях?
Реалността е такава, шарен свят с шарени хора.
Расли в различни среди, с различно възпитание и опит в живота, трябва ли да се вживяваме с всеки все едно е част от нас... Мисля, че не, освен ако не е част от нас това, което са и те.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 704ef89910
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Отдавна съм спрял да чета коментарите в този сайт. Чета само историите точно заради това- злоба, тъпи заяждания, обиди.
уелкъм ту Бългерия!

Не вярвам на някого да са му помогнали....

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: eca0f9d353
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Знаеш ли кое е тъжното?
Анонимността тук предлага един особен вид кураж да си себе си.
Този негативизъм, уви, разяжда отвътре много хора (предимно жени).
Пред приятели, роднини е маската.

Ей, бога ми, в моето обкръжение не познавам една лъчезарна жена. Намусени, недоволни, все обсъждат недостатъците на другите или осъждат. И в същото време се имат за много готини и яки.

Ами, не! И затова мъжете изневеряват. И после: “Ама аз съм мацка, а любовницата му е неква мишка”

Пълно е със свадливи жени, които имат само претенции. Които са забавили какво е женското изобщо. И всъщност не са щастливи.
Тъжно

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 6e7170a90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   2, баси логиката. Значи хейтъра не е хейтър, но недоволния от хейтъра е хейтър. Според теб какво трябва да правим? Да се кефим, че живеем сред хейтъри ли?

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 5b652efea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не е вярно!

Четеш повърхностно и обобщаваш неправилно!

А в темите, за които пишеш - естествено, че е най-правилно да се разделят, когато още от началото има много червени флагове!

Какво искаш - да се създаде семейство с неподходящ човек, да се родят и деца, и после да си "бие главата в стената" и да страдат всички!

Така, че тук - коментиращите са прави!


Аз чета повече от 15 години в тоя сайт и мога да кажа, че коментарите са всякакви - има и добри и лоши, и трябва да се отсява зърното от плявата - както е и в живота!

А има и теми с почти изцяло правилни коментари - и те са точно тези, които визираш!

Виж сега, явно си още млад!

Ще ти кажа една истина в живота: много е по-добре да се научиш да се предпазваш от грешка - като не я допуснеш!
Отколкото да я направиш и после да си биеш главата в стената, и да се чудиш как да оправиш нещата. А има и ситуации в които грешките са необратими и непоправими!

Така, че мисли - преди да направиш нещо! А не след това!

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 497c632a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До Номер 5, не! Жените се пренаситиха на мъже заради социалните мрежи и все по-малко ценят човека до себе си. Като включим и токсичните си бездетни приятелки, които всяка от вас има, картинката става много страшна.

До няколко години, модерните жени ще са на години и никой няма да ги иска за връзка и ще преминат през ужаса, през който преминава всяка една американка в момента. Там им промиваха мозъка, че жената може да си прави каквото си иска и да не слуша този лош опресор мъжа, който иска да я вкара в кухнята и да я направи инкубатор. Вместо това се развращаваха като изроди и поеха по много грешен път

Момиченцата сте младички още. В 20-те не го усещате, но след някоя друга година ще крещите самички всяка вечер от самота.

Другото, което е породено в изказването на Номер 5, е че тези мъже на които лесно се бие шута са обикновени и не ви дреме за тях, ама на топ мъжленцата позволявате всякакви гаври с вас... Нормалните мъже в някакъв момент намират нормална и си правят семейство.

Ще ги търсите под дърво и камък мъжете в близките години.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 136ad6d473
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Явно още вярваш в магии, еднорози и идеални човешки отношения. Какво да напишеш като някой/я изневерява, малтретира, пие, друса се, псува или бие човека до себе си? " Стой с нея/него", много те обича? Прости в името на любовта? " Слез на земята.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 136ad6d473
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   17, то и ти май търсиш мъже.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 884eaf600a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До 15 от 2. Значи всеки може да си изкаже мнението. Ако преценя че нечие мнение не е правилно и глупаво, няма да седна да разговарям с глупака или да му намекна тактично, че някъде нещо бърка, просто няма смисъл. Още по-малко ще седна да мисля, защо глупака мисли по някакъв конкретен начин, който може да е плод предимно на шитни като действия, реакции или умозаключения. Точно от там стигнах до извода, че автора има за цел да хейти хейтърите, които по някаква причина оплюват всички връзки и по-конкретно разделите. Пък всичко това не би имало значение примерно за жена, наясно със себе си, доволна, щастлива с партньора, дори и да и кажеш да зареже. Дори да не е доволна, ако е от читавите едва ли ще пита познати и непознати за мнение, защото по този начин ще оплюе и раздуе мръсните ризи на този до нея, което всъщност ще говори лошо повече за нея, от колкото за него, а пък то няма и съвършени.
И все така става, че тези дето сменят мъжете като носни кърпи, все не намерили подходящия, са точно тия дето имат адски много бройки и емоционално са пълна трагедия, само защото някога са обичали силно някой, но и това не било достатъчно, защото примерно нямал пари или не я уважавал-разбирай имал мнение. Та с този към който е била силно привързана не е успяла да се справи с лошотията си и да намали критериите, ще го направи с някой от следващите, забрави. Дори да стои във връзка, то ще е една връзка, не е за приказване, там да има някакъв интерес и толкоз, ама и това избива един ден.
Така че една жена като пита дали си струва да е с кой си, това само значи, че тя вече е емоционално при следващия и търси потвърждение за глупостите си. А това че иска такива мнения от непознати само значи, че не може да излъже достатъчно близките си, с което те да са на нейното мнение. И за сведение, това са точно тези, с крайните мнения пишещи в някаква тема че този не струвал и виждаш че пише неща, които са плод на нейни минали връзки и преживявания и за това е толкова емоционална и крайна, защото се стреми да потвърди правотата си при най-тъпия си и самосаботиращ избор в живота си, да зареже този, който е обичала с цялото си сърце.
Та типажите на пишещите не са чак толкова различни, бих ги свел до 3 общо. Едните са пристрастни- описахме ги вече, квото и да им кажеш, каквото и да напишат е все тая, мине не мине пак си пишат едни и същи глупости, само че в различни теми.
Вторите са обективните, които пишат това което мислят само защото имат скучен ден, криво им е или си имат друга причина.
Третите са един друг вид, малцинство, които вдъхновяват с писане, което пък е свързано и с други неща, наличие на мозък и виждат нещата през редовете, като има не малко шедьоври които се препрочитат с кеф заради хумора и начина на писане.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: a174d27b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Грешно поведение, обиди, лошо отношение, заплахи, тези неща не водят към никъде, не са нормални за постигане на нещо топ в живота, трябва тактичност, елегантно отношение и позитивен начин на общуване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker